ФЕСТИВАЛ НА ВУРДАТА В СЪРБИЯ, БАБУШНИЦА

Пътуването до Бабушница е около час и половина от София.
В центъра на Бабушница всяка година се провежда фестивала Вурдияда, в който участват над 150 изложители от Сърбия, България и Македония. Гостите могат да се насладят на традиционната лужничка вурда (специалитет от краве мляко, който всеки майстор приготвя по различен начин) и национална сръбска кухня.
Какво е вурдата - изцедено кисело мляко, което след това се поставя в съд, за да зрее. В процеса на зреене се разбърква, като се поставят различни зеленчуци - основно чушки, често пъти лютиви, червен пипер и други съставки по желание и според вкуса на производителя. Консистенцията е гладка, с висока масленост и много приятен вкус и аромат. Вурдата се представя в глинени, порцеланови, дървени съдове и в различни други опаковки, предназначени за продажба.

ПРОГРАМА:

ДЕН 1

София – Пирот – Бабушница

110 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут Калотина - Пирот. Кратка разходка в Пирот и свободно време с възможност за посещение на съботния пазар и Музея на Понишавието. Пристигане в Бабушница следобед и посещение на фестивала Вурдияда. Във фестивала участват над 150 изложители от Сърбия, България и Македония. Гостите могат да се насладят на традиционната лужничка вурда (специалитет от краве мляко, който всеки майстор приготвя по различен начин) и национална сръбска кухня. Отпътуване за България. Връщане в София вечерта на ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“).



Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

joomla social media module

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information