ИЗРАЕЛ
Самолетна екскурзия 5 дни/ 4 нощувки

Дати: 27.10.17; 17.11.17

Програма:

1 ден – Летище Бен Гурион - Витлеем
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Витлеем. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден  – Витлеем – Йерусалим
Закуска. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), м-р “Св. Мария Магдалина” (мощите на св. мчца Елисавета Фьодоровна и нейната съкилийница св. Варвара), Къпалнята Витезда – символичния Кръстен Път (Via Dolorosa) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота, храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, “Стената на плача”, храмовия хълм с “Купола на скалата. Нощувка в Витлеем. Вечеря. Нощувка. Възможност за участие в среднощната св. Литургия на Гроба Господен.
 
3 ден – Йерихон – Каср ал Яхуд – манастир Св. Герасим Йордански - Мъртво море – Назарет – Тиберия
Закуска. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Следва Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд – мястото на Христостовото кръщение(възможност за потапяне). Посещение на манастира “Св. Герасим Йордански”(от V век). Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Панорамна гледка към Кумран. Заминаване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Посещение на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство. Отпътуване за град Тиберия, разположен при Галилейското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден – Сафед (Цфат) – Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Голанските възвишения - Тиберия
Закуска. Заминаване за Сафед, един от четирите свещени еврейски града, наред с Йерусалим, Хеврон и Тиберия, център на известното религиозно течение в юдаизма – Кабала. На север от центъра му е хълмът Ханаан, който се асоциира с библейското название на израелската земя. По названието на хълма праотецът Авраам е нарекъл тази земя така. Оттук той огледал земята, предложена му за него и цялото му потомство. През 1140 год. владетелят на Йерусалимското кралство Фулк д`Анжу построил тук за рицарите-тамплиери мощната военна крепост (Мецуда), което едно от най-големите отбранителни съоръжения на кръстоносците в Светите земи. Православният Капернаум - манастира на 12-те апостоли. Този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Следва Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба" и Планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Обиколка на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро, красивите долини, пасища и заснежени планини. Връщане в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден – Кана Галилейска – Мегидон (Армагедон) – Акра – Хайфа  
Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, превръща водата във винo.  Продължаване към долината Армагедон, която е спомената от Св. Иоан Богослов в библейската книга Откровение като място на последната битка между Доброто и Злото – панорамна гледка. Следва Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, стария град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден -  Кесария – Лод – Тел Авив – Яфо - София
Закуска. Отпътуване на юг по протежение на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество малки кафенета и пекарни, както и  чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.


Цени

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
•    депозит от 450 лева на човек
•    доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

Дати:

На човек в двойна стая

Самостоятелна

стая

Трети възрастен

в стая

Дете 2-10.99 год. с двама възрастни
в двойна стая
27.10.2017 няма места няма места няма места няма места
17.11.2017 - ограничени места 1446 лв 1800 лв 1416 лв 1346 лв

 

Примерни хотели по програмата:
Витлеем     Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен  -   1 нощувка
Тиберия     Arcadia 3* https://www.arcadiahotels.co.il/ или подобен   -  2 нощувки
Хайфа     Theodor 3* http://theodorhotel.co.il/ или подобен - 3 нощувки

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

 •     самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;
 •     летищни такси (253 лв. към 01.02.2017 г.);
 •     2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 •     2 нощувки със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 •     1 нощувка със закуска и вечеря в Хайфа, хотел 3*;
 •     екскурзовод на български език по целия маршрут;
 •     луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 •     саунд система със слушалки по време на туровете;  
 •     всички трансфери по програмата;  
 •     всички екскурзии по програмата;   
 •     входни такси за обектите по програмата;  
 •     Сертфикат за хаджийство;
 •     водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 •     медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ", с покритие 10 000 евро.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

 •   бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел); 
 •   допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):
 •   разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 щ.д.;
 •   обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 щ.д.
 •   лични разходи.

 

Информация

ДЕТАЙЛИ НА ПОЛЕТА С БЪЛГАРИЯ ЕР:
LY 552     София     10:55     Тел Авив     13:30
LY 551     Тел Авив     18:30     София     21:30

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
    Начин на плащане: депозит – 450 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•    международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
•    за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
•    Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

Срокове за анулации и неустойки:

    при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
    между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
    между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
    между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
    при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.


ЗАБЕЛЕЖКА:

    цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи
    Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации
    посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Пакетната цена е калкулирана по курс 1,78 лв. за щатски долар към 10.11.2016 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

9018/9012

 

ОНЛАЙН ПЛАЩАНЕ


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800001835 и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

02 434 15 15

Посетители:

В момента има 225  гости и няма потребители и в сайта