ИЗРАЕЛ
Самолетна екскурзия 5 дни/ 4 нощувки

Дати: 08.09.2017; 08.10.2017; 22.10.2017

Програма:

1 ден – Летище Бен Гурион - Витлеем
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 07:50 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Витлеем. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден  – Витлеем – Йерусалим
Закуска. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), м-р “Св. Мария Магдалина” (мощите на св. мчца Елисавета Фьодоровна и нейната съкилийница св. Варвара), Къпалнята Витезда – символичния Кръстен Път (Via Dolorosa) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота, храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, “Стената на плача”, храмовия хълм с “Купола на скалата. Нощувка в Витлеем. Вечеря. Нощувка. Възможност за участие в среднощната св. Литургия на Гроба Господен.
 
3 ден – Йерихон – Каср ал Яхуд – манастир Св. Герасим Йордански - Мъртво море – Назарет – Тиберия
Закуска. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Следва Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд – мястото на Христостовото кръщение(възможност за потапяне). Посещение на манастира “Св. Герасим Йордански”(от V век). Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Панорамна гледка към Кумран. Заминаване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Посещение на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство. Отпътуване за град Тиберия, разположен при Галилейското езеро. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден – Сафед (Цфат) – Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Голанските възвишения - Тиберия
Закуска. Заминаване за Сафед, един от четирите свещени еврейски града, наред с Йерусалим, Хеврон и Тиберия, център на известното религиозно течение в юдаизма – Кабала. На север от центъра му е хълмът Ханаан, който се асоциира с библейското название на израелската земя. По названието на хълма праотецът Авраам е нарекъл тази земя така. Оттук той огледал земята, предложена му за него и цялото му потомство. През 1140 год. владетелят на Йерусалимското кралство Фулк д`Анжу построил тук за рицарите-тамплиери мощната военна крепост (Мецуда), което едно от най-големите отбранителни съоръжения на кръстоносците в Светите земи. Православният Капернаум - манастира на 12-те апостоли. Този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Следва Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба" и Планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Обиколка на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро, красивите долини, пасища и заснежени планини. Връщане в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден – Кана Галилейска – Мегидон (Армагедон) – Акра – Хайфа  
Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, превръща водата във винo.  Продължаване към долината Армагедон, която е спомената от Св. Иоан Богослов в библейската книга Откровение като място на последната битка между Доброто и Злото – панорамна гледка. Следва Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на Цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, стария град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
6 ден -  Кесария – Лод – Тел Авив – Яфо - София
Закуска. Отпътуване на юг по протежение на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните. Разглеждане на акведукта. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество малки кафенета и пекарни, както и  чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.


Цени

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
•    депозит от 450 лева на човек
•    доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

Дати:

На човек в двойна стая

Самостоятелна

стая

Трети възрастен

в стая

Дете 2-10.99 год. с двама възрастни
в двойна стая
08.09.2017 - 2 места 1446 лв 1800 лв 1416 лв 1346 лв
27.10.2017 1446 лв 1800 лв 1416 лв 1346 лв
17.11.2017 1446 лв 1800 лв 1416 лв 1346 лв

 

Примерни хотели по програмата:
Витлеем     Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен  -   1 нощувка
Тиберия     Arcadia 3* https://www.arcadiahotels.co.il/ или подобен   -  2 нощувки
Хайфа     Theodor 3* http://theodorhotel.co.il/ или подобен - 3 нощувки

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

 •     самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;
 •     летищни такси (253 лв. към 01.02.2017 г.);
 •     2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 •     2 нощувки със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 •     1 нощувка със закуска и вечеря в Хайфа, хотел 3*;
 •     екскурзовод на български език по целия маршрут;
 •     луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 •     саунд система със слушалки по време на туровете;  
 •     всички трансфери по програмата;  
 •     всички екскурзии по програмата;   
 •     входни такси за обектите по програмата;  
 •     Сертфикат за хаджийство;
 •     водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 •     медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ", с покритие 10 000 евро.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

 •   бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел); 
 •   допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):
 •   разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 щ.д.;
 •   обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 щ.д.
 •   лични разходи.

 

Информация

ДЕТАЙЛИ НА ПОЛЕТА С БЪЛГАРИЯ ЕР:
LY 552     София     10:55     Тел Авив     13:30
LY 551     Тел Авив     18:30     София     21:30

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
    Начин на плащане: депозит – 450 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.
    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
    Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•    международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
•    за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
•    Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

Срокове за анулации и неустойки:

    при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
    между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
    между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
    между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
    при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.


ЗАБЕЛЕЖКА:

    цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи
    Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации
    посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
    Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Пакетната цена е калкулирана по курс 1,78 лв. за щатски долар към 10.11.2016 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

9018/9012

 

Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800001835 и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

02 434 15 15

Посетители:

В момента има 139  гости и няма потребители и в сайта