АРЖЕНТИНА – БРАЗИЛИЯ

БУЕНОС АЙРЕС - ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Пътуване в ритъма на Южна Америка

Екскурзия до Аржентина и Бразилия с възможност за посещение на Монтевидео, Уругвай!

Дати: няма актуални дати

13 дни / 10 нощувки: 4 в БУЕНОС АЙРЕС, 2 в ИГУАСУ, 4 в РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Предимства на програмата:

  • Балансирана атрактивна екскурзионна програма, съчетана с кратка почивка в един от най-известните курорти в света Копакабана (настаняване в хотел край брега на Атлантическия океан);
  • Удобни международни полети с Lufthansa;
  • Отлични 4*-ни хотели в Буенос Айрес, Пуерто Игуасу и Рио де Жанейро с централна локация;
  • Хотелът в Буенос Айрес е на пешеходно разстояние от обелиска и централната най-хубава част на града;
  • Хотелът в Пуерто Игуасу разполага с басейн и джакузи сред тропическа градина ;
  • Хотелът в Рио де Жанейро е на първа линия в центъра на курорта Копакабана, разполага с басейн на покрива с прекрасен изглед към плажа Копакабана и статуята на Христос;
  • Цената включва всички описани в програмата трансфери и турове с комфортни автобуси, включени входни такси за Националния парк Игуасу от аржентинска страна, от бразилска страна, Птичия парк;
  • Посещение на столицата на Аржентина - Буенос Айрес; един от най-красивите градове в Бразилия и света - Рио де Жанейро и едно от новите природни чудеса на света - водопадите Игуасу;
  • Опитен водач от България по време на цялото пътуване, който превежда на български език;

Програма:

1-ви ден - 20.03.20 (петък): СОФИЯ – ФРАНКФУРТ – БУЕНОС АЙРЕС
Полет от летище София до Буенос Айрес с АК “Lufthansa” в 18:55 ч. Кацане във Франкфурт в 20:20 ч. Свързващ полет за Буенос Айрес в 22:10 ч.

2-ри ден - 21.03.20 (събота): БУЕНОС АЙРЕС
Пристигане на международно летище Езейза в Буенос Айрес в 08:00 часа. Посрещане от представител на местния туроператор в аржентинската столица.
Добре дошли в Аржентина!
След пристигане, се отправяме на полудневен тур на южните райони на столицата Буенос Айрес (включен в пакетната цена), с местен екскурзовод. Обиколката ще започне с посещение на квартала, основан от италианските емигранти - Ла Бока (La Boca), известен със своите типични цветни къщи, павирани улици и множество заведения и танго изпълнения. Ще имаме възможност да се разходим по улица “Caminito”, известна като родното място на тангото. Турът продължава със спиране за снимки пред стадиона на един от най-известните местни футболни отбори „Бока Хуниорс”- Естадио Алберто Х. Армандо. Другото име на стадиона е „Ла Бомбонера”. Тук е тренирал и самият Диего Марадона.
Следва посещение на центъра на града или Площад Майо (Plaza de Mayo), където могат да се видят сградата на Президентството, известна още като Розовата къща. Тук е и модерната сграда на най-голямата Катедрала в страната, а срещу нея е една от малкото запазени сгради от 18 в, известна с името Кабилдо, изпълнявала някога функциите на кметство на града. Ще минем и по булевард Майо (Avenida de Mayo), който „свързва“ законодателната и изпълнителната власт на страната - в единия край е Президентството, а в другия му край е Сената (Парламента на страната). Тук се намира и известното кафене Тортони, с автентичен интериор, запазен от средата на 19 век (не се спира, можете да го посетите през свободното си време).
Обиколката продължава на север, към Булевард 9 юли (Avenida 9 de julio), който е и най-широката улица в света. Тук се намира известният Обелиск – символ на града.
Около 14:00 часа - настаняване в хотел Pestana Buenos Aires 4* или подобен. Свободно време за почивка. Възможност за разходка по близкия до хотела булевард 9 Юли, както и популярната пешеходна улица Флорида – една от най-атрактивните в аржентинската столица.
Нощувка.

3-ти ден - 22.03.20 (неделя): БУЕНОС АЙРЕС
Закуска.
Днес продължаваме опознаването на Буенос Айрес с полудневна обиколка на северната част на града (включена в пакетната цена).
Ще започнем обиколката с фото пауза на мястото, където се намира Цветето от метал (Floralis Genéric), в близост до Юридическия факултет на местния университет. Цветето е проектирано да се отваря сутрин с изгрева на слънцето и да се затваря вечер, когато то залезе. Това го прави уникално и е един от символите на града. Преминаване покрай Изложбения център и Националния музей за изящни изкуства.
Следва спирка в квартал Риколета - един от най-престижните в града, известен с построените във френски стил административни и жилищни сгради и множеството музеи. Тук се намира и гробището на Риколета - своеобразен музей на открито, който ще посетим. В него са погребани известни личности като Евита Перон, аржентински президенти, местни артисти и художници, нобелови лауреати и дори дъщерята на Наполеон.
Обиколката продължава с преминаване през квартал Палермо, известен със скъпите аристократични жилища с изглед към парка. В Палермо се намират и Японските градини и ботаническата градина на Буенос Айрес.
Екскурзията ще завърши с посещение на една от най-красивите и уникални сгради в столицата – книжарницата Еl Ateneo Grand Splendid. Сградата, в която се помещава, първоначално е използвана за театър - Teatro Gran Splendid и е построена през 1919 г. Дълги години, мястото не е било стопанисвано от никого, а през 2000 г. е преустроено в книжарница. Интериорът е запазен, като на някогашната сцена днес се помещава кафене, ложите, както и балконите с пищни орнаменти са превърнати в рафтове за книги и места за четене.
Връщане в хотела и свободно време или по желание - възможност за допълнителни мероприятия.
14:00 ч. – Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана (срещу доп. заплащане).
Отпътуване с автобус от хотела по един от главните булеварди Libertador Avenue, които водят към северните елегантни квартали като Vicente Lopez и Olivos, където се намира и резиденцията на аржентинския президент. Ще минем и покрай San Isidro, с неговата едноименна неоготическа катедрала, както и квартал San Fernando. Градчето Тигре е разположено на едноименната река, част от делтата на река Парана и е едно от най-популярните места за почивка и бягство от града за местните хора, с многобройните малки островчета, канали и ръкави, притоци на голямата река Парана. Пътуването ни по реката, ще започне от пристана Тигре и ще продължи по мрежата от канали, докато се любуваме на зелените острови, елегантни вили, викториански докове, градини и клубове за гребане. Ще срещнем много канута, местния хранителен магазин (отново на кораб), частни лодки и много усмихнати хора. Ще пътуваме и по реките Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio, докато отпиваме чаша ароматно кафе и опитваме от местните десерти Alfajores. Пристигане на пристана и връщане в хотела с автобус.
Цена: 58 EUR (регулярен тур). Включва: трансфер до/от пристанището на Тигре, екскурзовод, разходка с корабче. Обща продължителност: около 4 часа

20:30 ч. - Вечеря + Танго шоу в “Tango Porteno” (срещу допълнително заплащане, вечеря с включени напитки).
Един незабравим спектакъл с най-чувствения танц - тангото, който се провежда в ресторанта-театър „Tango Porteno”, само на няколко преки от обелиска на Буенос Айрес. Вечерята е от меню с включени напитки. Шоу програмата включва изпълнения на танго в различните му вариации, променящи се през вековете. Ще научим повече за възникването на тангото, за измененията му през годините и ще усетим бликащата страст и тръпката от този емоционален танц. Оприличават шоуто в Tango Porteno, като визитната картичка на Буенос Айрес.
Вечерята започва в 21:00 ч. Шоуто започва в 22:30 ч. и завършва около 00:00.
Цена: 117 EUR. Включва: трансфер от/до хотела, екскурзовод, вечеря с напитки и богата шоу програма. Продължителност: ~ 4 часа.
Нощувка в Буенос Айрес.

4-ти ден - 23.03.20 (понеделник): БУЕНОС АЙРЕС
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за целодневна екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа – земя на гаучосите (срещу допълнително заплащане).
Днес ще излезем извън големия град и ще опознаем навиците на аржентинските „каубои”, докато се разхождаме в един от най-обширните равни райони на света – Аржентинската пампа. Пътуването е на около 80 км от Буенос Айрес. Пристигаме в ранчото Санта Сузана, където ще бъдем посрещнати от нашите домакини с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто). След това ще имаме свободно време да се включим в различни дейности, традиционни за ранчото - яздене на кон, качване на каруца, разходка в ранчото и др.
Следва обяд с традиционните „asados“ или различни видове месо, печено на открит огън, наденички и разнообразие от салати, домашни десерти, различни напитки (включени в цената) и не на последно място – традиционния за аржентинците чай „мате“. По време на обяда, ще наблюдаваме фолклорно шоу с изпълнения на живо на местни музика и танци, а в края на обяда, ще станем свидетели на надбягвания с коне, демонстрация на уменията на гаучосите и ... някоя дама ще получи сърцето на своя гаучо по един незабравим начин.
Цена: 140 EUR (регулярен тур) Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Обща продължителност: около 8 часа.
Нощувка в Буенос Айрес.

5-ти ден - 24.03.20 (вторник): БУЕНОС АЙРЕС / МОНТЕВИДЕО В УРУГВАЙ
Закуска. Възможност за опционална екскурзия Монтевидео в Уругвай.
Целодневна екскурзия до столицата на Уругвай – град Монтевидео (срещу допълнително заплащане). Пътуване с хидрофойл, около 2 часа и 15 мин.
Рано сутринта, в 06:00 ч., трансфер до пристанището, за отплаване към Монтевидео. Пристигане преди обяд в уругвайската столица и посрещане от местен екскурзовод на английски език.
Следва обзорна екскурзия с посещение на старата част на града и централния площад Plaza Matriz, фонтана, Катедралата, старата сграда на кметството Cabildo, клуба Уругвай, театър Солис, площада на Независимостта с паметника на националния герой Хосе Г. Артигас, Цитеделата, известният със своята архитектура Palacio Salvo. Обиколката ще продължи по Булевард 18 юли, където се намират повечето магазини, както и Законодателната палата. Ще се посети жилищния квартал Del Prado, както и Парламента, също така и Обелиска, построен в чест на 100 години от приемането на първата конституция на страната. Продължаваме с парка Batlle и Ordoñez Park, именуван на един от президентите на страната и любимо място за почивка на местните жители. Следва паметника La Carreta (вагона) и стадион Centenario. Ще минем през квартала Carrasco, крайбрежната улица на Монтевидео, площад Virgilio и няколко крайбрежни квартала като Punta Gorda, Malvin, Buceo - с прочутия яхт клуб, Punta Carretas и голф клуба.
Пристигане на пристанището и отплаване към Буенос Айрес. Пристигане в аржентинската столица около 22:00 ч.
Допълнителна информация: Цена: 390 EUR на човек. Включва: трансфери от/до хотела, фериботни билети, целодневен тур в Монтевидео. Продължителност: около 16 часа.
Нощувка в Буенос Айрес.

6-ти ден - 25.03.19 (сряда): БУЕНОС АЙРЕС / ИГУАСУ
Закуска. Свободно време в Буенос Айрес.
Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу. Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел O2 4* или подобен.
Свободно време. Нощувка в Пуерто Игуасу, Аржентина.

7-ми ден - 26.03.20 (четвъртък): ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ ОТ СТРАНАТА НА АРЖЕНТИНА
Закуска.
Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна (включен в цената). Днес ще прекараме един незабравим ден в природния парк Игуасу и ще видим водопадите от аржентинска страна. Тук се намират 80% от тях, а само 20% са от бразилска страна. Тези над 275 водопада са създадени от двете реки Игуасу и Парана, като водата на някои места пада от 82м, а средното количество вода, което минава през водопадите е около 1500 м3 в секунда и варира в зависимост от сезона и пълноводието на реките.
Ще направим разходка по туристическите пътеки, от които се откриват невероятни гледки към водопадите и откъдето можем да ги снимаме и да се насладим на този природен феномен. Ще останем без дъх от това, което ще видим и ще онемеем пред красотата на природата.
Свободно време за обяд (за собствена сметка).
Следобед – желаещите ще имат възможност да се потопят в кристалните води на водопадите, участвайки в “Nautical adventure” – мокро приключение с лодка (заплаща се допълнително на място).
Нощувка в хотела в Пуерто Игуасу.

8-ми ден - 27.03.20 (петък): ИГУАСУ от страната на БРАЗИЛИЯ, ПТИЧИ ПАРК / РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Закуска в хотела.
Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна (включен в цената). Днес отново ще имаме възможност да се насладим на "Голямата вода", както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу. Преминавайки по специално изградените площадки за наблюдение, ще бъдем запленени от поредица водопади и цветни дъги, които природата рисува пред очите ни, докато достигнем до огромна платформа, където гиганта "Garganta del Diablo" ще ни "окъпе", позволявайки ни да усетим силата му с всички сетива.
Следва посещение на Птичия парк (включен в цената). Паркът е дом за над 1000 птици от различни части на Бразилия. Намира се в близост до Националния парк Игуасу и ще ни предостави възможността да видим отблизо различни видове папагали, тукан, фламинго и най-малката птица в света – колибри, както и много други разноцветни представители на птичия вид.
Възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (заявява се и се заплаща на място).
Следобед - трансфер до летище Фоз до Игуасу, за полет до Рио де Жанейро.
Кацане във втория по големина град в Бразилия. Посрещане от представител на местния туроператор и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел на брега на Атлантическия океан Windsor California 4*. Нощувка в Рио де Жанейро.

9-ти ден - 28.03.20 (събота): РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Закуска.
Полудневен тур в космополитния Рио де Жанейро с местен екскурзовод (около 6 часа, включен в пакетната цена). Турът обхваща посещение на планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните паметници в света - статуята на Христос Спасителя.
Статуята на Христос Спасителя може да се види от всички точки на Рио, тя е символ на града и привлича милиони туристи всяка година. Намира се на върха на планината Корковадо (710 м) и предоставя панорамни гледки към Рио де Жанейро. Паметникът е издигнат по случай 100 годишнината от независимостта на Бразилия и е открит през 1931 г. До статуята се достига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска дъждовна гора в света – природния парк Тижука. Следват само 100 стълби (има и асансьор) до панорамната площадка, от която гледката е смайваща.
Отпътуване от Корковадо към най-известния стадион в Бразилия – Маракана. Това е най-големият стадион в Южна Америка и един от най-големите в света. Първоначално създаден с внушителния капацитет от 210 хиляди места, след реконструкцията му през 2014 г, стадионът може да събира до 79 000 запалянковци. Ще имаме възможност за фото пауза пред стадиона, а тези които желаят, могат да влязат и вътре - при възможност и ако няма футболна среща (входната такса не е включена 65 BRL).
Завръщане в хотела около 15:00 ч. Свободно време.

Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + Самба шоу (срещу допълнително заплащане).
Отпътуване от хотела до местен ресторант, където ще имаме възможност да опитаме типични за Бразилия ястия, включително и разнообразни видове месо (напитките се заплащат допълнително).
След вечерята ще отидем в типична шоу зала, за да наблюдаваме спектакъла Джинга Тропикао /Ginga Tropical/. Това жизнерадостно шоу ще ви заплени с танци от бразилския фолклор, певци, ламбада, форо и ксаксадо, демонстрация на капоейра – това забележително бойно изкуство с множество акробатични и танцови елементи, изпълнения на сабма и регетон, пресъздадени с пъстри костюми, ритмична музика и невероятно настроение. В края на представлението ще танцуваме заедно с красивите танцьори и ще имаме възможност да се снимаме с тях. Забавлението е гарантирано! По време на спектакъла ще имате възможност да опитате популярния коктейл кайпириня /срещу допълнително заплащане/.
*Шоу залата разполага и с бар, с богати избор от напитки, които можете да поръчате срещу допълнително заплащане.
Цена: 130 EUR. Включва: трансфер, екскурзовод, вечеря (без включени напитки), пищен шоу спектакъл! Обща продължителност: около 5 часа

10-ти ден - 29.02.20 (неделя): РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Закуска.
Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена).
Ще започнем тура от втората най-голяма забележителност на Рио де Жанейро – Захарната глава (Sugar Loaf). Планината е с височина 395 м и дава възможност за снимки на панорамно известните плажове на града. От тук се открива гледка към моста, който свързва Рио с Нитерой – точно на отсрещната страна на залива Гуанабара. Изкачването с лифт включва още една спирка – на 220 м в планината Урка, откъдето може да снимате Захарната Глава отблизо.
След Захарната глава, ще имаме възможност да видим отблизо и старата централна част на Рио де Жанейро. Ще минем покрай модернистичната катедрала Канделария, ще се разходим до Националната Галерия, градския театър, музеят Утре, посветен на опазването на околната среда, както и множество други исторически и модерни сгради в сърцето на града.
Завръщане в хотела около 13:00 ч.
Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.

11-ти ден – 30.03.20 (понеделник): РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Закуска. Свободен ден за плаж, разходки, покупки на сувенири.
Възможност за полудневна екскурзия в залива Гуанабара (срещу допълнително заплащане).
Заливът Гуанабара е мястото, където пристига португалската флота с двамата откриватели Гаспар де Лемос и Гонсало Коельо на 01.01.1502г. Те наричат залива Ria de Janeiro, като ria на португалски означава залив или в превод „Залива на януари“. По-късно, ria започва да се бърка с думата rio (река) и така името се преобразува в Rio de Janeiro, което става и нарицателно за града, разположен на залива. Това е втория по големина залив в Бразилия след Todos os Santos (заливът, на който е разположен малко по-на север град Салвадор). Заливът е дълъг 31км и широк 28км, обграден на изток от върха Pico de Papagaio (Върха на палагала), а на запад от Захарната глава. В буквален превод Guanabara означава „залив приличащ на море”.
Докато плаваме с лодката, ще наблюдаваме живописните очертания на Рио де Жанейро, ще минем покрай малки островчета и исторически крепости, Захарната глава, както и мостът Рио-Нитерой дълъг 13,29км.

Цена: 65 EUR (регулярен тур). Включва: трансфер с автобус, екскурзовод, разходка с лодка.

Нощувка в хотела в Рио де Жанейро.

12-ти ден - 31.03.20 (вторник): РИО ДЕ ЖАНЕЙРО – ФРАНКФУРТ
Закуска. Свободен ден за плаж, разходки, развлечения, покупки на сувенири.
Освобождаване на стаите до 12:00. Багажът се оставя в помещение за съхранение на багаж в хотела. Възможности за плаж на Копакабана или да се потопите в местната атмосфера, като се разходите до съседния плаж Ипанема, до стария луксозен квартал Санта Тереза с многобройните имения, павирани улици и да се повозите на стария трамвай, да се насладите на местната кухня в някой от ресторантите край брега на океана, или отпивайки от традиционния коктейл кайпириня под звуците на самба и боса нова.
Около 18:00 ч. - трансфер до международното летище в Рио, за полет с с АК “Lufthansa” до Франкфурт в 22:10 ч.

13-ти ден - 01.04.20 (сряда): ФРАНКФУРТ - СОФИЯ
Пристигане във Франкфурт в 14:30 ч. Полет за София в 19:10 ч. Пристига на терминал 2 в 22:20 ч.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!

 

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

joomla social media module

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information