ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА –
ПРИРОДА И КУЛТУРА НА ИНДОКИТАЙ

София – Ханой – Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан – Сием Реап – Пном Пен – Шау Док – Кан То - Сайгон

Дата на отпътуване: 31.10.2017

Програмата е екскурзионна, включва и круиз с нощувка в залива Халонг бей, разглеждане на Забранения пурпурен град в Хюе, делтата Меконг и Сайгон във Виетнам, световно известните храмови комплекси като Ангкор Ват в Камбоджа и други важни културни и исторически обекти в двете държави. Предлагаме 2 пакета с цени, базирани на настаняване в различна категория хотели. Местоположението на подбраните 3, 4 и 5--звездни хотели е централно, всички трансфери, полети и турове по програмата са включени в пакетната цена.

ПРОГРАМА:

Ден 1 (31.10.2017) София – Ханой
Отпътуване от летище София в 19:45 ч. с полет на Qatar Airways през Доха за Ханой.
Ден 2 (01.11.2017) Пристигане в Ханой
Пристигане в Ханой – 16:05 ч.. Посрещане на летището от представител на местния туроператор. Трансфер до хотела. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Ханой.

Ден 3 (02.11.2017)  Туристическа обиколка на Ханой
Закуска. Туристическа обиколка на Ханой: посещение на мавзолея на комплекса Хо Ши Мин - човекът, който е водел кампанията на Виетнам за независимост от френското колониално управление. Разглеждане Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. като храм, посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците. По този начин той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете им каменни стели с имената на някогашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната. Връщане в хотела около обяд за кратък отдих. Свободно време за обяд (невключен в цената). В следобедните часове възможност за посещение на Квартала на трийсет и шесте гилдии, типичен пазар. Всяка улица носи името на стоката, която традиционно се продава на нея. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода. Вечеря. Нощувка в Ханой.

Ден 4(03.11.2017)  Ханой – Халонг, нощувка на кораб
Закуска. Отпътуване за залива Халонг (около 3 часа и половина). Качване на борда на традиционно луксозно круизно корабче, с което ще пътуваме през следващото денонощие на круиз из залива Халонг.  Настаняване в каютите, обяд на корабчето с традиционна виетнамска и интернационална кухня (включен в цената, без включени напитки).
Круизът преминава покрай интересни варовикови пещери и скални образувания. По време на пътуването в залива ще можете да се отпуснете на слънце върху шезлонг на горната палуба и да се любувате на приказния пейзаж. Вечеря с традиционна местна и международна кухня. Свободно време за вечерни забавления на борда. Нощувка на кораба.

Ден 5(04.11.2017)  Халонг - Полет до Хюе
Закуска. Круизът продължава своето пътуване около залива с много островчета в търсене на уединени места за плуване или каяк. Около обяд корабът се завръща в главното пристанище. Отпътуване за летището в Ной Бай. Полет(1ч. 15 мин.) до Хюе. Настаняване, вечеря и нощувка в Хюе.

Ден 6(05.11.2017)  Хюе – туристическа обиколка
Закуска. Туристическа обиколка на древната императорска столица Хюе, преди векове седалище на династията Нгуен: Цитаделата (Императорският град под егидата на ЮНЕСКО), Забраненият пурпурен град и древните гробници. Круиз по Ароматната река. Вечеря и нощувка в Хюе.

Ден 7(06.11.2017)  Хюе – Хой Ан
Закуска. Заминаване за древния пристанищен град Хой Ан по Пътя на мандарините,  преминавайки през живописния Хайван(Прохода на облаците, който свързва Северната и Южната част на Виетнам) с прекрасна гледка към Дананг и околностите. Пристигане в Хой Ан(град под егидата на ЮНЕСКО). Следобяд – Пешеходна разходка в спокойния и очарователен град Хой Ан. Ниските керемидени къщи с китайски външен вид, японският покрит мост, пъстрите храмове и пагоди го правят едно от най-красивите места за посещение във Виетнам. Настаняване, вечеря и нощувка в Хой Ан.

Ден 8(07.11.2017)  Хой Ан - Полет до Сием Реап
Закуска. Свободно време за разходка в Хой Ан. Следобяд - трансфер до летището в Дананг. Полет до Сием Реап, Камбоджа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Сием Реап.
Ден 9(08.11.2017)  Ангкор Том - храма Байон
Закуска. Разглеждане на храмовете в Ангкор Том с основен акцент – Байон (планински храм адаптиран към будизма, датиращ от края на 12 и началото на 13 век), показващ изображения на стотици усмихнати лица и историите на империята на кхмерите, издълбани по стените му. Храмът е видим отдалеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя. Всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията. Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Изкачване до върха на Пхимеанакас, оформен като пирамида с чудесен панорамен изглед към храмовете. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка в Сием Риап.

Ден 10(09.11.2017)  Та Прум - Ангкор Ват - Пном Пен
Ранно посещение на обгърнатия от джунглата храм Ta Прум. Следва посещение на великолепния Ангкор Ват. Обиколка с екскурзовод в огромната структура, разглеждайки и слушайки за славата на Кралство Ангкор. Връщане в хотела за късна закуска и почивка.
Около обяд - отпътуване за Пном Пен. Настаняване, вечеря и нощувка в Пном Пен.

Ден 11(10.11.2017)  Пном Пен – Шау Док – Кан То
Закуска. Обиколка на Пном Пен: Посещение на Кралския площад, Сребърната пагода и централния пазар. Около обяд - качване на борда на корабче и отпътуване за Шау Док(Виетнам). След това трансфер до Кан То(около 3 часа). Настаняване, вечеря и нощувка в Кан То.
Ден 12(11.11.2017)  Кай Ранг плаващ пазар – Сайгон(Хо Ши Мин)
Закуска. Рано сутринта отпътуваме с корабче, за да посетим плаващия пазар на Кай Ранг, един от плаващите пазари в делтата на Меконг. Трансфер до Сайгон(Хо Ши Мин). Настняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Сайгон.

Ден 13(12.11.2017)  Сайгон(Хо Ши Мин) – Отпътуване за България
Закуска. Свободно време за отдих. Следобяд – туристическа обиколка на Сайгон: Сградата на обединението (бившият Президентски дворец, който е частично разрушен при атаките от съпротивата на Северен Виетнам на 30.04.1975 г.), центъра с правителствените сгради, разположени около площада на колониалната френска част с извисяващата се катедрала „Нотр Дам“, Операта - построена по подобие на „Пети Пале“ в Париж, Централната поща - проектирана от Густав Айфел, сградата на кметството – друга историческа сграда, улица „Донг Кой“ с множество бутици, магазини, кафенета и ресторанти, и ако времето позволи, централния пазар „Бен Тан“.
Трансфер до летището на Сайгон. Отпътуване за България в 19:10 ч.

Ден 14 (13.11.2017) Доха – София
Пристигане на летище София в 10.55 ч.

 

Цени

Условия за записване:
•    40 % депозит от пакетната цена при записване и сключване на договор за туристическо пътуване
•    ксерокопие от международен паспорт
•    доплащане до 15.09.2017 г.


СПЕЦИАЛНАТА ОФЕРТА -100 € ОТСТЪПКА от ЦЕНИТЕ ВАЖИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.07.2017 с ВНЕСЕН ДЕПОЗИТ в РАЗМЕР НА 40% от ПАКЕТНАТА ЦЕНА

Справка места: 5 свободни места към 22.07.2017

 супериор пакет в смесени хотели 3 / 4* На човек в двойна стая
единична стая
ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.07.2017 2228 евро/ 4366 лв. 2580 евро/ 5057 лв.
СТАНДАРТНА ЦЕНА 2328 евро/ 4563 лв. 2680 евро/ 5253 лв.

 

делукс пакет в хотели  5*  На човек в двойна стая
единична стая
ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.07.2017 2928 евро/ 5739 лв 3168 евро/ 6209 лв.
СТАНДАРТНА ЦЕНА 3028 евро/ 5935 лв. 3268 евро/ 6405 лв.

 

Цената включва:
-    самолетен билет София - Доха – Ханой
-    самолетен билет Сайгон - Доха – София
-    самолетен билет Ханой - Хюе
-    самолетен билет Дананг - Сием Реап
-    всички трансфери и екскурзии, описани в програмата
-    високоскоростно корабче Пном Пен - Шау Док
-    екскурзия с частно корабче за посещение на плаващия пазар
-    11 нощувки супериор пакет в смесени хотели 3 / 4* или делукс пакет в хотели 5*:
-    11 закуски, 11 вечери и 1 обяд
-    местни екскурзоводи с опит
-    водач-преводач от България по време на цялото пътуване
-    входни такси за всички посещавани обекти

хотели в супериор пакет 3 / 4*
•    2 нощувки в Medallion Hotel или подобен в Ханой
•    1 нощувка на корабче Phoenix Cruise в залива Халонг
•    2 нощувки в Moonlight Hotel или подобен в Хюе
•    1 нощувка в Hoi An Lotus Hotel или подобен в Хой Ан
•    2 нощувки в Angkor Holiday Hotel или подобен в Сием Реап
•    1 нощувка в Cardamom hotel или подобен в Пном Пен
•    1 нощувка в West hotel или подобен в Кан То
•    1 нощувка в Elios hotel или подобен в Сайгон/Хо Ши Мин/

хотели в делукс пакет 5*
•    2 нощувки в Ханой - Apricot hotel
•    1 нощувка на корабче Phoenix Cruise в залива Халонг
•    2 нощувки в Хюе - La Residence Hue
•    1 нощувка в Хой Ан - Royal hotel Hoi An
•    2 нощувки в Сием Риап - Sokha Angkor resort
•    1 нощувка в Пном Пен - Phnom Penh hotel
•    1 нощувка в Кан То - Victoria Can Tho resort
•    1 нощувка в Сайгон/Хо Ши Мин - Rex hotel

Цената не включва:
-    лични разходи
-    бакшиши (около 50 долара)
-    туристическа виза за Виетнам – 45 долара (снимка паспортен формат, полага се на място) - заплаща се задължително на място;
-    туристическа виза за Камбоджа – 30 долара (снимка паспортен формат полага се на място) - заплаща се задължително на място;
-    Напитки
-    Други услуги, които не са упоменати по-горе.

 

ИнформацияВалутен курс - 1 USD = 22363 VND (Виетнамси донг)
Валутен курс - 1 USD = 4012 KHR (Камбоджански риел)
Часово време: София 12 ч., Виетнам 17 ч., Камбоджа 17 ч.


МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Виетнам, Камбоджа: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Необходими документи за визи:
За Виетнам:
•    паспорт
•    формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам
•    2 снимки паспортен формат с размер 4 х 6 см
•    копие от лична карта
•    такса
За Камбоджа:
•    паспорт
•    попълнен визов формуляр за туристическа виза за Камбоджа
•    1 снимка паспортен формат с размер 4 х 6 см
•    Такса
Забележка:
Международният паспорт трябва задължително да е валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане. В паспорта трябва да има поне две цели свободни страници, за да може върху тях  да бъдат положени входнати визи за страните, като на гърба на тези страници не следва да има други положени по-рано визи, освен печати от граничен контрол.

Забележка:
Няма санитарни и медицински изисквания при пътуване във Виетнам, Камбоджа.

Допълнителна информация:
•    необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15 туристи.
•    срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.
•    пакетната цена е калкулирана по курс 1,82 лв. за щатски долар към 03.02.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.


9018

 

ОНЛАЙН ПЛАЩАНЕ


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800001835 и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

02 434 15 15

Посетители:

В момента има 188  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information