Самолетна програма от София със 7 нощувки

ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА 

Дати: Няма места
Хърватското крайбрежие на Адриатическо море  се простира на почти 1800 километра, а пред него е растлана огърлица от 1246 острова, островчета и морски рифове. Тази красота се допълва и от многобройните старинни градове с аристократично излъчване, всеки от които има да разкаже своята история. Средновековни площади и улички, традиционни местни продукти на оживените пазари, топло гостоприемство, но не само... Има едно приказно място, което наистина не може да се опише с думи и вдъхва уважение и преклонение към чудесата, сътворени от майката природа - Плитвичките езера. Те изглеждат като нарисувани, все едно са излезли туко що от картичка. Но те са съвсем реални, надарени с несравнима романтика, живописност и цветове, едно невероятно кътче, изпълнено с много вдъхновение, очарование, свеж въздух и спокойствие.

Програма:

Първи ден 21.09.2017
Среща на летище София (терминал 2) и отпътуване за Хърватия с директен чартърен полет. Кацане в Риека, отпътуване за Опатия и попътно разглеждане на града с местен лицензиран екскурзовод. Опатия е люлката на европейския и хърватски туризъм, тук се преплитат духа на централна и източна Европа, средиземноморското очарование и средновековната архитектура. Величествените хотели, впечатляващо украсените паркове и градини, дългите променади и аристократичните вили са само част от красивата градска част. Продължаване към Задар, настаняване в хотел в района на Задар. Вечеря. Нощувка.

Втори ден 22.09.2017
Закуска и освобождаване на хотела. Разглеждане на Задар - популярен туристически град с чудесни природни дадености и мек средиземноморски климат, разположен на далматинското крайбрежие на Хърватия. През своята дълга история градът става свидетел на няколко важни момента в хърватската история. Тук през 1396 г. е създаден първия университет в страната, през 1536 г. е написан първия хърватски роман и е напечатан първия хърватски вестник. Разглеждане на кръглата църква „Св. Донат“; руините на Римския форум; Задарската катедрала; Цитаделата; Лъвската порта; Площадът на петте кладенеца. Маршрутът ни продължава към град Трогир, уютно разположен в пролива между континента и остров Чиово, град-музей под закрилата на Юнеско. Известния писател Бърнард Шоу, който посещава Трогир през 30-те години на миналия век го нарича „Венеция в миниатюра”. Лабиринтът от тесни улички, където едва се разминават двама души, малките къщички с прозорчета с неизменните дървени капаци, красивата крайбрежна алея, множеството кафенета и ресторантчета с автентична атмосфера, всичко това пренася неволно човек във време със съвършено друг ритъм на живот. Настаняване в хотел в района на Трогир. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 23.09.2017
Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за Сплит - най-големия град на хърватското Адриатическо крайбрежие, втория по големина след Загреб, сърцето на провинция средна Далмация. Сплит е прекрасен град, построен във венециански стил, в който се редуват приятни кафенета, ресторанти, художествени галерии и антикварни магазини. Тук се намира дворецът на римския император Диоклециан, обявен от Юнеско през 1979 г. за паметник на културата, заради средновековната си готическа архитектура, барокови сгради и останките от римската му първооснова. Забележителностите по програмата са дворецът на Диоклециан, католическата катедрала „Св. Домний”, Храмът на Юпитер и бронзовата врата, която е главен вход към мавзолея на Диоклециан. Градският музей е прекрасен образец на венецианско - готическата архитектура, построен през XV век като резиденция на семейство Папалич. В него има богата колекция от скици, гербове, оръжия, мебели, монети и документи, които проследяват историята на града. Свободно време. Връщане в хотела в Трогир. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 24.09.2017
Закуска. Освобождаване на хотела. Очаква ни ден изпълнен с емоции. След чаша силно хърватско еспресо, в сянката на Диоклециановия дворец, ни предстои двучасова разходка с корабче до делтата на река Неретва - най-плодородната земя в Хърватия, райско кътче, където вирее всичко и където между мандариновите насаждения и меандрите, живеят различни видове птици, земноводни и риби. В отминалите столетия, блатата и многобройните ръкави на делтата са били дом и убежище на славните неретвански пирати – най-опасния противник на мощната Венецианска република. На своите бързи и леки ладии неретванците се появявали изневиделица в проливите между адриатическите острови, обграждали и плячкосвали тежко натоварените кораби на венецианските търговци и изчезвали сред буйната растителност на делтата. Следва пътешествие с традиционно неретванско корабче в комбинация с фото-сафари и обяд, където ще можете да опитате от традиционните местни специалитети. На кулинарните авантюристи предлагаме екзотичните жабешки бутчета и змиорки, приготвени по стари хърватски рецепти. Още с качването в лодките ще усетите гостоприемството на местните хора, които ще ви почерпят със сушени смокини и чаша домашна ракия. Отпътуване към Шибеник. Настаняване в хотел в района на Шибеник. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 25.09.2017
Закуска. Туристическа програма в Шибеник – град със средиземноморски климат, тесни и стръмни улички, водещи до атрактивни площади, съчетали модерни магазини със стилната архитектура на отминалите векове. Следва пешеходна разходка в град, съхранил културата на Византия, Венеция и Австро-Унгария, който крие в сърцето си една истинска принцеса от мрамор и варовик – Катедралата, посветена на „Св. Яков“. Строителството й отнело около 100 години е извършено на три етапа между 1431 и 1536 г. Дългия й период на градеж е оставил силни архитектурни отпечатъци. В началото катедралата е строена във венецианско-готически стил, а в последствие е завършена в тоскано - ренесансов образец, за да се превърне днес в уникален паметник на европейската сакрална архитектура, включен през 2001 г. в списъка на ЮНЕСКО. Следва разглеждане на крепостта „Св. Архангел Михаил", построена през XV в. от дялан бял камък и разположена на 70 м. над морското равнище. Очаква ви приятна разходка по настланите с мрамор старинни улици и свободно време за кафе, снимки, или чаша вино под сянката на случайно избуял каперсов храст. Връщане в хотела в Шибеник. Вечеря. Нощувка.

Шести ден 26.09.2017
Закуска. Освобождаване на хотела. В. 8:30 ч. отпътуване към национален парк Крка. Струва си да видите красиво разположените водопади, свързани от фантастични геоложки форми. Водните атракции образуват бариери от скали, островчета и езерца, между които можете спокойно да се разхождате. Най-големия от седемте водопада Крка, е с височина 84,5 метра. Тук са преброени над 860 вида растения. Национален парк Крка има възхитителна природа и изключително богата на флора и фауна. Той е дом на 222 вида птици, което го прави един от най-ценните орнитологични райони в Европа. В парка се помещава и единствения център за опитомяване и обучение на ястреби в Хърватия, където може да видите демонстрация на лов с ястреби. Основан през 1985 г., паркът е разположен от двете страни на река Крка, с обща площ от 142 кв. км. Реката е дълга 72,5 км., като през две трети от пътя си тя преминава през варовиков каньон дълбок над 220 м. и дълъг 50 км. При преминаването на водата през този тесен и
дълбок каньон от варовик се създават и водопадите, най-красивите, от които са Рошки Слап (25.5 м) и Скрадински Бук (37,5 м). Отпътуване към Пореч и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Седми ден 27.09.2017
Закуска. Туристическа програма на полуостров Истрия. В началото на 20-ти век районът е бил част от Италия, като и днес се усеща силното й влияние. Тук можете да се насладите на местните кулинарни изкушения, да се докоснете до историята или да се отдадете на различни занимания сред свежа борова гора и нежен морски бриз. Истрия несъмнено е изключително красив район, както по крайбрежието, така и във вътрешността, с всичките й прилежащи краски в синьо, зелено и тюркоазено. Ровин е истински бисер, а в Пула ще откриете най - добре съхранената гладиаторска арена, която ще ви потопи в атмосферата на древния Рим. Отпътуване за Пула и разглеждане на най-известните исторически забележителности. Следва Ровин. Градът е защитен с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада и не случайно е смятан за най - романтичния град в Хърватия. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Пътуването продължава през Лим - воден карстов каньон, обявен за „специален морски резерват” и „място на невиждана красота”, още едно доказателство за климатичните промени и геоложката еволюция на Истрия. Със своите ярко зелени води и разнообразна растителност, този каньон е един от най-красивите на Адриатическото крайбрежие. Маршрутът продължава към град Пореч - известен още под името Парентиум, построен върху старо илирийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. Тук можете да опитате прочутото бяло вино „поречка малвазия“, за което казват, че е едно от най-добрите в Хърватия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Осми ден 28.09.2017
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище и полет за София.

 

Цени

Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!

Възрастен в двойна стая Трети възрастен Единична стая 2 възрастни
с дете от 2 – 5.99
2 възрастни
с дете от 6 – 11.99
няма места няма места няма места няма места няма места

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• Чартърен полет София - Риека – София с включени летищни такси.
• Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен до 7 кг.
• Транспорт с автобус по описания маршрут.
• Ескурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзово на български език по описания маршрут.
• 1 нощувка в района на Задар в хотел 3* със закуска и вечеря.
• 2 нощувка в района на Трогир в хотел 3* със закуска и вечеря.
• 2 нощувка в района на Шибеник в хотел 3*със закуска и вечеря.
• 2 нощувка в района на Пореч в хотел 2 / 3* със закуска и вечеря.
• Туристическа програма в Опатия, Задар, Трогир, Сплит, Долината на р. Неретва, Шибеник и Истрия.
• Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Разглеждане на природния парк Крка, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 100 HRK, за деца от 7 до 12г 50HRK.
• Входни такси в Трогир и Сплит. Входните такси се заплащат отделно и на място – Сплит Етногравски музей 10 HRK, Катедралата и Храмът на Юпитер 15HRK, Трогир Катедралата Св. Лаврентий 40 HRK • Входни такси в Задар и Шибеник. Входните такси се заплащат отделно и на място – Нин музеят на солта 30 HRK, Архелогически музей 15HRK, Задар кръглата църква Св. Донат 15HRK, Шибеник катедралата "Св. Якоб" 45 HRK, крепостта "Св. Архангел Михаил" и барони 50HRK • Разходка с корабче и обяд в Национален парк Неретва – 185 HRK • Входни такси в Истрия. Входните такси се заплащат отделно и на място – Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – 50 HRK, Ровин – Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията ) – 10 HRK, Пула – Арена 40 HRK,
• Туристическа такса – 1 евро на човек на ден – заплаща се предварително от България.
• Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
• Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ - Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на застрахователя.

 

Дневен полет в ден четвъртък: София - Риека FB 8797 / 06:00 - 06:25 (Времената са местни)
Дневен полет в ден четвъртък: Риека - София FB 8758 / 07:15 - 09: 35 (Времената са местни) 

Информация

Полетна информация:
• София - Риека FB 8797 / 11:25 - 11:50 (времената са местни)
• Риека - София FB 8758 / 12:40 - 15: 00 (времената са местни)
• ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА: Авиокомпания: ""Bulgaria Air"", Тип самолет: E 90, Адрес на авиокомпанията: гр. София, бул. ""Брюксел"" № 1 "


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека!
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт!

9004


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800001835 и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 137  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information