ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ –
мистиката на самураите в модерния свят на технологиите
Маршрут:  ОСАКА - КИОТО – КАНАЗАВА – ТАКАЯМА – ТОКИО – ЙОКОХАМА – КАМАКУРА – ХАКОНЕ И ПЛАНИНАТА ФУДЖИ
Период на пътуването: 20.10.-30.10.2016
8 нощувки, 11 дни

ПРОГРАМА:

 

Ден 1 - 20.10.2016 / София - Истанбул
Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летище Истанбул.

Ден 2 – 21.10.2016 / Истанбул - Осака
Излитане от Истанбул в 01:35 ч. за Осака. Кацане на летище Kansai, Осака в 18:40 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотел в центъра на Осака (около 1,50ч). Настаняване в хотел City Route 3* (или подобен). Свободно време. Нощувка

Ден 3 - 22.10.2016 / Осака
Закуска в хотела.
Целодневна обиколка на Осака (09:00 – 17:00ч) с включен обяд в местен ресторант. Обиколката на Осака започва с посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци и квартала на развлеченията Дотомбори. Ще обядваме типичното за Осака Okonomiyaki (зелев омлет) в местен ресторант. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. Последната ни спирка днес е най-известният пазар в града – Kurormon Market, от който може да си купите всичко от плодове до дрехи и обувки. Това е най-оживеното място в града, където можете да видите хора от всички социални групи на населението. Тук е и най-вкусната и прясна риба, подобно на Tsukiji fish market в Токио.
Връщане в хотела в Осака. Нощувка.

Ден 4 - 23.10.2016 / Осака - Киото  (57км, около 0,50ч трансфер) – Осака
Закуска в хотела.
Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (08:30 – 17:00ч).
Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Последната ни спирка е Императорският Дворец на Киото, който служи за резиденция на императора преди тя да се премести в Токио през 1868г. Всичи церемонии по стъпване в длъжност на императорите на Япония в наши дни са провеждани в този замък, като само настоящият император Акихито е бил коронясан в Императорския дворец в Токио. (Посещението на двореца зависи от възможностите да се поеме групата в деня на екскурзията, поради ограничени бройки за посещение на ден. Поради тази причина местата се запазват до 30 дни преди посещението с имената на всички участници. Имената на хората от групата не подлежат на промяна веднъж подадени към музея и билетите не подлежат на възстановяване при анулация на пътуването, независмо от причината).
Последната ни спирка днес е един от най-красивите будистки храмове в Киото, в който ще взезем участие в традиционна чаена церемония.

Следобеда свободно време (след 17:00ч). Нощувка в Осака.


Ден 5 - 24.10.2016 / Осака – Каназава (307км, трансфер: 2,45ч с влак)
Ранна закуска в хотела. Напускане на хотела в Осака и отпътуване за Каназава.
(Турстите се умоляват да приготвят двудневен багаж за пребиваването си в Каназава и Такаяма, тъй като багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио).
След пристигането в Каназава – посрещане от местния екскурзовод и полудневна обиколка на града (12:00 – 17:00ч). Ще започнем с една от най-красивите традиционни японски градини - Kenrokuen Garden. Тук можете да видите майсторството на японските градинари и да пиете чай в някоя от многобройните чайни в парка.
Един от  най-добре запазените райони с типични самурайски къщи в страната, е следващата ни спирка. Разположен в район Nagamachi в билзост до замъка на Каназава, Nomura е една от добре запазените самурайски къщи на просперираща самурайска фамилия от времето на периода Мейджи в Япония. Ще видите къде и как са живели самурайските семейства, ще се докоснете да тяхното ежедневие и бит.
Последната ни спирка днес с цел да се потопим в местната атмосфера, е най-големия пазар в Каназава – Omicho, който е притегателен център за местни и туристи за обяд или вечеря в някое от живопистните ресторантчета или просто за пазаруване.
Настаняване в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен) в Каназава. Нощувка.


Ден 6 - 25.10.2015 / Каназава – Такаяма (138км, около 2,3ч с автобус)
Закуска в хотела в Каназава. Целодневна екскурзия до Такаяма (08:30 – 17:30ч).
Днешната ни обколка започва с посещение на типично японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО  в местността Shirakawago. Намира се високо в планината Хаку, по пътя между Каназава и Такаяма. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi. Ще посетим къщата Wada (най-голямата къща от музея на открито), принадлежала на най-богатата фамилия в Ogimachi, която днес е превърната в музей.  
Продължаваме към Такаяма. Ще посетим сградата Yatai Kaikan, където могат да се видят 11 от известните и добре запазени фестивални платформи в Япония, които и днес се използват по време на третия по големина фестивал в Япония – Takayama Festival, който се провежда ежегодно на 14 и 15 април.
Обяд в местен ресторант с най-вкусно приготвеното традиционно телешко в страната.
Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство.
Настаняване в хотел Hida Hotel Plaza 3* (или подобен) в Такаяма.
*Хотелът разполага със СПА център с минерална вода и няколко джакузита на открито (работно време 06:00 – 24:00ч). Нощувка.


Ден 7 - 26.10.2016 / Такаяма – Токио (около 530км, трансфер около 5ч с влак)
Закуска в хотела. След закуска - пешеходна обиколка на Такаяма (08:30 – 10:30ч). Денят ни ще започне с посещение на един от двата традиционни дневни пазара в Такаяма – сутрешният. Тук ще можете да си закупите сувенири произведени в града, както и ще видите доста ръчно изработени предмети.
Продължаваме към старата част на града и улица Sannomachi – най-известната улица в старата част на града, която и днес приютява множество добре запазени стари къщи, магазини, чайни, пивоварни за саке, някои, от които работят от векове. Тук ще видим и рикши теглени от хора, които могат да се наемат от туристите за приятна разходка в занаятчийското градче.
В 11:24ч отпътуваме от Такяма към Нагоя и след това прехвъряне на влака стрела за Токио. Пристигане на гарата в Токио в 16:23ч и посрещане от представител на местния партньор. Трансфер и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен) в центъра на Токио. Нощувка.

Ден 8 - 27.10.2016 / Токио
Закуска в хотела.
Полудневен панорамен тур на Токио (08:30 – 14:30ч) – ще видим най-високата сграда в столицата – Tokyo Tower, Императорският дворец – тихо и спокойно кътче в забързания град; Асакуса Канон – най-старият храм в Токио и разходка по улицата със сувенири Накамисе. Ще обядваме в местен лресторант, предлагащ традиционното японско ястие – Tempura (вид панирана риба). На връщане ще минем покрай Акихабара (Акиба) – електронният квартал на Токио. Продължаваме тура като минаваме покрай сградата на парламента на Япония (National Diet Building); Одайба – квартал, създаден върху огромен изкуствен остров в залива и Гинза – най-богатият квартал в града.
Връщане в хотела в 14:30ч. Свободно време в японската столица.
Нощувка.


Ден 9 - 28.10.2016 / Токио – Хаконе и Фуджи – Токио ( 110км, около 1,3ч трансфер с автобус)
Закуска в хотела.
Целодневна екскурзия до Хаконе (08:30-18:30ч), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (включена в пакетната цена). Целодневният тур с автобус включва  слизане с въжена линя до връх Комагане; разходка с корабче по езерото Аши; посещение на Owakudani – вулканичната равнина покрита с множество горещи извори; музея за изкуствата Narukawa, откъдето се открояава прекрасен изглед към Хаконе. Обяд в местен ресторант по традиционно японско меню (вкюлчено в цената).
     Връщане в Токио. Нощувка

Ден 10 - 29.10.2016 / Токио – по желание Йокохама и Камакура (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)
Закуска в хотела.
Напускане на хотела в 11:00 ч. Свободно време до 19:00 ч или еднодневен тур (08:00 – 18:00ч) до Камакура – една от старите столици на Япония (срещу допълнително заплащане) и Йокохама.
Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио , в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е не само исторически град, но и популярен със своите плажове и фестивалът Kamakura Matsuri - най-големият фестивал в Камакура, който обикновено се провежда през април месец. Продължаваме обиколката с храма Котоку-ин (Kotoku-in Temple) - известен със своята бронзова статуя на „Великия Буда“; храмът Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието.
Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859г.
Обиколката ще започне с градините Sankeien, прочути с целогодишната си красота. Тук има и доста стари традиционни японски постройки (пагоди и къщи), донесени  и запазени от различни краища на страната. Най-известната е къщата на прочутата фамилия Hara, които са се занимавали с търговия на коприна. Ще се разходим сред цъфналите пролетни дървета, по прекрасните изкуствени мостове и цветни лехи.
Последната ни спирка  днес е големият китайски квартал на Йокохама. Той се развива бързо като търговски център след като през 1859г Япония отваря пристанищата си за международната търговия. В центъра на квартала ще видите най-големия храм Kaneibyo посветен на бога на просперитета и добрия бизнес. Ще се разходим по пъстрите улици осеяни с магазини и ресторантчета, с което е и най-известен днес квартала. Връщане в Токио.

Трансфер до международното летище Нарита в 18:30ч (около 1,30ч трансфер). Полет от Токио за Истанбул в 22:30ч.

Ден 11 - 30.10.2016 – Токио – Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 03:40 ч.  Полет от Истанбул за София в 07.50 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.

 

Цени

Пакет с включени летищни такси Човек в двойна стая Единично настаняване
Цена 2999 €/ 5866 лв 3265 €/ 6386 лв

 

Цената е в евро/лева на човек и включва:

•    Самолетен билет София-Истанбул-Осака/Токио-Истанбул-София с включени летищни такси на авиокомпания Turkish Airlines;
•    Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
•    3 нощувки в Осака в хотел City Route 3* (или подобен);
•    1 нощувка в Каназава в хотел Garden Hotel Kanazawa 3* (или подобен);
•    1 нощувка в Такаяма в Hida Hotel Plaza 3* (или подобен);
•    3 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
•    8 закуски в хотелите в Осака, Каназава, Такаяма, Токио;
•    4 обеда по програмата – в Осака, Такаяма, Токио и Хаконе и планината Фуджи (японска кухня);
•    Целодневна обиколка на Осака (с включен обяд);
•    Целодневна обиколка на Киото;
•    Полудневна обиколка на Каназава с автобус;
•    Целодневна обиколка на област Shirakawago и Такаяма с автобус (с включен обяд);
•    Полудневна пешеходна обиколка на Такаяма (стария град и сутрешния пазар);
•    Полудневна панорамна обиколка на Токио (с включен обяд);
•    Целодневна екскурзия до Хаконе (Hakone), част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу (с включен обяд);
•    Участие в чаена церемония в Киото;
•    Билет за високоскоростния влак  от Осака до Каназава (западната линия Thunderbird);
•    Билет за високоскоростния влак от Такаяма до Нагоя (линия Wideview-Hida);
•    Билет за влака стрела от Нагоя до Токио (Nozomi);
•    Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;
•    Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
•    Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
•    Водач на групата от туроператора при минимум 10 човека;

 

Цената не включва:

•    Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус:
o    при минимум 10 човека - 195 евро на човек (по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);
o    при минимум 15 човека - 140 евро на човек (по желание, заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);
•    Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
•    Лични разходи и напитки по време на храненията;


 

Информация

20/10 СОФИЯ 21:40 ИСТАНБУЛ 23:05   
21/10  ИСТАНБУЛ 01:35 КИОТО 18:40   
29/10 ТОКИО  22:30 ИСТАНБУЛ 03:40 (кацане на 30.10.2016)
30/10 ИСТАНБУЛ 07:50 СОФИЯ 09:05

Важна информация:
•    Цената е валидна при група от минимум 10 туриста.
•    Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими спациални ваксини.
•    Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването.  
•    Доплащането става в срок до: 20.09.2016г.
•    Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 750 евро/ 1500 лева.
•    Плащането се извършва в брой или по банков път.
•    Цените са изготвени при курс 100¥=1.2595 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
•    Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

 

Необходими документи:

копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/

9012

 

Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800000679 и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

02 434 15 15

Посетители:

В момента има 163  гости и няма потребители и в сайта