ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ - 20.10.2017

Круиз по Нил – реката на живота за 11 дни/10 нощувки

Кайро – Александрия – Гиза – Асуан – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Хургада

Долината на Нил е една от люлките на човешката цивилизация. Египет е като един огромен оазис, образуван от щедрите и плодоносни наноси на река Нил,  притиснат между безбрежните пясъци  на Северна и Източна Африка. Тази велика цивилизация, този непрекъснат  културен феномен, продължил 250 000 години, не биха могли да възникнат и просъществуват без животворните води на реката. Почувствайте силата на Нил и вижте великата цивилизацията, създадена от нея

ПРОГРАМА:

ДЕН 1, 20.10.2017. София-Истанбул-Кайро
Среща на Терминал 2 на летище София Т2 в 08:00 ч. за полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:00 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2. 21.10.2017. Кайро-Александрия (около 2,5 часа)
Закуска. Рано сутринта отпътуваме за Александрия,  разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Туристическа обиколка с египтолог. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbey, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар.
Следобед - посещение на новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека, в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“.
Вечерта - завръщане в Кайро. Нощувка.
ДЕН 3, 22.10.2017. Кайро-Гиза-Асуан
Закуска. Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на сметовното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен  пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници.
Следобед - посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от  образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес  и прочутата погребална златна маска на младия Тутанхамон.  
Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.

ДЕН 4, 23.10.2017. Асуан
Пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери, рано сутринта. Трансфер до речния круизен кораб (де лукс, категория 5*, пълен пансион).  Следобеден  тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър.
Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър.  Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Свободно време в Асуан. Нощувка на круизния кораб.
ДЕН 5, 24.10.2017. Асуан-Ком Омбо-Едфу
Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо и в Едфу, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите , и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра.
Нощувка на кораба.
ДЕН 6, 25.10.2017, Едфу-Луксор
След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона.
Нощувка на кораба.
ДЕН 7, 26.10.2017. Луксор-Хургада (около 4 часа)
След закуска - освобождаване на кораба и отпътуване за Хургада. Преди това обаче предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II близо до самите води на Нил.
После се отправяме към Карнак - на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки.
Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море. Настаняване в хотел на база all inclusive. Нощувка.

ДЕН 8-10, 27-29.10.2017. Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка.
ДЕН 11, 30.10.2017. Хургада-Истанбул-София
Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Възможност за кратка туристическа програма преди полета до София. Пристигане на Терминал 2 в 20:40 ч.


Цени

НЯМА МЕСТА

Пакетна цена: Цена:
На човек в двойна стая 2660 лева / 1360 евро
На човек в единична стая 3090 лева / 1580 евро

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

•    Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София  с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
•    Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
•    Чекиран багаж 20 кг.
•    Всички трансфери описани по програмата
•    2 нощувки със закуски в Кайро Oasis Hotel Cairo  4* или подобен
•    1 нощувка в спален вагон (настаняването е само в единични или двойни купета) във влака Кайро - Асуан
•    3 нощувки на база всичко включено AI  на борда на круизен кораб 5* Deluxe от Асуан до Луксор
•    4 нощувки на база всичко включено AI в Seagull Hotel & Resort Hurghada 4* или подобен
•    Целодневен тур на Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, сфинкса и музея на Кайро
•    Обяд по време на тура на Кайро
•    Целодневен тур на Александрия с трансфери от/до Кайро
•    Обяд по време на тура на Александрия
•    Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.
•    Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
•    Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро със ЗАД Армеец
•    Водач-преводач от България по време на цялото пътуване

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

•    Допълнителни екскурзии
•    Лични разходи
•    Бакшиши
•    Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
•    Доплащане за полупансион на човек на вечер в хотела в Кайро
•    Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на  анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД Армеец.


Информация

Полетно разписание:
TK1028    20OCT  SOFIST     1000 1125
TK 694    20OCT  ISTCAI     1840 2000
TK 703    30OCT  HRGIST     0405 0805
TK1029    30OCT  ISTSOF     2020 2040
Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

 

Забележки:
•    Минимален брой туристи: 15 човека/ потвърдена към 06.06.2017
•    Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
•    При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна!
•    Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!
•    ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
•    Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар към 02.02.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото
•    за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
•    Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Необходими документи при записване:
•    Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
•    За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
•    Депозит в размер на 50% от сумата на човек
•    Доплащане до 45 дни преди заминаване

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
•    до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
•    от 89 дни до 46 дни – стойноста на депозита
•    от 45 до 0 дни: 100 % от договора

9039

 

ОНЛАЙН ПЛАЩАНЕ

Подобни оферти


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800001835 и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

02 434 15 15

Посетители:

В момента има 271  гости и няма потребители и в сайта