Кулинарна екскурзия в Соренто

Екскурзии Италия

САМО ЗА ЦЕНИТЕЛИ: КУЛИНАРНО ПЪТЕШЕСТВИЕ В СОРЕНТО

Включени:
Рибен обяд в ресторант на плажа в залива на русалките
Аператив на панорамна тераса с изглед към залеза над Соренто с просеко и апетитни хапки
Обяд на остров Прочида с местни специалитети, вино, вода
Посещение на фабрика за паста в Граняно с беседа
Обяд в Граняно с местни специалитети, дегустация на паста и вино
Дегустация на 4 вина в лозята в подножието на Везувий с беседа
Посещение на фабрика за лимончело с дегустация
Обяд в Четара с поминъка на рибарското селище - хамсия, вино, вода, десерт
Посещение на селски двор в околностите на Соренто
Училище за ньоки ала Сорентина с обяд с продукти собствено производство, вино, вода, десерт, дегустация на ликьори
Food Hopping - кулинарна обиколка с обяд и дегустации в Неапол
Посещение на операта "Teatro San Carlo" в Неапол с беседа, аперитив

 

Програма: "Кулинарно пътешествие "La Dolce Vita" в Соренто"

ДЕН 1
София – Неапол
Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Air" за Неапол. Кацане на летището в Неапол. Трансфер до хотела в Мета ди Соренто. Настаняване. Късна вечеря. Нощувка.

ДЕН 2
Соренто
"Ден в залива на русалките"

 

Закуска. Свободно време и възможност за плаж в Мета ди Соренто и залива на русалките. Обяд на плажа при Дон Антонио - рибно блюдо, вино, вода и десерт. Аператив с панорама към залеза над Соренто - чаша просеко с апетитни хапки. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Ресторантът на Дон Антонио е разположен директно на плажа под хотела. По време на обяда той ще ни разказва за русалките и техните песни, за неговия залез, за рибарите и виното, което е избрал за нас. Денят след пристигане е за отмора. Преди и след обяд имаме възможност за плаж и разходки. Надвечер, преди вечеря, ще посрещнем сорентиския огнен залес с чаша просеко в ръка.

ДЕН 3
Екскурзия "Остров Прочида"

 

Закуска. Панорамно пътуване с ферибот Соренто - Прочида (отиване и връщане). Разходка на острова. Обяд в местен ресторант - възможност да изберете един от продиданските специалитети, вино, вода. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Прочида е един от островите, принадлежащи към Неаполитанския залив. През 2022 г. островът беше Европейска столица на културата. Ние ще имаме възможност за разходка в пристанищното градче на острова, където ще се гмурнем в пъстротата и атмосферата му. Специалитетите на Прочида са заешко по прочидански и пълнени калмари по прочидански.

ДЕН 4
Екскурзия "Дегустационен ден"

 

Закуска. Посещение на фабрика за паста в Граняно. Дегустация на местни вина в подножието на Везувий. Обяд с пастата от Граняно, сготвена по традиционна рецепта, вино от Граняно, вода. Посещение на фабрика за лимончело и дегустация на еликсира от сорентински лимони. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Граняно ще ни посрещне с лавовите си паважи и фабриките си за паста. Още от Средновековието в Граняно се прави паста - от твърда пшеница и изворна вода. Гранянци и до днес се гордеят с факта, че дедите им са доставяли паста в царския дворец в Неапол.

ДЕН 5
Амалфи
Екскурзия "Амалфитанско крайбрежие"

 

Закуска. Престой и разходка в Амалфи. Обяд в Четара - предястие, паста, вино, вода, десерт. Вечеря в хотела.

 

La Costiera Amalfitana ще спира дъха ни не веднъж или два пъти с красотата и колоритността на панорамите си. Минавайки по цялото й протежение, погледите ни ще се къпят в скални откъси, падащи стръмно в синьо-зелено море, в нацъфтяли боуганвили и лянове, в пъстри керамични куполи, величествени църкви и средновековна архитектура. В Четара ще обядваме със специалитети от поминака на рибарското селище, а именно с хамсия и спагети с colatura d`alici - соса от отлежалите в дървени каци осолени рибки, който се произвежда само тук, в Четара.

ДЕН 6
Екскурзия "Соренто и околностите"

 

Закуска. Посещение на селски двор на хълмовете около Соренто с училище за ньоки ала Сорентина, типичен обяд с продукти собствено производство, вино, вода, десерт и дегустация на ликьори. Разходка в Соренто. Капучино и сладолед с изглед към Везувий. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Соренто ще ни изненада с колорита си, но и с историята си, една част от която е и великият Карузо. Тами ще Ви разказва за хотел Виктория и суита на тенора, за живота и страстите му...

ДЕН 7
Остров Капри
Екскурзия "Остров Капри"

 

Закуска. Панорамно пътуване с ферибот Соренто - Капри. Разходка на Капри, обяд и свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Капри ще ни омагьоса с гледките си и приказките за принцове, принцеси и важни особи. Там и ние ще се почувстваме специални, посещавайки градините на Аугусто и опитвайки местни специалитети. Ако времето позволява, възможност за обиколка на острова с лодка.

ДЕН 8
Соренто – Неапол – София
Екскурзия "Food Hopping" - кулинарна обиколка в сърцето на Неапол.

 

Закуска. Отпътуване за Неапол. Аператив и посещение с беседа на операта "Teatro San Carlo". Дегустация на неаполитанска пица, паста, улични местни специалитети, десерти, кафе в най-старото кафене на Неапол, лимончело и сладолед. Разходка в сърцето на стария град около Piazza del Plebescito. Трансфер до летище Неапол. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацане на летище София.

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information