Вълшебна Италия

Екскурзии Италия

There are no images in the gallery.

РАЗЛИЧНАТА ИТАЛИЯ - 3 НОЩУВКИ В РИМИНИ И 4 НОЩУВКИ В ОРТЕЦАНО

ЕКСКУРЗИЯ В ЕМИЛИЯ-РОМАНЯ И МАРКЕ

Включени в цената екскурзии до Сантарканджело ди Романя, Равена, Градара, Урбино, Асколи Пичено,  пещерите Фрасаси и Мачерата
Бонус: готварски паста клас и пица парти!

Дата: 01.10.23

 

Програма "ВЪЛШЕБНА ИТАЛИЯ"

01.10 - неделя
Полет от София до Римини. Трансфер и настаняване в Римини – хотел Villa Caterina 3*. Вечеря. Нощувка.

02.10 - понеделник
Закуска. Екскурзия до Сантарканджело ди Романя и посещение на подземно селище – включена в цената.
Малко и колоритно градче във вътрешността на Емилия-Романя, само на кратко разстояние от Римини и морето, на две нива: градчето, както го виждаме ние и подземното градче. Обиколката започва от Arco Trionfale, за да продължи с кратка спирка в Combarbio (от латински "пресечка на няколко улици"), наблюдавайки оживения "Natural Shopping Center". Оттам продължаваме с посещение на мистериозната и емоционална монументална пещера в via Ruggeri, чиято сложна структура не изключва религиозна цел. Посетителите, водени през тунели и стаи в нещо като лабиринт, се пренасят назад във времето. Маршрутът продължава с разходка в историческия център, за да откриете кварталите на градчето, по стълби и алеи, които стигат до средновековната цитадела по внушителната Via dell'Amore „улицата на любовта“.
Връщане в хотела и свободно време, или по желание – Сити тур на Римини срещу доп. заплащане (12 евро, минимум 10 човека)
15:00-17:00
Ариминум е древното име на Римини. Именно тук Юлий Цезар, след като пресича Рубикон, изрича думите „Направете заклинание“. През Ренесанса управлява великият Малатеста, оставяйки след себе си замък и катедрала. Тук е роден известният Федерико Фелини. По време на обиколката ще научите за великолепното минало на първия римски град, основан в Северна Италия. Ще видите квартала и къщата, в която е живял Федерико Фелини, предградието Сан Джулиано, моста на Тиберий, настилката на Древен Рим, триумфалната арка на император Август, площадите на "Тримата мъченици" и на Кавур, църквата Sant'Agostino, "Къщата на хирурга", храмът на Малатеста и други известни места.
Вечерта – Готварски паста клас в хотела с вкл. напитки включен в цената.
Време е да „изцапате ръцете си“ с брашно, като следвате урока за ръчно приготвена паста. Нашата препоръка: пригответе я наистина добре, защото тази паста ще бъде самата... вечеря: вкусна! В цената са включени: материали и лекция. Вечеря и напитки.
Вечеря и нощувка в Римини.

03.10 - вторник
Закуска.
Екскурзия до Равена – включена в цената.
РАВЕНА – градът на мозайките и древната столица на Западна Римска, Остготска и Византийска Италия. Град, основан на перфектната комбинация от различни истории, култури, дом на 8 обекта на ЮНЕСКО за световно наследство – базиликата Сан Витале с нейните фантастични мозайки, само за да споменем един от тях. Посещението, което отнема около 2.30-3 часа, за да се извърши изцяло пеша в историческия пешеходен център, включва църквата S. Vitale с известните мозайки, изобразяващи византийския император Юстиниан и съпругата му Теодора, великолепния мавзолей на Гала Плацидия . Приятна разходка в историческия пешеходен център ще завърши посещението с гробницата на Данте, църквата на Св. Франческо с потопените мозайки в криптата и красивата базилика на Св. Аполинар Нуово, палатинската църква на Теодорих, крал на остготите. Свободно време в Равена: 2 часа
Включени в цената: автобус, екскурзовод, местен екскурзовод, слушалки, входни билети за църквата Св. Витале, мавзолея на Гала Плацидия, църквата Св. Аполинар Нуово, православния баптистерий.
По желание – Уъркшоп за изработка на мозайка (2 часа; 106 евро при мин. 10 човека).
Записва се по желание: Изживяване с мозайка - откриване на мозаечната техника, използваните от мозайката материали и инструментите за изработване на мозайка с цел стимулиране на любопитството, въображението и креативността. След това ще направите своя собствена мозайка по традиционна техника с циментова замазка и ръчно изрязани тесери.
Продължителност: 2 часа
Трансфер до хотела в Римини, вечеря и нощувка.

04.10 - сряда
Закуска. Освобождаване на хотела.
Екскурзионен тур до Градара и Урбино – включен в цената.
Готови ли сте да скочите в миналото? По време на тази екскурзия ще откриете замъка ГРАДАРА и селото (едно от най-добре запазените средновековни села в Италия), където се развива любовната история на Паоло и Франческа. Свободно време в Градара: около 1 час.Огладнели от културните впечатления от тази сутрин, екскурзията включва посещение на Agriturismo TENUTA MONSIGNORE, където можете да опитате вино, зехтин, хляб, мед и други традиционни продукти.
Урбино е може би най-известното място в целия регион Марке. Това е обект от световното наследство на ЮНЕСКО и родното място на Рафаело, чиято родна къща е отворена за обществеността. Урбино, бижу сред хълмовете Марке, датиращо от епохата на Ренесанса около 15-ти век, когато херцог Федерико да Монтефелтро се опитва да построи „идеалния град“. И той успя.... Оживеният университетски град впечатлява със своя купол и двореца на херцога, който е предназначен да бъде най-важната ренесансова сграда в цяла Италия и домакин на Националната галерия на Марке – една от най-значимите колекции на ренесансово изкуство в света! Също така в една от алеите може да се посети родната къща на Рафаело. Най-доброто място да се насладите на Урбино и заобикалящата го панорама на хълмовете Марке? Паркът между Casa delle Vigne Urbino и Fortezza Albornoz. Типична местна закуска, която непременно трябва да опитате: "crescia" - смес от пиадина и хляб focaccia с различни пълнежи. Посещението на Урбино започва с разходка покрай градските стени, за да стигнете до Порта Валбона. Оттам продължавате да пресичате средновековния квартал, откъдето можете да наблюдавате къщата на Рафаело отвън. Пресичайки Piazza della Repubblica, продължете по Corso Garibaldi, докато не видите Teatro Sanzio и Palazzo Ducale отвън. Обиколката завършва с посещение в катедралата, където можете да се насладите на „Тайната вечеря“ от Федерико Барочи, друг важен художник, роден в Урбино.Свободно време в Урбино: 1 час
По желание: входен билет за Палацо Дукале и Националния музей. Няма местен водач в Градара.
Включени: автобус, екскурзовод, местен екскурзовод.

Настаняване в хотел Agriturismo Vecchio Gelso 4*. Вечеря и нощувка.

05.10 - четвъртък
Закуска.
Екскурзия до Асколи Пичено с дегустация на местен специалитет с маслини – включена в цената.
09:00-14:00ч
Време за пътуване: ~1 ч за път
Един от акцентите в региона Марке. Столицата на най-южната провинция на региона Марке е домът на вкусната улична храна „Olive Ascolane“: пържени пълнени маслини. Най-доброто може да се опита точно в центъра на града, на Пиаца дел Пополо, който е връхната точка на Асколи Пичено и наистина мястото, където се срещат всички: под аркадите на манастира има пазар сутрин, там е пазарна зала, църквата Сан Франческо и прочутото ар нуво „Caffe Melletti“, което дори беше място за филми. Обиколката с екскурзовод на Асколи включва Piazza Arrigo и входа на катедралата Sant'Emidio. Продължаваме с външното посещение на Palazzo Comunale, докато стигнем до Piazza del Popolo, „дневната на града“, и посещението на църквата San Francesco, отличен пример за францисканска архитектура; обиколката завършва с дегустация на Маслиновото Асколане Свободно време в Асколи Пичено: 2 часа
Включени: автобус, водач на турне, местен екскурзовод, маслинов асколан
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

06.10 - петък
Закуска. Трансфер и посещение на една то най-големите в Европа пещери - Grotte di Frasassi - включена в цената, вкл. и входни такси.
09:00-16:00ч
Време за пътуване прибл. 1ч.45мин за път
През 2021 г. се навършиха 50 години от откриването на уникалните в световен мащаб пещери Frasassi. Днес за обичайния туристически маршрут, който отнема около 1 час и 15 минути, са отворени пет зали. Най-впечатляващата зала е първата – Abisso Ancona – която дори е сред най-големите разкопки в света. Той е дълъг 180 м, широк 120 м и висок 200 м. Дори Дуомото на Милано, което е изключително впечатляваща сграда, би се поместило в тази първа зала от пещерите Frasassi.
Включени: автобус, екскурзовод, обиколка с екскурзовод, входни билети за пещерата за туристически маршрут.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

07.10 - събота
Закуска. Екскурзия до Мачерата – включена в цената.
09:00-15:00ч
Време за пътуване прибл. 1ч за път
Коя е най-впечатляващата открита оперна сцена, на която сте били? Е, време е да разгледаме арената Sferisterio в МАЧЕРАТА. Това е и домът на Оперния фестивал в Мачерата, който се провежда всеки петък, събота и неделя през четири седмици през юли и август. Сферистерио всъщност не е трябвало да бъде оперна арена в началото. Построен е като стадион за античната игра с топка „pallone col bracciale“, но също така и за други видове събития като битки с бикове или циркове, които хората от Мачерата могат да гледат. За изграждането на тази нова арена дори части от историческите градски стени трябваше да бъдат разрушени и възстановени. В крайна сметка едната страна на арената има стена с височина 18 метра и дължина 88 метра. От другата страна има 56 колони, носещи двоен ред кутии и галерия. През времето арената е използвана за футбол, а също и за тенис. Днес – и вече 101 години – Sferisterio се използва главно за Оперния фестивал в Мачерата, който може да бъде проследен от 3000 души наведнъж. Размерите на сцената са огромни и най-големите в света: 14,5 м дълбочина, 40 м ширина, 10 м крила от всяка страна. Обиколката на Мачерата, която се гордее с един от най-старите университети в света, основан през 1290 г., включва посещение на екстериора на Sferisterio, прекрасен пример за неокласическа архитектура. Продължете към Piazza Mazzini, едно от символичните места и туптящото сърце на града, докато стигнете до Basilica della Misericordia, възстановена през 1734 г. от архитекта Ванвители. Обиколката завършва на Пиаца дела Либерта, известен със своя астрономически часовник, където всеки ден, в 12.00 и 18.00 часа, можете да се любувате на въртележката на Тримата крале. Свободно време в Мачерата: 2 часа.
Включено: автобус, екскурзовод, обиколка с екскурзовод.
По желание: входен билет за Сферистерио и Палацо Бонакорси
Връщане в хотела. Пица парти с включени напитки.
17:00 часа
Пица партито ще бъде предшествано от обяснение как правим пица; нещо като мини курс, в който ще покажем всички етапи от месене до печене, включително подготовката на съставките, втасването и плънката. Ще ви позволим да опитате сами да разточите пица и да я изпечете с лопата в пещта на дърва. След първата "учебна" част ще има най-добрата част: частта за хранене. Ще бъде организиран бюфет с пици с всякакви вкусове. За десерт ще се сервират пици с нутела или плодове. Още включва: вода, вино и кафе по време на вечерята.
Нощувка.

08.10 - неделя
Трансфер до летището. Полет от Римини до София.

ЗАБЕЛЕЖКА: Последователността на екскурзиите, подлежи на препотвърждение и е възможна промяна при належащи обстоятелства.

 

ЕКСКУРЗИИ ПО ПРОГРАМА:

Сантарканджело – включена в цената
Малко и колоритно градче във вътрешността на Емилия-Романя, само на кратко разстояние от Римини и морето, на две нива: градчето, както го виждаме ние и подземното градче. Обиколката започва от Arco Trionfale, за да продължи с кратка спирка в Combarbio (от латински "пресечка на няколко улици"), наблюдавайки оживения "Natural Shopping Center". Оттам продължаваме с посещение на мистериозната и емоционална монументална пещера в via Ruggeri, чиято сложна структура не изключва религиозна цел. Посетителите, водени през тунели и стаи в нещо като лабиринт, се пренасят назад във времето. Маршрутът продължава с разходка в историческия център, за да откриете кварталите на градчето, по стълби и алеи, които стигат до средновековната цитадела по внушителната Via dell'Amore „улицата на любовта“.

Римини – пешеходен тур – срещу доплащане 12 евро (минимум 10 човека)
15:00-17:00
Ариминум е древното име на Римини. Именно тук Юлий Цезар, след като пресича Рубикон, изрича думите „Направете заклинание“. През Ренесанса управлява великият Малатеста, оставяйки след себе си замък и катедрала. Тук е роден известният Федерико Фелини. По време на обиколката ще научите за великолепното минало на първия римски град, основан в Северна Италия. Ще видите квартала и къщата, в която е живял Федерико Фелини, предградието Сан Джулиано, моста на Тиберий, настилката на Древен Рим, триумфалната арка на император Август, площадите на "Тримата мъченици" и на Кавур, църквата Sant'Agostino, "Къщата на хирурга", храмът на Малатеста и други известни места.

Паста Клас – включен в цената
18:00-21:30 часа
Време е да „изцапате ръцете си“ с брашно, като следвате урока за ръчно приготвена паста. Нашата препоръка: пригответе я наистина добре, защото тази паста ще бъде самата... вечеря: вкусна! В цената са включени: материали и лекция. Вечеря и напитки.

Равена – включена в цената
РАВЕНА – градът на мозайките и древната столица на Западна Римска, Остготска и Византийска Италия. Град, основан на перфектната комбинация от различни истории, култури, дом на 8 обекта на ЮНЕСКО за световно наследство – базиликата Сан Витале с нейните фантастични мозайки, само за да споменем един от тях. Посещението, което отнема около 2.30-3 часа, за да се извърши изцяло пеша в историческия пешеходен център, включва църквата S. Vitale с известните мозайки, изобразяващи византийския император Юстиниан и съпругата му Теодора, великолепния мавзолей на Гала Плацидия . Приятна разходка в историческия пешеходен център ще завърши посещението с гробницата на Данте, църквата на Св. Франческо с потопените мозайки в криптата и красивата базилика на Св. Аполинар Нуово, палатинската църква на Теодорих, крал на остготите. Свободно време в Равена: 2 часа
Включени в цената: автобус, екскурзовод, местен екскурзовод, слушалки, входни билети за църквата Св. Витале, мавзолея на Гала Плацидия, църквата Св. Аполинар Нуово, православния баптистерий.
Уъркшоп в Равена – 106 евро (при мин. 10 човека).
Записва се по желание: Изживяване с мозайка - откриване на мозаечната техника, използваните от мозайката материали и инструментите за изработване на мозайка с цел стимулиране на любопитството, въображението и креативността. След това ще направите своя собствена мозайка по традиционна техника с циментова замазка и ръчно изрязани тесери.
Продължителност: 2 часа

ГРАДАРА и УРБИНО с дегустация на месни продукти – включена в цената
По пътя между Емилия-Романя и област Марке
Готови ли сте да скочите в миналото? По време на тази екскурзия ще откриете замъка ГРАДАРА и селото (едно от най-добре запазените средновековни села в Италия), където се развива любовната история на Паоло и Франческа. Свободно време в Градара: около 1 час.Огладнели от културните впечатления от тази сутрин, екскурзията включва посещение на Agriturismo TENUTA MONSIGNORE, където можете да опитате вино, зехтин, хляб, мед и други традиционни продукти.

Урбино е може би най-известното място в целия регион Марке. Това е обект от световното наследство на ЮНЕСКО и родното място на Рафаело, чиято родна къща е отворена за обществеността. Урбино, бижу сред хълмовете Марке, датиращо от епохата на Ренесанса около 15-ти век, когато херцог Федерико да Монтефелтро се опитва да построи „идеалния град“. И той успя.... Оживеният университетски град впечатлява със своя купол и двореца на херцога, който е предназначен да бъде най-важната ренесансова сграда в цяла Италия и домакин на Националната галерия на Марке – една от най-значимите колекции на ренесансово изкуство в света! Също така в една от алеите може да се посети родната къща на Рафаело. Най-доброто място да се насладите на Урбино и заобикалящата го панорама на хълмовете Марке? Паркът между Casa delle Vigne Urbino и Fortezza Albornoz. Типична местна закуска, която непременно трябва да опитате: "crescia" - смес от пиадина и хляб focaccia с различни пълнежи. Посещението на Урбино започва с разходка покрай градските стени, за да стигнете до Порта Валбона. Оттам продължавате да пресичате средновековния квартал, откъдето можете да наблюдавате къщата на Рафаело отвън. Пресичайки Piazza della Repubblica, продължете по Corso Garibaldi, докато не видите Teatro Sanzio и Palazzo Ducale отвън. Обиколката завършва с посещение в катедралата, където можете да се насладите на „Тайната вечеря“ от Федерико Барочи, друг важен художник, роден в Урбино.Свободно време в Урбино: 1 час
По желание: входен билет за Палацо Дукале и Националния музей.
Няма местен водач в Градара.
Включени: автобус, екскурзовод, местен екскурзовод.

АСКОЛИ ПИЧЕНО с дегустация на маслинов асколан - включен в цената
09:00-14:00ч
Време за пътуване прибл. 1ч за път
Един от акцентите в региона Марке. Столицата на най-южната провинция на региона Марке е домът на вкусната улична храна „Olive Ascolane“: пържени пълнени маслини. Най-доброто може да се опита точно в центъра на града, на Пиаца дел Пополо, който е връхната точка на Асколи Пичено и наистина мястото, където се срещат всички: под аркадите на манастира има пазар сутрин, там е пазарна зала, църквата Сан Франческо и прочутото ар нуво „Caffe Melletti“, което дори беше място за филми. Обиколката с екскурзовод на Асколи включва Piazza Arrigo и входа на катедралата Sant'Emidio. Продължаваме с външното посещение на Palazzo Comunale, докато стигнем до Piazza del Popolo, „дневната на града“, и посещението на църквата San Francesco, отличен пример за францисканска архитектура; обиколката завършва с дегустация на Маслиновото Асколане Свободно време в Асколи Пичено: 2 часа
Включени: автобус, водач на турне, местен екскурзовод, маслинов асколан

Пещерите GROTTE DI FRASASSI – включено в цената
09:00-16:00ч
Време за пътуване прибл. 1ч.45мин за път
През 2021 г. се навършиха 50 години от откриването на уникалните в световен мащаб пещери Frasassi. Днес за обичайния туристически маршрут, който отнема около 1 час и 15 минути, са отворени пет зали. Най-впечатляващата зала е първата – Abisso Ancona – която дори е сред най-големите разкопки в света. Той е дълъг 180 м, широк 120 м и висок 200 м. Дори Дуомото на Милано, което е изключително впечатляваща сграда, би се поместило в тази първа зала от пещерите Frasassi.
Включени: автобус, екскурзовод, обиколка с екскурзовод, входни билети за пещерата за туристически маршрут.

МАЧЕРАТА – включена в цената
09:00-15:00ч
Време за пътуване прибл. 1ч за път
Коя е най-впечатляващата открита оперна сцена, на която сте били? Е, време е да разгледаме арената Sferisterio в МАЧЕРАТА. Това е и домът на Оперния фестивал в Мачерата, който се провежда всеки петък, събота и неделя през четири седмици през юли и август. Сферистерио всъщност не е трябвало да бъде оперна арена в началото. Построен е като стадион за античната игра с топка „pallone col bracciale“, но също така и за други видове събития като битки с бикове или циркове, които хората от Мачерата могат да гледат. За изграждането на тази нова арена дори части от историческите градски стени трябваше да бъдат разрушени и възстановени. В крайна сметка едната страна на арената има стена с височина 18 метра и дължина 88 метра. От другата страна има 56 колони, носещи двоен ред кутии и галерия. През времето арената е използвана за футбол, а също и за тенис. Днес – и вече 101 години – Sferisterio се използва главно за Оперния фестивал в Мачерата, който може да бъде проследен от 3000 души наведнъж. Размерите на сцената са огромни и най-големите в света: 14,5 м дълбочина, 40 м ширина, 10 м крила от всяка страна. Обиколката на Мачерата, която се гордее с един от най-старите университети в света, основан през 1290 г., включва посещение на екстериора на Sferisterio, прекрасен пример за неокласическа архитектура. Продължете към Piazza Mazzini, едно от символичните места и туптящото сърце на града, докато стигнете до Basilica della Misericordia, възстановена през 1734 г. от архитекта Ванвители. Обиколката завършва на Пиаца дела Либерта, известен със своя астрономически часовник, където всеки ден, в 12.00 и 18.00 часа, можете да се любувате на въртележката на Тримата крале. Свободно време в Мачерата: 2 часа. Включено: автобус, екскурзовод, обиколка с екскурзовод.
По желание: входен билет за Сферистерио и Палацо Бонакорси

PIZZAPARTY @ AGRITURISMO VECCHIO GELSO – включено в цената
17:00 часа
Пица партито ще бъде предшествано от обяснение как правим пица; нещо като мини курс, в който ще покажем всички етапи от месене до печене, включително подготовката на съставките, втасването и плънката. Ще ви позволим да опитате сами да разточите пица и да я изпечете с лопата в пещта на дърва. След първата "учебна" част ще има най-добрата част: частта за хранене. Ще бъде организиран бюфет с пици с всякакви вкусове. За десерт ще се сервират пици с нутела или плодове. Още включва: вода, вино и кафе по време на вечерята.

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information