Карнавал в Рио (Бразилия и Аржентина)

Екскурзии Бразилия

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО БРАЗИЛИЯ И АРЖЕНТИНА ЗА KАРНАВАЛА В РИО

5 нощувки със закуски в в Рио де Жанейро

9 нощувки

София – Франкфурт – Буенос Айрес – Игуасу – Рио де Жанейро – Франкфурт – София

Програма: "БРАЗИЛИЯ и АРЖЕНТИНА"

16 февруари – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Пристигане в Рио де Жанейро. Среща на летището и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря.

17 февруари – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

08:30 сутринта – Целодневна екскурзия до Sugar Loaf и Corcovado с включен вход (Продължителност: 08 часа)

Трансфер до центъра на Рио за обиколка на града. Следва разходка по калдъръмените улици в стария Рио, за да разгледаме красивата архитектура. Ще видим Националната библиотека, Общинският театър, църквата Канделария и Културният център. След това ще влезем в Катедралата, с нейната уникална архитектура и красив интериор с витражи от пода до тавана. След това ще се отправим към квартал Urca, където ще вземем два стъклени кабинкови лифта, за да наблюдаваме красивите тучни гледки около емблематичната планина Sugar Loaf. От върха ни се разкриват невероятните гледки към Рио де Жанейро.

От квартал Cosme Velho, ще вземем влак със зъбчато колело през гората Tijuca нагоре по планината Corcovado. По пътя ще видим тропическа гора и много страхотни гледки. Тук, от върха, ще се разкрие известната статуя на Христос Спасителя, едно от чудесата на света. Това е една от най-смайващите гледки на Рио де Жанейро.

Ще приключим днешният ден с известните бели пясъчни плажове на Копакабана, Ипанема и Леблон. Връщане в хотела.

По желание: Обяд в типичен бразилски барбекю ресторант.

 

18 февруари – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Ботаническа градина Parque Large с включен обяд

09:00 ч.– Полудневна екскурзия Ботаническа градина и Parque Lage (Продължителност: 06 часа)

Това е световноизвестна ботаническа градина, в която се помещават различни местни и екзотични растения от цял ​​свят. Ще се разходим сред огромни секвои, езера, пълни с водни лилии и величествени императорски палми. Задължително е да влезем в оранжерията на градината, за да се насладим на над 500 различни разновидности на орхидеи. Докато се разхождаме сред многобройните пръскащи се фонтани в градината и интересни исторически забележителности, ще чуем и песните на местните птици.

Продължаваме към едно от най-романтичните места в Рио де Жанейро - Lage Park. Casarão В средата на парка е една от най-важните и най-посещавани от туристите атракции-Училището по визуални изкуства. В парка също така има бистро, кафене, библиотека и временни изложби.

Обяд в местен ресторант.

 

19 февруари – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Свободен ден.

За един запомнящ се финал на деня, трансфер до Sambodromo, за да наблюдавате най-грандиозното парти на света - Карнавалът в Рио.

Карнавалните билети за трибуни, сектор 9, са включени (номерирани места) в цената.

 

20 февруари – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Свободен ден в РИО за шопинг, разглеждане на града или за плаж с охлаждащ бразилски коктейл в ръка.

 

21 февруари – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО / ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ

Трансфер до летище.

Полет до Игуасу – G3 1990 GIG IGU 1710 / 1920

Пристигане в Игуасу. Среща на летище и трансфер до хотела. Настаняване

 

22 февруари – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО / ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ

08:30 сутринта – Целодневна екскурзия до Водопадите Игуасу(Продължителност: 8 ч.)

Започнете своето посещение на Бразилската част от парка в Информационния център, където ще научите повече за парка и за това какво ви очаква да видите. Следвайте 11 километровия път за да започнете своето незабравимо преживяване. Тръгнете ли по пътя ще може да се насладите на звуците от водопада, докато наблюдавате богатата флора и фауна на гората. По време на обиколката ще се запознаете с много видове птици, пеперуди и дори дребни бозайници като коатите. Само 25% от водопадите се намират на бразилска територия, но ще имате възможност да се насладите на панорамната гледка и на останалите 75 % от водопадите, намиращи се на аржентинска страна. В зависимост от времето и слънчевата светлина, ще станете свидетели на появата на множество цветни дъги. Приближавайки се до 950 метровата пътека ще имате възможността да наблюдавате около 275 различни водопади от река Игуасу. На пешеходната алея ще се насладите на гледката към колкосалното Дяволско гърло- каскадата, която носи титлата на най-големия воден поток. Спускайки се с панорамния асансьор ще наблюдавате водопада от различни ъгли.

По желание:

Macuco Safari: Една от най-популярните обиколки за туристите, пътуващи до водопада Игуасу, е Macuco Safari. Провежда се в Националния парк Игуасу. Обиколката отвежда посетителите на приключение под водопада. Macuco Safari има своя маршрут, разделен на три етапа. Започва с трикилометрова пътека в гората, в открита количка, свързана с електрическо превозно средство. Във втория етап има ходене (по желание) по 600 метра висяща пътека. Водачи ни придружават по целия маршрут и съобщават любопитни неща за местната фауна и флора. В края на пътеката има снек бар и магазин за сувенири. И накрая, електрически трамвай позволява достъп до кея Macuco Safari и двумоторни лодки.

Паркът за птици или Parque das Aves е частен парк, основан през 1994 г. и станал Интегриран център за опазване на атлантическите горски видове през 2017 г. В него има 1500 птици от над 150 вида. В парка се помещава и най-големият развъдник за Ара в света. Това е само едно от местата, където посетителят може да влезе и да се наслади на птиците отблизо и свободно. Също така може да видите и влечуги от различни видове, като змии, игуани, алигатори, както и градината на пеперудите, една от единствените в Парана, която също е атракция, която предизвиква различни емоции.

По желание: Обяд в местен ресторант Porto Canoas.

По желание: Полудневна обиколка на града със забележителност Трите граници(продължителност 04 часа)

Отправяме се към центъра на града за опознавателна обиколка. Разхождайки се по Avenida Brasil, ще имате възможността да посетите магазините и кафенетата, след което ще се отправим за посещение към главната католическа катедрала Igreja Matiz. Спирка в будисткия храм на Foz do Iguasu където ще чуете за неговата история и ще научите повече за будизма и неговите учения. Посетете величествената джамия Omar Ibn Al-Khatab Mosque, построена през 1983г, важен културен и религиозен център за Foz so Iguasu, която има най-голямата ислямска общност в Бразилия.

Отпътуване към забалежителността - Трите граници - мястото където се сливат три държави и две реки. Три каменни обелиска, боядисани в националните цветове на всяка страна, стоят на мястото където се срещет реките Парана и Игуасу.

 

 

23 февруари – ИГУАСУ – БУЕНОС АЙРЕС

 

08:00 ч – Целодневна обиколка на Аржентинските водопади с включена входна такса(продължителност 6 часа)

Стартираме обиколката си от аржентинската страна на парка в Информационния център за посетители, след това се отправяме към гарата, за да се качим на 10-минутно пътуване до Дяволоското гърло, най-големият воден поток в целия комплекс, намиращ се на внушителната надморска височина от 107 метра. Долната част се състои от пътека с дължина, приблизително 1,3 км, която позволява да се доближите до някои от по-малките водопади. Разходете се по пътеката, на която се намират няколко снек бара и се доближете до водопада Carlos Bozzetti, където можете да си направите страхотни снимки. Горната част ви позволява да видите върха на величествения водопад от страната на Аржентина и да се насладите на спираща дъха панорамна гледка. Гледката се простира от Аржентинския водопад до остров Сан Марин и части от Бразилския водопад.

По желание: Обяд в местен ресторант El Fortin

Трансфер до летище Puerto Iguazu

Полет AR 1737 IGR AEP 1915 / 2110

Пристигане в Буенос Айрес. Среща на летището и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

 

 

24 февруари – БУЕНОС АЙРЕС

 

09:00 ч – Полудневна обиколка на града (продължителност 5 часа)

Обиколката на града предлага да да се запознаем с миналото и настоящето на град Буенос Айрес, започвайки от северната част на града, преминавайки през кварталите Ретиро, Палермо и Реколета. Район с широки зелени площи, където са съсредоточени красиви имения във френски стил, отражение на бляскавите години на висшето общество на Буенос Айрес. Тук е най-изисканата част на града. Първата спирка ще бъде имено тук за да видите символа на града: Floralis Generica и гробището Ricoleta. Обиколката продължава към центъра, поемайки по известната Avenida de Julio, където ще видим Обелиска и ще стигнем до главния площад на града- Plaza de Mayo. Втората ни спирака е Митрополската катедрала. Продължавайки с обиколката, ще се отправим на юг, където ще разгледаме предградията, през квартал Сан Телмо и колоритния квартал Ла Бока, където се намира известната ’’Bombonera’’- стадиона на клуб Boca Juniors и до него, живописната улица Caminito, с нейните цветни ‘’conventillos’’. Свободно време. Завършваме обиколката, стигайки до модерния квартал Puerto Madero, най-обширната и разнообразна гастрономическа зона на Буенос Айрес.

По желание: обяд в местен ресторант

14:00 ч – Полудневна екскурзия Tigre & Delta (продължителност: 04 часа)

Обиколката предлага, тръгване на север от града, за да се насладим на внушителната гледка на Rio de la Plata. Извън града ще преминете през Avenida del Libertador, район с красиви резиденции, които са били ползвани от аристократичните семейства за летни домове. Следващата спирка на нашата обиколка е в Barrio de San Isidro, където ще се запознаем с миналото му, за да стигнем най-накрая до квартал Tigre, разположен на 36 кв от центъра на града. Тук се предлагат традиционните разходки с лодка, които продължават един 1 час и ви дават възможността да се пътувате не само по главните реки, но и в тесните канали, които представляват най-атрактивната част от региона. След като отплавате, ще посетите Paseo Victorica, the Mate Museum, The Naval Museum и Tigre Art Museum. В края на обиколката, отново се завръщаме в Буенос Айрес.

19:30 ч. – Танго шоу с вечеря (продължителност 4 часа).

Трансфер от хотела до известната танго къща за вечеря с включени напитки. Следва това имате възможността да се насладите на танго шоу с музика, пеене и много танци.

Вечерята включва предястие/основно ястие/десерт и напитка.

 

25 февруари – БУЕНОС АЙРЕС

Трансфер от хотела до летището.

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

16.02 София-Мюнхен: 06:00-07:05
16.02 Мюнхен-Рио де Жанейро: 12:15-20:05

25.02 Буенос Айрес-Франкфурт: 18:05-11:15
26.02 Франкфурт-София: 19:15-22:25

Авиокомпаниите си запазват право да правят промени в полетното разписание. Всички времена са местни за съответната дестинация.

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information