Почивка в Дубай и Абу Даби - 7 нощувки

Екскурзии Дубай (ОАЕ)

ВАКАНЦИЯ В ДУБАЙ И АБУ ДАБИ
включена в цената панорамна обиколка на Абу Даби с екскурзовод на български език

8 дни/ 7 нощувки

1 нощувка със закуска в хотел 4* в Абу Даби;
6 нощувки със закуски на блок маса в избрания хотел в Дубай;

Вековни арабски традиции, спокойствие, разкош и уют!
Дубай днес е ярък и забавен град. Известен с пясъците, слънцето и отличните си търговски центрове. Горещият но сух климат, смекчен от бризовете от Арабския залив, чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шанса да се докоснете до арабската култура, докато се наслаждавате на западните удоволствия, са само част от неустоимото изкушение.

ПРОГРАМА "ПОЧИВКА В ДУБАЙ И АБУ ДАБИ - 8 ДНИ"

ДЕН 1
София – Абу Даби
110 km
Отпътуване от летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz air''. Пристигане на летището в Абу Даби. Посрещане и асистънс на български език. Групов трансфер до хотела в Абу Даби (около 30 мин.). Настаняване. Нощувка. (Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ДЕН 2
Абу Даби – Дубай
Закуска. Панорамна обиколка на Абу Даби с включено посещение на голямата джамия Sheikh Zayed и президенстския дворец Qasr Al Watan. Често споменаван като "Манхатън на Средния Изток" столицата на Емирствата предлага огромно разнообразие от съвременна и арабска архитектура. Тук ще се насладите на множество впечатляващи гледки - световно известния хотел "Емирейтс Палас" и красивия район Корниш. Посещение на новия президентски дворец ''Qasr Al Watan''(с включена входна такса). Екскурзията продължава покрай президентския дворец, прекрасните паркове, ще видите също така пистата за Формула 1 (панорамно от автобуса) и ще посетите магазина за сувенири на Ferrari World. Следва посещение на впечатляващата джамия "Шейх Зайед" – най-голямата в ОАЕ и една от най-големите в света. В джамията има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав, шал за главата. Не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи. Следва трансфер до Дубай. Настаняване в избрания от Вас хотел.
Нощувка.

ДЕН 3
Дубай
Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание(срещу доплащане) : 

Панорамна обиколка на модерната част на Дубай с местен екскурзовод на български език . По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай, историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Панорамният тур продължава с посещение на Рамката на Дубай, една от най-известните атракции на емирството (входната такса е включена в цената). Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“. Прибирането към хотелите е индивидулано, необходимо е ползването на градски транспорт или таски. Свободно време или по желание Ви предлагаме да посетите най-големия мол в света „Dubai Mall”, където може да се сбъдне всяко шопинг желание. Разполага с около 1200 магазина, аквариум и закрита ледена пързалка. В него може да намерите магазини на най-известните модни марки в света, разнообразие от заведения за хранене, различни атракции, а за децата множество детски кътове, ледена пързалка и огромен аквариум с морска зоологическа градина. Възможност за посещение на Танцуващите фонтани – най-големият в света музикален фонтан със собствена хореография. Намира се в езерото Бурж Халифа, разположено между едноименната сграда и Дубай Мол. Фонтанът е осветен от 6600 светлини и 25 цветни прожектора, дължината му е 275 м и изхвърля вода на височина 152,4 м във въздуха в синхрон с класическа, арабска и световна музика. Представленията са на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч. 

Възможност за посещение (срещу доплащане) на небостъргача „Бурж Халифа“, който със своите 828 метра е най-високата сграда в света. В него се намират множество офиси, 900 частни жилища, хотел „Армани“, открита площадка за наблюдение на 124-ти етаж, се намира ресторант „At.mosphere“ на 122-ри етаж, наблюдателната площадка „At The Top SKY“ на 148-ми етаж – най-новото допълнение в комплекса. (Билети за Бурж Халифа се предлагат само при предварителна резервация и заплащане в България). 

Възможност за вечеря в Дубай Мол (срещу доплащане). Вечерята включва предястиe и основно. 

Нощувка.

ДЕН 4
Дубай
Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание (срещу доплащане):

НОВО! 09:00 – 12:00 ч. - Дневен круиз с яхта от Dubai Marina (JBR) до Burj Al Arab с вкючен трансфер - по време на това пътуване на борда на луксозна яхта ще преминете покрай едни от най-известните забележителности на Дубай. Круизът започва от една от марините на впечатляващия квартал JBR , където ще бъдете заобиколени от небостъргачи - до неотдавна най-високите жилищни сгради в света. Ще продължите към Ain Dubai - най-голямото виенско колело в света, а от там ще преминете покрай стеблото на искуствния палмов остров Palm Jumeirah, лагуната, островите на шейха и накрая ще достигнете до емблематичния хотел Burj Al Arab. 

15:00/30 – 21:30 ч. - Сафари с джипове в червената пустиня с включена барбекю вечеря и шоу програма в традиционен лагер – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с Toyota Landcruiser навътре към пустинята, преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки (бирата и алкохолните напитки се заплащат допълнително). Вечерта връщане обратно до хотела.
Нощувка.

ДЕН 5
Дубай
Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание (срещу доплащане):

09:00 – 15:00 ч. - Арабска приказка - екскурзия до старата част на Дубай с включено посещение на историческия квартал "Бастакия", златния пазар, пазара за подправки и обяд в традиционен ресторант(с включен трансфер). Ще се потопите в историческата част на Дубай, истинска арабска обстановка, която ще ви напомни за начина на живот на местните преди откриването на петрола. Tук се намират едни от най-големите пазари за подправки, злато, бижута, платове, ядки, парфюми и сувенири на по-достъпни цени (свободно време за пазар). Екскурзията продължава с обяд в арабски ресторант с гледка към канала на Дубай и БОНУС посещение на традиционна местна къща и чаша арабско кафе в квартала "Бастакия". Връщане обратно в хотела.

18:00/30 - 22.30 ч. - Светлините на Дубай - вечерен круиз с яхта от Дубай Марина до хотел Атлантис с включени трансфери и вечеря. По време на този круиз, освен вечерята на яхта, ще имате възможност да се насладите на величието на нощен Дубай. Ще преминете през уникалния канал, оформящ Марината в Дубай и квартала "Jumeirah Beach Residence", а след това ще продължите към изкуствения остров "Blue waters", преминавайки покрай най-голямото виенско колело в света. Единствено на борда на този круиз ще може да видите още една от емблемите на Дубай - хотел ''Атлантис'', намиращ се на върха на Палмата.
Нощувка.

ДЕН 6
Дубай – Абу Даби – Дубай
300 km
Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание (срещу доплащане):

09:00 - 12:00 ч. - Посещение на Магическите градини с включен трансфер и входна такса (Dubai Miracle Garden), омайващи със своята красота и разнообразие. Градините са вписани в Книгата на Гинес за най-дълга стена от цветя. Тук ще имате възможност да видите на едно място повече от 45 млн. цветя. Ще имате и свободно време за разходка сред цветните композиции, кафе и снимки. Очаквано откриване 01.11.2023г.

ИЛИ Билет за посещение на емблематичния хотел Burj Al Arab (на английски език, без трансфери).

15:00 - 19:00 ч. - Полудневна екскурзия до изкуствения палмов остров с включено посещение на "The View", свободно време в хотел Atlantis.

НОВО! 20:00 - 24:00 ч. - Посещение на Global Village с включен трансфер и входна такса. Очаквано откриване на 18.10.2023г.
Нощувка.

ДЕН 7
Дубай
Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание (срещу доплащане):

- 05:00 - 11:00ч. - Полет с балон над резервата на шейха , закуска и сафари с ретро джипове в резервата на шейха;

- Комбиниран еднодневен билет за посещение на най-големия аквапарк в света Atlantis Aquaventure + аквариума на хотел Атлантис (без трансфери);

ИЛИ

Посещение на увеселителния парк "Светът на Ферари" в Абу Даби с включен билет General Admission и трансфер – първият тематичен парк на "Ферари" в света и единствен по рода си. Той предлага забавления за всички възрасти и разказва по вълнуващ начин историята на автомобилната марка "Ферари" чрез повече от 20 образователни и зашеметяващи обиколки и атракции, магазини и автентична италианска кухня. Под огромния емблематичен червен покрив се намират следните атракции: "Формула Росса" – най-бързото в света влакче в увеселителен парк, което достига скорост от 240 км/ч; Галерия "Ферари" – най-големият шоурум на "Ферари" в света извън Моранело, с интерактивен дисплей, показващ моделите на Ферари от 1947 г. до днес; "Скоростта на Магията" – фантастично 4D изживяване през дълбоки зелени джунгли, ледени пещери и дерета, чак до кратера на огнедишащ вулкан. Трансфер обратно в Дубай.
Нощувка.

ДЕН 8
Дубай – Абу Даби – София
Закуска. Трансфер до летището в Абу Даби. Отпътуване за България с директен полет на авиокомпания ''Wizz air''. Кацане на летище София.(Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание!)

ВАЖНО: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЕДНОСТТА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ НА МЯСТО В ДУБАЙ!

Полетно разписание: 5W 4431 София - Абу Даби 15:20 - 22:30
Полетно разписание: 5W 4432 Абу Даби - София 11:00 - 14:45
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите!

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information