Япония - нежната магия Сакура

Екскурзии Екзотика

 

САМОЛЕТНА ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ НА ЯПОНИЯ

Ако има нещо по-красиво от самата Япония, то това е Япония през пролетта, когато безбройните вишневи дръвчета наричани Сакура, разцъфват и всеки бистър поток, езеро или стъклена фасада отразяват нежния им розов цвят…

10 дни/ 7 нощувки

 

Програма "Сакура - нежната магия на Япония"

Ден 1
15.04.2024
Полет с Турските авиолинии от летище София - Терминал 2 за Истанбул в 21:10. Транзитен престой и полет за Токио в 02:20 часа.

 

Ден 2
16.04.2024
Пристигане на летище Ханеда в Токио в 19:25. Посрещане от представител на местната обслужваща фирма, трансфер до хотела и настаняване в хотел Shinagawa Prince Hotel 4*. Нощувка.

 

Ден 3
17.04.2024

Закуска. В 08:45 среща с екскурзовода в хотела и целодневен тур с разглеждане на будисткия храм Сенсо - Джи - разположен в района на Асакуса. Това е най-старият храм в града и един от най-значимите, по-рано свързан с будистката секта Тендай. Свободно време за шопинг в търговската улица Накамисе, чиято дължина е само 250 м., но е шумна, многолюдна и празнична, изпълнена с десетки малки сувенирни магазинчета, които ще ви пренесат в атмосферата на древна Япония. За да се почувствате част от местната култура и традиции в В 10:30 следва специална церемония с обличане на японски кимона. Свободно време за обяд. Програмата продължава с изкачване и наблюдение на кулата Токио Скай Трий, втората по височина в света след Бурж Халифа със своите забележителни 634 м. Следваща част от програмата е посещението на уникалния Мирайкан - Музеят на бъдещето. Това ултрамодерно място ще ви отведе в света на науката, практически и интерактивни експонати, завладяваща изложба по роботика, както и хуманоидни роботи, с които можете да разговаряте. На път към хотела, от автобуса ще видите района на Площада на Централната гара и нейната красива тухлена червена сграда, построена през 1914 г. Токийската гара е една от най-натоварените в света и обслужва до 4000 влака всеки ден, сред които и прочутите японски влакове - стрела Шинкансен. Мрежата от високоскоростни влакове т.н. "Нова магистрала" между най-големите градове в страната започна да се строи за Олимпиадата през 1964 г. Първото осъществено пътуване с такъв влак е по маршрута между Токио и Осака. Скоростта на съвременната композиция достига 320 км./ч. Графикът за отпътуване и пристигане се спазва до секунди. Преминаване покрай Токийската кула – построена през 1958 г., която представлява телевизионна и радиотелекомуникационна кула в парка „Шиба“, с височина 333 м., тя се нарежда сред най-високите самоносещи стоманени кули в света. Има решетъчна структура и в съответствие с авиационните норми за безопасност е оцветена в оранжев и бял цвят. Връщане в хотела в 18:00 ч. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние до 20 ч. Нощувка.

 

Ден 4
18.04.2024
Закуска. В 7:45 среща с екскурзовода и отпътуване за целодневен тур до Фуджи Йошида и Хаконе с автобус. В 10:15 посещение на Аракураяма Сенген парк, където се издига величествено красивата Чурейто Пагода. В средата на април в парка може да се наблюдава цъфтежът на над 650 Йошино черешови дървета наведнъж, притегателна точка за много туристи от страната и чужбина. Тук от наблюдателната площадка се открива спираща дъха гледка в съчетание на Пагодата, планината Фуджи и килим от нежен вишнев цвят. Обяд в Ошино Шиноби но Сато до 13 ч. Турът продължава с посещение на Музея на открито в Хаконе, чиято цел е да пресъздаде хармоничното равновесие на природата и изкуството, сред скулптури и инсталации в гората под открито небе. Връщане в Токио в 18:30. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние от хотела. Нощувка.

 

Ден 5
19.04.2024
Закуска. Напускане на хотела в 8:15 ч. и трансфер към гарата на Токио /багажът се транспортира отделно до Киото, важно е да си предвидите ръчен багаж с най-необходимото за нощувката в този ден в Такаяма/. Отпътуване с Шинкансен за Казанава, пристигане в 12 ч. Следва тур в града и обяд на бюфет в местен ресторант. Програмата продължава с посещение на градината Кенрокуен - една от трите най-големи градини в Япония, построена по време на периода Едо от клана Маеда и известна с невероятната си красота през всички сезони, изключително подходяща за разходки и фото-паузи. Следва трансфер до известното селище Ширакаваго, което се състои от 30 селски къщи построени в традиционния стил „гашо“ - живописен пример за японска архитектура от планинските райони. Някои от къщите са строени преди повече от 300 години, изградени от дървени греди, с много стръмни сламени покриви, чиято конструкция наподобява сключени в молитва човешки ръце. Посещение на най-голямата в селището Вада къща. Трансфер до Такаяма и настаняване в хотел Takayama Ouan 4*. Вечеря в местен ресторант на пешеходно разстояние от хотела. Нощувка.

 

Ден 6
20.04.2024
Закуска. В 08:30 пешеходен тур в Стария град на Такаяма - един от малкото японски градове запазили своята самобитна атмосфера по неповторим начин. Разглеждане на известния сутрешен пазар Миягава – идеалното място, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства, да изпиете чаша саке от местна пивоварна или да си купите сувенир за спомен. Следва посещение на Такаяма Джиня – музей, който е бил официално използван до 1969 г. и включва различни добре поддържани стаи с татами, служили някога за офиси, за стаи за гости и жилищни помещения на местната правителствена служба. В 11.00 трансфер до гарата в Такаяма и отпътуване с високоскоростен влак за Киото, през Нагоя. Преди това е необходимо да си предвидите време за закупуване на напитки и храна за обяд, по време на пътуването с влака – стрела. В 15.45 пристигане в Киото и трансфер до историческия квартал Гион. От 18:00 до 19:00 ч. следва спектакъл, по време на който ще се запознаете с традиционните седем сценични изкуства на Япония – приготвяне на чай, икебана, танц на гейши, комедия кьоген, изпълнение на кото. В 19.30 вечеря в местен ресторант. Настаняване и нощувка в хотел New Hankyu Kyoto Hachijo 4* в Киото.

 

Ден 7
21.04.2024
Закуска. В 09:00 се започва целодневен тур на Киото и Нара. Да се разходите из Киото в сезона на цъфналите вишни е като пътуване с машина на времето през единайсетвековната история на града, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Програмата започва с посещение на златния храм Кинакуджи - заобиколен от красив eзерен парк и вековни дървета.. Следва известната бамбукова гора Сагано. Усещането да стоите насред тази гора е неповторимо и съвсем различно от това, което познаваме. Танцуващите сенки на бамбука и нежния звук на листата буквално омагьосват всеки посетител. Свободно време за обяд в Арашияма - приятен туристически район в Киото, който е особено красив през пролетта. Районът е изпълнен с магазини, ресторанти и други атракции, включително храмът Тенрюджи, който е класиран на първо място сред петте дзен храма в града. Трансфер до Нара, първата столица на Япония - първата японска столица, част от световното наследство на Юнеско. Посещение на Касуга-тайша Шрине, шинтоистки храм - светилище на семейство Фудживара, създадено през 768 г. Интериорът е характерен с множество бронзови фенери, както и външни каменни фенери, водещи към храма. Следва разглеждане на Тодайджи храм - наречен още „Великият храм на изтока“, построен през 752 г. по заповед на император Шому, за да приюти символът на града – сребърната статуя на Буда. Няма как да пропуснем впечатляващия парк на сърните – един от най-старите в Япония /1880 г/, където над 1100 сърни, считани за посланици на боговете се разхождат на воля. В 18.15 връщане в Киото и вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 

Ден 8
22.04.2024
Закуска. Освобождаване на хотела в 9:00 ч. и посещение на историческия замък Ниджо - обект на Юнеско, резиденция на първия шогун от династията Токугава. Част от комплекса Ниджо е дворецът Ниномару. Той е служил за живеене и работа по време на престоя на шогуна в Киото. Разположен е на площ от 3300 кв.м и има пет основни постройки, свързани с коридори. Когато някой върви по коридорите дъските скърцат и се чува звук, наподобяващ чуруликане на птици. Това е сигурен признак, че по коридора минава човек и е знак за охраната на шогуна. Трансфер с автобус до Осака. Обяд в местен ресторант. Съвременна Осака е известна с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и кулинарни експерименти. Несъмнено най-внушителната историческа забележителност в града е Замъкът на Осака, построен през 1583 г, който се състои от 13 структури, включително каменни стени с височина от 30 м, пететажна главна кула и златни елементи, разположени сред живописно езеро. Разходка и свободно време из оживената улица Дотонбори, сред пъстроцветни магазинчета и заведения. Вечеря в местен ресторант. В 21:00 ч. настаняване в хотел Vischio Osaka 4*. Нощувка.

 

Ден 9
23.04.2024
Закуска, освобождаване на хотела и оставяне на багажа. В 11:00 посещение символът на гарда, внушителната сградата на Умеда Скай Билдинг – 40- етажен небостъргач с намиращата се в него открита обсерватория на 173 м. височина, от която се открива невероятна панорама над града. Свободно време. В 14 ч. трансфер до МОЛ ЛаЛапорт за покупки и време за вечеря. Трансфер до летището в 18:30 за отпътуване и полет за София през Истанбул в 21:50.

 

Ден 10
24.04.2024
Пристигане в София, Терминал 2 в 08:35.

Цената включва:

 • 1 нощувка със закуска в хотел Takayama Ouan 4* (или подобен)  в Такияма;
 • Отделно транспортиране и доставка до хотела на багажа от Токио до Киото  - в дни 5 и 6;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
 • 3 нощувки със закуска в хотел в Shinagawa Prince Horel (Main tower) 4* или подобен в Токио;
 • 2 нощувки със закуска в хотел New Hankyu Kyoto Hachijo 4* или подобен в Киото;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Vishio Osaka 4* или подобен в Осака;
 • Посещение на Мол в Осака - последния ден;
 • Представител на туроператора по време на цялото пътуване.
 • Целодневен тур на Токио с включени транспорт, входни такси за посещаваните обекти и носене на кимона;
 • Полудневна екскурзия до Фуджи Йошида и Хаконе с вкючени транспорт и входни такси;
 • Пътуване от Токио до Каназава с Шинкансен влак - стрела / билет с резервирано място /;
 • Пътуване от Каназава до Ширакава - Го и до Такаяма с автобус;
 • Полудневен тур в старата част на Такаяма;
 • Пътуване от Такаяма до Киото през Нагоя с влак Експрес и Шинкансен влак - стрела / билет с резервирано място /;
 • Посещение на спектакъл Гион Корнър  в Киото;
 • Целодневен тур на Киото и Нара с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти;
 • Посещение на Обсерваторията в Осака;
 • Трансфер с автобус от Киото до Осака;
 • 6 вечери ( без включени напитки);
 • 3 обяда (без включени напитки);
 • Самолетни билети София  - Истанбул – Токио; Осака - Истанбул - София  с включени летищни такси  и чекиран багаж 2х20 кг. разпределен в 2 куфара, ръчен багаж до 8 кг. с размери 23x40x55;
 • Обслужване на място от местен екскурзовод на английски език;

 

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София, 1000
бул. "П. Евтимий" 36/2

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information