Япония - 16.04.23

Екскурзии Екзотика

 

САМОЛЕТНА ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ НА ЯПОНИЯ

София – Истанбул –Токио – Хаконе – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Киото –
Осака –Токио - Истанбул – София

10 дни/ 7 нощувки:
2 нощувки в Токио;
1 нощувка в Хаконе;
1 нощувка в Такияма;
1 нощувки в Киото;
1 нощувка в Осака;
1 нощувка в Токио;

 

Програма "Сакура - нежната магия на Япония"

Ден 1
16.04.2023
Излитане с полет на Turkish Airlines от летище София – Терминал 2 за Истанбул в 21:15 ч. Транзитно кацане в Истанбул в 22:45 ч. Следва полет за Токио в 02:20 часа.

 

Ден 2
17.04.2023
Пристигане на Haneda Airport с полет в 19:20. Посрещане от представител на местната обслужваща фирма, трансфер до хотела и настаняване в Hotel Monterey Hanzomon 4*. Нощувка.

 

Ден 3
18.04.2023
Закуска. Начало на целодневен сити тур в 09:00 ч. с разглеждане на най-впечатляващите символи: уникалната сграда на Кметството на Токио, проектирано от „архитекта на бъдещето“ Кензо Танге, който съчетава източния свят с необуздания ритъм на съвременния западен живот. Обиколката продължава с посещение на древния будистки храм Сенсо-Джи - разположен в Асакуса, Токио. Това е най-старият храм в града и един от най-значимите, по-рано свързан с будистката секта Тендай. Разходка по търговската улица Накамисе. Тя е шумна, многолюдна и празнична. Дължината й е само 250 метра, но е изпълнена със стотици малки сувенирни магазинчета, които ще ви пренесат в атмосферата на древна Япония. Свободно време за обяд. Най-добрият начин да опознаете Токио е като се потопите в суматохата на огромните му изпълнени с цветове, светлини и кипящи от живот улици. Следва посещение на улица „Гинза“ в Токио - една от най-скъпите търговски улици в света. Освен всички водещи магазини на луксозни марки в района има и чудесни ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии. Турът продължава с посещение на парка „Хамарики“, който се намира на брега на Токийския залив, близо до ултрамодерния и футуристичен квартал Шиодоме. Тук ще имате възможност да изпиете чаша ароматен чай, както някога са правили шогуните и техните семейства на верандата на забележителната чайна, построена през 1707 г. Връщане в хотела ок. 17:00 ч. Среща с екскурзовода и отпътуване за вечеря с автобуса. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотел Monterey Hanzomon 4* и нощувка.

 

Ден 4
19.04.2023
Закуска. В 8:30 ч. - напускане на хотела, среща с екскурзовода и отпътуване за Хаконе с автобус. Пристигане в 12:00 ч. и туристическа програма с посещение на долината на гейзерите Овакудани - един от задължителните туристически маршрути, откъдето в непосредствена близост може се наблюдава интензивна вулканична дейност. Твърди се, че това място се е появило от сложни геотермални явления отпреди почти 3000 години. Своеобразната миризма на сяра, която се разпространява из цялата област е причината за второто му име от миналото - Джигокудани (долината на ада). Един от местните специалитети тук са „черните яйца”, чиято основна особеност е в черупките, които почерняват поради химическата реакция на геотермалната енергия и вулканичния газ. До този уникален обект се стига чрез въжената линия, от която можете да се насладите на прекрасната гледка към Хаконе и връх Фуджи. Свободно време за обяд. В 14:30 ч. започва круиз по езерото Аши, образувано в кратера на древен вулкан. Кристалните му води и иглолистните гори по бреговете му на фона на извисяващия се заснежен връх Фуджи, ще ви накарат да се почувствате слаби пред мощта на планината и смирени пред мъдростта на природата. Турът продължава с посещение на музея на открито в Хаконе, чиято цел е да пресъздаде хармоничното равновесие на природата и изкуството, сред скулптури и инсталации в гората под открито небе. В 17:00 трансфер до хотел Susukinohara Ichinoyu 3 * (типична традиционна страноприемница) в Хаконе и настаняване в 17:30. Вечеря в хотела. Нощувка.

 

Ден 5
20.04.2023
Закуска. Напускане на хотела в 8:30 ч. Заедно с ексурзовода се отправяте към свещената планина Фуджи, една от най-големите забележителности и символ на Япония. Очаква ви незабравимо изживяване, изпълнено с величествени планински гледки и живописни провинциални пейзажи. Следва изкачване до 5-та станция и обяд в местен ресторант до 12:45 ч. Отпътуване за историческия град Мацумото и посещение на едноименния замък, най-старият на територията на страната. Той е построен в края на 16ти век и впечатлява с черната си фасада висока колкото пететажна сграда и внушителна отбранителна кула, около която е изграден защитен ров. Трансфер до Такаяма с автобуса. Настаняване в хотел Takayama Ouan 4*. Вечеря в местен Японски ресторант на пешеходно разстояние. Нощувка.

 

Ден 6
21.04.2023
Закуска. В 08:30 ч. напускане на хотела и посещение на Такаяма - един от малкото японски градове запазили своята самобитна атмосфера по неповторим начин. Разглеждане на известния сутрешен пазар Миягава – идеалното място, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства, да изпиете чаша саке от местна пивоварна или да си купите сувенир за спомен. Следва посещение на Такаяма Джиня (местна правителствена служба, оглавявана от служители, изпратени от Едо - днешно Токио) и на сградния комплекс – музей, който е бил официално използван до 1969 г. и включва различни добре поддържани стаи с татами, служили някога като офиси, стаи за гости и жилищни помещения. Следва Ками Саномачи - атрактивен централен район с традиционни магазини, ресторанти, музеи и частни къщи. Свободно време за обяд. Следва трансфер до известното селище Ширакава-Го - един от обектите на световното наследство на Юнеско, който се състои от 30 селски къщи, живописен пример за традиционната японска архитектура в планинските райони. Някои от съществуващите в тях къщи са построени преди повече от 300 години. Домовете са в т. нар. "гашо" стил са известни, защото дори и за Япония са рядък пример за този вид архитектура. Достъпът до тях дълго време е бил труден, което е допринесло и за оцеляването и запазването им през вековете. Селата, с къщите в гашо стил са процъфтявали и са известни с отглеждането на черничеви насаждения и копринени буби. Къщите "гашо-зукури" са градени от дървени греди, с много стръмни сламени покриви, чиято конструкция наподобява сключени в молитва човешки ръце. По-големите от къщите в селото с техните стръмни сламени покриви са единствените по рода си в Япония. Посещение на типична Гашо стил къща.Отпътуване за Киото – около 4 часа с автобус. Посещение на спектакъл в квартал Гион от 18:00 до 19:00 ч. Тук можете да видите традиционните сценични изкуства на Япония в „дайджест“ форма на една сцена. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотел Miyako Hotel Kyoto Hachijo 4* в Киото. Нощувка.

 

Ден 7
22.04.2023
Закуска. В 10:00 започва целоднодневен тур на Киото. Да се разходите из Киото в сезона на цъфналите вишни, означава да извървите единайсет века японска история, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Ще имате възможност да посетите философската дзен градина храм Рьоанджи, известна със своите 15 камъка, групирани така, че винаги единият да остава скрит от погледa; златният храм Кинкакуджи - заобиколен от красив eзерен парк и вековни дървета, който първоначално е бил построен като богата екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу, а след смъртта му през 1408 г. е превърнат в дзен храм. Програмата продължава със свободно време за обяд в Арашияма - приятен туристически район в Киото, който е особено красив през сезона на цъфтежа на вишните. Най- известната забележителност тук е мостът Тогецукьо. Наблизо се намират малки магазини, ресторанти и други атракции, включително храмът Тенрюджи, който е класиран на първо място сред петте дзен храма в града. Тук се намира и известната бамбукова гора Сагано. Усещането да стоите насред тази гора е неповторимо и съвсем различно от това, което познаваме. Танцуващите сенки на бамбука и нежния звук на листата буквално омагьосват всеки посетител. Трансфер до Осака и пристигане ок. 21 ч. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотел Hotel Plaza Osaka 4*. Нощувка.

 

Ден 8
23.04.2023
Закуска. Освобождаване на хотела в 9:00 ч. Полудневна програма в Осака. Съвременна Осака е известна с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и кулинарни експерименти. Разходка из емблематичния пазар Куромон и оживената улица Дотонбори - сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти. Свободно време за обяд. Посещение на основната търговска улица Шинсаибаши и символа на града: 40 – етажен небостъргач с намиращата се в него на 173 метра Обсерватория, от която се открива невероятна панорама над града. Трансфер до гара Шин-Осака и в 15:45 отпътуване с високоскоростен влак – стрела Нозоми за Токио. Пристигане в 18:15 ч. Вечеря в местен ресторант. В 21:00 ч. настаняване в Hotel Monterey Hanzomon 4*. Нощувка.

 

Ден 9
24.04.2023
Закуска и освобождаване на хотела. В 09:30 ч. среща с местния гид. Между 10:00 и 12:00 ч. участие в традиционна чаена церемония. И за да се почувствате част от местната култура ще бъдат предоставени японки кимона, които да облечете по време на чаената церемония. Пиенето на чай в Япония има не само целебно действие и определено се счита за естетически култ, форма на умствено разтоварване, начин на възпитаване на елегантни маниери и стимул за доближаване до природата. Отпътуване към изкуствения остров Одайба, построен на мястото на огромно градско сметище съществувало да 1990 г. Наричан днес „островът на бъдещето“, днес впечатлява с футуристични обекти, луксозни хотели, изложбени комплекси, спортни съоръжения, с чистота и безупречен ред. Свободно време на обяд. Посещение на Национален музей на нововъзникващата наука и иновации Мирайкан - място, където можем да разберем нещата, които се случват в нашия свят днес от научна гледна точка, и да водим дискусии, докато обмисляме бъдещето, което ни очаква. До 19:15 вечеря в местен ресторант. Трансфер до летище за отпътуване с полет в 22:05.

 

Ден 10
25.04.2023
Кацане в Истанбул в 05:15 ч. Излитане от Истанбул в 07:30 ч. и кацане в София в 08:40 ч.

 

Полетно разписание на 16.04.2023 (възможни са промени)
Заминаване:
16.04.2023 TK01030 София 21:15 - Истанбул 22:45
17.04.2023 TK198 Истанбул 02:20 - Токио 19:20

Връщане:
24.04.2023 TK199 Токио 22:05 - Истанбул 05:15 на 25.04.2023
25.04.2023 Истанбул 07:30 София 08:40

Цената включва:

Самолетни билети София – Истанбул – Токио – Истанбул - София с включени летищни такси и чекиран багаж 2х23 кг., ръчен багаж до 8кг с размери 23x40x55;
Трансфери летище – хотел в Токио - летище;
2 нощувки със закуска в хотел в Hotel Monterey Hanzomon 4* (или подобен) в Токио;
1 нощувка със закуска в риокан хотел Susukinohara Ichinoyu 4* (или подобен) в Хаконе;
1 нощувка със закуска в хотел Takayama Ouan 4* (или подобен) в Такияма;
1 нощувки със закуска в хотел Miyako Hotel Kyoto Hachijo 4* (или подобен) в Киото;
1 нощувка със закуска в хотел Hotel Plaza Osaka 4* (или подобен) в Осака;
1 нощувка със закуска в хотел в Hotel Monterey Hanzomon 4* (или подобен) в Токио;
Обслужване на място от местен лицензиран екскурзовод на английски език по време на програмата от 2-ри до 9-ти ден и асистент на летището 1-ви ден, както и в последния ден;
Целодневен тур на Токио с включени транспорт, входни такси за посещаваните обекти;
Полудневна екскурзия до Хаконе с включени транспорт, круиз по езерото Аши, разходка с лифт над долината Овакудани в Хаконе;
Екскурзия до Фуджи с включени транспорт и обяд;
Целодневна програма в Такаяма;
Трансфер от Такаяма до Киото с бус;
Целодневен тур на Киото с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти;
Трансфер от Киото до Осака;
Полудневен тур на Осака с включен транспорт;
Билет с резервирано място за влака – стрела Нозоми – Осака – Токио;
Отделно транспортиране и доставка до хотела на багажа от Осака до Токио -8-ми ден;
Целодневен тур в Токио с англоговорящ гид в ден 9-ти;
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
Представител на туроператора по време на цялото пътуване при група от 17 човека.
7 вечери (без включени напитки), 6 от които в местни ресторанти и 1 в хотела в Хаконе.

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information