Предколедна Виена със самолет - хотел 4*

КОЛЕДНИ БАЗАРИ ВЪВ ВИЕНА 2024 - ХОТЕЛ 4*

Самолетна екскурзия
4 дни/ 3 нощувки в хотел 4*

Първите коледни базари са се провели в австрийската столица преди повече от седем века. През 1294 година херцог Албрехт I дава на виенските търговци привилегията да организират Декемврийски пазар за населението на града и до ден днешен за Виена декември е месецът на коледните базари и на вълнуващата подготовка за Рождество Христово. Аромат на греяно вино, печени кестени, захаросани плодове и празнична музика – по всичко личи, че Коледа наближава. Предпразничното осветление и декорацията по пешеходните зони превръщат Виена във вълшебна бална зала. Нощна Виена прилича на декор от приказка. Жители и гости на Виена са във вихъра на емоцията от предстоящото тържество, защото единственото по-хубаво нещо от празника е подготовката за него! На коледни базари пред Кметството на Виена, на площад Мария Терезия, в парка на двореца Шонбун се предагат оригинални ръчноизработени сувенири, музикални кутии, свещи, преспапиета, коледни играчки и какво ли още не...

 

Акценти "Екскурзия във Виена - Коледни базари 2024", хотел 4*:

•  Уикенд във Виена през декември, в дните преди Коледа;
•  Настаняване в супер хотели 4* в централната част на Виена;
•  Най-доброто екскурзоводско обслужване на български език във Виена;
•  Много възможности за забавление в обявения за "най-добър град за живеене в света" и за 2023 г. - ВИЕНА
•  Ударна доза коледно настроение - непосредствено в дните преди празника с посещение на най-известните Коледни базари във Виена;

 

ПРОГРАМА "ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА"

1 ден
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване с директен полет за Виена. Трансфер от летището (около 30 минути).
Настаняване. Свободно време.

"Тайните на Стара Виена" с екскурзовод на български език (включена в цената, около 2 ч).
Старият градски център на Виена посреща гостите си всеки декември с елегантна празнична украса. Ще надникнем в тайните на Хофбург и ще се разходим из Стария Град, приютил едни от най-важните забележителности на виена. Акценти на обиколката: Виенската опера, хотел Захер, двореца Албертина, величествената готическа катедрала Св. Стефан, позлатената чумна колона (17 в.), църквата "Св. Петър" - един от най-ярките образци на бароковата архитектура, историческата сладкарница Demel, площад Св. Михаил с едноименната църква, Хофбург (бившата резиденция на Хабсбургите от 13-ти век до 1918 г.) с Националната библиотека и църквата на августинците, Швейцарския двор с Императорската съкровищница, Кралската капела (седалище на хора на виенските момчета), Испанската школа по конна езда, където белите жребци "липицани" изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус и много др.

Разходка до най-големия коледен базар пред Кметството на Виена. Ароматно греяно вино и медовина, вкусни изкушения от местни производители, традиционни занаятчийски щандове с най-различни сувенири и идеи за подаръци за Коледа, приказно украсен парк (с детски атракции, ледена пързалка, виенско колело, малък зоопарк) на фона на впечатляващата неоготическа сграда на Кметството на Виена - прочутият коледен базар на Виена през декември ни очаква в целия си блясък и величие!

Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание.

По желание /с доплащане/:"Величието на двореца Шонбрун" с екскурзовод на български език.
Дворецът Шонбрун разказва 300-годишната история, свързана с живота на Хабсбургите. През 18 век императрица Мария Терезия превръща любимата си лятна резиденция в блестящ център на дворцовия живот. Ще посетим парадните стаи и императорските апартаменти, впечатляващи с пищната си декорация и скъпоценен интериор. Обиколката включва: Голямата галерия, Залата за церемонии, Синия китайски салон, Жълтия салон, Овалния китайския кабинет, Порцелановата стая, Огледалната зала, Стаята на гоблените и други. Дворцовия комплекс Шонбрун е най-посещаваната забележителност във Виена и като прекрасен образец на архитектурните стилове рококо и барок, е включен в списъка със Световно културно наследство на ЮНЕСКО.

В свободното време можете да се разходите в парка на двореца Шонбрун, където през декември е разположено прочутото коледно селце Weihnachtsmarkt Schloss Schönbrunn (Вайнахтсмаркт Шонбрун) или до зоопарк Шонбрун - най-старата в света зоологическа градина.
Коледното село в двореца Шонбрун е един от най-красивите коледни базари във Виена. През декември тук цари коледна романтика в императорски стил. От дървените къщички се носи аромат на греяно вино, вкусни деликатеси, захарен памук. Тук ще откриете най-различни идеи за коледни подаръци от малки местни производители - ръчно изработени сувенири, коледна украса, оригинални аксесоари. Най-старата зоологическата градина е основана от кайзер Франц I, съпругът на императрица Мария Терезия, като частна менажерия още през 1752 г.. Очарователните барокови павилиони днес са стилно модернизирани, за да осигурят максимално естествени условия за живот на повече от 500 вида животни. 

По желание /с доплащане/: "Изкуство в двореца Албертина" с екскурзовод на български език (Продължителност: 2 часа).
Разположен между двореца Хофбург и Виенската опера, музеят Албертина е сред най-известните забележителности на австрийската столица. Освен с впечатляваща архитектура, музеят с повече от 200-годишна история притежава колекция от картини, между които творби на Пикасо, Клод Моне, Пол Сезан, Реноар, Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел, Рубенс, Рембранд, Албрехт Дюрер, Густав Климт, Егон Шиле, както и една от най-богатите колекции с графични рисунки в света.

По желание /с доплащане/: Круиз по р. Дунав (Продължителност: 45 мин.).

Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание:

По желание /с доплащане/: "Хофбург - Императорската съкровищница" с екскурзовод на български език.
Императорската съкровищница е разположена във вътрешния двор на двореца Хофбург във Виена и е най-значимата в Западния свят. Най-ценният експонат в колекцията е Императорската корона на Свещената Римска империя. Осмоъгълната корона е създадена през втората половина на 10 век. В музея са събрани ценности, надживели превратностите на времето с над хиляда години история - инсигниите на императорската и църковна власт, скъпоценни камъни и редки произведения на ювелирното изкуство. Тук могат да се видят едни от най-големите изумруди в света, както и различни християнски реликви, като например късноантична купа от ахат, смятана за легендарния Свещен Граал.

По желание /с доплащане/: "Изкуство в двореца Белведере" с екскурзовод на български език (допълнително се заплаща входната такса).
Дворецът Белведере е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Бароковият комплекс е проектиран през 18-ти век и днес принадлежи Националната художествена галерия на Австрия. Преминавайки през градините във френски стил, ще стигнем до основната сграда - "Горно Белведере", където ще се запознаем с историята на двореца и ще се насладим на картините на майстора на сецесиона - Густав Климт (шедьоврите "Целувка", "Юдит I"), както и на творбите на Егон Шиле, Оскар Кокошка, Клод Моне, Реноар, Ван Гог и други), представени в пищния аристократичен интериор. След приключване на беседата - свободно време за самостоятелно посещение на един от най-красивите коледни базари, разположен в парка на Белведере.

По желание /с доплащане/: Посещение на класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус.

Нощувка.

4 ден
Закуска.

Освобождаване на стаите. Свободно време.

По желание /с доплащане/: "Виенска гора - очарованието на Баден" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (Продължителност: 4 часа). 
Елегантният град Баден се намира на 26 километра южно от Виена, в самия център на слънчевия винен и спа регион във Винервалд (Виенска гора). Пътят ще ни преведе през китните селца, сгушени в подножието на планината Виенска гора, през романтичната долина Хеленентал, покрай замъка Лихтенщайн, построен през 13-ти век и някогашната ловна вила на Майерлинг, където през 1889 г. своята трагична гибел намират австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера. Град Баден е известен с лечебните си термални извори още от римски времена. Днес е скъп спа курорт с елегантна архитектура в стил "бидермайер". Към културната му история принадлежат имената на Моцарт, Шуберт, Щраус и Бетовен. Акценти на пешеходната обиколка: централната пешеходна зона със запазен старинен облик, къщата на Бетовен, централния площад Hauptplatz, кметството, лятната резиденция на Франц Йосиф, чумната колона от 18-ти век, фонтана на Фердинанд, готическата църква Св. Стефан от 15-ти век, градския театър, дело на известните театрални архитекти Хелмер и Фелнер и други. Свободно време: за шопинг (освен коледните базари, в централна зона пешеходна ще откриете и приятни малки магазинчета със стоки от местни производители), за посещение на музея на родения в Баден световноизвестен съвременен художник Arnulf Rainer или за разходка в градския парк, където се намира прочутото най-старо казино на Австрия в красивата ренесансова постройка от края на 19-ти век.

Трансфер до летището. Отпътуване с директен полет за София.

Разпределението на туровете в дните от програмата е примерно. Възможни са размествания на екскурзиите в дните от програмата.

Полетно разписание (възможни са промени):
06.12.24 SOF VIE 06:00 06:35 | 09.12.24 VIE SOF 15:30 18:00
12.12.24 SOF VIE 06:00 06:35 | 15.12.24 VIE SOF 21:25 23:55
13.12.24 SOF VIE 06:00 06:35 | 16.12.24 VIE SOF 15:30 18:00
14.12.24 SOF VIE 12:35 13:10 | 17.12.24 VIE SOF 21:25 23:55
19.12.24 SOF VIE 06:00 06:35 | 22.12.24 VIE SOF 21:25 23:55

 

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

joomla social media module

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information