САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ "РАЗХОДКА В ПРАГА - КАКТО ТИ ХАРЕСВА"

Самолетна екскурзия до Прага, подходяща за двойки или малки групи;
Гарантирано заминаване всяка седмица от април до октомври 2024, независимо броя записани;
Проверени хотели с добра локация - ценови варианти;
Екскурзии в Прага по избор;

 

ПРОГРАМА "РАЗХОДКА В ПРАГА"

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от София, Терминал 2 за Прага с директен полет на България Ер. Трансфер до хотела (около 40 минути). Настаняване (след 14 ч.).
Свободно време или екскурзия по желание. Нощувка.

ВТОРИ - ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време или екскурзия с екскурзовод на български език по желание - изберете от предложенията ни*.

Нощувка.

ПОСЛЕДЕН ДЕН

Закуска. Освобождаване на стаите. Багажът може да се остави в стая за съхранение до часа за трансфера. Свободно време или екскурзия по желание*.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.

Полетно разписание (възможни са промени):
При престой 3 нощувки: София 10:20 -Прага 11:15/ Прага 16:30 -София 19:20
При престой 4 нощувки: София 10:20 -Прага 11:15/ Прага 12:00 -София 14:50

 

 

*ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЕКСКУРЗИИ В ПРАГА /само предварителна заявка и заплащане/:

 

==>"Магията на Стара Прага" с местен екскурзовод на български език (около 1,30 ч.).

Староместкия площад, двореца Кински (националната галерия на Прага), старото кметство, къщата при каменната камбана, готическата църква "Дева Мария пред Тин", паметникът на Ян Хус, бароковата църква Св. Никола, часовникова кула Орлой с емблематичния астрономически часовник от 15 век и др.

***

==>"По кралския път - от Пражкия замък до Стария Град" с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Трите двора на Пражката крепост, готическата катедрала "Свети Вит", Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг, панорамната площадка на Храдчани, улица Нерудова, Малостранския площад, бароковата църква Св. Никола, Малтийския площад с църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволския канал, мостчето на влюбените, Карловия мост (XIV в.), на който традиционно художници, артисти и джаз музиканти създават прекрасна творческа атмосфера. Карловият мост, , Карловия университет и архитектурния комплекс Клементинум (с една от най-красивите барокови библиотеки на Прага), калдъръмените улички в сърцето на Стария Град.

***

==>Посещение на Пражкия замък (катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец, базиликата Св. Георги, Златната уличка) с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Пражкият замък преплита съдби на князе, императори, крале, висши духовници и президенти в продължение на векове. Посещението включва разглеждане на катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала и Златната уличка. Готическата катедрала Св. Вит е разположена в третия двор на замъка и е най-важната църква на Прага. Строена е в продължение на почти 6 века. Посещението включва разглеждане на  красивите параклиси - всеки от които е произведение на изкуството, ценните мозайки и витражи - един от които дело на Алфонс Муха, величествената сребърна гробница на чешкия светец-покровител на Прага Ян от Непомук, параклиса на Св. Вацлав със стенописи и пана, изработени от скъпоценни камъни; Посещение на Стария кралски дворец с Владиславската зала от края на 15-ти век, в която се полага президентската клетва и се обявяват важни за страната решения; Базиликата Св. Георги - в най-добре запазената романска църква от 10-ти век се съхраняват мощите на първата чешка светица Св. Людмила, приела от Св. Методи християнството и започнала разпространението му в Чехия; Златната уличка - едно от най-колоритните места на Прага, свързвани най-вече с легендите за алхимиците от времето на император Рудолф II. Зад пъстри фасади на къщичките с почти кукленски размери се намират миниатюрни галерии, книжарници, сувенирни магазини, работилници в средновековен стил и етнографски музеи, представящи живота на занаятчиите - шивачи, златари, гледачки и алхимици, живяли тук през Средновековието.

***

==>„Скритите съкровища на Прага - из тайните на Мала Страна“ с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Акценти в маршрута: Валдщейнската градина (от 01.04. до 31.10), панорама към Карловия мост (фото пауза при пристанището на лебедите), фонтан „Течения“ на Давид Черни, музея на Франц Кафка (отвън), най-тясната уличка в Прага със светофар, Бароковата църква Св. Николай (без включена входна такса)църквата „Дева Мария Победоносна“ с прочутата в цял свят скулптура на Младенеца, която сбъдва желания (наречена Бамбино ди Прага); пейката на Вацлав Хавел на Малтийския площад, стената на Джон Ленън, остров Кампа, Дяволския канал, Моста на чешките легионери, Народния театър и историческото кафене Славия, което Алеко Константинов посещавал по време на честите си посещения в Прага и винаги избирал масата във втория салон, до голямата картина на Виктор Олива -„Пияч на абсент“).

***

==>"Прага отвисоко" (кулата Петршин и Страховския манастир с бароковата библиотека) с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Хълмът Петршин се издига на 300 метра височина, до който води исторически фуникуляр. 60-метровата стоманена панорамна кула е поставена в едноименния парк през 1891 година. Идеята за създаването се ражда след Световното изложение в Париж през 1889 г. Често наричана "миниатюрна Айфелова кула", тя е 5 пъти по-малка от оригинала, но географски е разположена по-високо (на 327 м). Петршинската кула предлага красива 360-градусова панорама към целия град. 299 стъпала отвеждат до най-високата точка, откъдето ще разпознаем най-важните забележителности на Прага от двете страни на река Вълтава. Разходката продължава през красивия парк към манастира Страхов, основан през 1143 г. и посещение на Страховксата барокова библиотека, обявена за една от най-красивите в света. Ще разгледаме двете зали – Богословска и Философската зала, съхраняващи над 200 000 книги и ценни ръкописи. В свободното време в манастирската пивоварна в двора на ареала, може да опитате прочутата страховска бира Свети Норберт - тъмна и кехлибарена, която монасите варят от най-старо Средновековие.

***

==>"Прага е магия" (манастира Страхов, Чернинския дворец, Лорета и живописния район Нови свет) с екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Манастирът Страхов е разположен в квартал Храдчани, на около километър от Пражкия замък и е една от съкровищниците на чешката култура. Основан е през 1143 г., когато чешкото кралство се намира на един от върховете в своето развитие, а най-ценното му украшение е великолепната Философска зала с една от най-красивите барокови библиотеки в света. Разходката продължава покрай двореца на графовете Чернин (Чернинския дворец), който днес е седалище на Министерството на външните работи. Импозантна сграда, най-големият и пищен дворец на Прага, е символ на величието и богатството на чешките благороднически родове. Най-новата история го прави седалище на Министерството на външните работи. През март 1991 г. в него е подписан договорът за разпускане на Варшавския договор.
Центърът на архитектурния комплекс Лорета, eдно от легендарните поклоннически места на Чехия, е домът на Дева Мария – Santa Casa. Украсена е с релефи, изобразяващи живота на Дева Мария. Казва се, че с Лорета до Прага достига повея на италианския ренесанс. В съкровищницата се съхранява едно от богатствата на Прага: Пражкото слънце - дарохранителница във формата на слънце, изработена от 6222 диаманта.
Разходката продължава в колоритния квартал Нови Свет - из лабиринта от калдъръмени улички с малки къщички, приютили хотели, ресторанти и артистични ателиета. Недалеч от Пражката крепост, без никакъв план, през 16-ти век тук изникват първите миниатюрни, семпло декорирани къщички, в които живеят ратаите и прислужниците от крепостта. Те компенсирали скромността на домовете си като ги обозначавали с помпозни имена: Златното слънце, Златният фазан, Златното агне. С течение на времето улицата Novy Svet се превръща в рай за бохеми и учени, а нейният чар е вдъхновявал редица писатели и режисьори.

Круизи по Вълтава /с предварителна заявка и заплащане/:

 - Панорамен дневен круиз на корабче по Вълтава (1 час). 
 - Вечеря и круиз на бутиков кораб по Вълтава (2,5 ч.).

Екскурзии по желание извън Прага, с включен транспорт /с предварителна заявка и заплащане/:

==>Карлови Вари с екскурзовод на български език.

Карлови Вари – един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Ще се разходим по прекрасните улици, от които бликат множество минерални извори, украсени с дизайнерски чешми - покрай фестивалния хотел Термал, прочутите карловарски Колонади, големия Гейзер, бароковата църква Мария Магдалена, емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият хит за Джеймс Бонд "Казино роял". През свободното време можете да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековите вода.

==>Дрезден с екскурзовод на български език

Дрезден е разположен живописно по поречието на река Елба и се намира само на 150 км. от Прага. Счита се за един от най-красивите градове на Германия. Заради невероятните си панорамни гледки, Дрезден е известен още и с името "Флоренция на Елба". Куполът на забележителната църква Фрауенкирхе оформя силуета на града заедно с останалите постройки, разположени в старата му част - бароковия дворец Цвингер, операта, Дрезденския дворец, Съкровищницата, стената на Саксонските князе и църквата Хофкирхе, които ще разгледате по време на пешеходния тур. През свободното време можете да посетите световноизвестните музеи на Дрезден или да се разходите по най-дългата шопинг улица - Прагер Щрасе.

Концерти в Прага през 2024 г.:

  • The 1975 - 14.03.24, Hall Fortuna – Prague
  • Rammstein - 11.05.24; 12.05.24, Letiště Praha Letňany – Prague;
  • Lord of the Dance 2024 - 01.06.24, O2 arena – Prague;
  • Jonas Brothers - 02.06.24, O2 arena – Prague;
  • André Rieu - 07.06.24, O2 arena – Prague;

 

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

joomla social media module

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information