Избери месец

Дестинация

Транспорт

Къде в Гърция

Категория (всички)

Изхранване (всички)

Почивка в Пулия - Delle More 4*

Категория: Италия

ПОЧИВКИ В ИТАЛИЯ - ПУЛИЯ
хотел Delle More 4*

8 дни/ 7 нощувки

Нов курорт - Виесте, старо пристанично градче с типичните тесни улици и заведения!
Нов хотел Delle More 4* - с шатъл до най-добрия плаж на Пулия - плитък, с фин пясък - към хотела, с включени чадър и шезлонги!
София – Бари – Порто Чезарео – Матера – Бари – Монополи – Остуни – Мартина Франка – Галиполи – Песколюзе – Санта Мария ди Леука – Алберобело – Локоротондо – Лече – Отранто – Порто Чезарео – Таранто – Бари


В Бари ще се „потопите“ в ароматите на традиционни италиански вина, чийто вкус се подсилва от всеизвестната фокача. Този лек, тънък, пухкав и еластичен прясно изпечен хляб е винаги добре подправен със сезонни пресни билки и студено пресован висококачествен зехтин. Това съчетание кара всеки вкусов рецептор на небцето да потръпне от удоволствие.
Капоколото е специфичен колбас за района на Вале д`Итрия, където се намира Мартина Франка. Произвежда се от крехко и сочно свинско месо, накълцано, осолено и мариновано в неферментирал гроздов сок. Вкусът се допълва от органичната обвивка и изсушаването на открито в продължение на 100-180 дни.
В Галиполи – най-големият износител на зехтин за Европа през Средновековието – може да се опита златистото масло, гарнирано с други местни деликатеси. Съчетанието между млади и вековни маслинови дървета, слънчеви лъчи и подходящи почви прави зехтина ароматен, полезен и един от най-качествените екстра върджин зехтини в Европа.
След разходка сред приказните трули на Алберобело, може да опитате от характерните италиански ликьори и местни сладки. Най-известни от сладкишите са петоле (сладки домашни бухти) и картелате (богата смес от  захар, вино марсала, мед, канела, масло и ароматен ликьор).
Впечатленията от бароковия Лече, ще бъдат допълнени от богатите аромати и наситени цветове на южноиталианските вина, съчетани с добре подправени брускети. Всичко в брускетите е пресно – ароматен чесън и босилек, сочните добре узрели домати, студено-пресованият екстра върджин зехтин. Само хлябът е оставен да съхне в продължение на няколко дни, за да насити вкуса си с натуралните ухания на района.


Програма:

 

Програма:
1 ден
София – Бари – Виесте
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания „Wizz Аir“ в 06:00 ч. Кацане на летището в Бари в 06:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


2 ден
Алберобело
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Алберобело с дегустация на ликьор и местни сладки.
Пешеходна разходка в града на трулите – Алберобело. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей „Територио“, който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия“ от началото на 19 в.
Входна такса за Музея на трулите в Алберобело: 3 EUR.
Вечеря. Нощувка.


3 ден
Виесте - Матината
Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия „Крайбрежните пещери на Виесте”.
Вечеря. Нощувка.


4 ден
Матера
Закуска.
Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Матера.
Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на палеолита, когато първите му обитатели заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. „саси“, като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в сасите не се променят, докато в началото на 50-те години на 20 в. италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. „Мъртвият“ период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Пешеходна разходка в историческия център.
Входна такса за скалните църкви: от 2,50 до 6 EUR.
Вечеря. Нощувка.


5 ден
Островите Тремити
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до островите Тремити
Островният архипелаг Тремити често е наричан перлата на Адриатическо море. Той се състои от няколко островни образувания, които включват Сан Домино, Сан Никола и Капрара. Сан Домино е най-големият от всички и най-развитият. Той е известен още като „зелената перла“ със своята буйна растителност и зелен свят. Ще имате възможност да се насладите на спиращи дъха гледки, романтични заливи и пещери.
Вечеря. Нощувка.


6 ден
Монте Сант’Анджело
Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до Монте Сант’Анджело
Вечеря. Нощувка.


7 ден
Виесте
Закуска. Свободно време Вечеря. Нощувка.


8 ден
Виесте – Бари – София
Ранно напускане на хотела. Сух пакет за закуска. Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 07:00 ч. Кацане на летище София в 09:20 ч.

 

Разписание на полетите:
София [SOF] - Бари [BRI] W6 4369 06:00 – 06:25
Бари [BRI] - София [SOF] W6 4370 07:00 – 09:20


Абонирай се за нюзлетър

Please enable the javascript to submit this form

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36/Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information