fbpx

Избери месец

Дестинация

Транспорт

Къде в Гърция

Категория (всички)

Изхранване (всички)

Почивка в Кения - 6 н., чартър


ПОЧИВКА В КЕНИЯ - 6 НОЩУВКИ
ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ НА 21.03.21

7 дни/ 6 нощувки

Почивката в Кения е идеален избор и за тези, които искат да избягат от зимния студ и да се впуснат в топли и интересни приключения. Кения е отлична дестинация за комбиниране на приключения и почивка на плажа. Подарете на сетивата си едно вълнуващо преживяване, посещавайки екзотичната Кения!

 

ПРОГРАМА:

1 ден - Отпътуване от София за Момбаса в 23 ч. с чартърен полет на ALK Airlines с Boeing 733. Трансфер и настаняване в избрания хотел.

2-6 ден - Свободно време за плаж или екскурзии.

7 ден - Отпътуване от Момбаса за София в 19 ч. местно време.

 

Информация за допълнителните екскурзии:

1. Еднодневна екскурзия до остров Васини.
Остров Васини се намира в югоизточна Кения, на 75 км южно от Момбаса и на около 3 км от пристанището на малкото рибарско селище Шимони. Дължината му е 7 км, а ширината 3 км. Населението на острова се състои от 3,000 души. Екскурзията започва с отпътуване за о-в Васини около 7.00 часа сутринта след закуска по магистралата Момбаса – Лунга Лунга. Пристигане на пристанище Шимони около 8.30 часа, където ще се качите на традиционна арабска лодка и ще отплавате за едночасова разходка в търсене на делфини. Следва плаване до националния морски парк "Кисите" за плуване и шнорхелинг. Това е вторият най-известен морски парк в света след този в Австралия. Територията му е 30 кв.км. Тук ще имате възможност да наблюдавате морски костенурки, красиви коралови рифове и различни видове екзотични риби. Следва обяд в ресторант на о-в Васини с традиционна местна суахили и морска храна. Екскурзията продължава с плаване покрай интересните мангрови блата и посещение на о-в Васини, където ще научите повече за историята на това място и уникалната смесица между арабска и местна африканска култура, което то олицетворява. През 10-ти век арабите били търговци на роби и сключвали бракове с коренното население Банту, което живеело на брега. Това дало началото на народът суахили. След края на търговията с роби през 17-ти век, много африканци се установили тук. Не пропускайте възможността да научите повече за културата на народа Суахили. Езикът суахили е един от най-разпространените в Африка, говорен е от близо 90 милиона души. Лексиката му е силно повлияна от арабския език. Името му идва от арабската дума „sahil”, която означава крайбрежен. Екскурзията завършва с отплаване за пристанище Шимони. Пристигане на брега около 4 часа следобяд. Обратен трансфер до хотела.

2. Еднодневен тур на остров Фунзи
Фунзи е островна група в югоизточната част на Кения, която се състои от четири острова, покрити с мангрова гора и се намира на 35 км от световноизвестния плаж в Кения - Diani Beach. Единственият обитаем от тези острови е о-в Фунзи. На острова има селище с 1500 жители. Остров Фунзи е популярен със своите девствени плажове. Също така е известен като най-доброто място за снасяне на яйца от костенурки в цяла Кения. На острова може да наблюдавате някои застрашени видове костенурки, както и крокодили и различни видове екзотични птици. Може да се разходите из селището на острова или да се отдадете на плуване и шнорхелинг.

3. Еднодневна екскурзия до националния резерват "Shimba Hills".
Екскурзията започва рано сутринта в 6 часа с отпътуване за резервата "Shimba Hills". Първата спирка от обиколката на резервата са водопадите Шелдрик. По време на посещението на резервата ще бъдете придружавани от рейнджър. "Shimba Hills" представлява тропическа дъждовна гора, която покрива територия от 202 кв.км. Част от атракциите, които ще видите в този резерват включват: гори от екзотичните дървета Казуарина, езерото Марере и водопадите Шелдрик. Тук ще имате възможност да наблюдавате слонове, биволи, жирафи, леопарди, черни и бели маймуни, и различни видове антилопи, сред които импала. Също така, територията на "Shimba Hills" е обитавана от различни екзотични видове птици. Крайбрежната екосистема на резервата се състои от разнороден хабитат, включващ гори, екзотични плантации, треви и храсти. Една от най-големите крайбрежни гори в източна Африка, втората по големина след гората Арабуко-Сококе, е част от тази екосистема. Резерватът е богат на флора и фауна и на територията му живеят най-голям брой слонове на квадратен километър в цяла Кения. Освен слонове, тук ще наблюдавате различни малки бозайници като мангуста, например, както и много видове птици, характерни за тази част на Африка.

4. Еднодневна екскурзия до Момбаса
Отпътуване от хотела за Момбаса – втория по големина град в Кения след столицата Найроби - около 8 часа сутринта след закуска. Разстояние от Диани Бийч до Момбаса – 30 км. Пристигане в Момбаса около 8.30 часа. Посещение на един от най-големите базари за местни ръчно изработени изделия от дърво Акамба – едно уникално място, което със сигурност си заслужава да видите, за да се запознаете отблизо с това изкуство. Следва посещение на индийски храм, където ще научите повече за индуизма. Също така ще имате възможност да видите на живо забележителните слонски бивни на булевард "Мои", които са поставени там през 1952 година в чест на кралица Елизабет, която по това време е на посещение в Кения. Обиколката на Момбаса продължава с посщение на крепостта Исус, която е построена от португалски архитект от Гоа през 16-ти век. По-късно през 1947 г мястото се превръща в затвор по време на британския колониален период. Крепостта носи името Исус, защото португалците са християни и са плавали с флаг, на който е изобразен Исус Христос. Построена е с цел защита и упражняване на контрол върху пристанището на Момбаса. На това място започва войната между араби и португалци в периода 1593 – 1729 г, когато много от тях са загинали от глад или от жълта треска. Следва обиколка на Стария град на Момбаса, в чиито малки и тесни улички ще се изгубите. Ще посетите и старото пристанище, където ще видите старите арабски лодки и една от най-старите джамии – джамията Махиндри. Следва спирка в Имани, място откъдето може да закупите интересни плетени сувенири, направени по артистимен начин, като по този начин ще подкрепите местното население. Продължаваме към пазара за подправки, зеленчуци и плодове. Следва обяд в центъра на Момбаса или по желание в ресторант Тамаринд, построен на бреговете на Индийския океан, на северното крайбрежие, с разкошна гледка. След обяда, денят продължава с посещение на парка "Haller", където ще имате уникалната възможност да нахраните жирафи, както и да видите крокодили и хипопотами. Екзотичните евкалиптови дървета, казуарина и бамбук допълват пейзажа наоколо. Животните тук се чувстват като в рая, защото са добре обгрижвани от собственика на мястото - д-р Халер. Паркът е дом на биволи, антилопи, жирафи, змии, крокодили, хипопотами, костенурки и различни видове птици. Момбаса е остров, покриващ площ от 20 кв.км и е втория по-големина град в страната след Найроби. Името на града на суахили означава "островът на войната". Градът е разделен на две части – северна и южна – свързани помежду си с мост към северната част и ферибот към южната. Пристанището в Момбаса е най-голямото и най-натовареното пристанище в централна Африка. Тръгване обратно към хотела около 5 часа следобяд.

5. Еднодневна екскурзия до град Малинди и руините Геди
Отпътуване за Малинди сутринта след закуска. Този град се намира на 120 км североизточно от Момбаса и привлича много туристи със своята интересна история, която датира от 5-ти век. Днес населението му е 120,000 души, като по-голямата част от тях са мюсюлмани. Обиколката на Малинди започва с разглеждане на исторически и архитектурни забележителности и емблематични за мястото сгради като джамията Jumaa и дворецът на плажа. Тук ще видите класически примери за архитектура в суахили стил. Следва посещение на залива Мида и неговите мангрови гори, обитавани от много различни видове птици. Преходът от кораловите рифове в океана към залива е забележителен и уникален по своята красота. Екскурзията продължава с посещение на руините от суахили селището Геди. Тук Вашият екскурзовод ще Ви разкаже подробности за историята на двореца и гробниците, които са съществували преди на това място, както и за невероятното разнообразие от екзотични дървета наоколо включително тамаринд, баобаб, див фикус, стеркулия и др. Следва обяд във Ватаму. Програмата продължава с посещение на ферма за змии Ватаму, където се намира най-голямата колекция от змии в източна Африка. Екскурзията завършва с посещение на монумента на великия португалски мореплавател и откривател Вашку да Гама, където ще разберете каква е връзката му с това място. Обратен трансфер до хотела вечерта.

6. Полудневна екскурзия до Hell’s Kitchen Marafa – Гранд каньонът на Кения
Най-доброто време за посещение на това място е по залез слънце, затова екскурзията започва с отпътуване към "Hell's Kitchen" в ранния следобяд. Мястото наподобява световноизвестния Гранд Каньон в щата Аризона, САЩ. Според класация на Lonely Planet, този географски феномен, образувал се в продължение на много години благодарение на ерозията, е едно от скритите съкровища на Кения. Намира се само на около 40 км от Малинди. Името на каньона идва от високите температури, които са характерни за мястото през деня и понякога достигат 50 градуса. Направете завършека на деня запомнящ се, докато отпивате любимия си коктейл и наблюдавате играта на светлините и върху скалите и менящите се цветове на каньона по залез слънце.

7. Полудневна екскурзия до свещената гора "Кая Кинондо"
Отпътуване за гората "Кая Кинондо" след закуска. Кая Кинондо представлява гора от 30 хектара, разположена в близост до Диани бийч, изпълнена с множество интересни дървесни видове, която е била смятана за свещена от местното племе Диго в миналото, а днес е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Гората е дом на около 190 вида дървета, от които 140 рядко срещани. Много от тях са използвани в местната медицина, някои от които на повече от 600 години. По време на екскурзията ще имате възможност да се срещнете с представители на местната общност и с местния лечител. От фауната тук може да видите предимно маймуни и слонове. Връщане в хотела за обяд.

8. Полудневна екскурзия до резервата "Арабуко-Сококе"
Отпътуване от хотела за резервата "Арабуко-Сококе" в 8 часа сутринта след закуска. Този резерват се намира между градовете Килифи и Малинди, срещу Ватаму. Представлява най-значимата защитена територия от тропическа гора на източното крайбрежие на Африка, заедно с резервата Шимба Хилс. Тропическата гора Арабуко е дом на много застрашени от изчезване животни като малките бозайници мангуста и африканска цивета, и дивата котка каракал. Връщане в хотела за обяд.

9. Екскурзия с лодка по залез слънце покрай бреговете на Диани бийч
Двучасово плаване с лодка по залез слънце покрай бреговете на най-популярния плаж в Кения и на цялото източно крайбрежие на Африка – Диани бийч. Плажът е с дължина 17 км и е известен със своите коралови рифове. Ще имате възможност да се наследите на любимия си коктейл докато наблюдавате красивия залез и невероятното морско дъно с неговите обитатели.

10. Екскурзия с лодка с прозрачно дъно покрай бреговете на Диани бийч
Двучасово плаване с лодка из кораловите рифове на Диани бийч. Ще имате възможност да видите невероятното разнообразие от екзотични цветни риби и корали през прозрачното дъно на лодката.

11. Тур с кану по реката в района на Диани бийч
По време на екскурзията ще имате възможност да се насладите на уникално красивата природа в този район на Кения. Турът с кану започва от националния резерват "Шимба хилс" и продължава до бреговете на Индийския океан към Congo River Beach, където завършва. Към този тур може да се добави посещение на традиционно местно селище на племето Гириама, където ще наблюдавате кратка музикална програма.

 

В цената се включва:

  • Обслужване на място от представител на местната фирма партньор (при пътуване в чужбина)
  • 6 нощувки в хотел по избор
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване и медицински разноски“
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 15 000 евро (за лица до 70 г.) с COVID-19 покритие
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (за лица до 70 г.) с COVID-19 покритие
  • Представител на TО по време на пътуването
  • Такса гориво
  • Чартърен полет София-Момбаса-София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
  • 2 PCR теста за COVID-19 (при условие, че има наложено такова изискване)

Абонирай се за нюзлетър

Please enable the javascript to submit this form

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36/Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information