НОВА ГОДИНА 2019 В ИСТАНБУЛ - хотел 5*

4 дни / 3 нощувки дневен преход

Дата: 29.12.2018

ПРОГРАМА:

І ден / 29.12.2018г. - Събота/ – тръгване за Истанбул:
- 06:00 ч. тръгване от Автогара Сердика(Трафик маркет) пред Централна Ж.П. гара, гр. София;
- 07:30ч. - Тръгване от гр. Пазарджик, бензиностанция Shell ( на магистралата);
- 08:30ч. тръгване от Бензиностанция OMV пред хотел „Санкт Петербург”, гр. Пловдив.
- Продължителността на пътуването до Истанбул е около 9 часа (в зависимост от преминаването на границата при ГКПП Капитан Андреево)
Пристигане следобяд в Истанбул и настаняване в хотел.
15:00ч. – Обзорна  екскурзия на Истанбул – включена в цената
Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод и автобус: Тръгване от хотела – пристигане в кв.Султанахмет – посещение на Синята Джамия  – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай  дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - качване в автобуса.  Обиколката продължава в Европейската част на Истанбул –минава се покрай желязната българска  църква “Св.Стефан” (дава се информация за нея и се посещава, тъй като е след основни ремонтни дейности)  –  около 18:00 ч. връщане обратно в хотела.
Турове и атракции по желание на туристите, срещу допълнително заплащане
Вечерен тур – по желание и срещу допълнително заплащане
20:45ч. –  Посещение на Рибен ресторант – той се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към БОСФОРА.
Менюто включва:  6 вида студени предястия, 2 вида топли предястия, салата, основно ястие риба (Ципура или Лаврак),  за десерт – сезонни плодове, 2 напитки на човек  (безалкохолни напитки, вино, бира или ракъ - традиционно турско питие приготвено от грозде и анасон).
 ==>ЦЕНА ЗА ВЕЧЕРЯ В РИБЕН РЕСТОРАНТ: 25 € на човек
*Забележка: Посочената цена е валидна при записани минимум 20 човека.
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря, трансфер хотел – ресторант – хотел.
Нощувка

ІІ ден /30.12.2018 – Неделя - 7:00 – 08:00 ч. - закуска в хотела
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
08:30 ч.: Обиколка на Босфора с корабче -  Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора  до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатския бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор и крепости. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Обиколката продължава около 1:30 час и половина.
==>ЦЕНА ЗА ТУРА ОБИКОЛКА ПО БОСФОРА С КОРАБЧЕ: 20 € на човек
*Забележка: Посочената цена е валидна при записани минимум 20 човека.
Цената включва: Трансфер хотел – корабче – хотел, Разходка с корабче, Екскурзоводско обслужване на български език , представител на фирмата през цялото време.
10:00 ч. – Посещение  на:  Двореца Долмабахче сарай – Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджид затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г. /
==>ЦЕНА ЗА ТУРА ДВОРЕЦА ДОЛМАБАХЧЕ: 25 € на човек
*Забележка: Посочената цена е валидна при записани минимум 20 човека.
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език, Трансфер хотел - забележителности – хотел,  Представител на фирмата през цялото време и включена входна такса на двореца.
==>ВAЖНО: При закупуването на двата тура цена 40 евро на човек.

Следобеден тур - по желание и срещу допълнително заплащане
14:00 ч.- Посещение на небостъргача “SAPPHIRE - Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.  
==>ЦЕНА ЗА ТУРА НЕБОСТЪРГАЧ "SAPPHIRE": 22 € на човек
*Забележка: Посочената цена е валидна при записани минимум 20 човека.
Цената включва: Трансфер хотел - SAPPHIR – хотел,  Представител на фирмата през цялото време и входна такса.
Нощен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
18:30 ч. -  Нощен Истанбул - Посещава се хълма  Пиер Лоти откъдето се разкрива прекрасна гледка към Златния рог и старата европейска част на Истанбул. Следва преминаване през Таксим в новата европейска част на града, двореца Долмабахче. Свободно време за снимки покрай брега на Босфора.
==>ЦЕНА ЗА ТУРА НОЩЕН ИСТАНБУЛ: 12 € на човек
*Забележка: Посочената цена е валидна при записани минимум 20 човека.
Цената включва: Транспорт по маршрута,  Представител на фирмата през цялото време и екскурзовод.
Нощен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
20:00ч. Вечеря на кораб по Босфор - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма.
Менюто включва: Типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт ( плодове или сладък десерт), турско кафе, безалкохолни  и алкохолни напитки напитки.
Програма: Музика (D.J), кючекини, Казашки танци, "Ашук Машук"  - представяне на една любовна история в Истанбул, фолклорни танци от различни региони на Турция и много изненади.
 
==>ЦЕНАТА ЗА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА: 40 € на човек
*Забележка: Посочената цена е валидна при записани минимум 20 човека.
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря с програма, трансфер хотел – ресторант – хотел.
Нощувка

ІІІ ден /31.12.2018- Понеделник/  -  7:00 – 08:30 ч. - закуска в хотела
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
08:30ч Кулата Галата –  (Galata Kulesi) представлява средновековна каменна кула в областта Галата. Тя е един от най – впечатляващите забележителности в Истанбул. Висока е 66,90 м. заедно с конусовидния цилиндър отгоре. В миналото е била най – високата структура в града. Отгоре се открива невероятна гледка към Босфора и старата част на Истанбул. Кулата разполага с кафене, от където можете да се насладите на разкриващия се пейзаж.
Девическата Кула - е разположена в азиатската част на Истанбул на не голям остров на Босфора в района на Юскюдар. Кулата е един от символите на града. Съществуват няколко версии за строителството на кулата. Според една от версиите девическата кула е построена е построена от Афинския пълководец Алкивияд за контрол на преминаващите по босфора персийски кораби. Според друга версия кулата е построена по време на управлението на император Константин велики като военна наблюдателна кула. Най-известна е обаче туркста легенда, която гласи : султанът безуно обичал своята дъщеря . Веднъж обаче един ясновидец му казал, че дъщеря му ще умре когато стане на 18г. Сулатнът дал клетва, че преди тя да навърши 18 ще построи кула. След като кулата била построена султанът затворил дъщеря си в нея, за да я предпази от възможната смърт. Когато дъщерята навършила 18 баща и подарил съд с плодове.Рожденничката взела съда,но в плодовете се била свила отровна змия която ухапала момичето следствие на което то умряло,както било предсказано. От тук и названието девическа кула.През своята дълга история кулата е използвана като фар, тюрм и карантинен изолатор. През 1943-1945г. Кулата е възстановявана по образец съответстващ на облика и през 19-ти век. В настоящия момент в кулата е разположен ресторант.
==>ЦЕНАТА ЗА ТУРА КУЛАТА ГАЛАТА и ДЕВИЧАТА КУЛА: 25 € на човек
*Забележка: Посочената цена е валидна при записани минимум 20 човека.
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език, Трансфер хотел - забележителности – хотел,  Входни такси и Представител на фирмата през цялото време.

 Следобеден тур - по желание и срещу допълнително заплащане
14:00ч музея Карие – или църквата "Кхора" - построена за първи път през 4 век и отново след разрушения през 11 в. Тя е във форма на гръцки кръст и съдържа 4 колони. Вътрешните стени са покрити с мрамор и декорирани с изящни фрески и мозайки от видни  художници. Тук могат да се видят изображения от 14 в. на Дева Мария и Исус младенеца. Карие днес се явява най-богатият на Византийски мозайки музей в Истанбул. С тематичното си разнообразие и детайлиране, с цветовата си гама, Кхора няма подобна на себе си Византийска църква. Сюжетите са взети предимно от библията, но темите, свързани с раждането и детството на Дева мария - от Апокрифната Библия. Целта на тези изображения била да запознаят с Библията, Исус и неговото семейство народа, не  умеещ да чете и пише и който в същото време няма възможност да се снабди с тази книга. Не пропускайте възможността да видите от близо уникалните мозайки, изобразяващи живи, динамични и реалистични сцени.
==>ЦЕНАТА ЗА ТУРА МУЗЕЯ "КАРИЕ": 15 € на човек
*Забележка: Посочената цена е валидна при записани минимум 20 човека.

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език, Трансфер хотел - забележителности – хотел, включена входна такса и Представител на фирмата през цялото време.
 
Следобеден тур - по желание без заплащане
16:30ч Посещение на Outlet за покупка на кожени издели
НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ WISH MORE 5* na 31.12.2019 от 20:00ч до 03:00ч

ІV ден  /01.01.2012 - Вторник/ -  9:30 – 11:00 ч. –късна закуска в хотела
10:30 ч. - ПОДАРЪК! МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ - Посещение на  един от най-големите аквариуми в света „Sea Life”, в който на площ от 8000 м2 живеят над 10 000 вида морски животни (от сладки и солени води) в 26 аквариума, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270 градуса и с дължина 80м. (входната такса се заплаща – 42 турски лири)
Пристигане в град Одрин и свободно време за разглеждане на града и най-голямата джамия на Балканския полуостров – Селимие /Построена е от Мимар Синан и е най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим ІІ - син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнение с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по – красива дори от  Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони.

Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Ball Istanbul2019

ВАЖНО: В балната зала на хотел Wish More 5* има VIP маси оцветени в тъмно червено с лице към сцената и дансинга, които се запазват с резервация от 20 лв на човек, на останалите маси се настанява по реда на записването без доплащане.

 

Цени

Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!

Хотел Wish More 5*
Местоположение: Хотел Wish More 5* е разположен е в центъра на Байрампаша,един от най - бързо развиващите се райони в Истанбул.Хотелът осугурява лесен достъп до историческите части на Истанбул,площад Таксим,Бакъркьой.Близо до хотела се намира МОЛ Форум,където има морски аквариум.
Услуги на хотела:  Хотел Wish More Istanbul има ресторант,бар и лоби салон,където гостите могат да се насладят на питие.Хотелът предлага фитнес център и СПА център,който включва закрит басейн,турска баня,сауна,хидромасажна вана и парна баня и 24-часова рецепция.
Стаи: Хотелът предлага настаняване в 198 стаи, от които 29 са апартаменти.Всяка стая има плоскоекранен телевизор, минибар с безплатна вода и безалкохолни напитки и душ/вана.

Дати за ранни
записвания
Човек в 
двойна стая
Човек в
единична стая
 
Човек в тройна
стая
Дете до 6г
(не навършени)
Дете 6 - 12 г 
(не навършени) 
Промоция 499 лв. 610 лв. 467 лв. 90 лв. 265 лв.

При пътуване със собствен транспорт от цената се намалява 40 лв на човек
Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая!

Цената включва:

 •     3 нощувки със закуски на шведска маса в хотел Wish More 5*;
 •     ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела с богато меню и напитки;
 •     Обзорна обиколка на Истанбул с професионален екскурзовод на български език;
 •     Подарък медицинска застраховка за 5 000 € с асистанс;
 •     Подарък посещение на МОЛ „Форум Истанбул” с Аквариума, (без включени входни такси);
 •     Подарък разходка в град Одрин с разглеждане на джамията „Селимие” (най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан) и българската църква „Св. Георги”;
 •     СПА център (закрит басейн,хамам,сауна,парна баня, фитнес,WI-FI, безплатен мини бар еднократно, чай и кафе ежедневнов в стаята на хотела.);
 •     Безплатен паркинг за леки автомобили;
 •     Пожелание може да внесете свой алкохол;
 •     Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 •     Пътни и гранични разходи;
 •     Водач на групата по време на престоя в Истанбул;

НОВОГОДИШНО МЕНЮ
Предястия:
* Кюфтенца с доматен сос.
* Домашни хлебчета с моцарела  и  босилеково песто.
* Мини канапета "Ростбиф " в горчив сос.
* Специално плато с мезета ‘’Невизадем’’
* Специално сирене от Езине, пиле по кавказки, пълнени чушки,хумус, кисело мляко.
* Средиземноморска салата, пъстърва, домати, краставици, лимон и зеленчуци със зехтиново масло.
* Специален бюрек със зеленчуци и доматен сос.
Салати: Средиземноморска салата със Фета сирене и босилеков сос.
Ястия:Телешки антрекот на скара, гарнирано с ориз с патладжан, картофи Соте, печени чушки, домати.
Десерти-еклери с шоколадова глазура, плодове.
Среднощна супа.
Безалкохолни и алкохони напитки без ограничение  (турска ракия, водка, бира, вино).
1 бутилка шампанско на 4 човека.
 ПРОГРАМА с участието на:
Трио “Адали”
Певица - изненада
Ориенталски танци
Съвременни танци (Дежавю)
Танц Лезгинка
Дискотека с професионален DJ от България

 

Цената не включва:

    Допълнителните екскурзии по програмата освен включените в пакета;
    Застраховка на хора на 65 години;
    Разходи от личен характер;
    Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

Информация


Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване!

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

9009

 

Подобни оферти


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800004027/ валидна от 04.07.2018 до 03.07.2019 на "Далл Богг: Живот и Здраве" АД и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 218  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information