АДРИАТИЧЕСКА МАГИЯ
ДУБРОВНИК
С МОСТАР, САРАЕВО И ОСТРОВ КОРЧУЛА

3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Неум

няма места

 

ПРОГРАМА: СОФИЯ-НИШ-ЧАЧАК-ЗЛАТИБОР-ВИШЕГРАД-НЕУМ-ОСТРОВ КОРЧУЛА-МОСТАР-САРАЕВО-СОФИЯ

ПРОГРАМА:

1-ви ден: Отпътуване от паркинга пред Национален стадион „В.Левски” в 5:00 часа по маршрут София – Пирот-Ниш-Крушевац-Кралево-Чачак-Златибор-Мокра гора-Вишеград. Кратка туристическа програма във Вишеград и моста на Дрина - известен като "Вишеградския мост“ или Моста на Мехмед паша Соколович. Векове наред той е символ на всичко, което свързва света и го прави едно цяло, в случая на хората от двете страни на реката - сърби и босняци. Посещение на Каменния град, второто голямо творение на известния сръбски режисьор Емир Кустурица. Мястото е известно като Андричград на името на любимия на Кустурица писател Иво Андрич, прославил града с известния си роман "Мостът на Дрина". Най-големият писател на бивша Югославия е роден в Босна, както и самият Кустурица.
Пътуване през Босна и Херцеговина по живопистния път до Неум. Неум е единственият крайбрежен морски град на Босна и Херцеговина в Южна Далмация. Градчето е с най-голям брой слънчеви дни след остров Хвар в района. Покрай него има брегова линия с дължина 24,5 km, която е единствената връзка на Босна и Херцеговина с Адриатическо море. Община Неум разкъсва територията на Хърватия на 2 части в резултат от решение на Карловацкия конгрес от 1699 г., предизвикано от Дубровнишката република с цел тясната крайбрежна ивица османска земя да отделя нейните владения в Далмация от тези на конкурентната Венецианска република. Намира се на около 60 km от Дубровник и 70 km от Мостар.
Настаняване в хотел 3*, вечеря и нощувка.


2-ри ден: Закуска. Отпътуване за Дубровник – красивата перла на Адриатика /включено в цената/. Дубровник представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове - романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври градът е пълен с туристите от всички краища на света. От сутрин до вечер те кръстосват града в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура, обединена само в едно име - Дубровник.
Туристическа програма с местен екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните и емблематични забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник или ♥ по желание разходка с корабче до остров Локрум - наричан още “Остров на кралете”. Според една легенда, Ричард-Лъвското сърце, при завръщане от кръстоносен поход през 1192 претърпява корабокрушение близо до Локрум. Намерил спасение на острова и като знак на признателност поискал да бъде построен храм, който в последствие наистина е издигнат, но в града. Първите записки за този остров са намерени през 1023 г. във връзка с откриването на Бенедиктинския манастир. Локрум е необитаем, но изпълнен с история, останки и голяма Ботаническа градина, създадена през 1959г. - Бразилски палми, Мексикански кактуси и Австралийски евкалиптуси доминират навсякъде. (Lokrum идва от латински език на специфичен кисел плод). Сред всичко това може да се види и малко езеро наречено Мъртво море, подходящо за плуване на малки деца и не дотолкова добри плувци. На върха на остров Локрум има крепост, построена от французите през 1806г., от която се откроява невероятна панорама към Дубровник, Цафтат и островите.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден: Закуска. Свободен ден или ♥по желание /срещу допълнително заплащане/ - Екскурзия до остров Корчула с местен екскурзовод на български език - наричан от гърците "Черния Корфу" заради гъстите борови гори, островът е пропит с история и силно италианско влияние. Легендарния остров, чието главно съкровище е едноименния Стар град, е известен със своите манастири, катедрали и многобройни музеи и с това, че претендира да е родното място на великия пътешественик - Марко Поло. Спокойният остров предлага зашеметяваща брегова линия с кристално чисти води и великолепна природа. С настъпване на лятото се появяват яхтите и световният елит, обгръщайки в елегантна атмосфера целия остров. Забележителност по програмата е Град Стон, разположен на 50 км северозападно от гр. Дубровник. Бил е вторият по значимост в Републиката. Атракция за хилядите посетители на този град е 5 километровата каменна стена. Тя е построена през 1300 г., за да пази от нападения района и доходоносното производство на сол. След разрушаването на Берлинската стена, днес е най-дългата крепостна стена след Великата Китайска стена. Други атракции са старата солница от времето на Дубровнишката република 13-18 в., където все още се произвежда сол.
Пътуването продължава по полуостров Пелешац до град Оребич. Много подобен на далматински остров, Пелешац е отделен от континентална Далмация с тесен провлак, където се намира град Стон. На полуостров Оребич се е намирало второто по големина пристанище в Далмация през 19 век.
Отъпътуване за Стария Град Корчула с корабче. Островът със Стария град е една от най–желаните екскурзии от много туристи. Това може би е мястото, за което се носят най–много легенди, разказват се различни приказки, а запазените паметници на културата са повече от всяко друго място в околността. Пешеходният тур из Стария град  води към Катедралата и Епископския дворец и къщата на Марко Поло (отвън). След обиколката - време за обяд и разходка. По обратния път от Оребич - Възможност за посещение на винарска изба в един от най-известните лозарски райони на Хърватска, беседа и дегустация на 5 вида вина, между които и най-качественото червено вино на Хърватска „Дингач“. Посещение на Мали Стон –най-малкият град в района, известен с вкусната си морска храна и фермите си за миди и стриди. В този район те са превъзходни и ще имате възможност да ги опитате на добри цени. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4-ри ден: Ранна закуска. Отпътуване за Сараево през град Мостар- Името на града се споменава за пръв път в писмен документ от петнадесети век. Смята се, че името на град Мостар произлиза от местното наименование на хора, чиято работа била да пазят моста. Този мост минава над река Неретва и е построен през 16-ти век. Името, с което са били известни пазителите на моста, е било местното наименование мостари (mostari). Така покрай пазителите на моста градът получил името си от местните жители, а след това станал известен така и сред преминаващите чужденци. Когато през 1992 година Босна и Херцеговина обявява своята независимост от Югославия, градът преживява обсада, която трае 18 месеца. По време на войната е разрушен старинният мост, който обаче през 2004 година е изцяло възстановен. Разходка по тесните калдъръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, разположена покрай река Миляцка, недалеч от Динарските Алпи. Градът е известен още с ежегодните си филмови и джаз фестивали. В наши дни Сараево преминава през трудностите на гражданската война 1992 година-1995 година, последиците от която и до днес се усещат в града. Кратка туристическа програма в града: с възможност да се видят: моста на Айфел, проектиран от създателя на Айфеловата кула, Латинският мост, където е бил убит австро- унгарския престолонаследник Фердинанд и това става причина за започването на Първата световна война, Кметството, Катедралата, Царев мост и Царевата джамия, Националният музей, Националната библиотека „Вйечница”. Свободно време за разходка на Баш Чаршия - център на старият град, място съхранило павирани улички, ориенталски магазини и множество красиви джамии. В Сараево съжителстват от векове няколко религии – православни, мюсюлмани и евреи, поради което често го наричат „Балканският Йерусалим”. Отпътуване за България през Сърбия. Нощен преход. Пристигане в София рано сутринта.


5-ти ден: Пристигане в София на стадион „Васил Левски“ рано сутринта.

 

Цена

Начин на плащане: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Цена на човек, за пакет, в лева със закуска и вечеря 21.09. – 25.09.2018
  Редовни цени след 01.09.2018
На човек в двойна стая няма места
3-ти възрастен в двойна стая няма места
Дете от 0 до 11,99 г. с двама възрастни в двойна стая няма места
Дете от 2-6,99 г. с 1 възрастен в двойна стая няма места
Дете от 7-11,99 г. с 1 възрастен в двойна стая няма места
Единично настаняване няма места

 

Пакетната цена включва:

♠ Транспорт с комфортен туристически автобус /минибар, DVD/;
♠ 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Неум;
♣ Туристическа програма в Дубровник с местен екскурзовод на български език;
♣ БОНУС: Посещение на Вишеград и Андричград;
♣ БОНУС: Посещение на град Мостар;
♣ БОНУС: Посещение на столицата на Босна и Херцеговина - Сараево;
♠ Медицинска застраховка с Асистанс и покритие 5000 евро;
♠ Пътни, магистрални такси;
♠ Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цена не включва:

♥ Целодневна екскурзия до остров Корчула, Стон и Мали Стон с местен екскурзовод на български език – 35 евро – възрастен, дете до – 11,99 год. – 28 евро;
♥ Посещение на винарна с беседа и дегустация на 5 вида вина – 3 до 5 евро;
♥ Дегустация на миди и стриди в Мали Стон – от 2 до 5 евро;
♥ Разходка с корабче до остров Локрум – 20 евро;
♥ Входните такси на посещаваните обекти по маршрута;
♥ Гарантирано настаняване на първите три седалки в автобуса – 30 лева доплащане;
♥ Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 64 год. – 5 лева.

Ориентировъчни вхoдни такси на обектите:
♠ Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 70 HRK
♠ Кнежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK
♠ Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK
♠ Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 21 HRK
♠ Катедралата в Дубровник – съкровищницата – 15 HRK
Туроператора не носи отговорност при промяна на местните такси в обектите. Таксите се заплащат на място.

Информация

Валута: Сърбия - 1 лев = 60 сръбски динара /RSD/
Босна и Херцеговина – 1 лев = 1 босненска конвертируема марка /BAM/
Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/

За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. Няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания за страните по маршрута.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.

9014

 

Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800004027/ валидна от 04.07.2018 до 03.07.2019 на "Далл Богг: Живот и Здраве" АД и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 198  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information