МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ЗЛАТНА ПРАГА
и ФЕСТИВАЛ НА БИРАТА

петдневна самолетна екскурзия с обслужване на български език

Един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!

4 нощувки в хотел Ibis Wenceslas Square 3* в центъра на Прага

Дата: 18.05.-22.05.2018

Прага е част от световното наследство на Юнеско със своите удивителни забележителности...потопете се в магията на миналото, в реставрираните и запазени завинаги архитектурни шедьоври, в които местните хора вплитат умело своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговата архитектура, старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.
Но освен забележителностите, музеите и замъците, в Прага има и една друга скъпоценност – бирата: светла, тъмна, пшенична, червена, от големите пивоварни или от малки местни микропивовари... важното е да бъде прясна и поне с три пръста пяна. Бирата в Прага е на всяка крачка – независимо дали ще изберете изискан ресторант, модерен бар или някоя от безбройните традиционни кръчми, навсякъде ще намерите поне няколко вида прясна бира на цена, често по-ниска от тази на кафето или минералната вода.
През май в Прага традиционно се провежда и най-големият бирфест, на който топ пивовари от цялата страна представят под огромни фестивални шатри изобилие от над 150 вида бутилирано и наливно пиво – изконната национална гордост на чехите.

Още събития по време на престоя:

18. май - Международен ден на музеите (Galerie Rudolfinum, Národní galerie v Praze, Národní technické muzeum, Strahovský klášter
19. май - Денят на Прага 1 (празненства по поречието на Вълтава - на Střelecký Island); Ден на семейството (празненства в Havlíček Gardens, Praga 2)
19. май-20. май - Ден на отворените врати, фестивал Open House Praha (http://openhousepraha.cz/en/festival-program/)

Акценти:
- директен полет с включен чекиран багаж до 23 кг.
- 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Прага
- екскурзоводско обслужване на български език
- възможност за посещение на Пражката крепост, замъка Хлубока, Дрезден

Програмата "Майски празници в Прага":

Първи ден 18.05.2018 (петък):
Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Посрещане на летището в Прага, трансфер до хотела. Настаняване.
ПЕШЕХОДЕН ТУР в Стария Град на Прага (включен в цената; Продължителност: около 1 час): Вацлавският площад, тесните улички на Стария Град, Староместкия площад - Готическата църква „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, Пражкия меридиан - на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария от 1652 г., двореца Кински и Староместкото кметство, най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г., разположен на емблематичния площад, който на всеки кръгъл час показва „разходката на Апостолите”. Обикновено вечер на Староместкия площад се провеждат импровизирани концерти на гастролиращи артисти и музиканти, а в плетеницата от калдаръмени улички на Стария Град, между историческите сгради в стил готика, барок, ренесанс или рококо ще откриете сувенирни магазини, галерии, музеи, традиционни ресторанти и кафенета.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ -  Круиз по Вълтава. (Продължителност: около 1 час).
Свободно време.
Нощувка.

Втори ден 19.05.2018 (събота):
Закуска.

КЛАСИЧЕСКИ ТУР "ПРАГА и ТРИТЕ ДВОРА НА ПРАЖКАТА КРЕПОСТ" с местен екскурзовод на български език (включен в цената; Продължителност: около 3 часа): по време на тура се разглеждат общодостъпните части на трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), вестибюла на готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. Романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще ни отведат до Малтийския площад, църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският канал с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага - ще видим двете стражеви кули и уникалните скулптури, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и заради неповторима творческа атмосфера, която създават местните художници и музиканти. Карловият мост и архитектурния комплекс Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага, са предверие към романтиката на Стария Град, а тесните калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад, където ще завършим разходката.
Свободно време в Прага - възможност за самостоятелно посещение на бирфеста, който се провежда ежегодно в градините Летна и представя под огромните шатри изобилие от над 150 вида бутилирано и наливно пиво. (Входната такса е 100 CZK=около 4 €.)
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/:  Автобусна екскурзия до пивоварна Велке Поповице, в който от 1870 г. се произвежда прочутата чешка бира Velkopopovický Kozel - специален тур през музейните и производствените помещения и дегустация в избите на пивоварната (Продължителност: 4 часа).
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./
Нощувка. 

Трети ден 20.05.2018 (неделя):
Закуска. Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на Художествената галерия, Музея на Сметана, на Алфонс Муха или на Франц Кафка или
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/:  Целодневна екскурзия до замъка Хлубока и град Чешки Крумлов с местен екскурзовод на български език:
Чехия има безброй замъци, но нито един не може да се мери по „приказност” с Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готически, ренесанс, барок и романтизъм. Обиколката във вътрешността му смайва с пищните дърворезби във входната зала, кръглите салони и читални в кулите, изрисуваните тавани, както и предметите от бита като златната шейна, рицарските доспехи, а също и едни от първите телефон и прахосмукачка. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод.
Чешки Крумлов е разположен между живописните извивки на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички, запазили своя средновековен облик, ще ви очароват с цветните фасади на сградите, приютили занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва в подножието на най-голямата забележителност – замъкът, който е бил седалище на управляващите фамилии. Кръглата му кула в ренесансов стил, украсена с астрологични и алхимични знаци, присъства на всички панорами на града. Минавайки по малките улички, ще стигнем до готическата църква „Св. Вит” с впечатляващ интериор. Централният площад на град е запазил вида, който е имал от средновековието: квадрат, обрамчен от къщи с готически и ренесансови фасади, свързани една с друга с пъстри аркади. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, който е местният специалитет.

Четвърти ден 21.05.2018 (понеделник):
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание (избира се една от двете екскурзии):
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език – един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Ще се разходим по прекрасните улици, от които бликат множество минерални извори, украсени с дизайнерски чешми - покрай фестивалния хотел Термал, прочутите карловарски Колонади, големия Гейзер, бароковата църква Мария Магдалена, емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият хит за Джеймс Бонд "Казино роял". През свободното време можете да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековите вода. 
или

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/:  Целодневна екскурзия "Дрезден и терасата на граф Брюл" с екскурзовод на български език:  Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Пешеходна разходка в Стария Град с уникална архитектура - Земперопер, Дрезденския дворец, стената на Саксонските князе - изработена от 23 000 порцеланови плочки, Съкровищницата, църквите Хофкирхе и Фрауенкирхе, музеят на модерното изкуство Албертина, "терасата на Европа" и градините на бароковия двореца Цвингер, състоящ се от 4 сгради с различни музейни експозиции, най-известна от които е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори".

Пети ден 22.05.2018 (вторник):
Закуска.
Свободно време.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.

 

Цени

Условия за записване: Депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

Хотел Ibis Praha Wenceslas Square 3* е разположен на 5 минути пеша от Вацлавския площад. В непосредствена близост ще намерите ресторанти, кафенета и магазини. Метростанция I.P. Pavlova и трамвайната спирка са само на 200 метра от хотела. Разполага с лоби бар с 24-часова рецепция, сейф на хотела, ресторант и бар.
Хотелът предлага просторни светли стаи с модерен дизайн, безплатна Wi-Fi интернет връзка. Всички те са оборудвани с климатик, собствен санитарен възел, сателитна телевизия и душ. Хотелът предлага богата закуска (топла и студена кухня) на шведска маса.

 СПРАВКА: 2 СВОБОДНИ МЕСТА!

4 нощувки
Дата: 18. май 2018
SUPER LAST MINUTE
Възрастен в тройна стая - мин. трима пълноплащащи 629 лв
Възрастен в двойна стая /редовно легло/ - мин. двама пълноплащащи 629 лв
Дете до 11,99 г. като трети човек в двойна стая 619 лв
Доплащане за единично настаняване +530 лв

*Last minute промоцията е валидна за нови резервации потвърдени след 13.05.2018, до изчерпване на ограничен брой последни места.

Цената включва:

 • - самолетен билет София – Прага - София с директен полет
 • - летищни такси и чекиран багаж до 23 кг на човек
 • - 4 нощувки със закуска в хотел Ibis Wenceslas Square 3* в центъра на Прага
 • - трансфери летище - хотел – летище;
 • - информационен пешеходен тур в Стария Град на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език
 • - класически пешеходен тур на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;
 • - медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

Цената не включва:

Задължително доплащане:

 • Ползване на слушалки по време на пешеходните обиколки: 2 евро на човек на ден;
 • Билети за градски транспорт: 24 CZK (~1€) или карта
 • Допълнителни екскурзии, билети за атракции по желание:

Описание и цени на допълнителните услуги по програмата "Майски празници в Прага":

Екскурзиите се заявяват с резервацията и се вписват в договора, но се заплащат 30 дни преди датата на заминаване

1. Круиз по Вълтава: 25 лв на човек при минимум 15 записани* (с екскурзоводско обслужване на български език); Продължителност: 1 час.
*При по-малко записани можем да предложим круиза без екскурзоводско обслужване на български език - цената се запазва без промяна.

2. Замъка Хлубока и Чески Крумлов - целодневна автобусна екскурзия –  99 лв при мин. 16 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: -20% /Екскурзията продължава около 10 часа; включва транспорт с лицензиран автобус, входна такса за замъка "Хлубока" и екскурзоводско обслужване на български език./
Замъкът "Хлубока" е един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Посещение на Чешки Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. В града, в който часовниците сякаш са спрели, ще разгледаме историческия център, изграден в ренесансов и бароков стил - ще ви очароват прекрасните лъкатушещи улички, цветните сгради, множеството ресторанти, галерии и традиционни магазинчета. 
Маршрут: Прага -Чешки Крумлов: 170 км.

3. Екскурзия по избор за третия ден от програмата (избира се една от двете екскурзии):
Карлови Вари - целодневна автобусна екскурзия80 лв при минимум 16 записани; За деца 2-11,99 г.: -30% /Екскурзията продължава около 8 часа; включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език);
Популярният курорт Карлови Вари предлага интересен пъзел от история, култура, спокойствие, минерални извори, добра храна и чист въздух.
Описание: Екскурзията продължава около 9 часа. Пътят на автобуса минава покрай спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия и стига до известния спа курорт с 12 основни лечебни минерални извори и около 300 по-малки. Най-известен сред тях е изворът „Вржидло”, чиито лечебни води се издигат на височина 12 метра. Карлови Вари е известен още и с производството на изделия от кристал и порцелан, както и вкусните карловарски вафлички и традиционния билков ликьор „Бахеровка”. Всички забележителности в центъра на спа курорта разглеждаме с екскурзовод на български език.
Маршрут: Прага - Карлови Вари: 130 км.

или

"Дрезден и терасата на граф Брюл" - целодневна автобусна екскурзия - 90 лв при минимум 15 записани; За деца 2-11,99 г.: -30% /Екскурзията продължава около 8-9 часа; включва транспорт с лицензиран автобус, такса за Германия и екскурзоводско обслужване на български език) ;
Дрезден е бивша кралска резиденция, а днес - един от значимите политически центрове на Германия, столицата на Саксония.
Благодарение на живописното си място край реката, той често е наричан "Флоренция на Елба". Най-известните исторически забележителности включват бароковия дворец „Цвингер”, галерията „Албертинум”, църквите „Хофкирхе” и „Фрауенкирхе” и сградата на операта - отвън. Всички забележителности в Стария Град на Дрезден разглеждаме с екскурзовод на български език.
Маршрут: Прага - Дрезден: 150 км.

4. Посещение на пивоварна "Кóзел" във Велке Поповице - полудневна автобусна екскурзия: 65 лв при минимум 15 записани (с включен автобусен транспорт, входна такса за пивовар Велке Поповице със специален тур и дегустация - само за лица над 18 г. - на 0.3l нефилтрирана бира или друга разновидност на Velkopopovický Kozel, екскурзоводско обслужване на български език); Маршрут: Прага - Велке Поповице: 30 км.

5. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо:
Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна.);
Опция 2: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря с предварително заявено меню /предястие, основно ястие и десет/ - пилешко, свинско или вегетарианско по избор. Моля, заявете менюто предварително, когато правите резервацията!)
Цената включва: билет за круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.

 

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

Информация

Полетно разписание по програмата "Майски празници в Прага":

FB 301 18MAY SOFPRG 1020 1115
FB 302 22MAY PRGSOF 1210 1500

 

Какво да посетите още:

Eто и няколко идеи за места за хапване на типични местни специалитети и наливна бира:

„У калиха” („При халбата”) - задължително място за посещение на феновете на пивото. Тук още преди Първата световна война е имало кръчма на име „Швейк”. Ако отидете в късния следобед, не е нужна резервация. Оригиналните рисунки по стените, отразяващи патилата на добрия войник, портретът на Франц Йосиф и цялата уникалната атмосфера в различните залички има някаква историческа достоверност – сякаш сте попаднали в класическия роман на Хашек.

„У медвидку” („При мечетата”) е на пъпа на града и има много вкусно меню от дивеч, риби и традиционни чешки специалитети. Атмосферата е на типична чешка кръчма. Телешкото се доставя от биоферма. Най-любопитен е пивоварът, който се намира в задната част на сградата. Той е най-малкият в Прага и има интересна колекция от оборудване, каквото вече не се ползва в технологичния процес. Тук се произвежда най-силната бира на света „X-BEER 33” с 12,6 процента. Високото съдържание на алкохол и захари и изразителният вкус на хмел я правят подходяща за сервиране като дижестив или към десерти.

„Новоместски пивовар” се намира на пресечката на Вацлавския площад с трамваите – улица „Водичкова” и  е добро място за обяд: кухнята е традиционна – чеснова супа, гулаш с кнедли, джолан, ребърца, ябълков щрудел. Има два вида бира – светъл и тъмен, но много качествен лагер.


Забавления за деца:

Музей на Лего:
Адрес: Narodni 31 - Praha 1
Пражкият музей на Лего е най-голямия по рода си в Европа и предлага над 2000 построени лего модела, разделени в 20 тематични изложби. Към музея има магазин, в който можете да намерите конструктори от стари серии, които не се предлагат никъде другаде.

Зоологическата градина в Прага - едно от най-посещаваните места в чешката столица.
Адрес: U Trojskeho zamku 3/120, 171 00 Praha (автобус 112 от Надражи Холешовице на линия на метрото C)
Разполага с 10 павилиона, 150 експозиции, 2 ресторанта, 7 бюфета, седалков лифт, влакче, миниатюрен басейн, катерушки и 570 декара площ. По списък, към 31.12.2014, в нея живеят 4 727 животни от 654 вида. През 2008 г. списание Форбс я нарежда между 7-те най-добри ЗОО в света.

Музей на алхимията
Haštalská 795/1 110 00 Praha 1
Тази атракция ще се хареса на широк кръг посетители - от деца на около 7-годишна възраст до възрастни. Музеят е перфектният избор за посетителите на Прага, които искат да преживеят прекрасната история и легенди на града от късносредновековните до  предмодерните времена, когато науката и мистицизмът са били тясно свързани.

Аквариум Морски свят
Vystaviste, Holesovice, Прага 7
Най-големият аквариум в Чешката република,  идеален за псещения с деца. Разполага с гигантски резервоар за риби, съдържащ 100 000 литра морска вода. Разполага с красиви масиви от риби с възможност за хранене на разстояние, корали, акули, змиорките и други.

Хълмът Петрин е една от най-популярните туристически атракции в Прага. Височината и е 60 м., а от терасата на върха и се открива чудна гледка към целия град. До хълма се стига с въжена линия (от трамвайна сирка Ujezd) или пеша през красивите градини и паркове на комплекса. Сред забавленията са е и любимото забавление за децата - огледалният лабиринт в стар стил.

Музей на духовете и легендите в Прага
Mostecká 18, Prague 1
Ще го откриете на една уличка близо до Карловия мост, сгушен в тунелче между две сгради.
В този необичаен музей около вас застрашително ще оживеят старите пражки легенди. Тук ще научите много градски истории за разгневени призраци, бродещи нощем из Прага. На входа ще ви посрещне Смъртта. Високата й фигура, наметната с черен плащ, се е надвесила над огромна книга с пражки митове и легенди. Страници от оригиналната някогашна книга висят по стените наоколо.

Условия за записване:

 • Депозит 30% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!
 • Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

Полезна информация:

Обществен транспорт
Метрото, автобусите и трамваите се движат ежедневно от 04:00 до 00:15 часа. След това са на нощен режим – на 30 мин. Разписанието и маршрутът са залепени на спирките. Билети може да закупите от будките за цигари и от автоматите по спирките. Билетът за всички видове транспорт е един и същ, като задължително трябва да се перфорира при качването. Билетите в Прага са валидни за определен период от време, т.е. с прекачване (prestupni) в рамките на валидността. Има билети за 30 мин (24 крони), 90 мин (32 крони) това означава, че можете да се возите на колкото искате превозни средства в рамките на това време (времето се отчита от валидирането на билета в първото превозно средство). Има карти за 1 и 3 дни съответно 110 и 320 крони, но не е препоръчително да избирате този вариант. Въпреки че Прага е голям град, повечето забележителности може да обиколите и пеша.

Единичен билет струва 32 крони (16 крони за деца от 6 до 15 години) и е валиден за 90 минути. Ограничено пътуване (до 30 минути) струва 24 крони (12 крони за деца от 6 до 15 години). Икономичен вариант е да си купите дневен билет за 110 крони (55 крони за деца от 6 до 15 години), билет за три дни за 310 крони.

Таксита
Пътуването с такси в Прага често се оказва скъпо. Избирайте само таксита с табела и номер (обикновено е залепен на стъклото). Избягвайте да спирате такси на улицата, по-добре поръчайте от хотела си.

Понятието "близо до центъра" няма точна рамка, защото центърът в Прага е широка зона, а и защото градският транспорт е на толкова високо ниво, че може да се стигне за броени минути от всяка точка много бързо и удобно до някоя забележителност. Почти до всяка точка може да се стигне удобно и пеша.

Валута
В Чехия местната валута е чешката крона. Добър вариант е да обмените достатъчно пари още в България. За изгоден курс се счита около и над 25-26 крони за 1 евро. Ако все пак ви се наложи да обменяте в Прага, можете да изтеглите пари от всички банкомати директно от дебитната си карта в крони с малка комисионна за превалутиране. Третият вариант са обменните бюра, където трябва да бъдете внимателни. В района около центъра обикновено курсовете са около 24 крони за евро. Не се подвеждайте, ако намерите по-висок курс. Обикновенно това е курс за обмяна на сума над 500 евро или пък се начислява допълнителна комисионна. Все пак има обменни бюра, работещи с курс около 25 крони - обикновено по пешеходните зони около Вацлавски намести. Което и място да изберете, преди да направите обмен на валута, информирайте се предварително колко точно крони ще получите за сумата, която сте готови да обмените.

Други
- Обществени тоалетни може да откриете във всяка метростанция, а около туристическите забележителности има специално изградени. Таксата е между 5 и 10 крони.
- Водата в Парага е напълно годна за пиене. В града на много места ще откриете чешми, откъдето спокойно можете да пиете. Ако все пак предпочитате да си купите минерална вода от магазина, бутилка от 1.5 л струва между 16 и 25 крони.

 


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 08000001835/ валидна от 04.07.2018 до 03.07.2019 на "Далл Богг: Живот и Здраве" АД и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 359  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information