МАЙСКИТЕ ЦВЕТОВЕ НА ПРАГА И ЗАМЪЦИТЕ НА ЧЕХИЯ
5 дни/ 4 нощувки
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Дати: 24.май - 28.май 2020


Прага е архитектурен шедьовър, неповторимо съчетание на стилове от различни периоди - барок, рококо, романтизъм, кубизъм, готика..потопете се в магията на миналото, в реставрираните и запазени завинаги архитектурни шедьоври, в които местните хора вплитат умело своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговата архитектура, старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.

Програма:

 

ДЕН 1
София – Прага
Среща на летище София, Терминал 2, в 12:50 ч. Отпътуване за Прага с директен полет на България Ер. Трансфер до хотела (около 30 минути). Информационна среща и настаняване.
"В СЪРЦЕТО НА СТАРА ПРАГА" - туристическа програма с местен екскурзовод на български език (включена в цената; Продължителност: около 2 часа): Вацлавския площад с Националния музей от началото на 19-ти век и паметника на Св. Вацлав - покровителя на Прага, "Златния кръст" - на мястото на бившия ров, днес - своеобразен вход към чаровните тесни улички на Стара Прага; Ставовския театър, в който през 1787 г. се състои премиерата на "Дон Джовани", дирижирана от самия Моцарт и Стария пазар от 1232 г.; Староместкия площад с църквата „Дева Мария пред Тин” и "Свети Николай", монумента на Ян Хус, двореца Кински - филиал на националната галерия и Старото кметство с кулата Орлой и приказния астрономически часовник, поставен тук през 1410 г. от чешкия майстор Хануш, който бил ослепен, за да не може да създаде такова чудо на никое друго място по света; Карловия мост от 14-ти век - една от най-големите забележителности на Прага и други.
Свободно време или
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: ВЕЧЕРЯ В ИСТОРИЧЕСКИЯ РЕСТОРАНТ "U FLEKU" с тристепенно меню от традиционната чешка кухня (бехеровка, предястие, основно ястие с месо, десерт и нaпитка по избор).
Свободно време. Нощувка.


ДЕН 2
Прага

Закуска. Свободно време.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: "ВЕЛИЧИЕТО НА ПРАЖКИЯ ЗАМЪК" - пешеходен тур с екскурзовод на български език (включва входни такси за катедралата "Св. Вит", Стария кралски дворец, църквата "Св. Георги" и Златната уличка с кулата "Далиборка"; ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): Пражкият замък се намира на западния бряг на река Вълтава и в продължение на векове преплита съдби на князе, императори, крале, висши духовници и президенти. Заедно ще се разходим из трите двора на комплекса и ще разгледаме катедралата Св. Вит, базиликата Св. Георги, Стария кралски дворец с Владиславската зала и Златната уличка. Готическата катедрала Св. Вит е разположена в третия двор на замъка и е най-важната църква на Прага. Строена е в продължение на почти 6 века. Специалният вход за вътрешната част на катедралата ще ни даде достъп до културни съкровища, създадени от времето на готическата епоха до наши дни - венец от параклиси, всеки от които - произведение на изкуството, ценни мозайки и витражи - един от които дело на Алфонс Муха, величествената сребърна гробница на големия чешки светец Ян от Непомук, параклиса на Св. Вацлав със стенописи и пана, изработени от скъпоценни камъни; Ще посетим Стария кралски дворец с Владиславската зала от края на 15-ти век - мястото, където днес президентът полага президентската си клетва и обявява важни за страната решения; Базиликата Св. Георги е най-добре запазената романска църква от 10-ти век и в нея се намират мощите на първата чешка светица Св. Людмила, приела от Св. Методи християнството и започнала разпространението му в Чехия; И накрая ще се разходим из Златната уличка - едно от най-колоритните и живописни места на Прага, свързвани най-вече с легендите за алхимиците от времето на император Рудолф II. Зад ниските прагове на къщичките с кукленски размери и пъстри фасади ще ни посрещнат миниатюрни галерии, книжарници, сувенирни магазини и етнографски музеи със стаички на занаятчии - шивачи, златари, гледачки и алхимици, живяли тук през Средновековието. А когато напуснем Пражката крепост, пред нас ще се открие величествената панорамна гледка към цяла Прага.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО РЕКА ВЪЛТАВА (1 час; може да се осъществи и в някой от другите дни от програмата, в зависимост от заявките за екскурзии)

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: "КУТНА ХОРА-МАГИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО" - от 14,30 ч.; автобусна екскурзия с  екскурзовод на български език (около 5 ч.). Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център на града - величествената готическа църква Св. Варвара (на място се заплаща входна такса) - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове, уникалната църква-костница в Седлец от 14 век (на място се заплаща входна такса), чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.
Нощувка.


ДЕН 3
Прага – Дрезден/ Карлови Вари

Закуска.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
"ДРЕЗДЕН И ТЕРАСАТА НА ГРАФ БРЮЛ" или "КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" (избира се една от двете екскурзии):

"Дрезден и терасата на граф Брюл" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (Продължителност: около 8 часа): Дрезден се намира на 150 км. от Прага и е един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба, на левия бряг на която е разположен историческият център. Пешеходният тур включва панорамно разглеждане на обекти, разположени в Стария Град - операта на Дрезден "Semperoper", Дрезденския дворец, стената на Саксонските князе - изработена от 23 000 порцеланови плочки, Съкровищницата, църквите Хофкирхе и Фрауенкирхе, музея за модерно изкуство Албертинум, "терасата на граф Брюл", известна още като Балкона на Европа с прекрасна гледка към река Елба и старото параходно пристанище, бароковия дворец Цвингер с галерията на "Старите майстори" и други.
През свободно време по желание можете да посетите галерията Цвингер или музея за модерното изкуство Албертинум, да се изкачите на панорамния купол на църквата Фрауенкирхе или да се разходите по прочутата търговска улица "Прагер щрасе" - рай за любителите на шопинга и да опитате от вкусните немски вурстчета с най-различен вкус.
или
"Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (Продължителност: около 7 часа): Курортът Карлови Вари е създаден през 14 век. Невероятната комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура го превръща в любимо място на известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Пешеходният тур включва панорамно разглеждане на обекти, разположени в центъра на града - елегантните улици с дизайнерски колонади, гейзера Вридло (ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета), фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла, хотел Пуп и други.
През свободното време по желание можете да се изкачите до православната църква „Св. Петър и Павел” или до панорамната кула Диана с фуникуляр, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/:  Вечерен бутиков круиз по Вълтава с джаз концерт на живо (2,5 ч.)
Нощувка.

 

ДЕН 4
Прага – замъка Хлубока – Чешки Крумлов

Закуска.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/:
"ПРИКАЗКИ ЗА ЗАМЪЦИ - ХЛУБОКА И ЧЕШКИ КРУМЛОВ" или "ФРАНЦ КАФКА И ИСТОРИИ ОТ КАФЕНЕТАТА НА ПРАГА"  (избира се една от двете екскурзии):

"Приказки за замъци - Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (Продължителност: около 9 часа): Чехия има безброй замъци, но нито един не може да се мери по „приказност” с Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готика, ренесанс, барок и романтизъм. Обиколката в замъка се осъществява с музеен гид. Стълбище с пищна дърворезба се открива още в предверието на замъка, а интериорът в различните салони, които ще посетим, е още по-богат - красиви полилеи и прозорци с орнаменти от късния Ренесанс, забележителни живописни платна, колекции от порцеланови изделия и мебели, великолепни изрисувани тавани, както и редица интересни предмети от бита като златната шейна, или едни от първите модели за телефон и прахосмукачка.
Чешки Крумлов е името, както на красивия град, разположен между живописните извивки на река Вълтава в южна Чехия, така и на втория по големина замък в Чехия, включен в листата за Световно културно наследство на ЮНЕСКО.  Пешеходният тур започва в подножието на най-голямата забележителност – замъка, който е бил седалище на управляващите благородни фамилии, а прекрасните лъкатушещи улички ще ни очароват със запазения си средновековен облик. Зад ренесансовите и барокови цветни фасади днес се помещават занаятчийски дюкянчета, китни ресторанти и най-различни музеи и арт галерии. В сърцето на Стария Град ще стигнем до колоритния централен площад, обрамчен от къщи, свързани една с друга с пъстри аркади. Ще разгледаме и готическата църква „Св. Вит”, чието стрителство започва още през 13-ти век.
През свободното време по желание можете да се изкачите на 55-метровата кръгла кула в ренесансов стил, украсена с астрологични и алхимични знаци (емблема на града) или да посетите някое от местните ресторантчета, за да опитате прочутия специалитет - традиционното ястие с шаран.

или

„Истории от кафенетата на Прага“ - пешеходна екскурзия с включено посещение на музея на Франц Кафка с местен екскурзовод на български език (Продължителност: около 3 часа):
В самото сърце на историческия квартал "Мала Страна", под Карловия мост, се намира най-тясната уличка (със светофар за пешеходци!), а непосредствено до нея е разположен и един от най-интересните интерактивни музеи, представящ магичното въздействие на Прага върху творчеството и личността на прочутия писател Франц Кафка, роден през 1883 година. Впечатляващи аудио-визуални инсталации, тесни лабиринти с автентични ръкописи и филмови кадри са различният поглед към града, който ще ни "заведе" до края на 19 век и началото на 20 век в Прага. Това са и годините на разцвет на кафе културата. Ще се разходим из тайните кътчета на Стара Прага, които пазят спомени за именити писатели, художници, философи и интелектуалци, ще си говорим за прочутите кафенета и ще изпием по чаша ароматно кафе в едно от тях. Ще ви "срещнем" и с още забележителни личности, с които Прага е преплела своята история - Моцарт, Сметана, Дворжак, Чайковски и много други.

Нощувка. 


ДЕН 5
Прага – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.
Среща пред хотела за трансфер до летището. Директен полет от Прага за София, пристига на летище София в 14:50 ч.

 

Забележки:
Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

Вечерният джаз круиз и дневният круиз по Вълтава можем да предложим за всеки ден от престоя - ако искате да направим резервация за ден, различен от посочения в програмата, моля да се свържете се с наш служител и да заявите желанието си.

 

Цени

Условия за записване:

 • минимален депозит за записване -30% от основния пакет; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Валидна лична карта; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители!

Хотел Ibis Mala Strana 3* се намира в района на историческия квартал Mala Strana и в непосредствена близост до най-голямата и оживена шопинг зона на Прага. В района около хотела ще намерите различни кафенета и ресторанти, предлагащи чешка бира и местни специалитети. Старият Град на Прага и Карловия мост са леснодостъпни пеша (за около 20 минути) или с градски транспорт (трамвайната спирка и метростанция Andel са в непосредствена близост). Хотелът предлага на гостите си комфортни стаи в модерен стил, оборудвани с телевизор, самостоятелна баня и безплатна Wi-Fi интернет връзка.

 24.05.2020 Цена на човек
в двойна стая
Цена за доп. легло в двойна стая Цена за дете 2-11,99 г.
на доп. легло в двойна стая
Доплащане за единична стая
Цена за ранни записвания до 20.03.2019 739 лв
719 лв 639 лв +480 лв
Редовна цена  830 лв 810 лв 730 лв +480 лв

Цената включва:

 • самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер и включени летищни такси
 • чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
 • 4 нощувки със закуски в хотел ibis Mala Strana 3* (или подобен)
 • трансфер летище - хотел – летище;
 • туристическа програма "В сърцето на Стара Прага" с местен екскурзовод на български език;
 • медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗАД Армеец с покритие 5 000 евро;
 • водач от България

Цената не включва:

 • Задължително ползване на аудиосистема със слушалки за пешеходните обиколки: 3 € на човек на ден (заплащат се на място);
 • Разходи за градски транспорт - 3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 €;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя)
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание, заявяват се и се заплащат от България, най-късно 30 дни преди отпътуването/ :

1. "Величието на Пражкия замък": 65 лв на човек при мин. 12 записани туристи
Продължителност: около 3 часа;  Цената включва входни такси за катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала, базиликата Св. Георги и Златната уличка и обслужване от местен екскурзовод на български език. Ползва се градски транспорт: 2 билета по 24 CZK~1 €.

2. Разходка с корабче по Вълтава: 28 лв на турист; Деца до 2,99 г. - безплатно; Деца 3-11 г.: 24 лв
Продължителност: 1 час; Цената включва: билет за разходка по Вълтава с туристически кораб с аудио гид на различни езици - без български  и такса резервация. До круизното пристанище (център) - може да се стигне пеша или с градски транспорт.

3. Вечеря в историческия ресторант-пивоварна "U Fleku": 50 лв на турист при мин. 10 записани туристи.
Цената включва: напитка за "добре дошли" - бехеровка, предястие, традиционно основно ястие с месо, десерт и 1 напитка по избор. Други напитки по желание се поръчват на място. Връщането в хотела е възможно пеша или с удобен градски транспорт.

4. "Кутна Хора - магията на Средновековието" - полудневна автобусна екскурзия: 72 лв на турист при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 62 лв;
Маршрут: Прага - Кутна Хора: ~960 км.; Продължителност: около 5 часа; Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език; Цената не включва: входни такси (заплащат се на място) - за Костницата в Седлец: ~75 CZK; за катедралата Св. Варвара: ~120 CZK. Туристите, които не желаят да заплащат входна такса, могат да изчакат за кратко групата пред всеки обект;

 

ЕКСКУРЗИЯ ПО ИЗБОР ЗА ТРЕТИЯ ДЕН ОТ ПРОГРАМАТА:

5. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия: 85 лв на турист при мин. 20 записани туристи; 75 лв за деца 2-11,99 г.;
Маршрут: Прага - Карлови Вари: ~130 км.; Продължителност: около 7 часа; Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език; Цената не включва: ползване на слушалки (задължително) - 3 € на човек;

6. "Дрезден и терасата на граф Брюл" - целодневна автобусна екскурзия: 90 лв на турист при мин. 20 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 80 лв
Маршрут: Прага - Дрезден: 150 км.; Продължителност: около 8 часа; Цената включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език); Цената не включва: ползване на слушалки (задължително) - 3 € на човек;

ЕКСКУРЗИЯ ПО ИЗБОР ЗА ЧЕТВЪРТИЯ ДЕН ОТ ПРОГРАМАТА:

7. "Приказки за замъци - Хлубока и Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия: 95 лв на турист при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 65 лв
Маршрут: Прага - Чешки Крумлов: ~170 км. Чешки Крумлов - Хлубока: ~ 35 км; Хлубока - Прага: ~140 км; Продължителност: около 9 часа; Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език. Цената НЕ включва: входна такса, която се заплаща на място в чешки крони - 210 CZK/~8 €; за деца 6-18 г. и за възрастни над 65 г. – 150 CZK/~6 € и билет за влакче, заплаща се на място – 50 CZ/~2 €;

8."Истории от кафенетата на Прага" с посещение на музея на Франц Кафка - пешеходна екскурзия: 60 лв на турист при мин. 12 записани туристи;
Продължителност: около 3 часа; Цената включва: входна такса за музея на Франц Кафка, посещение на историческо пражко кафене с включена консумация на напитка по избор, екскурзоводско обслужване на български език; Цената не включва: ползване на слушалки: 3 € на човек (заплащат се на място - на екскурзовода по време на информационната среща в първия ден от програмата); Ползва се градски транспорт: 2 билета по 24 CZK~1 €.

9. Вечерен бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (Продължителност: ~2,5 ч.). Резервация за джаз круиз може да се направи за всеки ден от престоя - началото е от 20:30 ч. 
Опция 1: 59 лв на турист (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна и напитки);
Опция 2 с вечеря: 90 лв на турист (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие - пилешко, свинско или вегетарианско по избор и десерт/ - моля, заявете вида меню с резервацията, направеният избор не може да се променя)
Цената включва: круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага. До/от пристанището може да се стигне пеша или да се ползва регулярен градски транспорт (цена на билет - 24 CZK/~1 €).

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.

Информация за входни такси (заплащат се по желание, обектите се посещават самостоятелно в свободното време; цените са ориентировъчни, възможни са промени):

Прага:
Страховски манастир - Библиотека: 120 CZK (+50 CZK за право на снимки)
Лорета (Loretanske namesti 7): 150 CZK (+100 CZK за за право на снимки)
Църква Свети Никола (Malostranske namesti) - 70 CZK
Чешка национална галерия (индивидуални постоянни изложби) - Kinsky Palace: 150 CZK; Sternberg Palace, Schwarzenberg Palace, Convent of St. Agnes of Bohemia: 220 CZK
Музей на Франц Кафка (Cihelná 2b) - 250 CZK
Музей на Сметана (Novotného lávka 1) - 50 CZK
Музей на Алфонс Муха (240 CZK);

Дрезден:
Цвингер - комбиниран билет за галерията на "Старите майстори", математическия павильон и колекцията от порцелан: 12 €;
Албертинум - 12 €
Купола на Фрауенкирхе - 8 €

ЧЕСКИ КРУМЛОВ:
Кулата на замъка - 60 CZK

Информация

Полетна информация (към 14.11.2019)*:
FB 301 24MAY SOFPRG 1450 1545
FB 302 28MAY PRGSOF 1200 1450
*Възможни са промени


Полезна информация:

Обществен транспорт
Метрото, автобусите и трамваите се движат ежедневно от 04:00 до 00:15 часа. След това са на нощен режим – на 30 мин. Разписанието и маршрутът са залепени на спирките. Билети може да закупите от будките за цигари и от автоматите по спирките. Билетът за всички видове транспорт е един и същ, като задължително трябва да се перфорира при качването. Билетите в Прага са валидни за определен период от време, т.е. с прекачване (prestupni) в рамките на валидността. Има билети за 30 мин (24 крони), 90 мин (32 крони) - това означава, че можете да се возите на колкото искате превозни средства в рамките на указаното време (времето се отчита от валидирането на билета в първото превозно средство). Билет за ограничено пътуване до 30 минути струва 24 крони (12 крони за деца от 6 до 15 години). Стандартен единичен билет струва 32 крони (16 крони за деца от 6 до 15 години) и е валиден 90 минути. Дневната карта е 110 крони (55 крони за деца от 6 до 15 години). Но трябва да имате предвид, че повечето забележителности на Прага може да се обиколят и пеша.

Таксита
Пътуването с такси в Прага често се оказва скъпо. Избирайте само таксита с табела и номер (обикновено е залепен на стъклото). Избягвайте да спирате такси на улицата, по-добре поръчайте от хотела си.

Понятието "близо до центъра" няма точна рамка, защото центърът в Прага е широка зона, а и защото градският транспорт е на толкова високо ниво, че може да се стигне за броени минути от всяка точка много бързо и удобно до някоя забележителност. Почти до всяка точка може да се стигне удобно и пеша.

Валута
В Чехия местната валута е чешката крона. Добър вариант е да обмените достатъчно пари още в България. За изгоден курс се счита около и над 25-26 крони за 1 евро. Ако все пак ви се наложи да обменяте в Прага, можете да изтеглите пари от всички банкомати директно от дебитната си карта в крони с малка комисионна за превалутиране. Третият вариант са обменните бюра, където трябва да бъдете внимателни. В района около центъра обикновено курсовете са около 24 крони за евро. Не се подвеждайте, ако намерите по-висок курс. Обикновенно това е курс за обмяна на сума над 500 евро или пък се начислява допълнителна комисионна. Все пак има обменни бюра, работещи с курс около 25 крони - обикновено по пешеходните зони около Вацлавски намести. Което и място да изберете, преди да направите обмен на валута, информирайте се предварително колко точно крони ще получите за сумата, която сте готови да обмените.

Други
- Обществени тоалетни може да откриете във всяка метростанция, а около туристическите забележителности има специално изградени. Таксата е между 5 и 10 крони.
- Водата в Парага е напълно годна за пиене. В града на много места ще откриете чешми, откъдето спокойно можете да пиете. Ако все пак предпочитате да си купите минерална вода от магазина, бутилка от 1.5 л струва между 16 и 25 крони.

Валута: 1 EUR = 25 CZK (чешка крона)

Часово време: България 12 ч. Чехия 11 ч.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверка съответно от единия или двамата родители). Няма изисквания за визи. Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

****************
Пътуващият има право да се откаже от пътуването, без да дължи анулационна такса, след като е отправил писмено предизвестие в рамките на деня, в който се е записал и е платил първоначалната вноска. От деня, следващ деня на записването до 31 дни преди датата на заминаване, таксата за отказ от пътуване е в размер на изискуемия минимален депозит - 50% от основния пакет; в периода от 30 дни преди датата на заминаване до датата на заминаване включително, таксата за отказ от пътуване е в размер на общата крайна цена на туристическия пакет.

Пътуващият има право да преотстъпи своето пътуване на друго лице,  което отговаря  на  всички  изисквания, приложими към сключения договор, само с писмено предизвестие не по-късно от 21 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет. В случай че от това преотстъпване произтича заплащане на глоби по вече оформени пътнически документи – самолетни, фериботни или други билети, пътуващият дължи тяхното заплащане при сключването на договор за туристическия пакет на друго лице.
****************

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 пътуващи.
Краен срок за уведомяване, в случай на несъбран минимален брой: не по-късно от 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Запитване

Майските цветове на Прага и замъците на Чехия, самолет - 24.05.2020


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 200  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information