РАЗХОДКА ВЪВ ВЕЧНИЯ РИМ
с екскурзоводско обслужване на български език

ГАРАНТИРАН ТУР НА РИМ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!
ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ И ИЗПЪЛЕНИЕ НА УСЛУГИТЕ ПО ПРОГРАМАТА ПРИ МИН. ДВАМА ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!!!

 

 ПРОГРАМАТА "РАЗХОДКА В РИМ"  СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ЗА ДАТИ ПО ИЗБОР, СЪОБРАЗНО НАЛИЧНИТЕ ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ
с изкл. на периоди, включващи дати, обявени за национални празници и официално обявени почивни дни.


 Ще останете очаровани от красотата на сградите, обляни вечер в приказна светлина, от усмивките и от сърдечното отношение на местните хора. И само тук докато пазарувате плодове, продавачът ще ви изпее ария от любимата си опера...


ПРОГРАМА

1-ви ден
Отпътуване с директен полет от летище София до летище Рим, Фиумичино. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време.
Нощувка.

2-ри ден
Закуска.
Среща с екскурзовода, който по време на следващия тур ще даде основни ориентири за всичко най-важно в центъра на града, както и за начините за придвижване от хотела до основните забележителности и ще съдейства при закупуването на билети или карти за градски транспорт:
Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език - "Римските площади - Бароков Рим" (включен в пакетната цена, може да се осъществи и в първия ден от програмата при избор на по-ранен полет) - разходка до най-известните площади на Рим - артистичния слънчев площад “Навона” с прословутия скулптурен шедьовър - фонтана на “Четирите реки” на Бернини; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с фонтана Barcacha, проектиран от Bernini, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град.
Екскурзия по желание (с доплащане): Туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език „Античен Рим” – Ще разгледаме Колизеума, този безспорен символ на Рим и ще разберем защо се издига точно на мястото, където го виждаме днес. Екскурзоводът ще ви разкрие любопитни факти за най-големия амфитеатър от античността и ще научите как е протичал един ден на арената; Разходката ще продължи покрай величествената арка на император Константин към Императорския форум и Колоната на Траян до националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината на площад Венеция;  ще изкачим стълбите на Микеланджело до Капитолийския хълм с базиликата "Санта Мария ин Арачели", сградата на Римската община и Капитолийските музеи. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. С малко въображение ще се върнем назад  във времето и ще се опитаме да разгадаем как са живяли древните римляни и какво се е случвало по улиците на Рим. Античните руини ще оживеят и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното от древноримската цивилизация наследство в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.
По желание (с доплащане) - Самостоятелно посещение на Колизеума и Римския форум (с предварително издаден билет, който  осигурява бърз вход).
Нощувка.

3-ти ден
Закуска.
Екскурзия по желание (с доплащане): Екскурзия "Ватикана, Ватикански музеи и базиликата „Св. Петър“" с екскурзовод на български език - разглеждане на богатите колекции от безценни произведения на скулптурата и изобразителното изкуство - Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело, стаите на Рафаело и базиликата "Св. Петър".
Нощувка.

4-ти ден (и 5-ти ден за програмите с 5 нощувки)
Закуска. Свободно време.
Екскурзия по желание (с доплащане): "Шедьоврите на галерия Боргезе"  - вариант по избор: тур с екскурзовод на български език или самостоятелно посещение с предварителна резервация с точно фиксиран час. (Галерия „Боргезе” е един от най-популярните музеи в Рим,  изграден в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Днес в уникалната галерия има над 560 картини и скулптури от известни майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и много други).
Нощувка.


Последен ден
Освобождаване на стаите.
Трансфер от хотела до летището за полет до София.

 

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизирането ѝ.

 

Можете да се избере комбинация от дати съобразно следните полетни разписания (възможни са промени):

Базисна оферта:
България Ер

==>всяка седмица заминаване в ден ВТОРНИК - връщане в ден СЪБОТА (4 нощувки)
=>излита от София - 07:40, каца в Рим, Фиумичино - 08:50 ч.;
=>излита от Рим, Фиумичино: 09:50, каца Рим, Фиумичино в 12:50 ч./

или 

Комбинация България Ер и Алиталия

==>всяка седмица заминаване в ден СРЯДА - връщане в ден НЕДЕЛЯ (4 нощувки)

=>България Ер - излита от София - 07:40, каца в Рим, Фиумичино - 08:50 ч.;
=>Алиталия - излита от Рим, Фиумичино: 15:20, каца Рим, Фиумичино в 18:15 ч./


Цени

Екскурзията се провежда при 2-ма записани туристи. Изпълнението на всички услуги по основния пакет е гарантирано!
Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване!

Ограничен брой места за всяка дата на заминаване!


Изпратете запитване на info@reyma.bg, за да получите оферта с най-добра цена за желани от Вас дати на пътуване!


Пакетна цена на човек в двойна стая Цена за ранни резервации
до 45 дни преди датата на отпътуване
Стандартна цена Цена за ранни резервации
до 45 дни преди датата на отпътуване
Стандартна цена
  Пакет 4 нощувки Пакет 5 нощувки
за пътувания през месеците
януари, февруари,
юли и август
Сезон 1 (базисен пакет)
730 лв 810 лв 790 лв 860 лв
за пътувания през месеците
април, май септември
Сезон 2 (+80 лв)
810 лв 890 лв 870 лв 940 лв
за пътувания през месец
ноември
Сезон 3 (+20 лв)
750 лв 830 лв 810 лв 880 лв
за пътувания през месеците
март, октомври
Сезон 4 (+40 лв)
770 лв 850 лв 830 лв 900 лв

 

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София-Рим-София с директен полет на а/к България Ер с включен ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг;
 • 4 или 5 нощувки - по избор, с включени закуски в хотел-категория 3* в Рим, район Термини (Floridia, Lazio, Siracusa, Regio или подобен);
 • Туристическа програма с лицензиран местен екскурзовод на български език "Римските площади - Бароков Рим"*
 • Tрансфер летище-хотел-летище (посрещане на летището в Рим с указателна табела с име на туриста);
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с осигурен асистанс с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;

*Авиокомпанията, с която се осъществява пътуването, е България Ер.
==>Самолетният билет София-Рим-София с авиокомпания България Ер включва 1 бр. ръчен багаж до 10 кг и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг.
!!!В случай че за избраните дати на пътуване няма полет на България Ер, може да се ползват полетите на Алиталия двупосочно или само за отсечката София-Рим или само за отсечката Рим-София, като се начислява доплащане - в зависимост от съответната дата (цена на запитване)

 

В цената не е включено:

 • Доплащане за единично настаняване: +374 лв за пакет 4 нощувки/ +415 лв за пакет 5 нощувки 
 • Доплащане за полети на Алиталия (по желание): цена на запитване (в зависимост от избраната дата)
 • Доплащане по желание за настаняване в хотел-категория 4*: цена на запитване (в зависимост от избраната дата)
 • Слушалки по време на пешеходния тур - 3 € на човек (заплащат се на място);
 • Градска такса: 4 € на човек на ден за хотели 3*; 6 € на човек на ден за хотели 4* (заплаща се лично от всеки турист на рецепция на хотела)
 • Разходи за градски транспорт: еднократни билети по 1,50 € или дневна карта: 7 € (на място)
 • Допълнителни екскурзии по желание:
  • "Ватикана, Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата Св. Петър"* с местен лицензиран екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса и екскурзоводско обслужване; ползва се градски транспорт) - гарантирано провеждане и при двама записани туристи!
   •  - при записани от 2 до 7 туристи*: 99 лв за възрастен; 82 лв за европейски граждани под 18 г.;
   •  - при мин. 8 записани туристи*: 90 лв за възрастен; 66 лв за европейски граждани под 18 г.
    *на място се заплаща задължителна такса за ползване на слушалки: 3 € на човек
  • Туристическа програма "Античен Рим" с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 4 записани туристи: 85 лв на турист* (Цената не включва входни такси; ползва се градски транспорт)
   *на място се заплаща такса за ползване на слушалки - 3 € на човек 
  • „Шедьоврите на галерия Боргезе“ с местен лицензиран екскурзовод на български език: 95 лв. при минимум 10 записани туристи; (за европейски граждани 18-25 г. - 70 лв.; за европейски граждани под 18 г. - 57 лв.); Цената включва билет за вход, такса групова резервация в размер на 70 €, екскурзоводско обслужване 2 часа) Продължителност на посещението: 2 часа; ползва се градски транспорт - мин. 2 билета по 1,50 €. Цената е валидна за резервации, направени след 05.07.2019.
   Максималният брой туристи за тази услуга е 15. Моля, резервирайте своевременно.
  • Билет за самостоятелно посещение на Колизеум и Римския форум: 40 лв. на турист. Може да се ползва  в рамките на 2 последователни дни след валидация при влизане в Колизеума). Цената включва такса за издаване. Цената е валидна за резервации, направени след 05.07.2019
   Предлага се като алтернатива на програмата "Античен Рим", в случай на по-малък брой записани туристи или при желание за самостоятелно посещение (без екскурзовод)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчителна (покрива неустойки по пътуването, в случай на невъзможност на туристите да го осъществят по възникнали здравословни причини); може да се сключи до 5 календарни дни след резервация!

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни услуги са свързани с предварителни резервации и затова зтрябва да бъдат заявени, потвърдени и предплатени в България.


Примерни хотели в Рим:

Хотел LAZIO 3* се намира на 150 метра от спирка Термини. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша. Фонтанът Треви е на 20 минути пеша. Колоизеумът и Испанските стълби също са лесно достъпни пеша или с метро на съответно на 2 и 3 спирки. Стаите в Lazio са с класически интериор и разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп.

Хотел FLORIDIA 3* е разположен край Термите на Диоклециан, в историческия център на Рим, в непосредствена близост до Термини. Има връзка с всички видове градски транспорт (на 500 метра от гара Кастро Преторио, обслужваща метролиния B, и на 5 минути пеша от гара Република, на линия А). За 10 минути пеша се стига до фонтана Треви. Разполага с ресторант за закуска и 44 стаи с: самостоятелна баня/WC, директен телефон, TV, климатик.

SAN REMO 3* - разположен само на 400 метра от Термини и от площад Република, в близост оживен район с много магазини и ресторанти. Колизеумът е на 15 минути пеша. Предлага просторни климатизирани стаи с минибар и телевизор.

Хотел ARCHIMEDE 4* е разположен на 150 метра от спирка Термини, в историческия център на Рим. Базиликата Санта Мария Маджоре е на 10 минути пеша. Колизеумът и Испанските стълби също са лесно достъпни пеша или с метро на съответно на 2 и 3 спирки. Стаите разполагат с телевизор, малък хладилник, самостоятелна баня със сешоар. В общите части има безплатен Wi-Fi достъп.

Информация

Информация за билети и карти за градски транспорт Рим:
- Еднократен билет, валиден за цялата градска мрежа за ползване до 100 мин. след валидация: 1,50 евро
- Карта за 1 ден за цялата градска мрежа: 7 евро
- Карта за 3 последователни дни за цялата градска мрежа: 16.50 евро
- Карта за 1 седмица: 16 евро

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- валидна лична карта с 6-месечна валидност от датата на отпътуване;
- няма здравни и медицински изисквания;
Национална валута на Италия – евро (EUR); 1 лв = 0,52 EUR
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: няма

УСЛОВИЯ ПРИ АНУЛАЦИИ:
-50% неустойка до 30 дни преди датата на заминаване;
-100% неустойка от 29-тия ден до деня на заминаването включително.


По решение на италианските власти и с промяна, влизаща в сила от 01.09.2014 г. всички гости, настанени в гр. Рим и областта да заплащат задължително следната градска такса (city tax):

хотел 1-2* - 3 евро на човек/вечер;
хотел 3* - 4 евро на човек/вечер;
хотел 4* - 6 евро на човек/вечер;
хотел 5* - 7 евро на човек/вечер.

Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуване.

Запитване

Разходка във Вечния Рим - самолетна екскурзия

Подобни оферти


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 308  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information