АРЖЕНТИНА – БРАЗИЛИЯ
ЛАТИНОАМЕРИКАНСКА ФИЕСТА ПО ВРЕМЕ НА КАРНАВАЛА В РИО И СВЕТИ ВАЛЕНТИН

Дата:  няма места
12 дни / 9 нощувки: 3 в БУЕНОС АЙРЕС, 2 в ИГУАСУ, 4 в РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Полет с АК „Al Italia”, 3 нощувки в централно разположен 4* хотел в Буенос Айрес, 2 нощувки в 4* хотел в Пуерто Игуасу, 4 нощувки в лукзосен 5* хотел в Рио де Жанейро – до плажа Копакабана; 2 полудневни тура в Буенос Ай-рес, полудневен и целодневен тур на водопадите Игуасу + посещение на Птичия парк, 2 полудневни екскурзии в Рио де Жанейро, 2 вътрешни полета с включени летищни такси. Екскурзията предоставя възможност и за по-сещение на Уругвай.

 

Предимства на програмата:

✓ Балансирана атрактивна екскурзионна програма с доказано качество , съчетана с кратка почивка в един от най-известните курорти в света Копакабана-настаняване в хотел край брега на Атлантическия океан
✓ Удобни международни полети с Al Italia
✓ Директни вътрешни полети с удобни полетни часове и включени летищни такси
✓ Потвърдени луксозни 4 * хотели в Буенос Айрес и Пуерто Игуасу с топ централна локация
✓ Потвърден луксозен 5* хотел в Рио де Жанейро на брега на Копакабана
✓ Хотелът в Буенос Айрес е на пешеходно разстояние от множество атракции и забележителности
✓ Хотелът в Пуерто Игуасу разполага с басейн и джакузи сред тропическа градина
✓ Хотелът в Рио де Жанейро е с идеално разположение на Копакабана, разполага с елегантен СПА център и басейн на покрива, с прекрасен изглед към плажа Копакабана и статуята на Христос, има включени за пла-жа чадър, шезлонги и кърпи
✓ Цената включва всички описани в програмата трансфери и турове с комфортни автобуси, включени вход-ни такси за Националния парк Игуасу от аржентинска страна, от бразилска страна, Птичия парк
✓ Възможност за посещение на най-пищния и грандиозен карнавал в света – Карнавала в Рио! Различни паради всеки ден, които можете да посетите по време на престоя там
✓ Посещение на столицата на Аржентина - Буенос Айрес, един от най-красивите градове в Бразилия и света - Рио де Жанейро и едно от новите природни чудеса на света - водопадите Игуасу
✓ Опция за посещение на Уругвай
✓ Водач-преводач от България по време на цялото пътуване
✓ Без транзитна нощувка по пътя

 

Програмa:

1-ви ден: 05.02.18 (Понеделник) – София – Рим – Буенос Айрес
Полет от летище София до Буенос Айрес с АК “Al Italia” в 19:05 ч. Каца в Рим в 20:00 ч. Излита за Буенос Айрес в 21:45 ч. Каца на международно летище Езейза в 07:55 ч. на 06.02.

2-ри ден: 06.02.18 (Вторник) – Буенос Айрес
Посрещане в Аржентинската столица от представители на партниращата агенция. Добре дошли в най-европейската южноамериканска столица – Буенос Айрес!
Туристическа обиколка с местен екскурзовод на южната част на града – 1-ва част(включена в пакетната цена). Посещение на историческия комплекс Пласа де Майо, със забележителните сгради – сградата на парламента, известна още като Розовата къща, Катедралата,красивата историческа сграда от 18 век - Кабилдо. Множество архитектурни образци от 19 век по един от емблематичните булеварди на града Авенида де Майо. Обиколката продължава на юг, към най-старите райони на града. Пристигане в квартал Ла Бока – най-големият типичен италиански район, където колония от артисти и художници, със своите великолепни произведения, правят града из-вестен по цял свят. Разходка по колоритната пешеходна улица “Caminito” – родното място на тангото.
Следва спирка пред Естадио Алберто Х. Армандо - стадионът е по-известен с прозвището си „Ла Бомбонера” (разг-лежда се отвън), където в най-популярния спортен клуб на Аржентина - „Бока Хуниорс”, е тренирала и футболната легенда Диего Марадона.
Обиколката продължава на север, към Авеню 9 юли (най-широката улица в света), за да видите известния Обелиск – символът на града.
Около 14:00 часа - настаняване в хотел Amerian Buenos Aires Park 4* или подобен,разположен в сърцето на гра-да. Свободно време за почивка. Възможност за разходка до някои от най-значимите забележителности на Буенос Айрес, намиращи се на кратко пешеходно разстояние от хотела– театър Колон, кафе Тортони, Обелиска, Пласа де Майо. Наблизо се намира и търговския център Galerias Pacifico Shopping Center, център за развлечения Galeria Guemes, популярната търговска улица Флорида. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржен-тина. Разходете се до Colon Theatre – един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика.Нощувка в Буенос Айрес.
3-ти ден: 07.02.18 (Сряда) – Буенос Айрес
Закуска. Полудневна обиколка на северната част на Буенос Айрес – 2-ра част (включена в пакетната цена).
Ще посетите елегантните северни райони на града, като квартал Риколета, където френското архитектурно влияние предизвиква възхищение, предлагайки оживена картина. Преминаване през Експозиционния център, Юридическия факултет и Националния музей за изящни изкуства. Пристигане в Палермо, изобилие от стари аристократични жилища с изглед към парка – 2500 акра парк, един от най-обичаните в града. Посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най-красивите в света – Еl Ateneo Grand Splendid. В тази красива сграда в Буенос Айрес през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година сградата е преустроена в книжарница, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаментика, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги, с прекрасни зони.
Свободно време или по желание* - възможност за допълнителни мероприятия (срещу доп. заплащане):
14:00 ч. – * Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана
20:30 ч. - * Вечеря + Танго шоу в “La Esquina de Carlos Gardel” (с включени напитки). Нощувка в Буенос Айрес.
4-ти ден: 08.02.18 (Четвъртък) – Буенос Айрес

Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителна екскурзия, по желание*:
* Целодневна екскурзия Фиеста гауча шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите.

5-ти ден: 09.02.18 (Петък) – Буенос Айрес / Игуасу
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу в 11:10 часа. Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в хотел Saint George 4*, Master rooms. Нощувка в Пуерто Игуасу.

6-ти ден: 10.02.18 (Събота) – Водопадите Игуасу от страната на Аржентина

Закуска.Целодневен тур на водопадите Игуасу от Аржентинска страна. Ще станете свидетели на невероятен природен спектакъл! ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУса сред най-мащабните природни феномени. Намират се на границата между Аржентина (80%) и Бразилия (20 %). Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света! Неслучайно, през 2011 година, са избрани сред 28 финалисти за едно от новите 7 чудеса на природа-та!!! Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада, създадени от реките Игуасу и Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните годишни сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най-впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гър-ло“. Водопадите са само част от национален парк Игуасу, който е най-големият субтропичен резерват в света и един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 милион посетители годишно.
*По желание - “Nautical adventure” – мокро приключение с лодка под водопадите(заплаща се допълнително).
Фото пауза на границата на 3 държави – Аржентина, Бразилия и Парагвай! Нощувка в Пуерто Игуасу.

7-ми ден: 11.02.18 (Неделя) – Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро
Закуска. Полудневен тур с местен екскурзовод на водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имате възможност да се насладите на „Голямата вода”, както звучи в превод думата с индиански произход Игуасу.
Посещение на Птичия парк. Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Латинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата с тях във фантастично шоу.
Трансфер до летище Фоз до Игуасу за полет в 16 ч. до Рио де Жанейро. Посрещане от представители на агенцията партньор в Бразилия и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в 5-звезде хотел на брега на Атлантическия океан Hilton Rio de Janeiro Copacabana 5*: Partial Ocean View Room, или подобен. Нощувка в Рио де Жанейро.

8-ми ден: 12.02.18 (Понеделник) - Рио де Жанейро
След закуска, полудневен тур в космополитния град Рио де Жанейро с местен екскурзовод (~6 часа, включен в пакетната цена), до планината Корковадо, на чийто връх се намира един от най-известните монументи в света - статуята на Христос Спасителя, избрана през 2007 година за едно от 7-те съвременни чудеса на света! От всяко място в града, посетителите му могат да видят най-красивата картичка на Рио де Жанейро – знаменитата статуя на Исус Христос (открита през 1931 г.), разположена на хълма Корковадо, на 710 м над морското равнище. До статуята се стига със зъбчата железница, която минава през най-голямата градска гора в света, по склоновете на Корковадо. След това с панорамен асансьор, изграден в скалата - изкачване до панорамната площадка, разположена около статуята. Усещането от присъствието тук и гледката от това място не могат да бъдат описани с думи! След посещението на хълма Корковадо, обиколката продължава с панорамна обиколка на плажовете на Рио де Жанейро. Следва спирка при известния стадион Маракана - един от най-големите стадиони в света, където се проведе финала на 20-тото Световно първенство по футбол 2014, чийто домакин беше Бразилия. Фото пауза отвън и възможност за разглеждане на стадиона - за тези, които желаят (входната такса не е включена ~ 24 BR). Завръщане в хотела. Свободно време.
Възможност за закупуване на билети за карнавала в Риo:
· 21:00h - Парад на Самба школите ;
· 23:00h - „Long live the Beer!” Ball в „Скала“ - най-известният нощен клуб Рио!)
Нощувка в Рио де Жанейро.

9-ти ден: 13.02.18 (Вторник) - Рио де Жанейро
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, с посещение на другата основна забележителност в Рио – знаменитата скала Захарната глава (~ 4 часа, включена в пакетната цена).
По време на тура ще преминете през центъра на града, край църквата Канделария, исторически сгради, градския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от символите на града – Захарната глава (Sugar Loaf).Първата спирка на лифта е на височина 215 м, където ще имате възможност да направите панорамни снимки на залива Гуанабара и да видите моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, как-то и планината Корковадо. При втората спирка на лифта (395 м), при ясно време ще можете да видите плажове-те на Копакабана и някои от плажовете на Нитерой, крепостта Санта Круз и да се насладите на спиращи дъха панорамни гледки към града. Завръщане в хотела. Свободно време.
Възможност за закупуване на билети за карнавала в Рио:
· 16:00h – Училищно шествие „Банда де Ипанема“;
· 21:00h – Парад на детските Самба школи;
· 23:00h – „Гей Топка“ ( под която стават едни от най-шумните и дългоочаквани партита на Рио) в „Рио Скала“ .
Нощувка в Рио де Жанейро.
* Вечерта - по желание, Rio by night – вечеря в типичен ресторант + Платаформа шоу (срещу доп. заплащане).

10-ти ден: 14.02.18 (Сряда) - Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можете да се отдадете на разходки или да се насладите на слънчеви бани в един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходите по Ипанема, да опитате блюда от бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснете с кайпириня в един от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз..
* Възможност за полудневна екскурзия във фавелите на Рио или целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу доп. заплащане).Нощувка в Рио де Жанейро.

11-ти ден: 15.02.18 (Четвъртък) – Рио де Жанейро – Рим

Закуска. Свободен ден за плаж, разходки, развлечения, покупки на сувенири. Освобождаване на стаите до 12:00. Свободно време или посещение на фабрика за бижута H.Stern (безплатно, по желание).
Отпътуване с автобус към Ипанема, където се намира фабриката. Ще се запознаете с историята на една от
популярните в света фабрики за обработка на бижута и диаманти. Със специални слушалки ще преминете през
залата, в която се разказва историята от създаването на фабриката до процеса на обработка на камъните,
който лично ще наблюдавате. След това ще разгледате изработените уникални бижута, както и ще имате
възможност да си закупите, при желание. Свободно време за разходка в другия популярен курорт в Рио де Жанейро
- Ипанема и обратен трансфер от фабриката до хотела.
Около 14 часа - трансфер до международното летище за полет с “Al Italia” до Рим в 17:00 ч.

12-ти ден: 16.02.18 (Петък) – Рим - София

Пристигане в Рим в 07:00 ч. Полет за София в 15:20 ч. Каца на терминал 2 в 18:15 часа.

 

Цени

Обща информация за хотелите по програмата

Хотел AMERIAN BUENOS AIRES PARK 4*, БУЕНОС АЙРЕС
Хотелът се намира в сърцето на Буенос Айрес, само на 200 метра от популярната пешеходна улица Флорида и на 400 метра от най-новия административен район (барио) на града - Пуерто Мадеро; близо до площад Сан Мартин
В хотела има 152 комфортно обзаведени стаи, предлагащи всички удобства за приятен престой

Хотел SAINT GEORGE 4*, Пуерто Игуасу
Хотелът се намира на 300 м от центъра на Пуерто Игуасу, на 17 км от Национален парк Игуасу, на 19 км от международното летище Puerto Iguazu (Аржентина), на 25 км от междунар. летище Foz do Iguazu (Бразилия)
Разполага със 100 комфортно обзаведени стаи, от които: 53 стандартни стаи (22 кв.м), 34 Master Room (28 кв.м), 12 стаи тип Junior Suitе (33 кв.м), 1 апартамент

HILTON RIO DE JANEIRO COPACABANA 5*, Рио де Жанейро

Хотел с абсолютен лукс, с уникален плаж, на който да избягате от света, басейн за пълен релакс, избор от спа процедури и 2 ресторанта.
5-звездният Hilton Rio de Janeiro Copacabana е идеално разположен срещу сините води на плажа Копакабана. Той разполага с елегантен спа център и басейн на покрива, и двата са с прекрасен изглед към морето. Гостите могат да се насладят на местни и международни специалитети на известния Ristorante Alloro.

Hilton Rio de Janeiro Copacabana предлага светли и изискани стаи с климатик, телевизор и минибар. Те са елегантно оформени с дървени мебели, съвременен декор и топли, естествени тонове. Повечето стаи имат живописен изглед към океана.

05.02.2018
Пакетна цена на човек в двойна стая няма места
Доплащане за единична стая +825 € / 1614 лв

Забележка: Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 лв. за щатски долар към 01.10.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва пра-вото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

 

Пакетната цена включва:

✓ Самолетен билет София–Рим-Буенос Айрес /Рио де Жанейро–Рим-София с вкл. летищни такси
✓ Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу с включени летищни такси
✓ Самолетен билет Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси
✓ Всички описани в програмата трансфери и екскурзии, с комфортни автобуси
✓ 3 нощувки със закуски в централно разположен хотел Amerian Buenos Aires Park 4*в Буенос Айрес или подобен
✓ Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес с местен екскурзовод
✓ 2 нощувки със закуски в централно разположен хотел Saint George 4* в Пуерто Игуасу
✓ Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси
✓ Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси
✓ Посещение на Птичия парк от бразилска страна с включени входни такси
✓ 4 нощувки със закуски в хотел Hilton Rio de Janeiro Copacabana 5* в Рио де Жанейро, плаж Копакаба-на или подобен
✓ Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница,
с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана (без включена входна такса)
✓ Полудневна обиколка на Рио с посещение на хълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт
✓ Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
✓ Медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро
✓ Водач-преводач по време на цялото пътуване

 

Пакетната цена не включва:

✓ Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание и разходи от лично естество
✓ Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни
✓ Билети за различните паради на Карнавала и пропуски за клубовете в Рио, където продължават карнавалните веселия

Забележка: При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства,
е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те!
ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!

Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

Буенос Айрес

* Разходка с корабче: Тигре и делтата на река Парана
Пътуване с автобус сред Libertador Avenue през елегантните северни покрайнини на департамент Vicente Lopez, Olivos, където се намира резиденцията на аржентинския президент; San Isidro, с неговата нео готическа катедрала и San Fer-nando, преди да продължите към Тигре. Този лабиринт от реки и канали в делтата на Тигре е любимо място за бягство през уикендите на местните жители повече от век. Със своите реки и многобройни зелени острови, осеяли пейзажа, Делта заема площ от 220 кв. км. Следва отпътуване от пристан Тигре, откъдето турът продължава по делтата на борда на типичен речен кораб през лабиринти от канали и потоци, острови, крайречни вили, викториански докове, английски градини и традиционни гребни клубове по делтата на река Парана. Намиращите се наблизо Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio реки също са част от маршрута. След това корабчето се връща до пристанището, където ще Ви очаква автобус за обратен трансфер до хотела.
Цена: ~55 $ (регулярен тур – обслужване на английски и испански език). Включва: трансфер до /от пристанището на Тигре, екскурзовод, разходка с корабче. Обща продължителност на тура около 4 часа (около 2 часа на кораба)

* ТАНГО шоу с включени вечеря и напитки в “La Esquina de Carlos Gardel”
Забележителен шоу спектакъл в родината на тангото, който се провежда в „Ъгълът на Карлос Гардел” – театърът носи името на популярния аржентински танго изпълнител, композитор и актьор – Карлос Гардел. Изискана шоу програма, изпълнена от професионални танцьори, музиканти, певци в красива театрална зала. Преди представлението се предлага вечеря с традиционни ястия от аржентинската кухня и напитки - по избор от меню. Вечерята започва в 21:00 ч. Шоуто започва в 22:30 ч., завършва около 00:00.
Цена: ~ 130 $. Включва: частен трансфер, екскурзовод, вечеря с напитки и богата шоу програма. Прод: ~4 часа.

* Екскурзия до Ранчо Санта Сузана в Аржентинската пампа."Фиеста Гауча" шоу с включен обяд и напит-ки.
Ще имате възможност да се запознаете с живота, бита и невероятните умения на гаучосите – аржентинските „каубои”. След закуска, отпътуване с автобус към Лос Кардалес, на ~ 80 км от Буенос Айрес, където се намира ранчото Санта Сузана. Посрещане с коктейл с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто) за добре дошли. Желаещите могат да се включат в традиционните мероприятия, провеждани в ранчото. На обяд – традиционно аржентинско барбекю – незабравим спектакъл от месо, печено на открит огън, наденички, печено пиле и разнообразие от салати, домашно приготвени сладкиши за десерт и типичния зелен чай „мате”. Докато се наслаждавате на десерта, ще набюда-вате фолклорно шоу с музика на живо, последвано от демонстрации на Гаучо умения, традиционни игри, конни надбягвания.
Цена: ~150 $ (регулярен тур, обслужване на английски и испански език) Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Обща продължителност: около 8 часа

* Екскурзия до столицата на Уругвай – град Монтевидео. Пътуване с хидрофойл, около 2 часа и 15 мин.
Рано сутринта, трансфер до пристанището, разположено в района Пуерто Мадеро, за отплаване към Монтевидео. Пристигане в Монтевидео. Екскурзията започва с посещение на монумента Граф Шпее, който се намира извън пристанището, след това продължава към Стария град, където се посещава Площада на свободата и паметника на националния герой. Турът продължава към Palacio Legislativo – една от най-красивите сгради в света със своите мраморни украшения. Време за снимки. Следва жилищният район El Prado, с неговите паметници и красиви градини.Посещение на Casa де Go-bierno, Обелиска и парка Batlle у Ordeñoz, където ще оцените най-известната карета-паметник La Carreta, минавоне през Футболния стадион Estadio Centenario, където е проведено първото световно първенство по футбол през 1930 г. Жилищ-ните райони Pocitos, Punta Carretas и Carrasco с техните великолепни частни жилища и завръщане по крайбрежието на реката и известното Rambla авеню с красиви плажове. Свободно време за снимки или просто да се насладите на атмосферата тук. Трансфер до пристанището, отплаване към Буенос Айрес. Трансфер до хотела. Целодневна екскурзия – тръгване от хотела в 06:00 ч. сутринта, връщане в хотела късно вечерта – около 22:00 часа. Обща продължителност около 15-16 часа. Доп. информация – турът е изморителен!
Екскурзията се осъществява при минимум 10 записани туриста. Цена: ~ 380 $ (частен тур). Включва: трансфери от / до хотела, фериботни билети, целодневен тур в Монтевидео само с местен екскурзовод , на английски език.
Рио де Жанейро

* Rio by Night- вечеря + Платаформа самба шоу

Вечеря в типичен бразилски ресторант. Платаформа шоу. Шоуто „Go Brazil 500 Years”, пресъздадено от група артисти от Платаформа шоу, разказва цялата бразилска история от нейните културни корени до днес, като представя всички ритми и характерни мелодии в забележителна хореография, а на финала – впечатляващи самба костюми и рит-ми. В края на шоуто, ще имате възможност да се снимате с участниците в шоуто, които минават през публиката в залата.
Цена: ~ 130 $. Включва: частен трансфер, екскурзовод, вечеря (без напитки), пищен шоу спектакъл! Обща продължителност: около 5 часа

* Тур из фавелите на Рио
Отпътуване от хотела към най-голямата фавела в Рио – Росина. Построена на стръмен хълм с изглед към Рио де Жаней-ро, тази фавела се намира на около един километър от най-близкия плаж. С население наброяващо около 70 000 човека (преброяване от 2010), Росина е най-гъсто населената фавела в Бразилия. В сравнение с други фавели в Рио, Росина има по-добре развита инфраструктура и тук има сгради като банки, медицински магазини, автобусни линии, кабелна телевизия, включително и на местно ниво – ТВ канал TV ROC (TV Rocinha). Ще имате възможността да видите и да научите повече за архитектурата, местните културни аспекти, начина на живот и всякакви подробности за живота във фавелите. Ще имате възможността да направите панорамни снимки към фавелата и Рио от панорамна тераса. Следва посещение на занаятчийския център в Росина. Турът продължава с преминаване през Estrada da Gávea, бивша състезателна пистана Формула 1. Посещение на едно от общественте училища "MORANGUINHOS" или "SACI SABE Tudo". Тези социални проекти са финансирани от Favela TOUR. Освен редовните занимания, училището учи местните деца на начални компютърни умения, курсове по английски, музика, капоейра, балет и др ... Тези проекти нямат абсолютно никаква финансова подкрепа от бразилското правителство. Завръщане в хотела през всички плажове на южните зони.
Цена: ~ 60 $ (регулярен тур). Включва: регулярен трансфер, екскурзовод. Продължителност: около 3 часа

* ANGRA DOS REIS– Целодневна екскурзия до лагуните на залива Ангра дос Рейс, с включен обяд
Рано сутринта - отпътуване с автобус към Зеленото крайбрежие. На ~150 км западно от Рио де Жанейро е разположен районът Ангра дос Рейс, който представя ландшафт на повече от 100 острова. Круиз (около 4 часа) с типична лодка сред някои от най-красивите острови, спирка на тропически остров - ще имате възможност да поплувате в изумрудените води и да направите слънчеви бани. Обяд на лодката. Отпътуване с автобус обратно към Рио и завръщане в хотела къс-но вечерта. Продължителност: около 12 часа. Цена: ~ 75 $ (регулярен тур, обслужване само на английски език). Включва: регулярен трансфер с автобус, екскурзовод, разходка с лодка, обяд.
Забележка: Цените и часовете на допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване. Заявяват се и се заплащат в България!

* Билети за карнавала в Рио – различни варианти за места на Самбодрома (мястото, където минават всички самба училища и се осъществява карнавала), трансфер от и до хотела. Цени от 400 $. За повече информация се обърнете към нас. Моля да имате предвид, че веднъж заявени и заплатени, билетите за карнавала са в 100% анулационен срок. Местата, билетите и цените се потвърждават към момента на резервация.

Национален парк ИГУАСУ
* Nautical Adventure Tour – „Мокро приключение”с лодка по реката и под водопадите (аржентинска страна)
~40 $ (продължителност: около 20 минути)
* Полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (от бразилска страна) – ~120 $ (около 15 минути) – заявява се и се заплаща само на място, в зависимост от метеорологичните условия.

Информация

Обща информация за хотелите по програмата
Хотел AMERIAN BUENOS AIRES PARK 4*, БУЕНОС АЙРЕС
Хотелът се намира в сърцето на Буенос Айрес, само на 200 метра от популярната пешеходна улица Флорида и на 400 метра от най-новия административен район (барио) на града - Пуерто Мадеро; близо до площад Сан Мартин
В хотела има 152 комфортно обзаведени стаи, предлагащи всички удобства за приятен престой
На разположение на гостите в хотела са: американски а ла карт ресторант, традиционен пъб, зала за срещи, фитнес зала, сауна, безплатен Wi-Fi интернет
Хранене: закуска на шведска маса*** *** ***

Хотел SAINT GEORGE 4*, Пуерто Игуасу
Хотелът се намира на 300 м от центъра на Пуерто Игуасу, на 17 км от Национален парк Игуасу, на 19 км от международното летище Puerto Iguazu (Аржентина), на 25 км от междунар. летище Foz do Iguazu (Бразилия)
Разполага със 100 комфортно обзаведени стаи, от които: 53 стандартни стаи (22 кв.м), 34 Master Room (28 кв.м), 12 стаи тип Junior Suitе (33 кв.м), 1 апартамент
Master Room: баня, сешоар, кабелна телевизия, индивидуален климатик, телефон, мини бар, кафе и чай, безплатен Wi-Fi достъп.
Необходим е преходник за електрическата мрежа! Може да се вземе от рецепцията.

На разположение на гостите на хотела са: градина с джакузи и открит басейн с детска секция (предлагат се кърпи за басейна), солариум, сауна, стая за масаж, фитнес зала, зала за игри с тенис маса, магазин за подаръци, безплатен Wi-Fi достъп, лоби бар, бар при басейна - предлага разнообразие от сандвичи, пици и коктейли, на които можете да се насладите заобиколени от природата в приятна атмосфера, ресторант Doña María

Хранене: богата закуска на шведска маса

HILTON RIO DE JANEIRO COPACABANA 5*, Рио де Жанейро

Хотел с абсолютен лукс, с уникален плаж, на който да избягате от света, басейн за пълен релакс, избор от спа процедури и 2 ресторанта.
5-звездният Hilton Rio de Janeiro Copacabana е идеално разположен срещу сините води на плажа Копакабана. Той разполага с елегантен спа център и басейн на покрива, и двата са с прекрасен изглед към морето. Гостите могат да се насладят на местни и международни специалитети на известния Ristorante Alloro.

Hilton Rio de Janeiro Copacabana предлага светли и изискани стаи с климатик, телевизор и минибар. Те са елегантно оформени с дървени мебели, съвременен декор и топли, естествени тонове. Повечето стаи имат живописен изглед към океана.

Всяка сутрин се сервира популярна закуска на шведска маса със свежи плодове и сладкиши. СПА центърът в хотела разполага с разнообразни процедури и има и втори плувен басейн, който гостите могат да ползват.
Очарователни магазини, ресторанти и оживени барове се намират само на 2 пресечки от този хотел. Форт Копакабана е на 3.2 километра. Копакабана е чудесен избор за хора, интересуващи се от разходки по плажа, забележителности и прекрасни плажове.

Кратка обща информация за Аржентина и Бразилия
АРЖЕНТИНА е разположена в югоизточната част на Южна Америка
Името ѝ произлиза от латинското"Argentum", което означава сребро. Простира се на площ от 2 777 410 кв. км и граничи с Бразилия, Парагвай, Боливия, Чили и Уругвай. Население – над 40 млн. души. Официален език: испански.
Религия: над 90 % от местното население са римокатолици
В административно отношение Аржентина се дели на 23 провинции и 1 автономен град - Буенос Айрес.
Буенос Айрес е столица и най-голям град в Аржентина, както и втори по големина град в Южна Америка. след Сао Пауло (Бразилия). Той е важен културен, административен, икономически и туристически център. Разположен е на десния бряг на реката Ла Плата, при вливане в Атлантическия океан.
Население ~ 2 891 082 жители (2010 г.) Климат: субтропичен. Средна годишна температура - 17,6◦С.
Средни температури през октомври в Буенос Айрес ~ 22◦С. Средна минимална ~16◦С, средна максимална ~26◦С.
Часова зона: UTC/GMT - 3 часа. Часова разлика в Буенос Айрес спрямо България – 4 - 5 часа
Парична единица: Аржентинско песо (ARS). Телефонен код: +54. Напрежението в ел. мрежа е 220V/50 Hz

БРАЗИЛИЯ заема централната и източната част на Южна Америка
С площ от 8,51 млн. km² (47% от територията на континента) и над 190 млн. души, страната се нарежда на пето място по площ и по население в света. Граничи с Атлантически океан, Уругвай, Аржентина, Парагвай, Боливия, Перу, Колумбия, Венецуела, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана. Тя е единствената португалоговоряща страна в Америка и същевременно е една от най-мултикултурните и етнически разнообразни държави в света, резултат от силните миграционни процеси. Столица: град Бразилия
Рио де Жанейро (на португалски Rio de Janeiro - означава януарска река) е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Рио де Жанейро. Рио е вторият по големина град в Бразилия след Сао Пауло и е бил столица на страната от 1764 до 1960, когато столицата е преместена в гр. Бразилия. Климат: Климатът на Рио де Жанейро е тропичен саванен. Средната годишна минимална температура е 20°C. Средна температура на въздуха през м. октомври-ноември: ~27°C. Средна минимална ~22◦С, средна максимална ~30◦С. Часова зона: официално - 3 UTC.
Бразилия обхваща няколко часови зони. Часова разлика в Рио де Жанейро спрямо България – 5 – 6 часа.
Парична единица – Бразилски реал BR (R $).Телефонен код: +55.
Няма стандартно електрическо напрежение за цялата страна. Напрежението в ел. мрежа в Рио е 110 волта.
В повечето хотелски бани има изход за 220 волта.

 

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическото пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
* до 120 дни преди датата на пътуване – без неустойки
*от 119 до 90 дни преди датата на отпътуване – 20 % от стойността на ТП
*до 89 дни до 40 дни преди отпътуване – 50 % от стойността на ТП
*от 39 до 0 дни - 100 % от стойността на ТП

 

9039


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800001835 и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 318  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information