РАЗХОДКА В АМСТЕРДАМ - ВДЪХНОВЯВАЩО ПРИКЛЮЧЕНИЕ
с екскурзоводско обслужване на български език

Индивидуална програма 4 дни/ 3 нощувки
гарантирано провеждане на програмата при мин. двама записани туристи!

Дати по избор: всеки четвъртък-неделя; петък-понеделник или събота-вторник
с изключение на периоди, включващи дати, обявени за национални празници - официални почивни дни!

Aмстердам е впечатляваща комбинация от исторически забележителности, музеи, съхраняващи едни от най-прочутите произведения на изкуството, улички с хиляди велосипеди, цветни алеи и старомодни улични лампи, чиято светлина се отразява в каналите на града. Романтичните канали са повече от улиците и образуват лабиринт, който опасва целия град като мрежа. Амстердам е лишен от напрежението, характерно за големите мегаполиси,  това е град, в чиято атмосфера просто трябва да се потопиш...Интригуващ и цветен, толерантен и свободен, град на културата и вдъхновението.

Програма

Първи ден
Отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч. Трансфер до хотела.
Пeшеходен тур с професионален екскурзовод на български език "В сърцето на Амстердам" (Ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 1/2 часа): площад Дам с Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, Новата църква; Новия пазар, къщата-музей на Рембранд; площад Рембранд, колоритния плаващ пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, река Амстел, улица Рокин и др. 
Ще научим как от малко рибарско селище през 13-ти век Амстердам се превръща в един от най-значимите европейски градове - ще видим къде е започнало възникването му и как се е развивало строителството около река Амстел, ще разгледаме основните забележителности в историческия център, ще научим най-интересното за традиционната холандска архитектура - какво символизират изрядно подредените малки тухлички, за какво служат стърчащите външни куки на историческите къщи и защо жителите на града обичайно не поставят пердета зад прозорците си. Ще ви разкажем още защо Амстердам за най-популярния си квартал на „Червените фенери“ и ще надникнем зад тайните му, ще научим какво се продава в традиционния "кофишоп" и в традиционния холандски ресторант и още много за музеите, за традициите и за хората...

Свободно време.
Нощувка.
 
Втори ден
Закуска. Свободен ден или екскурзия по желание:
По желание (заплаща се допълнително):
"Зансе Сханс - докосване до миналото" (Продължителност на тура: 4 часа) с влак и екскурзоводско обслужване на български език. –  Заансе Сханс е очарователно селце, което се намира на 16 км. северозападно от Амстердам и представлява своеобразен музей на открито. Проектът за автентичното село е реализиран през периода от 1961 до 1974 г., когато се реставрират стари мелници и битови сгради. В боядисаните в зелено, изрядно подредени къщички работят занятчии, занимаващи се с производство на холандско сирене и “кломпи” – типичните холандски дървени обувки - от дървен материал в суров вид само за няколко минути пред очите ви ще се оформят оригинални кломпи, които след това се доукрасяват, боядисват, резбоват и лакират, за да съответстват на най-новите модни тенденции сред обувките. В  магазинчета, запазили духа и атмосферата на XVII-XVIII в., може да се посетят още работилници за порцеланови изделия, керамика, лъжици, накити, монети и др. Петте работещи вятърни мелници, емблематични за цяла Холандия, са друг акцент в градчето - те се използват за извличане на бои в различни цветове от дървесина, за дървообработка на трупи, за производство на електричество и за смилане на житни култури, както и за традиционно обезводняване на блатистите местности.
или
По желание (заплаща се допълнително): 
"Шопинг в Харлем - бижуто на Северна Холандия" с влак и екскурзоводско обслужване на български език. (Продължителност на тура: около 5 часа) - пешеходна разходка в сърцето на Харлем - най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до обичайните големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен богата природо-научна колекция, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник.. 

След завръщането в Амстердам ще имате възможност отново да се потопите в неповторимата атмосфера на града, да се разходите из малките улички на Амстердам, да опитате свежи рибни деликатеси, традиционните картофки със сос в книжна кесийка или ябълкови палачинки с чай от прясна мента.
Нощувка. 
 
Трети ден
Закуска. Свободен ден или екскурзия по желание:
По желание (заплаща се допълнително):
"Хага - разходка в Южна Холандия" с екскурзовод на български език.
Екскурзията включва двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна разходка в сърцето на Хага - историческите сгради в Binnenhof до езерото Хофвийвер - комплекс от готически сгради с историческо значение в центъра на Хага (най-старата в света сграда на парламент, която функционира и до днес, Залата на рицарите, откъдето днес кралицата отправя своето ежегодно обръщение, фонтана със статуята на Вилхелм ІІ от 19 в., Малката кула от 15 век, където се помещава кабинетът на министър-председателя), Palace Noordeinde - работното място на краля на Нидерландия, галерията Mauritshuis (с уникална колекция от произведения на холандските майстори - Вермеер, Рембранд, Халс и много други), която можете да посетите в свободното време. Разходка в пешеходната зона на града, където са разположени много магазини и заведения. При желание и интерес разходката може да се продължи до Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд към ООН (необходимо е ползване на градски транспорт - 6 € на човек). 

или
"Цветята на Keukenhof" с екскурзовод на български език. Холандия често се асоциира с лалетата, а пък лалетата в Холандия се асоциират с Keukenhof. Паркът е сред най-големите холандски забележителности, простира се на площ от 320 000 кв.м. и е отворен само два месеца през годината - от средата на март до средата на май. Именно в този период разцъфват милионите луковици, посадени ръчно още през есента. Над 800 вида цветя, сред които и редки видове лалета и орхидеи, японски вишни, живописни езера, специални тематични павилиони, водопади и фонтани превръщат парка в море от преливащи вълшебни цветове, а разходката - в незабравимо вдъхновяващо приключение.... Екскурзоводът ни ще ви придружи по време на пътуването до парка и ще ви покаже красотата на пролетните цветя, представени по уникален начин и с много въображение - във впечатляващи лабиринти на открито, водни пътеки или в специалните тематични павилиони. На място можете да поръчате или да купите и различни семена, луковици за редки цветя, книги и енциклопедии, както и да получите най-добрите съвети за градинарство от холандски експерти. Екскурзията се провежда само в периода на работа на парка: от края на март до средата на май.

Ако предпочитате да се насладите на
още един пълен ден в цветния Амстердам, нашето предложение е да се "загубите" в уличките на красивия квартал De Jordaan:
Квартал De Jordaan - Йордан е известен с кокетните си и цветни бутици, магазинчета, ресторанти на открито и галерии за модерно изкуство (намира се само на 10 мин. пеша от централния площад Дам по улица Raadhuisstraat). В живописния квартал - до канала Принсенхрахт е разположена протестантската Westerkerk (Западната църква), където е погребан Рембранд. Уникалните камбани на църквата звънят на всеки час от 1631 г., изпълнявайки различни мелодии. В непосредствена близост се намира и домът на Ане Франк, която в продължение на 2 години (1942-1944) се укрива там заедно със семейството си. Дневникът на момичето, писан през тези години, е преведен днес на повече от 60 езика, а къщата-музей привлича над 1 млн. посетители годишно (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да направите предварителна онлайн резервация).
или да отделите време за самостоятелно посещение на музеите на Амстердам:
Символичният надпис в червено и бяло "I AMSTERDAM", разположен на площада на музеите, както и внушителната сграда на Райксмузеум са само въведение към впечатляващите галерии, съхраняващи оригинали на Рембранд, Вермеер, Ян Стен и Франс Хаалс. Най-голямата гордост на музея е платното "Нощна стража" като абсолютен акцент на колекцията. Дори да не сте запален любител на изобразителното изкуство, този музей ще Ви остави без дъх. Срещу 5 евро можете да наемете аудиогид на руски или английски език, който според Вашите предпочитания може да настрите за обиколка на музея за 45 или за 90 мин. (Ако искате да посетите музея, е препоръчително да  направите предварителна онлайн резервация).
В Музея Ван Гог се съхраняват над 200 негови платна и над 500 рисунки. Картините са на първия етаж, а на горните етажи са разположени рисунките му, картини от колекцията на брат му Тео, рисувани от съмишленици на художника като Тулуз-Лотрек, Гоген и Моне, а също и временни изложби. Към експозицията са прикачени библиотека, посветена на Ван Гог, и магазин, който продава качествени репродукции на много от платната му. (Ако искате да посетите самостоятелно музея, е препоръчително да си направите предварителна онлайн резервация; В ден петък музеят работи с удължено работно време - до 22 ч.).

Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Полет за София.

 

Цени

Условия за плащане: депозит 50% при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

 

Примерни хотели по програмата "РАЗХОДКА В АМСТЕРДАМ":
Вариант 1: Ozo 4*, Holiday Inn Amsterdam 4* (или подобен). Настаняването е след 15:00 ч. Хотелите разполагат с просторно лоби, ресторант, самостоятелни стаи с комфортни мебели, луксозни тоалетни принадлежности и са удобно разположени в близост до спирка от трамвайната или метро мрежа на града. До идеалния център се стига за около 15-20 минути с градски транспорт.

Вариант 2: Movenpick Hotel Amsterdam City Centre 4*, NH Amsterdam Centre 4*, Hilton Amsterdam Centraal Station 4*, Inntel Amsterdam Centre 4* (или подобен). Настаняването е след 15:00 ч. Хотелите разполагат с просторно лоби, ресторант, самостоятелни стаи с комфортни мебели, луксозни тоалетни принадлежности и са удобно разположени в центъра на Амстердам, с пешеходен достъп до него.

ВАЖНО! Пакетните цени не се прилагат за периоди, включващи дати, обявени за национални празници - официални почивни дни!

Изпратете запитване на info@reyma.bg, за да получите оферта с най-добра цена за желаните от Вас дати на престой!


четвъртък-неделя;
петък-понеделник или събота-вторник
ВАРИАНТ 1:
хотел 4* извън център
ВАРИАНТ 2:
хотел 4* широк център
  за ранни резервации 
до 45 дни преди заминаване
стандартна цена за ранни резервации 
до 45 дни преди заминаване
стандартна цена
Цена за всички дати на заминаване:
от 01.10 до 30.11.2020;
 
965 лв 1075 лв 1275 лв 1385 лв
Цена за всички дати на заминаване:
от 16.02 до 31.03.2020
1080 лв 1190 лв 1390 лв 1500 лв
Цена за всички дати на заминаване: от 09.05 до 31.07.2020 1025 лв 1135 лв 1335 лв 1445 лв
Цена за всички дати на заминаване:
от 01.09 до 15.09.2020
1170 лв 1280 лв 1480 лв 1590 лв

Важно е да знаете: Хотелите в Амстердам изискват кредитна карта като гаранция или депозит в размер на мин. 50 € на стая на ден за покриване на евентуални разходи при ползване допълнителни услуги (минибар, румсервиз и др.); В края на престоя - при освобождаване на стаите, в случай че не са ползвани услуги, картата се освобождава, а депозитът се възстановява в пълен размер.

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и чекиран багаж до 23 кг.
 • 3 нощувки в хотел вариант по избор:
  • *Вариант 1 - хотел 4* извън център, на около 15-20 минути с метро
  • **Вариант 2 - хотел 4* с пешеходен достъп или на няколко спирки с трамвай от историческия център
 • Посрещане на летището в Амстердам
 • Трансфер летище- хотел – летище
 • Туристическа програма "В сърцето на Амстердам" с екскурзовод на български език
 • Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро, с асистанс

*ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ВАРИАНТ 1: Ozo 4*, Holiday Inn 4* или подобен;
**ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ВАРИАНТ 2: Movenpick Hotel Amsterdam City Centre 4*, NH Amsterdam Centre 4*, Hilton Amsterdam Centraal Station 4*, Inntel Amsterdam Centre 4* или подобен

Цената не включва:

 • Доплащане за единично настаняване - цена на запитване
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя. Заявява се до 5 календарни дни след резервация.

 • Градска такса - ~3 € на ден (заплаща се на място, на рецепция на хотела)
 • Разходи за градски транспорт: карта - 19 € на човек, валидна 72 часа след първата валидация или билети за еднократно ползване - 3,20 € (заплащат се на място)
 • Доплащане по желание за закуска - цена на запитване (заплаща се предварително).
  Моля имайте предвид, че поради ранния полет в деня на заминаването, закуска в последния ден от програмата не може да се ползва.

 • Входни такси за музеи и атракции в Амстердам, посещавани в свободното време
 • Екскурзии по желание (заявяват се и се заплаща предварително; записване на място не е възможно!):
  • "Зансе Сханс - докосване до миналото" (продължителност: около 4 часа; пътуване с влак - около 15 минути): 107 лв. на човек (провежда се при мин. 4 записани);
   Цената включва: двупосочен билет за влак (около 15-20 мин. в посока), екскурзоводско обслужване на български език с посещение на работилница за дървени обувки, мелница за подправки и мандра за кашкавал.
   Цената не включва: входни такси за обекти, които могат по желание да се посетят самостоятелно през свободното време (Старите мелници De Bonte Hen, De Zoeker - за олио, De Kat - за бои и др: 4,50 € на посетител за всяка мелница; Музей на Зансе Сханс: 10 € на посетител; Музей на мелниците: 4,50 € на посетител);
  • "Шопинг в Харлем - бижуто на Северна Холандия" с екскурзовод на български език при мин. 2 записани
   (Продължителност - около 5 часа; пътуване с влак - около 25 минути): 140 лв на турист при мин. 4 записани туристи; 186 лв на турист при мин. 2 записани туристи;
   Намаление за деца до 11,99 г.: -25%;
   Цената включва двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна разходка в сърцето на Харлем - най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен природо-научни колекции, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник.
  • "Хага - разходка в Южна Холандия" с екскурзовод на български език
   (Продължителност: около 6-7 часа; пътуване с влак - около 50 минути): 158 лв на турист при мин. 4 записани туристи; 211 лв. на човек на турист при мин. 2 записани туристи;
   Намаление за деца до 11,99 г.: -25%;
   Цената включва: двупосочен билет за влак, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна разходка в сърцето на Хага - историческите сгради в Binnenhof до езерото Хофвийвер - комплекс от готически сгради с историческо значение в центъра на Хага (най-старата в света сграда на парламент, която функционира и до днес, Залата на рицарите, откъдето днес кралицата отправя своето ежегодно обръщение, фонтана със статуята на Вилхелм ІІ от 19 в., Малката кула от 15 век, където се помещава кабинетът на министър-председателя), Palace Noordeinde - работното място на краля на Нидерландия, галерията Mauritshuis (с уникална колекция от произведения на холандските майстори - Вермеер, Рембранд, Халс и много други), която можете да посетите в свободното време. Разходка в пешеходната зона на града, където са разположени много магазини и заведения. При желание и интерес разходката може да се продължи до Двореца на мира, който днес е седалище на Международния съд към ООН (необходимо е ползване на градски транспорт - 6 € на човек).
  • "Цветята на Keukenhof" с екскурзовод на български език (провежда се само в периода на работа на парка - от края на март до средата на май.)
   (Продължителност: около 6 часа; пътуване с обществен транспорт - около 50 минути): 149 лв на турист при мин. 4 записани туристи; 198 лв. на човек при мин. 2 записани туристи;
   Намаление за деца до 11,99 г.: -25%;
   Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, входна такса за парк Keukenhof. Цената не включва транспорт до парка (ползва се обществен транспорт - цена около 13,50 € на човек, заплаща се на място). Екскурзията може да се организира и с частен трансфер - цена на запитване.

Цени на входни такси /с ориентировъчен характер, самостоятелно посещение/. Цените са ориентировъчни, възможно е да настъпят промени.
Резервация за музеите може да направите самостоятелно на съответния посочен сайт за всеки музей.
При резервация се изисква плащане с кредитна карта онлайн. Ако желаете съдействие от наша страна за онлайн резервация и плащане на входните такси, моля да имате предвид, че се начислява сервизна такса в размер на 5 лв за всяка трансакция.

Къщата-музей на Ане Франк - Възрастни: 9.50 €; Деца 10-17 г.: 5.00 €; Деца до 10 г.: 0.50 €.
Музеят ревностно съхранява атмосферата от времето, когато Ане Франк, семейството й и още четирима души се крият от нацистките гонения срещу евреите в продължение на 2 години (1942-1944 г.). Можете да се изкачите по стръмните тесни стъпала, за да видите скривалищата и да станете част от уникалното усещане. Музеят съхранява и много автентични материали, както и оригиналните страници от дневника на Ане Франк, който тя пише в "тайната къща". След края на войната единственият оцелял, бащата на Ане - Ото Франк, публикува дневника, който днес е преведен на над 60 езика.  "Гневът, бунтарството, смехът и надеждата, които извират от страниците, превръщат дневника в най-известната книга, писана от дете, в най-четения автентичен дневник в света и най-превежданата книга от нидерландски."
Работно време: 9:00-19:00 ч. /вход е възможен до 30 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: http://www.annefrank.org/en/Museum/Practical-information/Online-ticket-sales/

Райксмузеум е в топ 10 на най-известните музеи в света и е разположен във впечатляваща сграда от 19 век, открита отново за посещения след впечатляващ ремонт, за който са похарчени 491 млн. долара. Музеят съхранява оригинали на художниците Рембрандт, Вермеер, Ян Стен и Франс Хаалс, като най-голямата гордост на музея е платното "Нощна стража" на Рембранд. Дори да не сте запален любител на изобразителното изкуство, този музей ще Ви остави без дъх. Можете да наемете срещу 5 евро аудиогид на руски или английски език с избор за продължителност на тура 45 или 90 мин., който ще Ви преведе през най-важните зали.
Работно време: 9:00-19:00 ч. /вход е възможен до 45 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: https://www.rijksmuseum.nl/en

Музеят на восъчните фигури Мадам Тюсо - 20 €.  Музеят на восъчните фигури Мадам Тюсо се намира в сърцето на Амстердам, на площад „Дам”. Той е част от веригата музеи, собственост на английската фирма „Мерилин Ентъртеймънт”, които се намират в Лондон, Берлин, Лас Вегас, Ню Йорк и Холивуд. Голямото разнообразие от восъчни фигури привлича посетители от цял свят . Там можете да видите и да се снимате със фигурите на световно известни личности, политици, учени, поп и рок звезди, артисти и спортисти, както и да проследите историята на Амстердам (пресъздадени са сцени и велики личности от Златния век на града). Линк към сайта на музея: https://www.madametussauds.com/amsterdam/en/tickets/

Къщата-музей на Рембранд - 13 € за възрастен.  Къщата-музей на Рембранд се намира на оживена улица в еврейския квартал на Амстердам. Тук художникът се нанася със своето семейство през 1639 г. на 33 годишна възраст и както сам той казва, в този дом той преживява най-продуктивния период от своя живот по времето на Златния век на Холандия. Ако тази среща с изкуството не ви е достатъчна, можете да надникнете и в къщата-музей на друг голям холандски художник - Рембранд. В сградата от 17 век е съхранена почти непокътната покъщнината му, изложени са и много от неговите гравюри. Линк към сайта на музея: https://tickets.rembrandthuis.nl/en

Музеят Ван Гог (Paulus Potterstraat 7) - Възрастни: 17 €; Деца 0-17 г.: безплатно.
Прочутият художник е бил неизвестен приживе и е продал само няколко картини преди смъртта си. Едва през 1973 г. творбите му са откупени от фондация "Ван Гог" и изложени в музей. Музеят Ван Гог е открит през 1973 г. и съхранява колекция от многобройни картини и графики на прочутия художник, като обхваща различни етапи от неговото творчество, от младежките му години до смъртта му. Най-известните произведения в богатата сбирка на музея са „Жълтата къща”, „Стаята в Арл”, „Слънчогледи”.
Работно време: 10:00-18:00 ч. /вход е възможен до 30 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: http://www.vangoghmuseum.nl/en/plan-your-visit

Музеят на бирата Heineken Experience - Онлайн билет: 16 €; При закупуване на място: Възрастен: 18 €; Деца 12-17 г. - 12,50 €. В мини-пивоварната на изцяло обновения музей посетителите могат да се насладят на интерактивно забавно пътуване през процеса на създаване на прочутата марка бира, водени от опитен майстор пивовар.
Работно време: 10:30-19:30 ч.; Петък-неделя: 10:30-21:00 ч. /Билети на място се продават до 17:30 ч.; Вход е възможен до 45 мин. преди края на работното време/
Препоръчителна е предварителна онлайн резервация през сайта: http://www.heineken.com/bg/heineken-experience/tickets.aspx

Информация

FB 461  SOF AMS 0700 0900
FB 462  AMS SOF 1020 1400

Начин на плащане: депозит 50%  при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!  
Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална декларация от единия или двамата родители!


***

Полезно:

Градски транспорт*: В Амстердам трамвайната мрежа е перфектно развита и, заедно с метрото, е най-бързият и лесен начин за придвижване от и до всички точки на града. Билети се продават в самите трамваи или от автоматите в метро станциите, като еднократен билет за 1 час струва 3,20 €. Препоръчително е да си купите 48-часова или 72-часова карта за цялата мрежа на GVB градски транспорт - метро, трамваи, автобуси /влиза в сила от момента на първата валидация, като е важно да се знае, че при всяко слизане и качване трябва да се чекирате/.
Цената за GVB карта за 72 часа е 19 €; за 48 часа: 13,50 € (за цялата градска мрежа - метро, трамваи, автобуси); за 24 часа: 8 € (за цялата градска мрежа - метро, трамваи, автобуси);
За деца 4-11,99 г. се предлагат само GVB карти с 24 часова валидност: 4 €  (за цялата градска мрежа ).
Деца до 3,99 г. пътуват безплатно.

*Информацията е актуална към 01.01.2019. Възможни са промени!

***
Вместо GVB карта за цялата градска мрежа, можете да закупите и сити пас "I amsterdam"", но трябва да прецените дали за времето на престоя Ви ще имате време и интерес да посетите точно тези музеи, за които картата предоставя безплатен вход или входна такса с намаление. 
Цената за такъв пас е:
- 60 € с включена 24-часова карта за цялата градска мрежа;
- 80 € с включена 48-часова карта за цялата градска мрежа;
- 95 € с включена 72-часова карта за цялата градска мрежа ;
Подробна информация за атракциите, които можете да посетите безплатно с картата, на: http://www.iamsterdam.com/en/visiting/i-amsterdam-city-card/city-card-offers

***


Времето: Бъдете готови за променливо време. За Амстердам е типично в рамките на 1 час да се редуват многократно дъжд и слънце. Винаги носете със себе си дъждобран или чадър.

Пазаруване: От понеделник до сряда повечето магазини затварят в 18 часа, в четвъртък и петък често работят до 21 часа. По-малките и локални магазини в понеделник отварят по обяд.

Кафенета: В заведенията с надпис "Coffeshop" не се предлага кафе, а различни продукти с минимално количество лека дрога /до 5 гр./. В тези заведения не могат да влизат лица под 18 години, като за целта във всяко заведение се изисква представянето на лични документи. Цигари от всякакъв вид могат да се пушат само в кафенето и никъде другаде, нито по улиците, нито на обществени места. Популярните спейс кейкове се продават на бара, шоколадови са и струват между 5 и 7 евро.

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: мин. двама пътуващи

Запитване

Разходка в Амстердам - самолетна екскурзия


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 320  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information