ПОЧИВКА В КИПЪР - 7 нощувки в АГИА НАПА

Дата на отпътуване: 17.09.2019; 22.09.2019

Слънчев и живописен, средиземноморският остров Кипър от древни времена се слави като великолепен курорт. Гръцките легенди гласят, че точно тук е родена Афродита, богинята на любовта и красотата. Прекрасен средиземноморски климат, изумително чисти плажове и топло море, шумни развлекателни центрове, отлични аквапаркове, богата екскурзионна програма, уникални спа-програми и национални фестивали, богат избор на хотели – от първокласни петзвездни до весели младежки и комфортни семейни хотели. На Кипър има всичко, което ще направи почивката Ви незабравима – здравословен климат, красота и прекрасно настроение, а курортният сезон продължава от април до октомври. Неголемите размери на острова се компенсират от огромно количество забележителности от различни епохи, от древни до антични, от късното средновековие до новото време. Традиционната Кипърска кухня ще се хареса на всички ценители на средиземноморските традиции, а националното гостоприемство на Кипър е ставало все по - добро с вековете.

Плажният отдих на Кипър се ползва с голяма популярност. Първо, има разнообразие от плажове - от живописните и уютни неголеми заливи със скали и чакълести плажове, до широките пясъчни коси и плажове с вулканичен, тъмен пясък. 45 плажа н острова са наградени Син флаг на ЕС - за безопасност и чистота. В същото време всички плажове са Кипър са общински, така че дори луксозните хотели нямат собствени плажове.

ПРОГРАМА:

Ден 1:
Полет София - Ларнака с АК "Bulgaria Air". Посрещане на летище Ларнака и трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00. Свободно време. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия "Кипърски колорит - яздене на магарета". Започнете кипърското си приключение с едно увлекателно пътешествие, което ще ви запознае със селските традиции на Кипър. Магаретата, които са се превърнали във "визитна картичка" на острова, до неотдавна са били истински помощници във всяко домакинство. В парка на животните ще ви посрещнат с истинско кипърско гостоприемство. Ще се насладите на селски хляб, традиционно кипърско сирене, маслини и местната спиртна напитка "Зивания". След задължителна инструкция, ще се предвижите, яздейки магаре, до църквата "Свети Георги", украсена с великолепни стенописи. А след това - вечеря с домашно приготвени ястия и вина (включени в цената на екскурзията). Уроците по национални танци и сиртаки няма да оставят никого безразличен. Доброто настроение и приятната атмосфера са гарантирани. Препоръчваме да бъдете с удобни обувки. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия "Гранд тур на острова" или "Пафос - Курион" : "Гранд тур на острова" е увлекателна обзорна екскурзия, която ще ви запознае с историята, културата и традициите на острова. В планинското селце Лефкара ще видите традиционната каменна архитектура на острова, сребърни накити, както и известната местна дантела. След това, преминавайки през много малки села и покрайнините на столицата Никозия, ще достигнете до планината Троодос. Ще се изкачите до най-високата точка на острова - Олимпус, откъдето се открива живописна гледка към залива Морфу. Следващата спирка е световноизвестният манастир "Кикос" - не само един от най-богатите, но и от най-големите и най-известни манастири в Кипър. Този манастир повече от 900 години пази чудотворната икона на Богородица, която според преданието е изписана от самия апостол Лука. Обяд (включен в цената на екскурзията) в традиционна селска таверна ще ви позволи да опитате особеностите на националната кухня. В края на обиколката ще посетите винарна, където ще дегустирате кипърски вина. Пояснения: според правилата, посетителите на манастири трябва да бъдат облечени в съответствие - шорти и открити рамене не се допускат; поредността на посещенията на забележителности може да бъде променена; "Пафос - Курион" - тази екскурзия ще ви разходи по стъпките на боговете и знаменитите места на острова, за които се носят легенди и митове. Ще посетите древния град-държава Курион, където ще видите впечатляващия амфитеатър от гръко-римската епоха и дома на Евстолий. Ненапразно Кипър е наричан „Остров на любовта“, тъй като според преданието точно тук гръцката богиня на любовта и красотата е излязла от морската пяна. Влюбените, които са се къпали там, където е родена Афродита, вече никога няма да се разделят, а този който още не е намерил любовта си, задължително ще я срещне. Ще посетите древната столица на острова – град Пафос, където ще се отбиете в дома на Дионис. Това място е прочуто със своите уникални мозайки с изображения на митични и исторически сцени. В края на пътешествието ще имате възможност да се разходите по крайбрежната улица на Пафос и да похапнете (обяда не е включен в цената на екскурзията). Препоръчваме да носите слънцезащитен крем, бански и плажна кърпа. Поредността на посещенията на забележителности може да бъде променена. Връщане в хотела. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия "Сафари с бъгита" - приключение, което може да задоволи всеки любител на високия адреналин. Шофирайки бъги, ще може да се насладите на особената красота на югоизточното крайбрежие на Кипър. Ще изминете малко над 40 км и ще поемете по протежение на "зелената линия", която разделя Северен и Южен Кипър - през села, ферми, портокалови горички и плантации. При завръщането си в стопанството ще ви очаква вечеря (включена в цената на екскурзията), приготвена от майстори-готвачи в традиционния кипърски стил: месо на скара, печени картофи, салати, вино, кипърска водка Зивания, сокове и още, за всички вкусове. И, разбира се, музика и танци! Ние ви бъдат предоставени костюми за шоу, в което и вие ще можете да вземете участие: кипърски танци, гръцко "сиртаки". Ще бъде забавно! Връщане в хотела и нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия "Никозия - столица на две култури". Денят започва с посещение на столицата на острова - Никозия. Това е единствената столица в света, която е разделена на две части и е едновременно столица на две държави - столица на Кипър и столица на ислямската, непризната от никого страна. Първата спирка в програмата е Археологическия музей. Сякаш возейки се на машина на времето, ще видите цялата история на острова, датираща повече от 10 000 години. Тук се съхраняват безценни колекции от кипърската античост и произведения на изкуството. След това ще преминем по венецианските стени и бастиони на XVI век, построени от великия венециански архитект Джулиано Саворняно. Ще посетите катедралата на Свети Йоан в непосредствена близост до Президентския дворец. Катедралата е построена в средата на XVII век и нейните стенописи изобразяват сцени от Библията и историята на откриването на гробницата на Св. Варнава. След обяд в уютна таверна (включен в цената на екскурзията), ще се разходите по тесните пешеходни улички в самото сърце на столицата. След преминаване на границата, ще видите църквата "Света София" - паметник на готическата архитектура, чието строителство е продължило над сто години от XIII век насам, а след превземането на острова от Османската империя е превърната в джамия. Със себе си трябва да носите паспорт. Поредността на посещенията на забележителности може да бъде променена. Връщане в хотела. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия "Морско сафари". Морската разходка на комфортно корабче ще ви подари незабравими впечатления и много положителни емоции. Ще научите историята и ще посетите мястото, където е потънал шведският кораб "Зинобия", което е едно от 10-те най-интересни подводни обекти в света. На всички, които желаят да видят потъналия кораб, ще бъдат предоставени маска, плавници и шнорхел. Ще видите и Червените скали - местообитание на морския орел, както и рибна "ферма", разположена в морето. Красивите морски пещери на Нос Пила и истински пиратски пещери също ще са част от обиколката. Ще можете да поплувате в лазурната вода на синята лагуна при нос Каво Греко, който се намира в близост до "Моста на влюбените" - естествен каменен мост, изключително популярен сред влюбените двойки. Заключителна част на програмата ще е запознанството с историята на събитията от 1974 г., довели до разделянето на остров Кипър на две части. Лично ще се убедите и в съществуването на "призрачен град" във Фамагуста. Обяд и местни напитки са включени в цената на екскурзията. Със себе си носете слънцезащитен крем, бански и плажна кърпа. Програмата на екскурзията може да бъде променена в зависимост от времето. Връщане в хотела. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Ден 7:
Закуска в хотела. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Вечеря (с изключение на записаните на пансион BB) и нощувка.

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Багажът може да бъде оставен в стая до рецепция, предназначена за съхранението му. Свободно време до трансфера за летище Ларнака. Полет Ларнака - София на АК "Bulgaria Air".

Програмата е примерна - последователността и провеждането на екскурзиите се определя на място в Кипър.


ВАЖНО: Цените са валидни при минимум 2-ма пътуващи и са с включени самолетни билети по редовни полети на Bulgaria Air.

Полетно разписание:

вторник София (Терминал 2) - Ларнака 18:00 - 20:00
вторник Ларнака - София (Терминал 2) 21:10 - 00:50 (+1)Цени

Резервации:
- авансово плащане - 30% от общата цена
- доплащане: до 22 дни преди датата на пътуване

 

Хотел Corfu е разположен само на 5 минути пеша от оживения център на Агия Напа с магазини и ресторанти, с изглед към плажа Grecian и рибарското пристанище в Агия Напа. Стаите са оборудвани с телевизор с плосък екран със сателитна телевизия, балкон, Разполага с открит басейн, както и отделен детски басейн и детска площадка.
www.corfuhotel.com.cy

Хотел Florida е разположен в туристическата зона, на 1 км от центъра на гр. Агия Напа, на 200 м от пясъчен плаж. Разстоянието до международното летище Ларнака - 55 км. В непосредствена близост до хотела се намират многобройни туристически забележителности, магазини и кафенета. На плажа -  чадъри, шезлонги: платено
https://cyprotelflorida.com/

Хотел Nestor се намира на 250 м от центъра на Агиа Напа и на няколко минути пешa от чудесен плаж с белоснежен пясък. В удобна близост са разположени разнообразни ресторанти, барове, магазини и нощни клубове. Хотелът е идеален избор за семейна почивка. Предлага безплатен WiFi, открит басейн със сладка вода и джакузи, спа-услуги. На плажа -  чадъри, шезлонги: платено
http://www.nestorhotel.com.cy/

Хотел Napa Plaza се намира в центъра на курорта Агиа Напа, на 500 м от брега на морето. Летището в град Ларнака е на 52 км. Построен е през 1989 г., последно реновиран през 2013 г. Част от персонала е рускоговорящ. Хотелът е само за възрастни, не се приема настаняване на лица под 16 г. Състои се от една триетажна сграда, с общо 221 стаи. Единствения хотел в Агия Напа, който е предназначен само за възрастни над 16 годишна възраст.
Superior ROH (макс. 2 чов., 20 м2) - едностайни помещения с баня, с балкон или без балкон.
Superior Pool View (макс. 2 чов., 20 м2) - едностайни помещения с баня, с балкон или без балкон, при басейна.
napaplaza.com/

Хотел Christofornia се намира на 40 км от международното летище в Ларнака, на 3 км от центъра на град Агия Напа, на 200 м от брега на морето, ресторанти и известният плаж Nissi Bay. Последно реновиран през 2014г.
Standard Front Sea View (макс. 3 чов, 23 м2) - стандартни едностайни помещения с баня и балкон с гледка към морето.
Superior Room (макс. 2+2 чов, 31 м2) – едностайни помещения с баня и балкон с частичен или директен изглед към морето.
www.christofinia.com/

Дати на заминаване: 17.09.2019 - няма места | 22.09.2019 - няма места

 

Има възможност за настаняване на база ALL INCLUSIVE в хотел Florida, Napa Plaza и Nestor - цени на запитване

 

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

- самолетен билет София – Ларнака - София с директен полет на авиокомпания "„Bulgaria Air”;
- 23 кг чекиран багаж и 10 кг ръчен багаж;
- пътнически и летищни такси (в размер на 129 евро на човек към 15.12.2018);
- 7 нощувки в избрания хотел със закуски и вечери (без включени напитки);
- трансфери летище - хотел - летище;
- медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/ за лица до 64 г.

 

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

- доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 4 евро/8 лева за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 12 евро / 24 лева за 8 дни;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Армеец'' ЕАД"
- екскурзии по желание /закупуват се на място след пристигане/**

- Обз. екскурзия на острова "Гранд Тур" - 65 EUR на възрастен / 45 EUR на дете
- екскурзия "Кирения - Северен Кипър" - 75 EUR на възрастен / 40 EUR на дете
- екскурзия "Пафос - Курион" - 55 EUR на възрастен / 28 EUR на дете
- екскурзия с яздене на магарета - 59 EUR на възрастен / 35 EUR на дете /от района на Лимасол: 69 EUR на възрастен / 30 EUR на дете/
- екскурзия  "Морско Сафари" - 80 EUR на възрастен / 45 EUR на дете

 


Информация

Полезно за програмата:

При пристигането на летището в Кипър след преминаване на паспортен контрол:
- Получавате своя багаж. На мониторите над лентите за багажа е указан номера на полета, багажът от който ще се получава на съответната лента.
- Излезте от летището и отидете на гишето с надпис, указан във Вашия травел пакет  (то е разположено срещу изхода на залата за получаване на багаж).
- Узнайте номера на Вашето превозно средство за трансфер. За тази цел предайте Вашия ваучер (1 екземпляр) на гишето на представителя.
- Отидете на паркинга, намерете указаното Ви превозно средство за трансфер (номерата на автобусите са указани на предното стъкло), съобщете фамилията си на представителя, съпровождащ автобуса, за да Ви отбележи в своя списък, и оставете багажа си  в багажното отделение.
- Внимателно прослушайте информацията, която Ви съобщава по пътя към хотела съпровождащият трансфермен, включително  часа на инфо-срещата с Вашия хотелен гид.

В хотела:
- Отидете на рецепция, където ще ви бъде дадена регистрационна карта, която трябва да попълните на английски език.
- Предайте регистрационната карта, ваучера (1 екземпляр) и международния си паспорт/лична карта (след като бъде копиран, документът за самоличност ще Ви бъде върнат; уточнете на рецепция кога ще стане това).
- Настаняването се извършва 14:00-15:00 (ако искате да бъдете настанени по-рано от това, трябва предварително да резервирате стаята за един ден по-рано. В този случай ще бъдете настанени веднага след като пристигнете в хотела).
- В стаята моля прочетете информацията, предоставена от хотела. Обърнете внимание кои услуги се заплащат и каква е цената им (като правило тази информация се предоставя в папка, която се намира на масата или на нощното шкафче).

Инфо-среща с хотелния гид:
Часът за инфо-срещата с хотелния гид се съобщава от съпровождащия трансфермен по време на трансфера Ви до хотела. В указаното време следва да отидете при хотелния гид, очакващ Ви във фоайето на хотела, като носите със себе си международния паспорт/лична карта, ваучера и полетната информация. За всички възникващи въпроси и проблеми може да се обръщате към гида или към рецепцията на хотела. Координатите на гида (вкл. мобилен телефон) и часовете му за посещение на съответния хотел са указани на информационното табло в лобито на хотела.

В деня преди обратния полет:
- Проверете на рецепция дали имате неплатени сметки за допълнителни услуги (мини-бар, телефон и др.) и при наличието на такива, моля извършете заплащането.
- Вечерта проверете на информационното табло или при Вашия гид часа на тръгване от хотела за трансфера към летището /за целта трябва да знаете номера на Вашия полет на връщане/

Напускане на хотела:
- В деня на заминаване е необходимо да освободите стаята до 12:00 и да предадете ключа на рецепция, като можете да оставите багажа си в помещението за съхранение на багаж в хотела.
- За да се избегнат усложнения, моля да не закъснявате за трансфера към летището и да бъдете във фоайето на хотела в указания за това час.


Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
-При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
-При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
-При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването..

Необходими данни:
-Три имена на латиница по документ за самоличност.
-Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
-Номер на документа за самоличност и дата на валидност.
-Забележка, в случай че лицето не е български гражданин.

9001


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 352  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information