ПОЧИВКА В ТУНИС 2019 на ALL INCLUSIVE - хотел по избор

Самолетна екскурзия

ПРОГРАМА заминаване в ден СЪБОТА от София

ДЕН – 1
София – Тунис
Излитане от летище София с чартърен полет за Тунис. Кацане на летище Енфида.
Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Продължителност на трансфер – около 1 час. Информационна среша с вашия представител.
Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН – 2
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Тунис – Картаген - Сиди Бу Саид
Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид:
Разглеждане на старата част на града, с калдаръмени пътеки и ориенталски дух – Медината от XIII век /ЮНЕСКO/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност. Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света - бижуто в тунизийското културно наследство.
Обяд (без включени напитки).
След обяда тръгваме за античния Картаген – перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най-знаменитите градове на древността, Според легендата градът е основан от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си при падането на град Тир. Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.
ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията, на място се заплаща 1 динар на човек за снимане.
Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид /наречен още Тунизийския Монмартър/, вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/.
Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата на ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки…, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки на фурми с канела.
Връщане в хотелите в Хамамет и Сус за вечеря. Нощувка.

 

ДЕН – 3
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Зоопарк Фригия сутринта и/ или Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма)
Полудневна екскурзия до тематичния Зоопарк Фригия. Ще имате възможността да надникнете в света на над 60 вида животински екземпляра, които не живеят в клетка, а в среда максимално близка до естествената им. Срещу минимално заплащане ще можете дори да нахраните част от тях. Посетителите ще имат възможност да се насладят на шоу с морски лъв, да се забавляват с песни и танци на фолклорна група Зулуси или пък да пояздят едногърби камили (срещу допълнително заплащане). Паркът е изключително добре уреден с алеи, магазинчета, тоалетни и атракции за деца. Прекрасен избор за семейна разходка. ВАЖНО: Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитен крем.
Връщане в хотелите в Хамамет и Сус. Свободно време. Вечеря.
Вечерна екскурзия по желание:
Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра- Една от най-грандиозните шоу- атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра.
Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!
Връщане в хотелите в Хамамет и Сус около полунощ. Нощувка.

 

ДЕН – 4
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Целодневна екскурзия до Кайруан и Ел Джем
Целодневна екскурзия до Кайруан и Ел Джем- Отпътуване за Ел Джем, където се намира най-добре запазения и най-голям амфитеатър в Северна Африка и трети в света. Предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
Връщане в хотелите в Хамамет и Сус. Нощувка.

 

ДЕН – 5

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Сахара и нейната магия (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)
Двудневна екскурзия Сахара- най-голямото пясъчно море в света. По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.
През първия ден започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис до пясъците на великата Сахара. Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазеният и най-голям амфитеатър в Северна Африка, трети в света. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия филм “Гладиаторът” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.
ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията, на място се заплаща 1 динар на човек за снимане)
Продължаваме към Матмата- най-известното селище на коренните Тунизийци, „Берберската столица на Тунис”, където ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители, ще имаме уникалната възможност да посетим част от подземните им жилища.
Матмата става особено популярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. Оттогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.
Следва обяд в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки).
След това ще се отправим към оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”, разположен сред оазис от финикови палми. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер.
Настаняване в хотел. Вечеря без включени напитки. Нощувка.

 

ДЕН – 6

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или за избралите Сахара и нейната магия (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)
Ранна закуска.
На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.
Продължаваме към Тозьор – единствения град-оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.
В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза- кристализирал пясък във формата нa цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”.
Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още “Замъкът на слънцето”. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад… място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”...
Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.
След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите.. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим , трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.
Връщане в хотелите в Хамамет и Сус за вечеря. Нощувка.

 

ДЕН – 7

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание:
Разходка с катамаран или Разходка с пиратски кораб
Разходка с катамаран: няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води. Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз, да излезете след природата и да опитате от магията на вятъра и водата.
или
Разходка с пиратски кораб- едно вълнуващо плаване, спектакъл с пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещне това морско приключение. Нощувка.

 

ДЕН – 8 / Отпътуване

Закуска.
Трансфер до летище Енфида за полет до България. Продължителност на трансфер – около 1 час.
ЗАБЕЛЕЖКА: За програмата с 9 нощувки, дни 8 и 9 са Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления. Отпътуване и трансфер за летище е в ден 10.

 

ПРОГРАМА заминаване в ден ПОНЕДЕЛНИК от София

ДЕН – 1
София – Тунис
Излитане от летище София с чартърен полет за Тунис. Кацане на летище Енфида.
Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Продължителност на трансфер – около 1 час. Информационна среща с представител.
Вечеря. Свободно време. Нощувка.

ДЕН – 2
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Тунис – Картаген - Сиди Бу Саид
Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид.
Нощувка.

ДЕН – 3
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание:
Разходка с катамаран или Разходка с пиратски кораб
Нощувка.

ДЕН – 4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Сахара и нейната магия (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)
Нощувка.

ДЕН – 5

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или за избралите Сахара и нейната магия (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)
Нощувка.

ДЕН – 6

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Зоопарк Фригия сутринта и/или Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма)
Вечеря.
Вечерна екскурзия по желание: Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра- една от най-грандиозните шоу-атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра.
Връщане в хотелите в Хамамет и Сус около полунощ. Нощувка.

ДЕН – 7
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Целодневна екскурзия до Кайруан и Ел Джем
Нощувка.

ДЕН – 8 / Отпътуване

Закуска. Трансфер до летище Енфида за полет до България. Продължителност на трансфер – около 1 час.
ЗАБЕЛЕЖКА: За програмата с 6 нощувки, екскурзиите Зоопарк Фригия и Мединат Ал Захра се провеждат в ден 6, екскурзията до Ел Джем и Кайруан се провежда в ден 3. Трансфер до летище и отпътуване за България са в ден 7.

 

ПРОГРАМА заминаване в ден ЧЕТВЪРТЪК от ВАРНА

ДЕН – 1
Излитане от летище Варна с чартърен полет за Тунис. Кацане на летище Енфида.
Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Продължителност на трансфер – около 1 час. Информационна среща с представителя ни.
Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН – 2
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид.
Нощувка.

 

ДЕН – 3
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Сахара и нейната магия (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)
Двудневна екскурзия Сахара- най-голямото пясъчно море в света. По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната, и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.
Нощувка.

 

ДЕН – 4
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или за избралите Сахара и нейната магия (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята).
Нощувка.

ДЕН – 5
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Целодневна екскурзия до Кайруан и Ел Джем
Нощувка.

ДЕН – 6
Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание:
Разходка с катамаран или Разходка с пиратски кораб
Нощувка.

ДЕН – 7
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
Зоопарк Фригия сутринта и/или Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма)
Нощувка.
Вечерна екскурзия по желание:
Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра- Една от най-грандиозните шоу-атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра.
Връщане около полунощ. Нощувка.

 

ДЕН – 8 / Отпътуване
Закуска. Трансфер до летище Енфида за полет до България. Продължителност на трансфер – около 1 час.

Цени

Условия за плащане: Първоначална вноска: 350 лв. при резервация. Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Marhaba Resort 4*

Marhaba Resort 4* e разположен в сърцето на туристическата зона на Сус. Част от веригата Marhaba hotels Chain. Изцяло готов да посрещтне и оправдае очакванията на своите клиенти. На 10 минути от центъра на града и в близост до пристанището Ел Кантауи. Хотелът е наскоро реновиран и се състои от 3 сгради:“Marhaba Club”, “Marhaba”, “Marhaba Neptune”.

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база All inclusive, с включени летищни такси, валидни за резервации направени до 20.12.2018 г.

7ALL / ЛЕВА Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая 3-ти / 4-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г. 2ро дете 2 – 11,99 г.
СОФИЯ      
04.05 – 11.05 7 904 лв.

959 лв. 832 лв. 784 лв. 832 лв.
11.05 – 18.05 7 904 лв. 959 лв. 832 лв. 784 лв. 832 лв.
18.05 – 27.05 9 973 лв. 1 044 лв. 880 лв. 818 лв. 880 лв.
27.05 – 03.06 7 973 лв. 1 044 лв. 880 лв. 818 лв. 880 лв.
03.06 – 10.06 7 992 лв. 1 069 лв. 893 лв. 828 лв. 893 лв.
10.06 – 17.06 7 992 лв. 1 069 лв. 893 лв. 828 лв. 893 лв.
17.06 – 24.06 7 992 лв. 1 069 лв. 893 лв. 828 лв. 893 лв.
24.06 – 01.07 7 992 лв. 1 069 лв. 893 лв. 828 лв. 893 лв.
01.07 – 08.07 7 1 079 лв. 1 245 лв. 955 лв. 872 лв. 954 лв.
08.07 – 15.07 7 1 079 лв. 1 245 лв. 955 лв. 872 лв. 954 лв.
15.07 – 22.07 7 1 079 лв. 1 245 лв. 955 лв. 872 лв. 954 лв.
22.07 – 29.07 7 1 079 лв. 1 245 лв. 955 лв. 872 лв. 954 лв.
29.07 – 05.08 7 1 104 лв. 1 301 лв. 973 лв. 884 лв. 972 лв.
05.08 – 12.08 7 1 123 лв. 1 344 лв. 986 лв. 893 лв. 985 лв.
12.08 – 19.08 7 1 123 лв. 1 344 лв. 986 лв. 893 лв. 985 лв.
19.08 – 26.08 7 1 123 лв. 1 344 лв. 986 лв. 893 лв. 985 лв.
26.08 – 02.09 7 1 106 лв. 1 318 лв. 974 лв. 885 лв. 973 лв.
02.09 – 09.09 7 1 003 лв. 1 168 лв. 901 лв. 833 лв. 901 лв.
09.09 – 16.09 7 1 003 лв. 1 168 лв. 901 лв. 833 лв. 901 лв.
16.09 – 23.09 7 1 003 лв. 1 168 лв. 901 лв. 833 лв. 901 лв.
23.09 – 30.09 7 1 003 лв. 1 168 лв. 901 лв. 833 лв. 901 лв.
30.09 – 06.10 6 899 лв. 978 лв. 829 лв. 781 лв. 828 лв.
ВАРНА      
29.08 – 05.09 7 1 071 лв. 1 268 лв. 949 лв. 868 лв. 949 лв.
05.09 – 12.09 7 1 003 лв. 1 168 лв. 901 лв. 833 лв. 901 лв.
12.09 – 19.09 7 1 003 лв. 1 168 лв. 901 лв. 833 лв. 901 лв.
19.09 – 26.09 7 1 003 лв. 1 168 лв. 901 лв. 833 лв. 901 лв.
26.09 – 03.10 7 981 лв. 1 121 лв. 886 лв. 822 лв. 885 лв.

Vincci Nozha Beach 4*

https://www.vinccihoteles.com/eng/Hotels/Tunisia/Hammamet/Vincci-Nozha-Beach-Spa

Хотелът е напълно реновиран през зимата 2007-2009. Хотелът е един от най-добрите в Хамамет със своята All inclusive концепция. Подходящ за семейства с деца. Разположен между Хамамет и Набел в залива на Хамамет, на брега на прекрасен пясъчен плаж. С множество магазини, заведения, наргиле бар в близост до хотела.

Цените са на човек, в стандартна стая, на база All inclusive, с включени летищни такси, валидни за резервации направени до 20.12.2018 г.

7ALL / ЛЕВА Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая 3-ти / 4-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г. 2ро дете 2 – 11,99 г.
СОФИЯ      
04.05 – 11.05 7 948 лв. 1 019 лв. 863 лв. 806 лв. 877 лв.
11.05 – 18.05 7 948 лв. 1 019 лв. 863 лв. 806 лв. 877 лв.
18.05 – 27.05 9 1 030 лв. 1 120 лв. 920 лв. 847 лв. 938 лв.
27.05 – 03.06 7 1 030 лв. 1 120 лв. 920 лв. 847 лв. 938 лв.
03.06 – 10.06 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
10.06 – 17.06 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
17.06 – 24.06 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
24.06 – 01.07 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
01.07 – 08.07 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
08.07 – 15.07 7 1 175 лв. 1 293 лв. 1 022 лв. 920 лв. 1 047 лв.
15.07 – 22.07 7 1 175 лв. 1 293 лв. 1 022 лв. 920 лв. 1 047 лв.
22.07 – 29.07 7 1 175 лв. 1 293 лв. 1 022 лв. 920 лв. 1 047 лв.
29.07 – 05.08 7 1 175 лв. 1 293 лв. 1 022 лв. 920 лв. 1 047 лв.
05.08 – 12.08 7 1 175 лв. 1 293 лв. 1 022 лв. 920 лв. 1 047 лв.
12.08 – 19.08 7 1 175 лв. 1 293 лв. 1 022 лв. 920 лв. 1 047 лв.
19.08 – 26.08 7 1 175 лв. 1 293 лв. 1 022 лв. 920 лв. 1 047 лв.
26.08 – 02.09 7 1 103 лв. 1 205 лв. 971 лв. 883 лв. 993 лв.
02.09 – 09.09 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
09.09 – 16.09 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
16.09 – 23.09 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
23.09 – 30.09 7 966 лв. 1 040 лв. 875 лв. 815 лв. 890 лв.
30.09 – 06.10 6 908 лв. 969 лв. 835 лв. 786 лв. 847 лв.
ВАРНА      
29.08 – 05.09 7 1 030 лв. 1 118 лв. 921 лв. 847 лв. 939 лв.
05.09 – 12.09 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
12.09 – 19.09 7 1 006 лв. 1 089 лв. 904 лв. 835 лв. 920 лв.
19.09 – 26.09 7 998 лв. 1 079 лв. 898 лв. 831 лв. 914 лв.
26.09 – 03.10 7 949 лв. 1 020 лв. 864 лв. 806 лв. 878 лв.

*При настаняване на 2 възрастни + 2 деца, таксуването и за първо, и за второ дете е по цена за 2ро дете. Настаняването е в по-голямо помещение.


Vincci Marillia 4* Superiormar

https://www.vinccihoteles.com/eng/Hotels/Tunisia/Hammamet/Vincci-Marillia
Хотелът се намира в Ясмин Хамамет, известен със своите жасминови засаждания. Разположен е на първа линия, на 60км от Тунис, 8 км от древния град Хамамет. На 500 м от хотела са разположени основни магазини. С много добра локация. На пешеходно разстояние (10-15 мин) от новата медина в Хамамет!

Цените са на човек, в стандартна стая, на база All inclusive, с включени летищни такси, валидни за резервации направени до 15.12.2018 г.

7ALL / ЛЕВА Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая 3-ти / 4-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г. 2ро дете 2 – 11,99 г.
СОФИЯ
04.05 – 11.05 7 986 лв. 1 053 лв. 890 лв. 825 лв. 905 лв.
11.05 – 18.05 7 986 лв. 1 053 лв. 890 лв. 825 лв. 905 лв.
18.05 – 27.05 9 1 078 лв. 1 174 лв. 964 лв. 881 лв. 985 лв.
27.05 – 03.06 7 1 078 лв. 1 174 лв. 964 лв. 881 лв. 985 лв.
03.06 – 10.06 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
10.06 – 17.06 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
17.06 – 24.06 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
24.06 – 01.07 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
01.07 – 08.07 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
08.07 – 15.07 7 1 167 лв. 1 278 лв. 1 016 лв. 915 лв. 1 041 лв.
15.07 – 22.07 7 1 167 лв. 1 278 лв. 1 016 лв. 915 лв. 1 041 лв.
22.07 – 29.07 7 1 167 лв. 1 278 лв. 1 016 лв. 915 лв. 1 041 лв.
29.07 – 05.08 7 1 167 лв. 1 278 лв. 1 016 лв. 915 лв. 1 041 лв.
05.08 – 12.08 7 1 167 лв. 1 278 лв. 1 016 лв. 915 лв. 1 041 лв.
12.08 – 19.08 7 1 167 лв. 1 278 лв. 1 016 лв. 915 лв. 1 041 лв.
19.08 – 26.08 7 1 167 лв. 1 278 лв. 1 016 лв. 915 лв. 1 041 лв.
26.08 – 02.09 7 1 139 лв. 1 227 лв. 983 лв. 892 лв. 1 006 лв.
02.09 – 09.09 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
09.09 – 16.09 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
16.09 – 23.09 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
23.09 – 30.09 7 1 006 лв. 1 076 лв. 904 лв. 835 лв. 921 лв.
30.09 – 06.10 6 940 лв. 997 лв. 857 лв. 802 лв. 871 лв.
ВАРНА      
29.08 – 05.09 7 1 073 лв. 1 155 лв. 951 лв. 868 лв. 970 лв.
05.09 – 12.09 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
12.09 – 19.09 7 1 057 лв. 1 135 лв. 940 лв. 861 лв. 959 лв.
19.09 – 26.09 7 1 047 лв. 1 123 лв. 932 лв. 855 лв. 951 лв.
26.09 – 03.10 7 986 лв. 1 053 лв. 890 лв. 825 лв. 905 лв.

Omar & Dar Khayam 3* Premium 3*

Уебсайт:  http://www.khayamhotels.com/Hotel_dar_Khayam.asp
Разположен на един от най-красивите плажове на Хамамет, на 6 километра от центъра на града и на 60 километра от летище Тунис Картаген. хотел Dar Khayam 3* се отличава с хармонията на своята архитектура.

Цените са на човек, в стандартна стая, на база All inclusive, с включени летищни такси, валидни за резервации направени до 20.12.2018 г.

7ALL / ЛЕВА Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая 3-ти / 4-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г. 2-ро дете 2 – 11,99 г.
СОФИЯ      
04.05 – 11.05 7 873 лв. 982 лв. 829 лв. 653 лв. 763 лв.
11.05 – 18.05 7 873 лв. 982 лв. 829 лв. 653 лв. 763 лв.
18.05 – 27.05 9 935 лв. 1 076 лв. 879 лв. 653 лв. 794 лв.
27.05 – 03.06 7 935 лв. 1 076 лв. 879 лв. 653 лв. 794 лв.
03.06 – 10.06 7 905 лв. 1 037 лв. 855 лв. 653 лв. 779 лв.
10.06 – 17.06 7 905 лв. 1 037 лв. 855 лв. 653 лв. 779 лв.
17.06 – 24.06 7 905 лв. 1 037 лв. 855 лв. 653 лв. 779 лв.
24.06 – 01.07 7 905 лв. 1 037 лв. 855 лв. 653 лв. 779 лв.
01.07 – 08.07 7 1 113 лв. 1 334 лв. 1 022 лв. 653 лв. 883 лв.
08.07 – 15.07 7 1 113 лв. 1 334 лв. 1 022 лв. 653 лв. 883 лв.
15.07 – 22.07 7 1 113 лв. 1 334 лв. 1 022 лв. 653 лв. 883 лв.
22.07 – 29.07 7 1 113 лв. 1 334 лв. 1 022 лв. 653 лв. 883 лв.
29.07 – 05.08 7 1 113 лв. 1 334 лв. 1 022 лв. 653 лв. 883 лв.
05.08 – 12.08 7 1 113 лв. 1 334 лв. 1 022 лв. 653 лв. 883 лв.
12.08 – 19.08 7 1 113 лв. 1 334 лв. 1 022 лв. 653 лв. 883 лв.
19.08 – 26.08 7 1 113 лв. 1 334 лв. 1 022 лв. 653 лв. 883 лв.
26.08 – 02.09 7 1 086 лв. 1 296 лв. 1 000 лв. 653 лв. 870 лв.
02.09 – 09.09 7 927 лв. 1 070 лв. 873 лв. 653 лв. 790 лв.
09.09 – 16.09 7 927 лв. 1 070 лв. 873 лв. 653 лв. 790 лв.
16.09 – 23.09 7 903 лв. 1 032 лв. 854 лв. 653 лв. 778 лв.
23.09 – 30.09 7 872 лв. 982 лв. 829 лв. 653 лв. 763 лв.
30.09 – 06.10 6 841 лв. 935 лв. 804 лв. 653 лв. 747 лв.
ВАРНА      
29.08 – 05.09 7 1 007 лв. 1 183 лв. 936 лв. 653 лв. 830 лв.
05.09 – 12.09 7 927 лв. 1 070 лв. 873 лв. 653 лв. 790 лв.
12.09 – 19.09 7 927 лв. 1 070 лв. 873 лв. 653 лв. 790 лв.
19.09 – 26.09 7 880 лв. 995 лв. 835 лв. 653 лв. 766 лв.
26.09 – 03.10 7 872 лв. 982 лв. 829 лв. 653 лв. 763 лв.


Iberostar Averroes Hotel and Resort 4*

Хотелът се намира в курорта Ясмин Хамамет на тюркоазеното море на Тунис под безкрайното синьо небе. Разположен е на първа линия. Наред с всички активности, предлагащи се в хотела, локацията му е много атрактивна и спомага гостите да посетят различни забележителни места. Хотелът предлага настаняване в 266 стаи, включващи такива с гледки към Средиземно море и дори такива с частен басейн на терасата. Всички помещения са наскоро реновирани и са с гледка градина или море.

Цените са на човек, в стандартна стая, на база All inclusive, с включени летищни такси, валидни за резервации направени до 15.12.2018 г.

7ALL / ЛЕВА Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая 3-ти / 4-ти възрастен 1-во / 2ро дете 2 – 11,99 г.
СОФИЯ     
04.05 – 11.05 7 1 117 лв. 1 159 лв. 990 лв. 905 лв.
11.05 – 18.05 7 1 117 лв. 1 159 лв. 990 лв. 905 лв.
18.05 – 27.05 9 1 237 лв. 1 292 лв. 1 074 лв. 965 лв.
27.05 – 03.06 7 1 237 лв. 1 292 лв. 1 074 лв. 965 лв.
03.06 – 10.06 7 1 246 лв. 1 434 лв. 1 081 лв. 970 лв.
10.06 – 17.06 7 1 246 лв. 1 434 лв. 1 081 лв. 970 лв.
17.06 – 24.06 7 1 286 лв. 1 584 лв. 1 109 лв. 990 лв.
24.06 – 01.07 7 1 286 лв. 1 584 лв. 1 109 лв. 990 лв.
01.07 – 08.07 7 1 286 лв. 1 584 лв. 1 109 лв. 990 лв.
08.07 – 15.07 7 1 335 лв. 1 657 лв. 1 149 лв. 1 004 лв.
15.07 – 22.07 7 1 335 лв. 1 657 лв. 1 149 лв. 1 004 лв.
22.07 – 29.07 7 1 469 лв. 1 859 лв. 1 225 лв. 1 072 лв.
29.07 – 05.08 7 1 469 лв. 1 859 лв. 1 225 лв. 1 072 лв.
05.08 – 12.08 7 1 483 лв. 1 880 лв. 1 247 лв. 1 089 лв.
12.08 – 19.08 7 1 483 лв. 1 880 лв. 1 247 лв. 1 089 лв.
19.08 – 26.08 7 1 483 лв. 1 880 лв. 1 247 лв. 1 089 лв.
26.08 – 02.09 7 1 297 лв. 1 600 лв. 1 116 лв. 995 лв.
02.09 – 09.09 7 1 297 лв. 1 600 лв. 1 116 лв. 995 лв.
09.09 – 16.09 7 1 297 лв. 1 600 лв. 1 116 лв. 995 лв.
16.09 – 23.09 7 1 218 лв. 1 376 лв. 1 061 лв. 956 лв.
23.09 – 30.09 7 1 218 лв. 1 376 лв. 1 061 лв. 956 лв.
30.09 – 06.10 6 1 070 лв. 1 124 лв. 957 лв. 882 лв.
ВАРНА          
29.08 – 05.09 7 1 297 лв. 1 600 лв. 1 116 лв. 995 лв.
05.09 – 12.09 7 1 297 лв. 1 600 лв. 1 116 лв. 995 лв.
12.09 – 19.09 7 1 233 лв. 1 484 лв. 1 093 лв. 958 лв.
19.09 – 26.09 7 1 233 лв. 1 484 лв. 1 093 лв. 958 лв.
26.09 – 03.10 7 1 189 лв. 1 314 лв. 1 041 лв. 941 лв.

Доплащане стая с гледка море 140 лв на човек за престой 7 нощувки;
Доплащане Family room 2 възрастни +2 деца – 640 лв + цената за възрастен *2 + цената за дете *2;


Concorde Marco Polo 4* LUX

http://www.concorde-tunisia.com/En/hotel-marco-polo_107_81
Хотел Concorde Marco Polo 4 * се радва на уникално местоположение на брега на морето, срещу плажа на Ясмин Хамамет, в непосредствена близост (300м) или 10-15 мин. до яхтеното пристанище (марината) и от новата марина, и на няколко минути от търговски обекти, като магазини, заведения, увеселителни паркове и атракции. Хотелът се намира на 8км от стария град на Хамамет. На 500м от хотела са намира и спирката на автобуси. Идеално разположен в близост до морето в известния морски курорт Ясмин Хамамет – Тунис. Построен в елегантен мавритански стил, съчетаващ модерен комфорт и очарованието на стария свят, този разкошен 4-звезден хотел предлага широка гама от съоръжения и услуги, който обръща внимание на всеки малък детайл, за да сте сигурни, че ще имате незабравим престой.

Цените са на човек, в стандартна стая, на база All inclusive, с включени летищни такси, валидни за резервации направени до 15.12.2018 г.

7ALL / ЛЕВА Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая 3-ти / 4-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г. *2-ро дете 2 – 11,99 г.
СОФИЯ      
04.05 – 11.05 7 1 079 лв. 1 170 лв. 965 лв. 887 лв. 983 лв.
11.05 – 18.05 7 1 079 лв. 1 170 лв. 965 лв. 887 лв. 983 лв.
18.05 – 27.05 9 1 191 лв. 1 306 лв. 1 042 лв. 942 лв. 1 066 лв.
27.05 – 03.06 7 1 191 лв. 1 306 лв. 1 042 лв. 942 лв. 1 066 лв.
03.06 – 10.06 7 1 080 лв. 1 170 лв. 965 лв. 887 лв. 962 лв.
10.06 – 17.06 7 1 142 лв. 1 233 лв. 1 008 лв. 918 лв. 983 лв.
17.06 – 24.06 7 1 142 лв. 1 233 лв. 1 008 лв. 918 лв. 983 лв.
24.06 – 01.07 7 1 142 лв. 1 233 лв. 1 008 лв. 918 лв. 983 лв.
01.07 – 08.07 7 1 142 лв. 1 233 лв. 1 008 лв. 918 лв. 983 лв.
08.07 – 15.07 7 1 234 лв. 1 324 лв. 1 072 лв. 964 лв. 1 099 лв.
15.07 – 22.07 7 1 234 лв. 1 324 лв. 1 072 лв. 964 лв. 1 099 лв.
22.07 – 29.07 7 1 249 лв. 1 340 лв. 1 083 лв. 972 лв. 1 110 лв.
29.07 – 05.08 7 1 249 лв. 1 340 лв. 1 083 лв. 972 лв. 1 110 лв.
05.08 – 12.08 7 1 249 лв. 1 340 лв. 1 083 лв. 972 лв. 1 110 лв.
12.08 – 19.08 7 1 249 лв. 1 340 лв. 1 083 лв. 972 лв. 1 110 лв.
19.08 – 26.08 7 1 249 лв. 1 340 лв. 1 083 лв. 972 лв. 1 110 лв.
26.08 – 02.09 7 1 177 лв. 1 267 лв. 1 032 лв. 935 лв. 1 056 лв.
02.09 – 09.09 7 1 177 лв. 1 267 лв. 1 032 лв. 935 лв. 1 056 лв.
09.09 – 16.09 7 1 165 лв. 1 255 лв. 1 024 лв. 929 лв. 1 047 лв.
16.09 – 23.09 7 1 165 лв. 1 255 лв. 1 024 лв. 929 лв. 1 047 лв.
23.09 – 30.09 7 1 096 лв. 1 186 лв. 976 лв. 895 лв. 995 лв.
30.09 – 06.10 6 1 029 лв. 1 106 лв. 928 лв. 861 лв. 945 лв.
ВАРНА      
29.08 – 05.09 7 1 165 лв. 1 255 лв. 1 024 лв. 929 лв. 1 140 лв.
05.09 – 12.09 7 1 165 лв. 1 255 лв. 1 024 лв. 929 лв. 1 267 лв.
12.09 – 19.09 7 1 165 лв. 1 255 лв. 1 024 лв. 929 лв. 1 140 лв.
19.09 – 26.09 7 1 142 лв. 1 232 лв. 1 008 лв. 918 лв. 1 107 лв.
26.09 – 03.10 7 1 085 лв. 1 175 лв. 968 лв. 889 лв. 1 201 лв.

*При настаняване на 2 възрастни + 2 деца, таксуването и за първо и за второ дете е по цена за 2ро дете. Настаняването е в по-голямо помещение с две стаи.


Concorde Green Park 5*, LUX

5-звездният хотел Concorde Green Park Palace се радва на изключителна локация на крайбрежието на 500 м от пристанище Port El Kantaoui, в близост до едно от най-добрите голф игрища в Тунис и до търговските зони на града с множество туристически атракции. На 150 м от хотела се намира автобусна спирка, а гр. Сус е само на 12км. Хотелът предлага настаняване в 452 стаи и апартаменти. Много просторни и елегантни, с гледка към морето,голф игрище или градини, те предлагат  комфорт и модерно оборудване от най-висока класа, включително безплатен достъп до безжичен интернет. Хотелът разполага с голямо разнообразие от заведения за хранене.
Уебсайт: http://www.concorde-tunisia.com/En/green-park-palace_107_90

Цените са на човек, в стандартна стая, на база All inclusive, с включени летищни такси, валидни за резервации направени до 15.12.2018 г.

7ALL/ ЛЕВА Брой нощувки Човек в двойна стая Единична стая 3-ти / 4-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г. 2-ро дете 2 – 11,99 г.
СОФИЯ      
04.05 – 11.05 7 1 233 лв. 1 331 лв. 1 071 лв. 963 лв. 1 194 лв.
11.05 – 18.05 7 1 233 лв. 1 331 лв. 1 071 лв. 963 лв. 1 194 лв.
18.05 – 27.05 9 1 385 лв. 1 513 лв. 1 179 лв. 1 040 лв. 1 337 лв.
27.05 – 03.06 7 1 385 лв. 1 513 лв. 1 179 лв. 1 040 лв. 1 337 лв.
03.06 – 10.06 7 1 251 лв. 1 371 лв. 1 081 лв. 973 лв. 1 196 лв.
10.06 – 17.06 7 1 251 лв. 1 371 лв. 1 081 лв. 973 лв. 1 196 лв.
17.06 – 24.06 7 1 312 лв. 1 491 лв. 1 127 лв. 1 003 лв. 1 194 лв.
24.06 – 01.07 7 1 312 лв. 1 491 лв. 1 127 лв. 1 003 лв. 1 194 лв.
01.07 – 08.07 7 1 312 лв. 1 491 лв. 1 127 лв. 1 003 лв. 1 194 лв.
08.07 – 15.07 7 1 454 лв. 1 580 лв. 1 227 лв. 1 074 лв. 1 305 лв.
15.07 – 22.07 7 1 454 лв. 1 580 лв. 1 227 лв. 1 074 лв. 1 305 лв.
22.07 – 29.07 7 1 454 лв. 1 580 лв. 1 227 лв. 1 074 лв. 1 305 лв.
29.07 – 05.08 7 1 454 лв. 1 580 лв. 1 227 лв. 1 074 лв. 1 305 лв.
05.08 – 12.08 7 1 454 лв. 1 580 лв. 1 227 лв. 1 074 лв. 1 305 лв.
12.08 – 19.08 7 1 454 лв. 1 580 лв. 1 227 лв. 1 074 лв. 1 305 лв.
19.08 – 26.08 7 1 454 лв. 1 580 лв. 1 227 лв. 1 074 лв. 1 305 лв.
26.08 – 02.09 7 1 359 лв. 1 470 лв. 1 160 лв. 1 026 лв. 1 257 лв.
02.09 – 09.09 7 1 289 лв. 1 390 лв. 1 111 лв. 992 лв. 1 223 лв.
09.09 – 16.09 7 1 343 лв. 1 451 лв. 1 149 лв. 1 019 лв. 1 249 лв.
16.09 – 23.09 7 1 343 лв. 1 451 лв. 1 149 лв. 1 019 лв. 1 249 лв.
23.09 – 30.09 7 1 289 лв. 1 390 лв. 1 111 лв. 992 лв. 1 223 лв.
30.09 – 06.10 6 1 196 лв. 1 282 лв. 1 046 лв. 945 лв. 1 143 лв.
ВАРНА      
29.08 – 05.09 7 1 343 лв. 1 451 лв. 1 149 лв. 1 019 лв. 1 463 лв.
05.09 – 12.09 7 1 343 лв. 1 451 лв. 1 149 лв. 1 019 лв. 1 683 лв.
12.09 – 19.09 7 1 343 лв. 1 451 лв. 1 149 лв. 1 019 лв. 1 463 лв.
19.09 – 26.09 7 1 325 лв. 1 431 лв. 1 136 лв. 1 010 лв. 1 436 лв.
26.09 – 03.10 7 1 280 лв. 1 380 лв. 1 105 лв. 987 лв. 1 516 лв.

 *При настаняване на 2 възрастни + 2 деца, таксуването и за първо и за второ дете е по цена за 2ро дете. Настаняването е в по-голямо помещение с две стаи.

Доплащане за стая с гледка море- 100 лв на човек за 7 нощувки.ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетен билет София – Тунис (Енфида) – София с включени летищни такси
 • Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг. с размери 55x40x23
 • трансфери летище – хотел – летище
 • 6 нощувки (за дата 30.09.2019), 9 нощувки (за дата 18.05.2019) или за 7 нощувки на база All inclusive в хотел по избор:
  • в хотел Vincci Marillia Superior 4*
  • в хотел Dar Khyam 3+*
  • в хотел Concorde Green Park 5*
  • в хотел Iberostar Averroes hotel and resort 4*
  • в хотел Concorde Marco Polo 4* LUX
  • в хотел Vincci Nozha Beach 4*
  • в хотел Marhaba Resort 4*
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ
 • представител на туроператора


ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • Допълнителни екскурзии (описание можете да намерите в подкатегория "Екскузрии"
  • Двудневна екскурзия Пустинята Сахара: 95 евро на възрастен / 95 евро на дете (сафари с джипове и яздене на камили се заплаща допълнително – около 30 евро);
  • Целодневна екскурзия Кайруан и Ел Джем с включен обяд: 49 евро на възрастен/ 25 евро на дете;
  • Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид, с включен обяд: 60 евро на възрастен/ 30 евро на дете;
  • Полудневна екскурзия разходка с катамаран: 30 евро на възрастен/ 20 евро на дете;
  • Полудневна екскурзия разходка с пиратски кораб: 30 евро на възрастен/ 20 евро на дете;
  • Вечерна екскурзия Национална вечер Мединат Ал Захра – шоу програма + вечеря: 38 евро на възрастен / 38 евро на дете;
  • Полудневна екскурзия Зоопарк Фригия: 26 евро на възрастен / 20 евро на дете;
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета (цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара);
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.
 • "такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др."

Екскурзии

Екскурзии Тунис Сезон 2019:

Цените на допълнителните екскурзии са валидни за минимум 20 записани. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и др.

Екскурзия Вид Цена за възрастен Цена дете 2 – 11.99 г.
Сахара и нейната магия Двудневна 95 € 95 €
Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид Целодневна 60 € 30 €
Кайруан и Ел Джем Целодневна 49 € 25 €
Разходка с пиратка лодка Полудневна 30 € 20 €
Разходка с катамаран Полудневна 30 € 20 €
Мадинат ал Захра Вечерна 38 € 38 €
Зоопарк Фригия Полудневна 26 € 20 €

Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид (Целодневна)

Цена: 60 евро за възрастен / 30 евро за деца 2-11,99 г.
Разглеждане на старата част на Тунис, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIII век /ЮНЕСКО/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност.
Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо – най-известния музей с антични мозайки в цяла Африка – бужуто в тунизийското културно наследсто. В продължение на 3000 години, Тунис е бил дом на много цивилизации и всички те са намерили място в националния музей. В него се намира най-голямата световна колекция от римски мозайки, включително известната мозайка, изобразяваща поета Вергилий. Видяното в Бардо, го няма другаде по света – десетки изящни мозайки украсяват стените и подовете му във възхитителна демонстрация на изтънчения вкус и майсторство на древните творци.
Обяд (без включени напитки).
Съвсем близо до столицата Тунис е самият Картаген- перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността, Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. От римския период в Картаген най – добре са запазени термалните бани на римския император Антонин Пий и амфитеатърът на Адриан.
Разглеждане на руините, римските бани на Антонин и амфитеатъра на един от най-знаменитите градове в древността, възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.
Посещение на арт градчето Сиди Бу Саид- средиземноморско вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството.
Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата на ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки на фурми с канела.
Важно: входните такси за разглежданите обекти в Картаген, Тунис и Сиди Бу Саид са включени в цената, като на място се заплаща по 1 динар за снимане на обектите ( общо 3 динара на човек)
Цената включва: трансфер, обяд, билет за музея „Бардо“, беседа на български език.
Цената не включва: напитки по време на обяда, такса снимане за всеки от обектите, дължима на място, и разходи от личен характер.

Сахара и нейната магия (Двудневна)

Цена: 95 евро за възрастен / 95 евро за деца 2-11,99 г.
Започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахара- най-голямото пясъчно море в света. Там ще яздим камили, ще се любуваме на удивителните пейзажи в оазисите с финикови палми, ще видим как живеят троглодитите – хората, избрали за битието си подземни пещери в пустинята вместо удобствата на съвременния град, ще попаднем и сред декора на филмовата мегапродукция „Междузвездни войни”. По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.
През първия ден нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и трети в света ( след Рим и Капуа ) амфитеатър в Северна Африка. Римският колизеум е с диаметър 128 метра и капацитет за внушителните 35 000 зрители. Колизеумът е бил изграден през III век по времето на римския император Гордиан I, има чудесна акустика. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни. Днес амфитеатърът е място за ежегодния Музикален фестивал на симфоничната музика, който заменя гладиаторските битки, ревът на зверовете на арената и скандиранията на тълпата. Продължаваме към Матмата – най-известното селище на коренните Тунизийци - През XIV век роденият в Тунис арабски учен и историк Ибн Халдун пише, че берберите са могъщ, смел и многоброен народ, обитаващ Магреб от незапомнени времена. Селцето Матмата е сигурно най-неоспоримият пример за приспособимостта на човека, за умението му да превръща недостатъците на природната среда в предимство, за способността му да създава дом навсякъде и при всякакви условия. Ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители. Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.
ВАЖНО: Джип сафари – включено в цента. По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили – 30 динара/ 10 ЕВРО на човек, АТВ – 50 динара/17 ЕВРО за 1 човек и 70 динара/ 24 ЕВРО за двама, делтапланер при подходящи условия – 70 динара/ 24 ЕВРО на човек. На място се заплаща по 1 динар за снимане на всеки от посещаваните обекти.
На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.
Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.
В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”. Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още”Замъкът на слънцето “. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад… място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”.
Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.
След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. . Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим , трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан / ЮНЕСКО / Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.
Цената включва: трансфер с 3*/4* автобус, два обяда, входна такса за Ел Джем, офроуд с джипове, беседа на български език.
Цената не включва: напитки по време на обядите и вечерята, яздене на камили, каране на АТВ или делтапланер , такса снимане по обектите, дължима на място и разходи от личен характер.

Кайруан и Ел Джем (Целодневна)

Цена: 49 евро за възрастен / 25 евро за деца 2-11,99 г.
Ел Джем – където се намира най-добре запазения и трети в света (след Рим и Капуа) амфитеатър в Северна Африка. Римският колизеум е с диаметър 128 метра и капацитет за внушителните 35 000 зрители. Колизеумът е бил изграден през III век по времето на римския император Гордиан I, има чудесна акустика. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.
Днес амфитеатърът е място за ежегодния Музикален фестивал на симфоничната музика, който заменя гладиаторските битки, ревът на зверовете на арената и скандиранията на тълпата.
Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.
Цената включва: трансфер, беседа на български език, вход за Ел Джем.
Цената не включва: разходи от личен характер. Такса за снимане, дължима на място

Мадинат ал Захра (Вечерна)

Цена: 38 евро за възрастен / 38 евро за деца 2-11,99 г.
Една от най-грандиозните шоу-атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра! https://www.facebook.com/Medinat-Alzahra-Parc-644149072288586/
Екскурзията е вечерно мероприятие и отпътуването от хотелите е в около 16-17 ч. При пристигане в комплекса първо се разглежда вътрешен двор с животни – овце, змии, ястреби, “целуваща” камила… В няколко малки едноетажни сгради ще можете да се запознаете с дейности от бита на берберите – жени пекат хляб, тъкат килими и още, и още… След това, на специална сцена започва ритуал берберска сватба – в традиционни празнични носии върху специално украсена камила се извежда младоженката, съпроводена от музика, песни и акробатика върху арабски жребец.
Следва вечеря в ресторант на комплекса (включена в цената) с традиционни ястия и включени напитки (вино и безалкохолни – неограничена консумация). По време на вечерята, на сцена, на ниво над масите в продължение на около 1 час десетки танцьори, музиканти и факир забавляват гостите.
Лазерното шоу започва веднага след вечерята. Продължава около 1 час и 15 минути и разказва историята на Тунис (на руски, английски и френски езици). С най-модерната лазерна техника, на 3 огромни стени се прожектират сцени и декори, които служат за фон на самото представление – десетки актьори пресъздават битки сцени и събития от почти 3 хилядолетната история на Тунис.
Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!
Цената включва: трансфер до Мадинат ал Захра, шоу – програма, вечеря с вино и вода
Цената не включва: разходи от личен характер.

Разходка с пиратски кораб (Полудневна)

Цена: 30 евро за възрастен / 20 евро за деца 2-11,99 г.
Разходка с пиратски кораб- едно вълнуващо плаване, спектакъл със пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещтне това морско приключение. Върнете се назад във времето, когато сте мечтали да се качите на подобен кораб, да бъдете част от пиратско приключение, да покорявате нови брегове, да търсите скрити съкровища…
Цената включва: трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.
Цената не включва: напитки по време на обиколката, други разходи

Разходка с катамаран (Полудневна)

Цена: 30 евро за възрастен / 20 евро за деца 2-11,99 г.
Няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води.
Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз. Докато пребивавате на крайбрежната зона на Тунис. Насладете се на вълнуващото плаване и неповторимото усещане за свобода, по време на което ще ви бъдат сервирани безалкохолни напитки и плодове, под звуците на приятна музика!
Опъваме платната за незабравима морска разходка, по време на която да се отпуснете в приятно безгрижие. Изживейте усещането да плавате, задвижвани единствено от вятъра на борда на ветроходен катамаран и удоволствието да достигнете до красиви заливи, достъпни единствено по вода.
Екскурзията започва след закуска, връщането в хотелите е за обяд.
Цената включва: трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.
Цената не включва: напитки по време на обиколката, други разходи

Зоопарк Фригия (Полудневна)

Цена: 26 евро за възрастен / 20 евро за деца 2-11,99 г.
Тематичния Зоопарк Фригия- една различна концепция. Разположен между Сус и Хамамет, между Атласките планини и Средиземно море, с площ от 36 хектара.
Ще имате възможността да надникнете в света на над 60 вида животински екземпляра, които не живеят в клетка, а в среда максимално близка до естествената им. Срещу минимално заплащане ще можете дори да нахраните част от тях. Посетителите ще имат възможност да се насладят на шоу с морски лъв, да се забавляват с песни и танци на фолклорна група Зулуси или пък да пояздят едногърби камили (срещу допълнително заплащане).
Паркът е изключително добре уреден с алеи, магазинчета, тоалетни и атракции за деца.ВАЖНО: Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитен крем.Това е една от най-популярните екскурзии:Прекрасен избор за семейна разходка, много лека за провеждане – общо около 4 часа с трансфера от и до хотелите, като тръгването от хотелите е след закуска, а връщането около обяд.

Цената включва: трансфер и входна такса
Цената не включва: разходи от личен характер, допълнителни такси при наличие на такива.

Информация

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
София – Енфида: 09:35 / 09:50 ч.
Енфида – София: 10:35 / 14:45 ч.
Авиокомпания: Bulgaria air / Авиокомпания Bulgarian air charter за дати 04.05; 11.05; 18.05

Варна– Енфида: 09:00 / 09:50 ч.
Енфида – Варна: 09:10 / 15:10 ч.
Авиокомпания: Авиокомпания Bulgarian air charter от Варна:

Часовата разлика между Тунис и България е -2 часа. Т.е. в България 12.00 ч, а в Тунис 10.00 ч.


Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. При престой под 90 дни в Тунис не е нужна виза. Попълва се миграционна карта на летище.

 

Полезно:За обмен на валута в Тунис трябва да носите долари или евро. Тунизийският динар НЕ Е конвертируема валута и подобно на Египет, в Тунис е забранено да изнасяте валута! При пристигане и купуване на местна валута, задължително запазете квитанцията, която ще получите при обмяната. Може да ви бъде поискана при заминаване!


Условия за прекратяване на договор:
ПЪТУВАЩИЯ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

ПЪТУВАЩИЯ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

Минимален брой туристи: 140 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет

9007


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800004027/ валидна от 04.07.2018 до 03.07.2019 на "Далл Богг: Живот и Здраве" АД и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 260  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information