ПОРТУГАЛИЯ с дъх на Портвайн
с тръгване от София или Варна

8 дни / 7 нощувки/ 7 закуски / 5 вечери + вода и вино

Дати: 03.09. -11.09.18; 17.09.- 25.09.18;

Туристическа програма с обслужване на български език по време на целия маршрут.

Варна* - София – Лисабон- Фатима Томар – Транкозо* - Алмейда* - Линяреш* - Порто* - Амаранте* – Гимарайш* – Бон Жезус ду Монте* – Брага* - Куимбра - Лисабон – София – Варна*

ПРОГРАМА

1-ви ден София - Лисабон
За пътуващите от София сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 19.00ч. За пътуващите от Варна сборно време на аерогара Варна в 15:30 ч. Отпътуване за Португалия в 20:50ч. Пристигане на летището в Лисабон 23.00ч. Трансфер и нощувка в Лисабон.
2-ри ден Лисабон *
Закуска. Свободно време в Лисабон. Възможност за полудневна туристическа обиколка на Лисабон /допълнително заплащане/ с разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, с гледка към средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош. Нощувка.
3-ти ден Фатима – Томар - Селорико
Отпътуване за Фатима - третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастирът на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за Селорико. Настаняване в хотел Кинта дош Седрош. Дегустация на сирена и вина от долините на реките Дао и Доро – винарска изба - FTP Vinhos / допълнително заплащане /. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден Транкозо - Алмейда - Линяреш*
Закуска. Възможност за екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главният вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейският квартал. Отпътуване и разглеждане на Алмейда - укрепено селище, което от въздуха изглежда като 12-лъчева звезда. Тази забележителна крепост е построена през 17 век, около средновековен замък. Свободно време. Отпътуване за Линяреш, град – музей от 12 век. Разходка по тесните улички, която ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейския квартал и множество къщи в типичния за Португалия стил Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са използвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден Порто – Дегустация на вина в Порто*
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто /допълнително заплащане/. Отпътуване за Порто в 08.00ч. Разглеждане на втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Възможност за дегустация на прочутия Портвайн в изба на брега на реката /допълнително заплащане/. По желание и при наличие на свободно време възможност за разходка с корабче по река Доро. По време на круиза ще се насладите на впечатляващата гледка към стария квартал Рибейра и шестте моста над река Доро, свързващи Порто с Вила Нова де Гаия - Дон Луиш I, Дона Мария Пия, Сао Жоао, Арабида, Фрейшо и Инфанте. След това ще се отправите към устието на реката и живописното рибарско градче Афурада. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден Амаранте – Гимарайш - Бон Жезус ду Монте – Брага *
По желание еднодневна екскурзия до Амаранте – Гимарайш – Бон Жезус ду Монте – Брага /допълнително заплащане/. Отпътуване за историческото градче Амаранте, разположено на река Тамега. Продължаваме за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка .
7-ми ден круиз по река Доро - Дегустация на вина на борда *
Закуска. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. По бреговете и терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с влак срещу течението и с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Регуа в 17ч. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8-ми ден Куимбра - Лисабон - София
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Лисабон. Попътно разглеждане на Куимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Куимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Свободно време за последни покупки и вечеря в Лисабон. В 21.00ч трансфер до летището. Отпътуване за България в 00.10ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч., /на следващия ден/.
*Прстигане във Варна 08:00 ч.

 

Цени

Срокове и начин на плащане: Депозит 500 лв при резервация. Доплащане до 100% и стойността на допълнителните екскурзии - 30 дни преди отпътуване

Дати: Възрастен в стая с две легла Единична стая
03.09.-11.09.18
17.09.-25.09.18
1398 лв. 1748 лв.

 

Пакетната цена включва:

• Самолетни билети София – Лисабон - София
• Летищни такси /в размер на 37 евро към 31.10.2017г/
• Трансфери на място с автобус
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон
• 5 нощувки със закуски хотел 3* в Селорико да Бейра
• 5 вечери в хотела в Селорико с включени вода и ¼ бутилка вино на човек
• Екскурзия до Фатима и Томар
• Екскурзия до Куимбра
• Водач екскурзовод по време на пътуването
• Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗД Евроинс АД(има оскъпяване за лица над 63 г.)

 

Хотели по програмата:

    Hotel Quinta dos Cedros 3* www.ftphotels.com
    Hotel Vip Zurique 3* http://www.viphotels.com/ 

 

Цената не включва:

• Възможност за полет от и до Варна – 150 лв.

при минимум 20 туриста:
• туристическа обиколка на Лисабон – 25 евро /49 лв./
• екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш - 30 евро /59 лв./
• екскурзия до Порто - 54 евро / 106 лв./
• екскурзия до Амаранте – Гимарайш – Бон Жезус ду Монте – Брага -58 евро /114 лв./
• круиз по река Доро - Дегустация на вина на борда * - 100 евро /196 лв./
• дегустация на Портвайн в изба в Порто – 10 евро
• дегустация на сирена “Queijo da Serra” в Селорико да Бейра – 9 евро / 18 лв./

Деца до 10 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии /с изключение на круиза по река Доро/

 !!! БОНУС!!!
При закупуване на пакет от 4 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената

Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“. 

Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел – 2 евро на турист на дeн

Информация

Хотели по програмата:
Hotel Quinta dos Cedros 3* www.ftphotels.com
Hotel Vip Zurique 3* http://www.viphotels.com/

 

Полетно разписание София:

FB 563 Понеделник София 20:50 Лисабон 23:00
FB 564 Вторник Лисабон 00:05 София 06:00

Полетно разписание за полетите от Варна :

FB 978 Понеделник Варна 17:35 София 18:25
FB 564 Вторник София 07:10 Варна 08:00

 

Срокове и начин на плащане:
Депозит 500 лв при резервация.
Доплащане до 100% и стойността на допълнителните екскурзии - 30 дни преди отпътуване

Срокове за анулации и неустойки:
- до 60 календарни дни преди датата на тръгване – неустойка в размер на 100 лева. .
- от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
- от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;

Допълнителна информация:

Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на връщане. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия.
Ваксини – няма няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

Офертата важи при минимум 35 плащащи туриста.
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 плащащи туриста
При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

9015


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 08000001835/ валидна от 04.07.2018 до 03.07.2019 на "Далл Богг: Живот и Здраве" АД и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 286  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information