ЛИСАБОН и ПОРТО - 4 нощувки в Лисабон и 3 нощувки в Порто

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

София – Лисабон – Авейро – Порто – София – Лисабон – Авейро – Порто – Сантяго де Компостела – Брага – Гимараеш – Брага – Гимараеш – Коимбра – Лисабон – Коимбра – Лисабон – Синтра – Ещорил – Кабо да Рока – Кашкайш – Синтра – Ещорил – Кабо да Рока – Кашкайш – София


Лисабон е столицата на Португалия и несъмнено един от най-интересните градове в Европа. Разположен е върху седем ниски хълма при вливането на река Тежу в Атлантическия океан. В центъра на Лисабон има широки, оградени с дървета площади, тротоари с мозайка и улични кафенета. Старият град притежава невероятна атмосфера - стръмни улички, усипани с уютни барове, ресторанти и магазини. През 1755 г. по-голямата част от Лисабон е унищожена от разрушително земетресение, последвано от пожар и вълни цунами. Градът е възстановен само за няколко години и днес притежава всичко, което е необходимо, за да се влюбиш в него.

Порто е град в Северозападна Португалия, втори по големина в страната. Разположен е живописно на брега на океана и на устието на река Дуеро, на което се дължи и благоприятният, умерен климат. Историческият център на града, с характерните старинни къщи, чиито фасади са покрити с пъстри керамични плочки, е паметник на световната култура на ЮНЕСКО. Порто е древен град, но с младежки дух и невероятна атмосфера. Тук има за всеки по нещо – културни паметници, хармония от древна и модерна архитектура, търговски улици, удивителни гледки, пясъчни плажове, деликатесна кухня и традиционно вино... Порто е награден за най-добра европейска дестинация през 2012 и 2014 г.

Програма:

1-ви ден    София  - Лисабон
Сборно време на Аерогара София, Tерминал 2 в 18.00ч. Отпътуване за Португалия в 19.50ч. За пътуващите от Варна - сборно време на аерогара Варна в 15:30 ч.  Пристигане на летището в Лисабон в 22.00ч. Нощувка в района на Лисабон.
2-ри ден    Лисабон
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон: запознаване с манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, разходка по Руа Аугуща. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Връщане в хотела. Нощувка.
3-ти ден     Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил
Закуска. Свободен ден. По желание : екскурзия Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил /допълнително заплащане/. Отпътуване за Кабо да Рока – най–западната континентална точка на Европа. След това продължаваме към Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие, предпочитано от аристократите и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия; разглеждане на яхтеното пристанище, казино Ещорил и неговите градини.  Връщане в хотела. Нощувка.
4-ти ден    Лисабон – Назаре – Авейро – Порто
Закуска. Отпътуване за Порто. Попътно разглеждане Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия. Продължаваме към Авейро. Градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота.  Настаняване в хотел в района на Порто вечерта. Вечеря. Нощувка.  
5-ти ден    Порто
Закуска. Отпътуване в 08.00ч за втория по големина град в Португалия,  разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/ и квартал Рибейра. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула - Густав Айфел. Посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн /допълнително заплащане/. Свободно време. По желание и при наличие на достъчно свободно време - разходка с корабче по река Доро. По време на круиза ще се насладите на впечатляващата гледка към стария квартал Рибейра и шестте моста над река Доро, свързващи Порто с Вила Нова де Гаия -  Дон Луиш I, Дона Мария Пия, Сао Жоао, Арабида, Фрейшо и Инфанте.   След това ще се отправите към устието на реката и живописното рибарско градче Афурада. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден      Амаранте – Гимарайш - Брага
Закуска. Свободен ден. По желание: екскурзия до Амаранте, Брага и Гимарайш /допълнително заплащане/. Отпътуване за историческото градче Амаранте, разположено на река Тамега. След това ще разгледаме първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно – средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях.  Разглеждане на замъка Сао Мигел от 10в, историческия център и двореца на дуковете на Браганса от 15в.  Отпътуване за средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворец,  Праса де Република, сградата на Общината и др. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден    Куимбра - Лисабон
Закуска. Отпътуване за Лисабон. Попътно разглеждане на Куимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Куимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положен първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Пристигане в Лисабон следобяд. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.    
8-ми ден     Ажуда – Кейлуж - Замъците на Синтра
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Ажуда – Кайлуж - Синтра /допълнително заплащане/. Посещение на Национален дворец  Ажуда с неговия впечатляващ интериор. Тронната зала е най – забалежителна, с невероятно изрисуваните си тавани. Много интересни са също : Балната зала, Музикалната стая и Зимната градина.  След това ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за кралска резиденция. В Синтра/UNESCO/ има възможност за посещение на Паласио Насионал Синтра – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в; величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски; Кинта де Регалейра /UNESCO/ – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е Обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали. Свободно време за последни покупки и вечеря. В 20.00ч трансфер до летището. Отпътуване за България в 23:15ч.
9-ти ден     Лисабон - София
Пристигане на аерогара София в 05.10ч. Отпътуване за Варна в 07.10ч. Прстигане във Варна в 08:00 ч.

 

Цени

Депозит - 500лв. при резервация.
Доплащане до 100%  и заплащане на заявените допълнителни услуги - 30 дни преди отпътуване

Дата

Турист в стая с две легла

Турист в единична стая

Дете до 12 год. на доп. легло

06.09.2018 -  2 места

1498 лв

1870 лв

1298 лв

20.09.2018

1498 лв

1870 лв

1298 лв

 

 Цената включва:

•    Самолетен билет за директен полет София – Лисабон – София с АК „България Еър“
•    23 кг. чекиран багаж, до 8 кг. ръчен
•    Летищни такси към самолетният билет
•    Трансфер с автобус летище – хотел – летище в Лисабон
•    4 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Лисабон
•    3 нощувки със закуски в хотел 3* в  района на Порто
•    3 вечери в района на Порто
•    Полудневна туристическа обиколка на Лисабон
•    Полудневна туристическа обиколка на Порто
•    Разглеждане на  Назаре  и  Авейро
•    Водач/ Екскурзовод на български език по време на туристическите обиколки и по време на целия престой в Португалия
•    Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR с ЗК „Евроинс“ АД
•    Слушалки по време на туровете

Цената не включва:

•    Възможност за полет от и до Варна с включен багаж – 150 лв. /подлежи на препотвърждение/
•    Допълнителни екскурзии на място / при минимум 20 туристи/:
--> традиционна Фадо вечер с вечеря при минимум 20 човека – около 50 EUR / организира се на място от представителя на агенцията/
-->еднодневна екскурзия до Ажуда - Кейлуж -  Синтра – 41 EUR
-->еднодневна екскурзия до Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил - 45 EUR
-->еднодневна екскурзия до Амаранте – Гимарайш - Брага - 47 EUR
     Деца до 10 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии /с изключение на Фадо вечер/
     !!! БОНУС!!! При закупуване на пакет от 3 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената им.
•    Обяди и вечери, освен описаните в „цената включва“
•    Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел – 2 Евро на турист/ на дeн за Лисабон и 1 Евро на турист/ на дeн в района на Порто
•    Входни такси за посещаваните обекти – от 3 до 18 EUR всеки
•    Посещение на винарска изба и дегустация на Портвайн - 15 EUR
•    Транспорт от центъра на Синтра до замъка Пена – 6.90 EUR /в двете посоки/
•    Застраховка „Отказ от пътуване” /за туристи над 63 г. има увеличение/
•    Разходи от личен характер

Информация

Полетно разписание :
Понеделник - тръгване    FB 978    Варна 16:20    София 17:10
Понеделник - тръгване    FB 563    София 19:50    Лисабон 22:00
Понеделник - връщане    FB 564    Лисабон 23:15    София 05:10+1
Вторник - връщане    FB 971    София 07:05    Варна 07:55

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 40 записани туристи.

Срокове за анулации и неустойки:
-    от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 100 лв на турист.
-    от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
-    от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
-    под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
Агенцията предоставя възможността да се сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

9015


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 08000001835/ валидна от 04.07.2018 до 03.07.2019 на "Далл Богг: Живот и Здраве" АД и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 302  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information