ТАЙЛАНД - от Север до Юг
Банкок, Златният триъгълник и почивка в Краби
12 дни, 9 нощувки, 9 закуски, 5 обяда

Програма 12 дни/ 9 нощувки
Дата: 23.01.2018

София - Доха - Банкок - Дамноен Садуак - Чанг Рай – Мае Кажан – Чанг Май - Банкок - Краби - Банкок - Доха - София

Това пътешествие в Тайланд Ви предлага всичко, което може да си пожелаете в едно пътуване: история, традиции, култура, природа, приключение, гастрономия и пазаруване.
В столицата Банкок ще посетите най-красивия дворец в страната, резиденцията на тайландските крале - Гранд палас и Храма на зората, превърнали се в символ на страната.
Ще разгледате най-автентичните места в Тайланд – екзотичния плаващ пазар Дамноен Садуак, Чанг Рай и Чанг Май. В Северен Тайланд, в района на „Златният триъгълник“ – границата между Бирма, Тайланд и Лаос ще се докоснете до културното многообразие на този богат на етноси и история регион – някогашното кралство Лана. Ще се срещните с „жените-жирафи“, „дълги уши“ и други местни племена с различни обичаи, култура и занаяти. Очакват Ви неповторими изживявания – сафари в джунглата на гърба на слон, рафтинг, красива природа, орхидеи и пеперуди. Ще видите приказния „Бял храм“, който изглежда така, сякаш е бил създаден на земята от самия Бог.
Накрая ще посетите Краби – най-красивата провинция в южен Тайланд, където природата е създала приказни скални образувания, покрити с тропическа зеленина, чиито огромни форми се извисяват над топлите кристални води на Андаманско море и нежния, бял пясък. Още щом стъпите там, ще почувствате, че сте попаднали в Рая. Тази гледка се запечатва в сърцата завинаги.

 

ПРОГРАМА

23.01.2018-вт 1 ден. София → Доха
В 22:45 ч. полет QR 226 от София.

24.01.2018-ср.2 ден. Доха → Банкок
В 04:35 кацане в Доха. В 08:15 полет QR 832 от Доха, кацане в Банкок в 18:50. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

25.01.2018-чт 3 ден. Банкок (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. В комплекса на двореца е храмът Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма на Лежащия Буда „Ват По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда (дълъг 46 м, висок 15 м), чиито нозе са украсени със 108 огромни седефени миди, а четирите ступи около храма са посветени на четиримата императори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местоположението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

По желание, с доплащане – круиз по река Чао Прая с вечеря и включени трансфери. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо, вечеря бюфет на тайландска и интернационална кухня и напитки ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Ват Арун – Храмът на зората и Гранд Палас с храма Ват Пра Кео – Храмът на Изумрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на вятърния бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза.

26.01.2018-пт 4 ден. Банкок → Чанг Рай – Златният триъгълник (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Чанг Рай – най-големият град в най-северната част на Тайланд. Основан е от крал Манграй през 1262 г. като столица на неговата династия и кралство Лана. По-късно града е завладян от Бирма и остава в нейните предели до 1786 г., когато става васал на Чанг Май. През 1899 Чанг Рай е присъединен към Сиам (Тайланд), а през 1933 г. е обявен за тайландска провинция. Пристигане и трансфер до местен ресторант за обяд, след което се отправяме към Златния триъгълник - мястото, където се съединяват реките Руак и Меконг и се срещат границите на трите държави Тайланд, Мианмар и Лаос. Районът обхваща площ от 350,000 кв.км от планинските части на трите държави и е бил главният производител на опиум до 1950 г. преди Афганистан, Иран и Пакистан да станат най-големите производители на опиум в света. Днес, благодарение на Кралската фондация производството на опиум в Тайланд е почти ликвидирано и сега се отглеждат кафе, макадамия, черници, цветя, орхидеи и населението е ангажирано с производство на чадъри, хартия, ръчно тъкане на коприна, производство на дървени, лакирани, сребърни и други изделия, и туризъм. Круиз с корабче нагоре по течението на река Меконг. Връщане в Чанг Рай и настаняване в хотела. Нощувка.

27.01.2018-сб 5 ден. Чанг Рай – Мае Кажан – Чанг Май (закуска, обяд)
Закуска. Най-напред ще посетим храма Ват Пра Кео, който придобива историческо значение като мястото, където е намерен Изумруденият Буда през 1434 г., който сега украсява кралския дворец в Банкок. Той е и един от основните центрове на будисткото образование в Северен Тайланд. След това ще разгледаме храма Ват Ронг Кун (Белият храм), който изглежда така, сякаш е от някоя приказка. Тази удивителна постройка е създадена несъмнено с божественото вдъхновение, дългогодишен труд и всеотдайност от един единствен човек. Неговото име е Челермчай Костпипат, заможен тайландски художник, проектирал сградата през 1997 г. Невероятната забележителност е почти изцяло в бял цвят, с вплетени стъклени парченца, които блестят и отразяват светлината, като придават на храма фееричен вид. Бялото символизира чистотата на Буда, а стъклото - неговото учение и мъдрост, която осветява света. Всеки един детайл в храма носи смисъл и насърчава посетителите да се запознаят с будисткото учение. Идеята на храма е да се превърне в център на медитация, където хората могат да практикуват Дхарма. Продължаваме по живописния път, като ще спрем на горещите термални извори Мае Кажан за обяд. Последната ни спирка преди да пристигнем в Чанг Май е невероятният храм Дой Сутеп, разположен върху хълм, откъдето се вижда градът като на длан. Храмът е построен през 1383 г. да приюти реликва от Буда и е известен като Златният храм, заради златната статуя на Буда. В него се пази копие от статуята на Изумрудения Буда и статуя на хиндуисткия бог Ганеш, а златният чадър е символ на независимостта от Бирма и обединението с Тайланд. Комплексът е огромен, има много пристройки, статуи, параклиси и красиви градини. Пристигане в Чанг Май – най-големият и значим град в Северен Тайланд. Името му означава „нов град“ и е наречен така, защото става новата столица на кралство Лана, когато е основан през 1296 г. С упадъка на кралството, градът губи значението си и е превзет от Бирма в 1556 г, през 1775 г. става част от Сиам, а днес по значимост го превъзхожда само Банкок. Настаняване в хотела. Нощувка.

По желание и с доплащане вечеря „Кан токе“ - кухня, музика и танци в традициите на Северен Тайланд.

28.01.2018-нд 6 ден. Чанг Май (закуска, обяд)
Този ден предлага нови изживявания - слонове и тигри, рафтинг, красива природа, орхидеи и пеперуди, местни племена с различни обичаи, култура и занаяти.
Закуска и тръгваме към парка на слонове Мае Таенг, разположен на брега на едноименната река в красивата долина Маетаман, на 50 км. северно от Чанг Май. В Тайланд има около 4,000 слона, като 20% от тях живеят в провинция Чанг Май. Паркът е създаден като рехабилитационен център и осигурява грижа за слонове, биволи, кучета, птици и много други животни. Най-напред ще наблюдаваме как слоновете работят, рисуват и свирят на хармоника. После ще направим сафари на гърба на слон в джунглата, ще преминем реката и ще се върнем с волска каруца в парка, после ще направим рафтинг с бамбуков сал, управляван от от умели гребци. Ще посетим селище на планинско племе – на „жените жирафи“ и “големите уши“ или и някое от племената: Акха, Яо или Лису. Всяко племе има своя собствена култура, облекло и език, който е само говорим и живеят според традициите и религията на своя етнос. Единствено племето Яо, което произхожда от южен Китай има своя писменост и изповядва даозима, племената Лису и Акха са от Тибет, а „жените жирафи“ и „големите уши“ са бежанци от Бирма. Тези племена живеят в планините и водят номадски живот. Занимават се основно със земеделие, като използват метода на изгаряне на гората, а след като се изтощи земята, която обработват, се местят на друго място. В миналото са се препитавали основно от отглеждането на опиум. Днес, хората от тези селища изработват характерните за техния етнос тъкани, украшения, облекло, музикални инструмен-ти и други, като единствения източник на доход за тях е от това, което успеят да продадат на турис-тите. Отправяме се за обяд в ресторанта „Царството на тигъра“, който е дом на около 50 от тези големи котки. Може да се снимате с тях, да ги погалите, или по-скоро потупате (с доплащане). После ще се насладим на красотата на цветята във ферма за орхидеи и пеперуди. Ще се изумите от разнообразието на диви орхидеи и различни видове хибриди, чиито брой надхвърля 3000. Повечето от тях се излагат на годишния фестивал на цветята – едно от важните събития в Чанг Май. Накрая ще посетим център на народните занаяти, където се изработват многоцветни хартиени чадъри, сувенири от тиково дърво, изделия от сребро и други. Връщане в хотела. Нощувка.

По желание и с доплащане „нощно сафари“ в зоопарка на Чанг Май, където са събрани животни от цял свят. Счита се, че това е най-доброто нощно сафари в света, а територията му е 2 пъти по-голяма от тази на сингапурския зоопарк. Специално трамвайче обикаля парка и дава възможност на посетителите да се запознаят отблизо с нощния живот на неговите обитатели.

29.01.2018-пн 7 ден. Чанг Май → Краби (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Краби. Посрещане, транфер и настаняване в хотела. Нощувка.
Краби винаги е бил приключение за много туристи. Към Краби принадлежат общо 150 привлекателни острова, които преди са биле удобни убежища на азиатските пирати. Днес те предлагат чудесни условия за почивка - невероятно чисти и екзотични плажове. Много от прелестните острови в Краби, чиято красота и екзотика е гордост за местните хора, принадлежат към Морския национален парк Ко Пи Пи, който включва и най-известният остров в региона – Ко Пи Пи Дон и плажа Рейли.

По желание и с доплащане посещение на Синият Дракон – кабаретна програма с участието на артисти – травестити, светлинни ефекти и пищни костюми.

30.01.2018-вт 8 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

По желание и с доплащане полудневна екскурзия с обяд до четирите острова с включени входни такси за националния парк и трансфери.

Трансфер до пристанището и отплаване към живописния остров Таб – при отлив, тук се появява пясъчна коса, която създава впечатление, че морето е разделено на две, а по нея може пеша да отидете до Пилешкият остров, наречен така заради издигащата се над острова скала, която наподобява глава на пиле. Ще имате време за плаж, да плувате и да се гмуркате в тюркоазените води около острова. Предоставя се шнорхел. Продължаваме към другия скалист остров – Тан Минг, чиито води са идеални за гмуркане сред градината от корали. Зад него е остров Пода, целият покрит с палми, тропическа растителност и заобиколен от белоснежен плаж. Тук ни очаква вкусен обяд, след което се отправяме към залива Пра Нанг с известния плаж Рейли и се връщаме в хотела.

31.01.2018-ср 9 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до остров Пи Пи с включени входни такси за националния парк и трансфери.

Насладете се на това пътешествие до прелестните острови Пи Пи. Обградени от тюркоазени води и засенчени само от извисяващите се варовикови скали, архипелагът Пи Пи е райска дестинация само на 1 час от континентален Тайланд. Съставен е от две островчета. Пи Пи Дон е по-големият и е известен със своите фини плажове и коралови образувания. Ще посетим някои от плажовете на красивите заливи – Тон Сай и Лодалам, а също и залива Мая, където е заснет филма „Плажът“ с Леонардо Дикаприо, както и Плажа на маймуните. Ще имате възможност да плувате в някои от най-чистите води на света, да се гмуркате с шнорхел в красивия Хин Клан, да разгледате Пещерата на викингите, където гнездят хиляди лястовици. Ще откриете и скритите заливи на по-малкия остров Пи Пи Ли, където варовиковите скали се издигат направо от водите и са достъпни само с лодка. Може да се гмуркате с шнорхел сред кораловите градини на Ао Мая и Ао Ло Сама и сред изолираните рифове на Бамбуковия остров, както и да релаксирате на плажа. Ще видите изобилие от риби в рифовете, заобиколени от напълно необитаеми пясъчни плажове.

01.02.2018-чт 10 ден. Краби (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

По желание и с доплащане целодневна екскурзия с обяд до острова на Джеймс Бонд с включени трансфери и входни такси за националния парк.

Отправяме се на север от Краби към провинция Панг Нга. След около 1ч30м - 2 ч. пристигаме на пристанището Та Дан, откъдето продължаваме към залива Панг Нга, който се слави с удивителната си природна красота и малкия остров Као Пин Кан. На около 40 м. от неговия бряг се извисява странната отвесна скала Та Пу, която в основата си е 4 м. в диаметър, а в горна си част е 8 м. Всъщност двата острова Као Пин Кан и Та Пу стават известни като Островът на Джеймс Бонд през 1974 г. след като тук е заснет филма „Човекът със златното оръжие“ с Роджер Мур като агент 007. Ще имате време за разходка и снимки. Продължаваме към пещерата с огромни сталактити. После се отправяме към мюсюлманския остров Пани, известен с наколните си жилища. Тук ще обядваме и ще посетим местното училище. Селището е основано в края на 18 век от две индонезийски рибарски семейства, а сега на острова живеят 360 семейства (1685 човека), потомци на двете номадски фамилии от остров Ява. *Няма възможност за плуване и гмуркане, тъй като водата в залива е мътна. Връщаме се на пристанището Та Дан и продължаваме с миниван за Краби. Попътно ще разгледаме храма Суван Куа (Пещерата на маймуната) и ще спрем край красивия водопад „Раман“, където може да плувате, ако има достатъчно вода.

02.02.2018-пт 11 ден. Краби → Банкок (закуска)
Закуска. Свободно време. Освобождаване на саята до 12:00 ч. *При желание и с доплащане – късно освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет PG 264 в 19:40 за Банкок, кацане в 21:05 и следващ полет за България.

03.02.2018-сб 12 ден. Банкок → Доха → София
В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок, кацане в Доха 04:45 ч.
В 06:40 ч. полет QR 227 от Доха, кацане в София в 11:55 ч.


Цени

Документи и плащане: лична карта, паспорт с минимум 6 месеца валидност след датата на пътуване (след 03.08.2018) и 2 свободни страници; 2 снимки 3.5 х 4,5 см, данни за визовия формуляр и депозит 1500 лв.; Остатъкът до 100% - до 07.12.2017

Хотели:
Банкок – Royal Princes Larn Luang Hotel Bangkok, Superior room
Чанг Рай – Phowadol Resort and Spa Chiang Rai, Standard room
Чанг Май – Duangtawan Hotel Chiang Mai, Superior room
Краби – Krabi La Playa Resort, Premier room

  На човек в двойна стая единична стая
23.01.2018 – 03.02.2018 2327 € / 4551 лв. 2729 € / 5338 лв. 

 

Цената включва:

 • Самолетни билети София - Доха - Банкок – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг (300 см) и ръчен багаж 7 кг ;
 • Самолетни билети Банкок – Чанг Рай с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.
 • Самолетни билети Чанг Май – Банкок – Краби с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.
 • Самолетни билети Краби – Банкок с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг.
 • 9 нощувки в хотели 4*: 2 в Банкок, 1 в Чанг Рай, 2 в Чанг Май и 4 в Краби
 • 9 закуски, 5 обяда
 • Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
 • Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
  - Целодневна екскурзия с обяд до плаващия пазар Дамноен Садуак, посещение на Гранд Палас, Храма на изумрудения Буда, Храма на полегналия Буда и Храма на зората;
  - Екскурзия с обяд до „Златния триъгълник“ и круиз по река Меконг
  - Екскурзия с обяд до храма Ват Пра Кео, храма Ват Ронг Кун (Белият храм), термалните извори, Мае Кажан и храма Дой Сутеп
  - Екскурзия с обяд до парка на слоновете Мае Таенг с шоу на слонове, сафари в джунглата, рафтинг, посещение на ферма за орхидеи и пеперуди и център на народните занаяти;
 • Местен екскурзовод
 • Водач-преводач от агенцията в Банкок и Северен Тайланд;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Цената не включва:

Виза за Тайланд - 60 лв.
Екскурзии и посещения по желание с включени трансфери – заплащат се с доплащането:
- Вечерен круз по река Чао Прая с вечеря на кораба – 99 лв.
- Вечеря „Кан токе“ в традициите на Северен Тайланд – 42 лв.
- Нощно сафари в Чанг Май – 64 лв.
- Шоу Синият дракон – 83 лв.
- Екскурзия с обяд до четирите острова – 95 лв.
- Екскурзия с обяд до остров Пи Пи – 127 лв.
- Екскурзия до острова на Джеймс Бонд – 161 лв.
По желание, доплащане за късно освобождаване на стаята в деня на отпътуване:
на човек в двойна стая – 58 лв.; на човек в единична стая – 115 лв.
Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 24 лв.
Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – по 5 щ.д. на ден - общо 50 $
По желание застраховка „Отмяна на пътуване“

Информация

Анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване ТП заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

За посещение на Тайланд е необходимо пътуващите да имат предварително издадена виза.
Агенцията обработва и подава документите в консулската служба без допълнителна такса.
Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 22.12.2017
Авиокомпаниите си запазва правото да променя полетното разписание и летищните такси.
В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се запазват включените услуги.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини.

 

ПАРИЧНА ЕДИНИЦА: тайландски бат (1 лев ~ 20 THB)
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 15
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на отпътуване; за издаване на тайландската виза се изисква 1 цветна снимка паспортен формат и попълнен формуляр от посолството.
Няма санитарни и медицински изисквания за Тайланд. За деца под 18 г., пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти!!!

9055

Подобни оферти


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.80, ал.3 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., валидна застраховка "Отговорност на туроператора" № 0800001835 и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 401  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information