ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ
с водач от България!
11 дни / 10 нощувки с включени закуски, обяди и вечери

Дати 2019: 18.10.2019; 22.11.2019

Хургада– Луксор – Едфу– Ком Омбо– Абу Симбел– Асуан– Александрия – Гиза – Кайро

ПРОГРАМА

ДЕН 1, София - Хургада
Вечеря – хотел
Среща на летище София за директен полет до Хургада . Пристигане в Хургада, посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ДЕН 2, Хургада – Луксор - Долината на царете
Закуска - хотел, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб
Рано сутринта отпътуваме за Луксор (Хургада-Луксор = около 4-5 часа). Настаняване на борда на круизният кораб. Отправяме се към Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. После се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Връщане на борда на кораба и отплаване към Едфу. Нощувка на кораба.

ДЕН 3, Луксор - Едфу - Есна – Ком Омбо
Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб
Рано сутринта посещаваме Едфу. Храмът в Едфу е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. По обяд минаваме по шлюзовете край Есна. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храма Ком Омбо привечер. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. След това отплаваме към Асуан. Нощувка на кораба.

 

ДЕН 4, Асуан
Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб
След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Разходко по река Нил с фелука-традиционно корабче с платна. Свободно време в Асуан. Нощувка на борда на кораба.

ДЕН 5, Асуан – Абу Симбел – Асуан
Закуска - сух пакет, Обяд – местен ресторант, Вечеря -влак
Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел-един от най-известните паметници след пирамидите и сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщия египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър. Връщане в Асуан. Настаняване в спални вагони на нощният влак за Кайро. Нощувка във влака.

ДЕН 6, Асуан - Кайро – Гиза
Закуска-влак, Обяд-местен ресторант, Вечеря- местен ресторант
Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Посещение на цитаделата Саладин, построена на хълма Мугатан в Кайро, красивата джамия посветена на Мохамед Али. Настаняване в хотела в Гиза. Нощувка.

ДЕН 7. Кайро - Александрия (около 2,5 часа)
Закуска-хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря - местен ресторант
Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“.
Вечерта отпътуване за Кайро. Нощувка.
ДЕН 8, Кайро – София
Закуска-хотел
Освобождаване на хотела и трансфер до международното летище в Кайро за полет до София.Цени

Условия за плащане:

• Депозит в размер на 50% от сумата на човек
• Доплащане до 45 дни преди заминаване

Необходими документи:
• Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
• За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

Пакетна цена 

Общо в лева

На човек в двойна стая

1980 лв

На човек в единична стая

2220 лв

На трети човек в двойна стая

1960 лв

Дете от 02 г. до 11.99 г в стая с двама възрастни

1470 лв

*Пакетната цена е валидна за мин. 15 човека. В нощния влак Кайро-Асуан не се предлага тройно настаняване.

Цената за основния пакет включва:

• Самолетен билет София – Хургада и Кайро– София с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter
• Една бройка салонен багаж до 5 кг. на борда на самолета
• Чекиран багаж до 20 кг.
• Всички трансфери описани по програмата
• 2 нощувки със закуски в Гиза,Кайро Mercure Cairo Le Sphinx 4* или подобен
• 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в единични или двойни купета) във влака Асуан - Кайро
• Вечеря и закуска в нощния влак Асуан - Кайро
• 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан
• 1 нощувки на база всичко включено AI в хотел Seagull Resort 4* или подобен
• Целодневен тур на Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, сфинкса и музея на Кайро,цитаделата Саладин и джамията Мохамед Али
• Всички входни такси за обектите по време на тура на Кайро
• Обяд и вечеря по време на тура на Кайро
• Целодневен тур на Александрия с трансфери от/до Кайро с посещение на катакомбите Ком Ел Шокафа, залата Каракала и Форт Кейтбейт
• Всички входни такси по време на тура на Александрия
• Обяд и вечеря по време на тура на Александрия
• Целодневен тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
• Обяд по време на тура до Абу Симбел
• Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб:
 Луксор - колосите на Мемнон, храмът в Карнак и Долината на царете
 Асуан – Високата стена на язовир "Насър" и храмът на Изида от о-в Филае
 Разходка с Фелука около речните острови край Асуан
 Храмът в Едфу
 Храмът Ком Омбо -посветен на Хор и Собек
• Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро със ЗАД Армеец
• Водач - преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой при мин. 15 човека

Пакетните цени не включват:

• Допълнителни екскурзии
• Лични разходи
• Бакшиши за носачи, шофьори,персонал на круизен кораб - $50
• Входна виза за Египет - $ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
• Допълнително изхранване неупоменато в програмата
• Напитки по време на обедите и вечерите
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД Армеец.
• Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.(Цените са калкулирани с параметри 600 $/ тон и 1 евро = 1.10 долара.)


 

Информация

Превозвач: Bulgarian Air Charter
София – Хургада – 07:30ч. – 09:30ч.
Кайро – София – 10:00 – 13:40ч.
*Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!• При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
• Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!
• ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
• Пакетната цена е калкулирана по курс 1,65 лв. за щатски долар към 15.08.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

• Минимален брой туристи: 15 човека
• Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване

9007

Подобни оферти


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 236  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information