ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ
с водач от България!
11 дни / 10 нощувки с включени закуски, обяди и вечери

Дати 2019: 26.10.2019; 23.11.2019

Хургада– Луксор – Едфу– Ком Омбо– Абу Симбел– Асуан– Александрия – Гиза – Кайро

София - Кайро - Александрия - Гиза - Асуан - Абу Симбел - Ком Омбо - Едфу - Луксор - Хургада - София

Долината на Нил е една от люлките на човешката цивилизация. Египет е като един огромен оазис, образуван от щедрите и плодоносни наноси на река Нил,  притиснат между безбрежните пясъци  на Северна и Източна Африка. Тази велика цивилизация, този непрекъснат  културен феномен, продължил 250 000 години, не биха могли да възникнат и просъществуват без животворните води на реката. Почувствайте силата на Нил и вижте великата цивилизацията, създадена от нея

ПРОГРАМА:

Ден 1: София - Истанбул – Кайро

Среща в 07.50ч. на Терминал 2 на летище София за полет ( 09.50 ч.) до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро около 20:30 ч. Посрещане от фирмата партньор.
Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2: Кайро - Александрия (около 2,5 часа)
Закуска - хотел, Обяд - местен ресторант, Вечеря.

Рано сутринта отпътуване за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал, едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийският фар. Обяд. Следобед посещение на новата сграда на прочутата в древността Александрийска библиотека, в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“.
Отпътуване за Кайро. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Кайро - Гиза - Асуан
Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак
Денят е посветен на Пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, Свинкса и останки от древно селище. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес II и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.

Ден 4: Асуан
Закуска - влак, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб
След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храмът Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида.
Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Настаняване на круизния кораб около 13:00 часа.
Обяд на круизния кораб. Свободно време в Асуан. Нощувка на кораба.

Ден 5: Абу Симбел – Ком Омбо
Закуска - сух пакет, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб
Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел - един от най-известните паметници след Пирамидите и Сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщият египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър.
Връщане на круизния кораб и обяд.
Следобед – плаване с фелука – египетска платноходка. Възможност за екскурзия с лодка „ Нубийско село и Ботаническата градина в Асуан“ (срещу допълнително заплащане).
Отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът, който е построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – бога на соколите.
Вечеря. Нощувка на кораба.

Ден 6: Едфу - Луксор
Закуска - круизен кораб, Обяд - круизен кораб, Вечеря - круизен кораб
Отплаване към Едфу. Посещение на Храма в Едфу, който отново е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра.
Вечерно посещение на Храма в Луксор.
Вечеря и нощувка на кораба.

Ден 7: Луксор - Хургада
Закуска - круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря - хотел
Ранна закуска и освобождаване на кораба. Отпътуване за Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон. Посещение на изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона.
Обяд в местен ресторант.
Следобед се отправяме към Карнак. Това е най - големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазини за алабастър и папируси.
Трансфер до Хургада. Късно вечерта пристигане в красивия курорт Хургада на брега на Червено море. Настаняване в хотел 5* на база All inclusive. Вечеря. Нощувка в Хургада.

Ден 8: Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.
Hotel Caesar Palace & Aqua Park 5* е построен в арабски стил, с модерно обзаведени стаи. Идеален избор за почивка. Хотелът предлага на своите гости: Аква парк с 13 басейна; 24 часова рецепция; лоби бар;бар на плажа;бар на басейна;главен ресторант; снек бар; шезлонги и чадъри (безплатни); гмуркане и водни спортове;анимация по време на престоя; детски клуб (04г.-12г.); детски площадки за игра; детски кошарки; водни пързалки; конферентни зали; плажен волейбол.
Фитнес; аеробика;плажно мини футболно игрище; билярд;
Wi-fi достъпен на рецепция;амфи театър с анимационна програма;билярд.
Услуги на хотела срещу доплащане: спа център; турска баня;парна баня; салон за красота; център за гмуркане; доктор.
Wi-fi (по стаите) – 35$ за седмица / 10$ за ден / 5$ на час
Хранене:
Главен Ресторант – Закуската в главния ресторант стартира в 07:00 ч. до 10:00ч.
Обядът се сервира от 12:30ч. до 14:30ч., а вечерята започва от 18:30 ч. до 21:00ч. Главният ресторант предлага различна интернационална кухня с различни видове ястия всеки ден. За вкусната храна се грижи добре подбран екип от майстор готвачи.Късна вечеря от 22:00 ч. до полунощ. Студена вечеря от 01:00 ч. – 05:00 ч. (сутринта).
Италиански ресторант – Срещу доплащане може да се насладите на вкусна италианска кухня. Италианският ресторант не влиза в концепцията на All Inclusive. Ресторантът работи от 18:30 ч. – 20:00 ч. и от 20:30 ч. – 22:00 ч.
Ориенталски ресторант – Насладете се на вкуса на арабската кухня в ориенталската обстановка на ресторанта. Ресторантът работи от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
Азиатски ресторант – Вкусна Азиатска кухня се предлага от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.
Пицария – Пицарията предлага пици по Италианска оригинална рецепта.
Сладолед.
Барове:
Lobby Bar: намиращ се на лобито на хотела. Лоби барът предлага напитки 24 часа.
Pool Bar: Барът на басейна предлага различни видове освежаващи безалкохолни и алкохолни напитки. Pool Bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
Beach Bar: Ще имате възможност да се насладите на прекрасна гледка към Червено море с коктейл в ръка. Beach bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.
Диско Бар: Дискотеката на хотела отваря врати в 23:30ч. до и работи докато има клиенти.

Ден 9: Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

Ден 10: Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

Ден 11: Хургада - Истанбул - София
Рано сутринта (в 00:30 ч.) трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:55 ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05 ч


Цени

Условия за записване и начин на плащане:
• Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
• Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

ПРОМО цените за ограничен брой места.

Дата

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Възрастен на допълнително легло

26.10.2019

2895 лв.
Промоция: 2795 лв.

3223 лв.
Промоция: 3123 лв.

2875 лв.
Промоция: 2775 лв.

23.11.2019

2895 лв.
Промоция: 2795 лв.

3223 лв.
Промоция: 3123 лв.

2875 лв.
Промоция: 2775 лв.

*В нощния влак Кайро-Асуан не се предлага тройно настаняване. 

Цените включват:

• Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
• Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
• Чекиран багаж 20 кг.
• Всички трансфери описани по програмата
• 2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4* (http://www.oasis.com.eg/#/filter) или подобен
• 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан
• Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
• 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A или Princess Sarah II или M/S Monaco, от Асуан до Луксор
• 4 нощувки на база всичко включено Ail Inclusive в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5*: http://mirage-aqua-park.hurghada-hotels-info.com/en/ или подобен в Хургада
• Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и музея на Кайро
• Обяд по време на тура в Кайро
• Целодневен тур в Александрия с трансфери от/до Кайро
• Обяд по време на тура в Александрия
• Тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
• Посещение на храмовете в Ком Омбо и Едфу
• Посещение на Луксор, Долината на Царете и Карнак
• Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
• Обслужване от местни екскурзоводи на английски / руски език по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро;
• Водач - екскурзовод от България по време на цялото пътуване и престой в Египет.

 

Цените не включват:

• Допълнителни екскурзии
• Лични разходи
• Бакшиши за екскурзовода - $50
• Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
• Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30
• Допълнително изхранване или напитки
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.


Информация

Полетно разписание:
* Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!
TK1028 24MAR SOF IST 09:50ч. 12:05ч.
TK 694 24MAR IST CAI 19:10ч. 20:30ч.
TK 703 03APR HRG IST 03:55ч. 07:45ч.
TK1029 03APR IST SOF 13:50ч. 15:10ч.

Забележки:
• Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USD и 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
• Местната валута в Египет е Египетска лира. 1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,90 EGP
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Необходими документи при записване:
•    Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
•    За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

• до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
• от 89 дни до 46 дни - стойността на депозита
• от 45 до 0 дни: 100 % от договора

Минимален брой туристи: 20 човека
Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване

9015

Подобни оферти


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 298  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information