ПАРИЖ

самолетна екскурзия с обслужване на български език!

НОВО! Посещение на музея ОРСЕ с екскурзовод на български език!
Над 30 музея в световната столица на музеите - Париж, са посветени на изкуството. Един от най-забележителните от тях е музея Орсе (d'Orsay), разположен на левия бряг на река Сена. Красивата сграда е открита като жп гара за Световното изложение в Париж през 1900 г. Оригиналните исторически часовници от това време са запазена марка на музея и до днес се вписват по впечатляващ начин в арт пространството, където ще се насладим на световни шедьоври от областта на живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век - Ван Гог, Моне, Мане, Дега, Реноар, Сезан, Курбе, Миле, Писаро... Изключително въздействащата подредба на музейните експонати, неслучайно спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а година. Първият етаж е посветен на периода 1848 – 1870 г. Вторият етаж представя творби от края на ХІХ век, представители на натурализма и символизма. На третия етаж е изложена една от най-големите колекции с произведения от периода на импресионизма и неоимпресионизма. Дори и да не сте запален любител на изкуството, Орсе просто ще Ви остави без дъх!
Потопете се в романтичната атмосфера в сърцето на прекрасния Париж!


Дата: 17.04.-20.04.2020; 13.11.-16.11.2020


Хотел Paris Gare du Nord Chateau Landon 3*


ПРОГРАМА:


1 ДЕН
София – Париж

Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.10 ч. с директен полет на авиокомпания "България Ер" за Париж. Пристигане в 09.10 ч. на летище Шарл де Гол. Трансфер (около 30 минути).
Панорамна обиколка с екскурзовод на български език: Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Дома на инвалидите - построен през 17 в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани, мостовете на река Сена, Малкия и Големия дворец, остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция, галериите Лафайет и Прентан, луксозният площад Вандом и др. Трансфер до хотела.
Настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт и ще ви ориентира в района около хотела, както и за възможностите за придвижване с градски транспорт.
Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"Духът на Монмартър" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език: Базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и др.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град. Турът не е подходящ за лица с ограничена подвижност!
Нощувка.

 

2 ДЕН

Париж

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>По желание /с доплащане/: "Класически Париж - на левия бряг на Сена" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.): Люксембургската градина, фонтана Медичи, Сената на Франция, квартал Сен Жермен де Пре и Латинския квартал с чаровните си криви улички с множество бистра, ресторанти, сувенирни магазинчета и книжарници на открито; площад Сен Мишел с едноименния фонтан - любимо място за срещи на парижани; книжарницата "Shakespeare and Companу", която продължава традицията на легендарната книжарница на Силвия Бийч и пази спомени за велики писатели от началото на 20-ти век; остров Сите - духовното сърце на Париж, Съдебната палата с Консиержьори - бивша кралска резиденция и параклисът „Сен Шапел“, емблематичната готическа катедрала Нотр Дам, чието изграждане започва през 1163 г. и оттогава е свидетел на множество драматични исторически събития и др..

==>По желание /с доплащане/: Круиз с панорамно корабче по Сена (1 час) .
Корабчето разполага с открита и закрита палуба, от които за туристите се откриват красиви панорамни гледки към елегантните мостове на Париж и прочутите забележителности, разположени от двете страни на Сена - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, двата историческите острова - Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр. и Сен Луи, съхранил духа и атмосферата на средновековния град и други.

==>По желание /с доплащане/, 14:30 ч.: "Изкуството на музея Орсе" - посещение на топ музея на Париж с екскурзовод на български език.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазена марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където ще съхраняват световни шедьоври от областта на живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век.
Високата 32 метра зала от метална конструкция и стъкло, представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпреонисти в лицето на Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Изключително въздействащата подредба на музейните експонати, неслучайно спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а годинаДори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе просто ще Ви остави без дъх!

Свободно време. Нощувка.

 

3 ДЕН
Париж – Дворецът "Версай" – Париж ~40 km

Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>По желание /с доплащане/: "Величието на Версай" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на бьлгарски език (5 ч.): Най-пищният кралски двор е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Обиколката започва с въведение към историята, разглеждане на Кралския параклис и основните зали на двореца - салона на Херкулес, салоните на Венера, на Диана, на Марс, спалнята на Краля, Огледалната зала и други, представящи начина на живот в кралската фамилия и двора, както и своеобразна панорама на най-големите политически, военни и художествени събития по времето на Краля Слънце. Свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца.

==>По желание /с доплащане/: "Лувъра и неговите шедьоври" с местен екскурзовод на бьлгарски език. Лувърът се намира в центъра на Париж, на десния бряг на р. Сена и е най-посещаваният музей в света. За първи път музеят отваря врати през 1793 г. и днес в него са изложени над 30 000 произведения на изкуството в няколко различни колекции. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. Казват, че и няколко дни не стигат, за да се обиколят всички експонати, съхранени в лабиринтите на тази огромна съкровищница, разположена на площ от над 60 000 кв.м. Заедно ще разгледаме най-впечатляващите произведения, а след приключване на двучасовата екскурзоводска беседа, може да останете в музея и допълнително време, за самостоятелна разходка по желание.

==>По желание, вечерта: Кабаре Мулен Руж (самостоятелно посещение, необходимо е ползване на градски транспорт) - представление в най-известното историческо кабаре на Париж, разположено на булевард „Де Клиши”, до хълма Монмартр.
Нощувка.

4 ДЕН
Париж – София

Закуска.
Трансфер до летище Шарл де Гол. Отпътуване за България с директен полет на България Ер. Пристигане в София, Терминал 2 в 14:05 ч.

 

Идеи за свободното време: Посещение на Айфеловата кула - може да се осъществи във всеки ден от престоя, като вход е възможен до 22:30 ч. (с престой до 23:45 ч.). Районът е лесно достъпен от всички точки на Париж - с две линии на метрото (водачът на групата ще бъде на разположение на туристите при желание за групово придвижане). Билети се купуват на място, след като се премине щателна проверка на багажа. Цената е 16,60 € до втори етаж с асансьор или 25,90 € до топ ниво с асансьор.

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.
Туристическата програма се осъществява на български език.

Полетно разписание*:
FB 431 SOFCDG 07:10 09:10
FB 432 CDGSOF 10:20 14:05

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.


Вижте още: Цветни емоции в Париж - самолетна екскурзия


Цени

Условия за записване:

 • минимален депозит за записване -30% от основния пакет; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Валидна лична карта; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители!

Хотел Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon 3* е разположен в един от най-предпочитаните райони на Париж - на около 20 минути пеша от Операта и на 5 минути пеша от канала Сен Мартен. В уличките наоколо има различни магазини, супермаркет, кафенета, заведения за бързо хранене и ресторанти, предлагащи френска кухня. В непосредствена близост се намира метростанция Louis Blanc (линия 7) с директна връзка до Лувъра, а на 10 мин. пеша е и спирката на линия 2 с директна връзка до Монмартър и Трумфалната арка.
Хотелът разполага с денонощна рецепция и бар. Модерни и фунционално обзаведени, всичките 161 стаи на хотела предлагат безплатен Wi-Fi интернет и са снабдени с климатик, телевизор с плосък екран и сателитни канали, гардероб, бюро, самостоятелната баня със сешоар и легла с комфортни матраци марка "Sweet Bed by Ibis". Статите не разполагат с хладилник.
Закуската се сервира на шведска маса всеки ден от 06:30 до 10 ч.
Информация за хотела в booking.com
Официален сайт на хотела

  Промоционални цени,
ограничен брой места
Стандартна цена
Цена за възрастен в двойна стая

899 лв

959 лв
Допълнително легло в двойна стая 869 лв 939 лв
Дете 2-5,99 г. БЕЗ допълнително легло 690 лв 740 лв
Дете 2-11,99 г. на допълнително легло в двойна стая 819 лв 689 лв
Доплащане за единична стая +375 лв +375 лв

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Париж (летище Шарл де Гол) - София на авиокомпания "България Ер"
 • Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. на човек
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • 3 нощувки със закуски в хотел Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon 3*
 • Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
 • Водач от България
 • Цялостна организация и обслужване на български език
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 € на ЗАД "Армеец"

Цената не включва:

 • Задължителни доплащания на място:
  • Градска такса: ~2 € на човек на ден (заплаща се на място)
  • Доплащане за слушалки: 3 EUR на човек за всеки тур (заплащат се на място)
  • Разходи за градски транспорт: карнет 10 билета - 16,90 € за зони 1-4 (заплаща се на място)
 • Екскурзии по желание:
  • "Духът на Монмартър" - пешеходен тур с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 12 туристи: 39 лв на турист 
   (Продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт; Включва: екскурзоводско обслужване на български език)
  • "Класически Париж - на левия бряг на Сена" - пешеходен тур с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 12 туристи: 45 лв на турист
   (Продължителност: около 2 часа; ползва се градски транспорт; Включва: екскурзоводско обслужване на български език)
  • Круиз с панорамно корабче по Сена: 26 лв на турист
   (Продължителност: 1 час; Включва кратки аудио коментари за забележителностите на различни езици, такса резервация с фиксиран час)
  • "Величието на Версай" на 19.04.2020 - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език при минимум 16 туристи: 129 лв за възрастен; 99 лв за деца 3-25 г.
   (Включва: екскурзоводско обслужване на български език, такса резервация с фиксиран час, входна такса-без градините и транспорт с лицензиран автобус); Максималният брой туристи по тази услуга е 30 туристи. Продължителност: 5 часа;
  • Двупосочен транспорт до Версай: 89 лв на турист (услугата се предлага за туристи, които искат да посетят само градините - билет за вход за градините се заплаща на място)
  • "Лувъра и неговите шедьоври" - с местен екскурзовод на български език при мин. 15 записани туристи*: 75 лв на турист. Заявява се предварително мин. 30 дни преди датата на заминаване.
   (Включва: екскурзоводско обслужване на български език, такса резервация с час за вход и входна такса); Максималният брой туристи по тази услуга е 24 туристи. Продължителност: 2 часа; Ползва се градски транспорт;
  • Билет за самостоятелно посещение на Лувъра (без екскурзовод) - 39 лв на турист; Включва: билет с час за вход и такса резервация, асистенция от водача на групата;
  • "Изкуството на музея Орсе" на 18.04.2020 от 14:30 ч. - с местен екскурзовод на български език при мин. 12 записани туристи: 75 лв на турист.
   (Включва: билет за вход за музея Орсе, екскурзоводско обслужване на български език, такса резервация с фиксиран час за вход); Максималният брой туристи по тази услуга е 24 туристи. Продължителност: около 2 часа; Ползва се градски транспорт;
 • Билет за посещение на историческото кабаре "Мулен Руж" в Монмартър (Представлението е от 21:00 или 23:00 ч. с продължителност 2 ч.): 262 лв
  Цената включва билет за спектакъла и половин бутилка шампанско на човек. Има изисквания към облеклото. Посещението и придвижването е самостоятелно.
  Моля резервирайте своевременно, възможно е местата да бъдат изчерпани.
 • Билет за посещение на кабаре "Лидо" на Шанз-Елизе (Представлението е от 21:00 или 23:00 ч. с продължителност 2 ч.): 235 лв
  Цената включва билет за спектакъла и половин бутилка шампанско на човек. Има изисквания към облеклото. Посещението и придвижването е самостоятелно.
  Моля резервирайте своевременно, възможно е местата да бъдат изчерпани.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от ЗТ при ЗАД Армеец. Застраховката може да се сключи до 5 календарни дни след резервцаия. Моля, свържете с наш служител за повече информация.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. За посещение на Лувъра, Орсе и Версай с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тези услуги при сключване на договора за туристически пакет, тъй като осъществяването им е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.

Информация за входни такси:

 • Входни такси за музеи, обекти и прояви /посещават се самостоятелно, по желание/:
  • Айфелова кула: 25,90 € за възрастен и 6,50 € за деца 4-11 г. - до топ ниво с асансьор или 16,60 € за възрастен и 4,10 € за деца 4-11 г. - до 2-ри етаж с асансьор. Цената до второ ниво по стълби е: 10,40 € за възрастен и 2,60 € за деца 4-11 г.;
   Възможна е предварителна онлайн резервация - www.toureiffel.paris
  • Градините на двореца "Версай": 9,50 EUR - на място
  • Триумфалната арка: 12 €; безплатно за младежи под 25 г. - на място
  • Музея Помпиду: 12 € - на място
  • Музея Пикасо: 12,50 € - на място
  • Музея Оранжри: 9 € - на място
  • Музея Роден - 10 € - на място
  • Музея Орсе: 14 € (препоръчителна е предварителна резервация)


Полезна информация:
До Дисниленд може да се стигне с удобен градски транспорт: Линия влак A (червена); Посока: Marne-la-Vallée (Внимание: влак линия A4 - да не се бърка с A2, с която имат обща посока в голяма част от маршрута); Име на спирките, от които можете да се качите в Париж: Auber, Chatelet Les Halles, Gare de Lyon, Nation | Име на спирката в Дисниленд: Marne-la-Vallée — Chessy (намира се в непосредствена близост до входа на парка)
Ориентировъчна цена на билет за зона 5 /в едната посока/: 7,60 € за възрастен; 3,80 € за деца под 10 г. - могат да се закупят от всички гари/ метростанции - от автомати за билети или гишета (информацията за цената на билетите за влака RER е актуална към 03.11.2016).
Продължителност на пътуването: 39-45 мин. | Честота на влаковете: на всеки от 15 до 30 минути.

Карта на метрото в Париж: линк
Карта на влака RER: линк

Информация

Полетно разписание*:
FB 431 SOFCDG 07:10 09:10
FB 432 CDGSOF 10:20 14:05

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Туристическата програма се осъществява на български език.

Часово време: България 12 ч. Франция 11 ч.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверка съответно от единия или двамата родители). Няма изисквания за визи. Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

****************
Пътуващият има право да се откаже от пътуването, без да дължи анулационна такса, след като е отправил писмено предизвестие в рамките на деня, в който се е записал и е платил първоначалната вноска. От деня, следващ деня на записването до 31 дни преди датата на заминаване, таксата за отказ от пътуване е в размер на изискуемия минимален депозит - 30% от основния пакет; в периода от 30 дни преди датата на заминаване до датата на заминаване включително, таксата за отказ от пътуване е в размер на общата крайна цена на туристическия пакет.

Пътуващият има право да преотстъпи своето пътуване на друго лице,  което отговаря  на  всички  изисквания, приложими към сключения договор, само с писмено предизвестие не по-късно от 21 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет. В случай че от това преотстъпване произтича заплащане на глоби по вече оформени пътнически документи – самолетни, фериботни или други билети, пътуващият дължи тяхното заплащане при сключването на договор за туристическия пакет на друго лице.
****************

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 пътуващи.
Краен срок за уведомяване, в случай на несъбран минимален брой: не по-късно от 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.


Информацията, публикувана на този сайт, е с рекламна цел и е възможно междувременно да са настъпили промени. Съгласно чл.82 от ЗТ за актуална се счита информацията, предоставена в офисите ни или при оторизираните агенти!
Рейма България е лицензиран туроператор с номер на лиценз РКК-01-6154 от 04.07.2008 г., има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" към  ЗД "Евроинс“ АД, съгласно чл. 97 от ЗТ, с №  03700100001987, валидна до 03.07.2020, както и регистрация като 
администратор на лични данни в Комисията за Защита на Личните Данни под № 1063835 от 21.11.2008 г.

Адрес: гр.София 1421, ул. Лозенец 4, Тел.: +359 2 434 15 15, Тел./ Факс: +359 2 963 03 23, E-mail: info@reyma.bg

Newsletter

Условия
При абониране за нашия бюлетин, ще получавате актуални оферти и промоции за предлаганите от нас услуги.
02 434 15 15

Посетители:

В момента има 408  гости и няма потребители и в сайта

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information