Екскурзии Чехия

 

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ "РАЗХОДКА В ПРАГА - КАКТО ТИ ХАРЕСВА"

Самолетна екскурзия до Прага, подходяща за малки групи или индивидуални туристи;
Гарантирано заминаване, независимо броя записани;
Проверени хотели с добра локация - ценови варианти;
Екскурзии в Прага по избор;

 

ПРОГРАМА "РАЗХОДКА В ПРАГА"

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от София, Терминал 2 за Прага с директен полет на България Ер. Трансфер до хотела (около 40 минути). Настаняване (след 14 ч.).
Свободно време или екскурзия по желание. Нощувка.

ВТОРИ - ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание с екскурзовод на български език - изберете от предложенията ни*.

Нощувка.

ПОСЛЕДЕН ДЕН

Закуска. Освобождаване на стаите. Багажът може да се остави в стая за съхранение до часа за трансфера. Свободно време или екскурзия по желание*.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.

Полетно разписание (възможни са промени):
При престой 3 нощувки: София 10:20 -Прага 11:15/ Прага 16:30 -София 19:20
При престой 4 нощувки: София 10:20 -Прага 11:15/ Прага 12:00 -София 14:50

 

 

*ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ЕКСКУРЗИИ В ПРАГА /само предварителна заявка и заплащане/:

 

==>"Магията на Стара Прага" с местен екскурзовод на български език (около 1,30 ч.).

Староместкия площад, двореца Кински (националната галерия на Прага), старото кметство, къщата при каменната камбана, готическата църква "Дева Мария пред Тин", паметникът на Ян Хус, бароковата църква Св. Никола, часовникова кула Орлой с емблематичния астрономически часовник от 15 век и др.

***

==>"По кралския път - от Пражкия замък до Стария Град" с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Трите двора на Пражката крепост, готическата катедрала "Свети Вит", Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг, панорамната площадка на Храдчани, улица Нерудова, Малостранския площад, бароковата църква Св. Никола, Малтийския площад с църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволския канал, мостчето на влюбените, Карловия мост (XIV в.), на който традиционно художници, артисти и джаз музиканти създават прекрасна творческа атмосфера. Карловият мост, , Карловия университет и архитектурния комплекс Клементинум (с една от най-красивите барокови библиотеки на Прага), калдъръмените улички в сърцето на Стария Град.

***

==>Посещение на Пражкия замък (катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец, базиликата Св. Георги, Златната уличка) с местен екскурзовод на български език (около 2,5 ч.).

Пражкият замък преплита съдби на князе, императори, крале, висши духовници и президенти в продължение на векове. Посещението включва разглеждане на катедралата Св. Вит, Стария кралски дворец с Владиславската зала и Златната уличка. Готическата катедрала Св. Вит е разположена в третия двор на замъка и е най-важната църква на Прага. Строена е в продължение на почти 6 века. Посещението включва разглеждане на  красивите параклиси - всеки от които е произведение на изкуството, ценните мозайки и витражи - един от които дело на Алфонс Муха, величествената сребърна гробница на чешкия светец-покровител на Прага Ян от Непомук, параклиса на Св. Вацлав със стенописи и пана, изработени от скъпоценни камъни; Посещение на Стария кралски дворец с Владиславската зала от края на 15-ти век, в която се полага президентската клетва и се обявяват важни за страната решения; Базиликата Св. Георги - в най-добре запазената романска църква от 10-ти век се съхраняват мощите на първата чешка светица Св. Людмила, приела от Св. Методи християнството и започнала разпространението му в Чехия; Златната уличка - едно от най-колоритните места на Прага, свързвани най-вече с легендите за алхимиците от времето на император Рудолф II. Зад пъстри фасади на къщичките с почти кукленски размери се намират миниатюрни галерии, книжарници, сувенирни магазини, работилници в средновековен стил и етнографски музеи, представящи живота на занаятчиите - шивачи, златари, гледачки и алхимици, живяли тук през Средновековието.

***

==>„Скритите съкровища на Прага - из тайните на Мала Страна“ с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Акценти в маршрута: Валдщейнската градина (от 01.04. до 31.10), панорама към Карловия мост (фото пауза при пристанището на лебедите), фонтан „Течения“ на Давид Черни, музея на Франц Кафка (отвън), най-тясната уличка в Прага със светофар, църквата „Дева Мария Победоносна“ с прочутата в цял свят скулптура на Младенеца, която сбъдва желания (наречена Бамбино ди Прага); пейката на Вацлав Хавел на Малтийския площад, стената на Джон Ленън, остров Кампа, Дяволския канал, Моста на чешките легионери, Народния театър и историческото кафене Славия, което Алеко Константинов посещавал по време на честите си посещения в Прага и винаги избирал масата във втория салон, до голямата картина на Виктор Олива -„Пияч на абсент“).

***

==>"Прага отвисоко" (кулата Петршин и Страховския манастир с бароковата библиотека) с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Хълмът Петршин се издига на 300 метра височина, до който води исторически фуникуляр. 60-метровата стоманена панорамна кула е поставена в едноименния парк през 1891 година. Идеята за създаването се ражда след Световното изложение в Париж през 1889 г. Често наричана "миниатюрна Айфелова кула", тя е 5 пъти по-малка от оригинала, но географски е разположена по-високо (на 327 м). Петршинската кула предлага красива 360-градусова панорама към целия град. 299 стъпала отвеждат до най-високата точка, откъдето ще разпознаем най-важните забележителности на Прага от двете страни на река Вълтава. Разходката продължава през красивия парк към манастира Страхов, основан през 1143 г. с посещение на Страховската барокова библиотека, обявена за една от най-красивите в света. В двете зали – Богословска и Философската зала се съхраняват над 200 000 книги и ценни ръкописи. В свободното време може да опитате прочутата страховска бира Свети Норберт - тъмна и кехлибарена, която монасите варят от най-старо Средновековие (в манастирската пивоварна в двора на ареала).

***

==>"Прага е магия" (манастира Страхов, Чернинския дворец, Лорета и живописния район Нови свет) с екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Манастирът Страхов е разположен в квартал Храдчани и е една от съкровищниците на чешката култура. Основан е през 1143 г., когато чешкото кралство се намира на един от върховете в своето развитие, а най-ценното му украшение е великолепната Философска зала, обявена за една от най-красивите барокови библиотеки в света. Разходката продължава покрай двореца на графовете Чернин (Чернинския дворец), който днес е седалище на Министерството на външните работи. Импозантната сграда е най-големият от бароковите дворци на Прага - символ на величието и богатството на чешките благороднически родове.
Архитектурният комплекс Лорета е eдно от легендарните поклоннически места на Чехия. В центъра на обителта е прочутата реплика на дома на Дева Мария – Santa Casa, украсена с изящни релефи в ренесансов стил. Тук е разположена чудотворната статуя на Дева Мария от Лорето, изработена от липово дърво. В съкровищницата на комплекса се съхранява едно от богатствата на Прага: Пражкото слънце - дарохранителница във формата на слънце, изработена от 6222 диаманта.
Разходката продължава из колоритния квартал Нови Свет и лабиринта от калдъръмени улички с малки къщички и артистични ателиета. Първите миниатюрни домове на ратаите и прислужниците от Пражкия замък изникват тук без никакъв план през 16-ти век. За да компенсират скромността на домовете си, те ги обозначавали с помпозни имена и красиви знаци: Златното слънце, Златният фазан, Златното агне. С течение на времето улица Novy Svet се превръща в рай за бохеми и учени, а нейният чар е вдъхновявал редица писатели и режисьори.

Круизи по Вълтава /с предварителна заявка и заплащане/:

 - Панорамен дневен круиз на корабче по Вълтава (1 час). 
 - Вечеря и круиз на бутиков кораб по Вълтава (2,5 ч.).

Екскурзии по желание извън Прага, с включен транспорт /с предварителна заявка и заплащане/:

==>Карлови Вари с екскурзовод на български език.

Карлови Вари – един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Ще се разходим по прекрасните улици, от които бликат множество минерални извори, украсени с дизайнерски чешми - покрай фестивалния хотел Термал, прочутите карловарски Колонади, големия Гейзер, бароковата църква Мария Магдалена, емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият хит за Джеймс Бонд "Казино роял". През свободното време можете да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековите вода.

==>Дрезден с екскурзовод на български език

Дрезден е разположен живописно по поречието на река Елба и се намира само на 150 км. от Прага. Счита се за един от най-красивите градове на Германия. Заради невероятните си панорамни гледки, Дрезден е известен още и с името "Флоренция на Елба". Куполът на забележителната църква Фрауенкирхе оформя силуета на града заедно с останалите постройки, разположени в старата му част - бароковия дворец Цвингер, операта, Дрезденския дворец, Съкровищницата, стената на Саксонските князе и църквата Хофкирхе, които ще разгледате по време на пешеходния тур. През свободното време можете да посетите световноизвестните музеи на Дрезден или да се разходите по най-дългата шопинг улица - Прагер Щрасе.

Концерти в Прага през 2024 г. (само информативно):

  • Rammstein - 11.05.24 & 12.05.24, Letiště Praha Letňany – Prague;
  • Thirty Seconds To Mars - 15.05.24, Sportovní hala Fortuna – Prague;
  • Lord of the Dance 2024 - 01.06.24, O2 arena – Prague;
  • Jonas Brothers - 02.06.24, O2 arena – Prague;
  • André Rieu - 07.06.24 & 08.06.24,  O2 arena – Prague;
  • Pet Shop Boys - 01.07.24, O2 universum – Prague;
  • Rod Steward - 03.07.24,  O2 arena – Prague;
  • Nick Cave & The Bad Seeds - 17.10.24, O2 arena – Prague;
  • Beth Hart - 14.11.24, O2 universum – Prague;

 

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information