Париж - 27.04.24

Екскурзии Франция

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРИЖ ЗА ПЪРВИ МАЙ

Дати: 27.04-01.05.24

✔Екскурзия за Първи май в Париж с полети на България Ер
Настаняване в топ хотел 4* с удобна локация и лесен достъп до всички забележителности
✔С най-добрия екскурзовод на български език в Париж

 

ПРОГРАМА "МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ПАРИЖ"

1 ДЕН София – Париж

Отпътуване от летище София за Париж с директен полет в 07:00 ч. Пристигане в 09.10 ч. в Париж. Трансфер до центъра на Париж.

Панорамна обиколка на Париж с екскурзовод на български език (включена в цената):
Акценти: площад Етоал, величествената Триумфалната арка, шикозното авеню Шанз-Елизе, градините на Шанз-Елизе с Елисейския дворец, крайбрежието на река Сена, елегантния мост Александър III - инженерното чудо на 19 век, Айфеловата кула, Големия и Малкия Дворец, най-големия парижки площад „Конкорд” (бившият площад на Революцията, на който била поставена гилотината, обезглавила Луи XI и Мария-Антоанета) с поглед към църквата "Света Мария Магдалена" - Мадлената, 23-метровия древноегипетски обелиск – най-старият исторически обект в Париж, двата красиви фонтана, посветени на морската и речната търговия, Народното събрание, музея Оранжери, градините Тюйлери и други.

Настаняване след 14 ч.. Свободно време.

Туристическа програма по желание (с доплащане):

==>"Духът на Монмартър - Мулен Руж, Сакре Кьор, площад Тертр" - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Монмартър е "короната" на Париж - точката с най-висока надморска височина в Париж. На най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, е разположена снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г. От красивото стълбище се открива една от най-впечатляващите панорами към целия град. Живописният квартал Монмартър носи духа на стара Франция. Малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти извеждат до артистични площади, превърнали се в галерии на открито и ни пренасят във времето, когато кварталът е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо и много други. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на Монмартър. 
Акценти в обиколката: базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и много други.

Нощувка.

2 ДЕН

Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с доплащане):

==> "В сърцето на Париж - Нотр Дам, Сен Мишел, остров Сите" - пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език, 1,30 ч. Акценти: площад „Сен Мишел“, катедралата „Нотр-Дам дьо Пари“, историческата книжарница „Shakespeare and Company“ (която продължава традицията на легендарната книжарница на Силвия Бийч и пази спомени за велики писатели от началото на 20-ти век), съдебната палата с Консиержьори (бивша кралска резиденция и затвор) и Светия Параклис, часовниковата кула с известния градски часовник от 1535 г. (създаден по подобие на първия градски часовник на Париж от 1370 г.), остров Сите, пазарът за цветя и други.

==> "На левия бряг на Сена - Пантеон, Сорбона, Латински квартал" - пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език, 1,30 ч. Акценти: величествения Пантеон; прочутият парижки университет Сорбоната, Люксембургската градина, фонтана Медичи, Сената; Латинския квартал с чаровните криви улички и множество бистра, ресторанти, сувенирни магазинчета и книжарници на открито; фонтана Сен Мишел, катедралата Нотр Дам и други.

==> "Музея Лувър и неговите шедьоври" - с екскурзовод на български език, (беседа около 1,30 ч. и свободно време)
Бившият дворец на френските крале е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ над 60 000 кв.м. Отваря врати като музей за първи път през 1793 г. Колекциите са изложени в 3 крила – Ришельо, Сюли и Денон и покриват почти 10 000 години история. По време на посещението с екскурзовод се разглеждат най-големите шедьоври на музея: легендарните древногръцки статуи на Венера Милоска и Нике (Победата от Самотраки), творби на Леонардо да Винчи - „Мона Лиза" (Джокондата), „Портрет на Св. Ана”, „Портрет на Св. Йоан Кръстител”, на Веронезе - “Сватбата в Кана Галилейска”, на Ел Греко, Веласкес, Микеланджело, Рубенс, Дьолакроа, Тициан и много други.

==>Посещение на вечерно представление в Мулен Руж (самостоятелно посещение).
Посещение на музикално-артистично шоу в най-известното историческо нощно заведение на Париж. Продължителност: около 2 часа и включва 1/2 бутилка шампанско на всеки посетител;

Нощувка.

 

3 ДЕН

Закуска. Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с доплащане): 

"Версай – двореца на Краля Слънце" - автобусна екскурзия до Версай с екскурзовод на български език (4 часа).
Най-пищният кралски двор е разположен само на 20 км от Париж. Построен е в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато кралят и Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Дворецът и заобикалящите го сгради са архитектурни бижута, а красивите градини са запазили първоначалния си вид още от времето на Луи XIV.
Акценти в обиколката: Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана и на Меркурий, 73-метровата "Огледална Зала", където е подписан Версайския договор и други помещения с екстравагантен декор в стил барок и рококо. След обиколката с екскурзовод, следва свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца (на място се заплаща входна такса). Свободно време за самостоятелно посещение на градините.

==> "Живерни - домът и градините на Клод Моне" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език (6 часа).
Акценти: Къщата на Клод Моне, Нормандската и Японската градини, езерото с водните лилии и др. Свободно време за самостоятелна разходка в градините.
Живерни е малко градче, разположено на около 70 км. северно от Париж. Там е мястото, където Клод Моне, един от основните представители на импресионизма, живее и работи 40 години в потъналия си в зеленина провинциален дом. Създадените от художника живописни градини с пищна растителност, извор на вдъхновение за много от прочутите му платна, не спират да омагьосват и днес. Нормандската градина е отрупана с цветя от пролет до есен, а пътеката до японската градина следва контурите на езерото и води към толкова известното от картините му мостче с омайна гледка към езерото с водните лилии. Ще се докоснем до личния и до професионалния живот на Клод Моне и ще се оставим да ни омагьоса неспирният спектакъл на постоянно променящите се светлини и цветове.

==>"Бобур и Халите, Биещото сърце на Париж" - пешеходна екскурзия с екскурзовод на български език, 1,30 ч.:
Акценти: Халите, църквата „Сен Йосташ“, Търговската борса, фонтана „Стравински“, музея на модерното изкуство „Жорж Помпиду - Бобур“ (отвън), ул. „Монторгьой“, църквата „Сен Мери“, църквата „Сен-Лу-Сен-Жил“, пасажа „Гран-Сер“, ул. „Сен Дени“. Свободно време за шопинг.

Нощувка.

4 ДЕН Париж

Закуска. Свободно време в Париж.

Разходка до Айфеловата кула и Марсово поле (включена в цената, ползва се градски транспорт)
Желаещите да се качат на Айфеловата кула ще могат да закупят билети. На касите се предлагат се билети за първо и второ ниво по стълби или с асансьор до второ ниво и до върха.
Айфеловата кула е висока 324 м. с три нива. Първото ниво е известно със своите стъклени подове, второто ниво (125 м.) предлага  360° панорамна към Париж. На върха е най-високата площадка за наблюдение, където има и малък шампанско бар.

Туристическа програма по избор (с доплащане):

==> Круиз с панорамно корабче по Сена
Маршрут на круиза: Айфелова кула, Френски институт,  мостовете на Сена от Нотр Дам до Айфеловата кула, музей Оранжери, музей Орсе, историческите острови - Ла Сите и Сен Луи и др., Гран Пале и Пти Пале, музей Лувър, катедралата Нотр Дам,  бившия кралски замък и затвор Консиержьори и други.

==> "Изкуството на музея Орсе" с екскурзовод на български език или самостоятелно посещение.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазената марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където се съхраняват световни шедьоври от живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Високата 32 метра зала с метална конструкция и стъкло представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпресионисти - Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Неслучайно въздействащата подредба на музейните експонати спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а година. Дори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе със сигурност ще Ви впечатли!

Нощувка.

ПОСЛЕДЕН ДЕН Париж – София

Закуска. Освобождаване на стаите.
Трансфер до летището и отпътуване за България с директен полет до София.

 

*Разходката до Айфеловата кула и Марсово поле може да се осъществи и в друг ден от програмата.
Разпределението на екскурзиите в дните от програмата е примерно. Възможна е промяна в последователността на изпълнение на екскурзиите, в зависимост от заявките и с цел оптимизация.

Полетно разписание България Ер (възможни са промени):
София 07:10 Париж CDG 09:10/ 
Париж CDG 10:15 София 14:00    

Продължителност на полета София-Париж: ~2 ч. 40 мин.
Продължителност на трансфера: летище Шарл де Гол - Париж: ~30 км. (летище Бове - Париж: ~ 90 км.);

 

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information