Прага - с полет от Варна

Екскурзии Чехия

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРАГА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Уикенд в Прага от Варна - обслужване на български език
4 нощувки в хотели с удобен достъп до историческия център
Екскурзии по желание до замъка Карлщейн, Карлови Вари, Страховския манастир

5 дни/ 4 нощувки

Прага - потопете се в магията на миналото, в запазените архитектурни шедьоври, в които местните хора вплитат умело своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, оставя дълбока следа в сърцето на всеки,преминал по чаровните калдъръмени улички и докоснал се до огромното културно-историческо наследство.

 

ПРОГРАМА "ПРАГА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА"

ДЕН 1
София – Прага
Отпътуване от Варна за Прага в 14:05 ч. с директен полет на България Ер. Пристигане в Прага в 15:10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване.

==>АГИЯТА НА СТАРИЯ ГРАД" (включена в цената; около 1 ч.) - първи ориентири за града и пешеходна обиколка: чаровните улички на Стара Прага, Староместкия площад - църквата „Дева Мария пред Тин” и "Свети Николай", монумента на Ян Хус, двореца Кински и Старото кметство, кулата Орлой с астрономическия часовник, поставен тук през 1410 г. от чешкия майстор Хануш, който бил ослепен, за да не може да създаде такова чудо на друго място по света и др.

==> ВЕЧЕРЯ С ИСТОРИЧЕСКА ШОУ ПРОГРАМА В СРЕДНОВЕКОВНА ТАВЕРНА В СТАРИЯ ГРАД НА ПРАГА (20:00-22:30 ч.; Включена 5-степенна вечеря с традиционна чешка кухня, неограничена консумация на бира, вино и безалкохолни и историческа шоу програма - фехтовачи, жонгльори и танцьорки).

Нощувка.

ДЕН 2
Прага

Закуска.

==>"ВЕЛИЧИЕТО НА ПРАЖКИЯ ЗАМЪК" - пешеходна обиколка с екскурзовод на български език (включена в цената; около 2 ч.)
Маршрут: трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражкия замък, бивша резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с прекрасните цветни витражи, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад с Архиепископския дворец и двореца Щернберг (отвън), панорамната площадка на Храдчани с най-красивата гледка към цяла Прага; улица Нерудова, Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай; Карловия мост и статуята на Ян Непомук, която "сбъдва тайни желания" (най-голямата забележителност на Прага - 516-метровият пешеходен Карлов мост, който свързва Стария Град с Мала Страна от XIV век, е предпочитано място за разходки заради красивите панорами, историческите скулптури и творческата атмосфера, създавана от местните художници и музиканти), архитектурният комплекс Клементинум (където се намира една от най-красивата барокови библиотеки на Прага) - предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесни криволичещи калдъръмени улички извеждат в сърцето на Прага - на Староместкия площад.

Свободно време в Прага или по желание:

==> ПАНОРАМЕН КРУИЗ ПО РЕКА ВЪЛТАВА (1 ч.)

Нощувка.


ДЕН 3

Закуска.
Свободно време в Прага или туристическа програма по желание:

==>„ТАЙНИТЕ НА МАЛА СТРАНА“ с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).
Акценти: историческия квартал Мала Страна - Валдщейнската градина (отворена е от 01.04. до 31.10) , панорама към Карловия мост (фото пауза при пристанището на лебедите), фонтан „Течения“ на Давид Черни, музея на Франц Кафка (отвън), най-тясната уличка в Прага със светофар, Бароковата църква Св. Николай (без включена входна такса)църквата „Дева Мария Победоносна“ с прочутата в цял свят скулптура на Младенеца, която сбъдва желания (наречена Бамбино ди Прага); пейката-паметник на Вацлав Хавел, стената на Джон Ленън, остров Кампа, Дяволския канал, Моста на чешките легионери, Народния театър и историческото кафене Славия (което Алеко Константинов посещавал по време на честите си посещения в Прага, винаги на масата във втория салон, до голямата картина на Виктор Олива -„Пияч на абсент“).

==>"КУТНА ХОРА-МАГИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (около 6 ч.; Прага - Кутна Хора: 60 км.). Разположен на 60 км. от Прага, Кутна Хора е вторият по значение град в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център на града - величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове, уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.

==>ВЕЧЕРЯ НА БЛОК-МАСА НА БУТИКОВ КОРАБ С ПАНОРАМЕН КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА (3 ч.)

Нощувка.


ДЕН 4

Закуска.
Свободно време в Прага или туристическа програма по желание:

"ЗАМЪКЪТ КАРЛЩЕЙН - В ЦАРСТВОТО НА КАРЛ IV-ТИ"- полудневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (около 4 ч.).
Готическа крепост Карлщейн се намира на около 35 км от Прага и е построена през 14-ти век от краля на Бохемия и владетел на Свещената римска империя - Карл IV. В Голямата кула, заключени зад четири метални врати, императорът пазел най-ценни християнски светини и богатства, събирани в продължение на много години. Ползван за национална съкровищница, замъкът все още пази важни кралски регалии и скъпоценности. След столицата Прага, това е най-посещаваният туристически обект в Чехия. Визитата продължава около 55 минути и включва разглеждане на първия и втория етаж от императорския дворец. От паркинга в ниската част до входа на замъка се стига по алея (1,5 км), от двете страни на която са разположени различни павилиони, магазинчета и работилници за сувенири. Екскурзията не е подходяща за туристи с ограничена подвижност.

==>"КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (около 6 ч.)
Курортът Карлови Вари е създаден през 14 век. Невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура превръща града в любимо място на известни личности като Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. В централния хотел Термал се провежда и ежегодният филмов фестивал „Кристален глобус”, за който в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Маршрут на обиколката в Карлови Вари: емблематичните дизайнерски колонади и големия гейзер Вридло, фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона, историческите сгради по протежение на река Тепла. По време на разходката по елегантните улици можете да опитвате лековитата вода от специалните бърдучета - запазената марка на Карлови Вари. През свободното време може да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в луксозния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.

Нощувка.

ДЕН 5
Прага – София

Закуска. Освобождаване на стаите (багажът може да се остави в стая за съхранение на багажа). Свободно време.

Туристическа програма по желание:

==>"ПРАГА ОТВИСОКО - КУЛАТА ПЕТРШИН И СТРАХОВСКИЯ МАНАСТИР" с местен екскурзовод на български език (около 2 ч., допълнително се заплаща входната такса за Страховската библиотека).
300 метра е височината, на която ще се изкачим с историческия фуникуляр, за да се насладим на красотата на Прага отвисоко. След кратка разходка през красивия парк Петршин ще стигнем до 60-метровата панорамна кула, поставена на живописния хълм още през 1891 година. Идеята за създаването се ражда след Световното изложение в Париж през 1889 г. Често наричана "миниатюрна Айфелова кула", тя е 5 пъти по-малка от оригинала, но географски е разположена по-високо от нея (на хълма Петршин - 327 м). Петршинската кула предлага красива 360-градусова панорама към целия град. 299 стъпала отвеждат до най-високата точка, откъдето ще разпознаем Пражката крепост, катедралата Св. Вит, Народния театър, астрономическия часовник на Староместкия площад, Вълтава и нейните красиви мостове...
Разходката продължава към манастира Страхов, основан през 1143 г., където ще посетим бароковата библиотека на повече от 800 години. Страховската библиотека е обявена за една от най-красивите исторически библиотеки в света. Ще посетим двете зали - богословската и философската, съхраняващи над 200 000 книги и ценни ръкописи. В манастирската пивоварна в двора на ареала ще може да опитате и оригиналната жива, непастьоризирана бира. Монасите варяли бира от най-старото средновековие, страховската е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт.


Трансфер до летище Прага. Заминаване с директен полет на България Ер за Варна в 16:00 ч. Пристигане на летище Варна в 19:15 ч.


Разпределението на екскурзиите в програмата е примерно. Възможни са размествания в дните от програмата.

Идеи за свободното време: посещение на Зоологическата градина в Прага - една от най-добрите зоологически градини не само в Европа, но и в целия свят.. Открита е през 1931 г., общата площ на зоопарка е 60 хектара, от които 50 хектара са заети от зоната за животни. Зоологическата градина е необичайна и по своята структура: разположена е на две нива, свързани с фуникуляр. Условията на живот на животните са максимално близки до естествените, тук на практика няма клетки (с изключение на хищниците), а загражденията са оборудвани предимно със стъклени панели. Благодарение на това има свободен контакт с обитателите на зоопарка, което прави посещението му още по-вълнуващо. (удобна транспортна връзка с метро и автобус).

Полетна информация (възможни са промени):
VAR 14:05 PRG 15:10
VAR 16:00 SOF 19:15

 

Още екскурзии до Прага със самолет:

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information