Круиз по Нил и почивка в Хургада (вътрешен полет)

Екскурзии Египет

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЕГИПЕТ С 3 или 4 НОЩУВКИ НА КРУИЗЕН КОРАБ ПО НИЛ

ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ КАЙРО-АСУАН, АСУАН-КАЙРО ИЛИ КАЙРО-АБУ СИМБЕЛ

Вариант I (вътрешен полет от Кайро до Асуан) - 2 нощувки в Кайро, 3 нощувки на круизен кораб 5* от Асуан до Луксор, 2 нощувки в Хургада;
Вариант II (вътрешен полет от Асуан до Кайро) - 1 нощувка в Хургада, 4 нощувки на круизен кораб 5* от Асуан до Луксор, 2 нощувки в Кайро;
Вариант III (вътрешен полет от Кайро до Абу Симбел) - 2 нощувки в Кайро, 3 нощувки на круизен кораб 5* от Асуан до Луксор, 2 нощувка в Хургада;

ПРОГРАМА ВАРИАНТ I:

ДЕН 1
София – Кайро
Отпътуване от летище София (терминал 2) в 05:30 ч. за Кайро с директен чартърен полет на авиокомпания „BH air“. Кацане на летището в Кайро в 07:40 ч. (полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуване!). Посрещане.

Туристическа програма в Кайро (включена в цената): Екскурзията включва посещение на Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всички периоди на египетската история. Обяд в местен ресторант. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане: Вечерен круиз в Кайро по река Нил с вечеря и шоу програма

Плавайки по река Нил, ще можете да се насладите на нощните гледки от Мегаполиса Кайро - град на контрастите. Разходката с круизния кораб-ресторант продължава около 2 часа и включва вечеря на блок маса, шоу програма и трансфери от/до хотела.

ДЕН 2
Кайро
Закуска.

Посещение на Египетските пирамиди - едно от чудесата на света, което пленява с величието и мистериозността си. От панорманата площадка в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Посещение на парфюмерийна фабрика. Обяд в местен ресторант.

Следобед свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: Екскурзия Старо Кайро, Музея на Цивилизациите и пазара "Хан ел Халили". Старо Кайро или Коптик Кайро обединява в себе си едни от най-старите християнски, мюсюлмански и евреиски храмове в Египет. Ще имате възможност да посетите "Висящата църква" и църквата Църквата Свети Сергей и Свети Бакхус - Абу Серга, в която се смята че е живяло Светото семейство. Обиколката ще продължи с най-новия за Кайро - "Музей на цивилизациите", който е новия дом на 22 мумии на 18 фараони и четири царици. Програмата ще завърши с емблематичния за Кайро и най-големият в Африка открит пазар "Хан ел Халили".

Транфер до хотела. Вечеря и нощувка.

ДЕН 3
Кайро – Асуан
Ранна закуска (или сух пакет). Трансфер до летището в Кайро за директен вътрешен полет до Асуан, изпълняван от авиокомпания "Egypt Air" (в интервал между 5:00-7:30). Кацане на летището в Асуан.

Туристическа програма в района на Асуан: Високата стена на язовир Насър, преграждаща р. Нил. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти. Незавършеният обелиск – великолепен паметник с височина 42 м и тежащ 1 200 т, който никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Посещение на храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филе, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Трансфер до круизния кораб. Настаняване. Обяд на кораба.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: екскурзия до Нубийско селище – няма как посещението Ви на Асуан да е пълно, без да усетите невероятната атмосфера на нубийците и да се насладите на спокойната разходка сред островите на р. Нил. Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка фелука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан, намираща се на остров. Свободно време за разходка в ботаническата градина. Отплаване с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско селище. Разглеждане на комплекс от къщи, представящи местния бит и обичаи. По възможност посещение на нубийска къща с възможност за снимки с крокодили. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.Вечеря и нощувка на кораба.

ДЕН 4
Асуан – Ком Омбо – Едфу
Закуска. Свободно време в Асуан - най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Възможност за самостоятелна разходка из колоритния Асуански пазар или туристическа програма по желание и предварителна заявка (сух пакет за закуска при участие в допълнителната услуга): автобусна екскурзия до Абу Симбел с включени входни такси. Ранно отпътуване от кораба около 04:30 ч. Абу Симбел е разположен на западния бряг на р.Нил. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м. по - високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на боговете Амон Ра, Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.нар. Малък храм или храмът на Хатхор и Нефертари. Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Връщане на кораба около обяд. Обяд. Следобед отплаване за Ком Омбо. Пристигане късния следобяд и разглеждане на храма в Ком Омбо. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм, посветен на Собек - бог на крокодилите, и на Хор – бог на соколите. Отплаване за Едфу. Вечеря и нощувка на кораба.

ДЕН 5
Едфу – Луксор
Отпътуване от кораба около 06:30 ч. Ранно посещение на храма в Едфу, посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Връщане на кораба. Закуска. Отплаване към Луксор през Есна. Обяд. Свободно време на борда на кораба. Късния следобед посещение на храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II е посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу и впечатлява с гигантските си папирусови колони. Посещение на магазин за папируси. Вечеря и нощувка на кораба.

ДЕН 6
Дейр ел-Бахри – Хургада
300 km
Рано сутринта (тръгване от кораба около 04:00-05:00 ч.) по желание и предварителна заявка разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия). Закуска (или сух пакет при участие в разходката с балон). Освобождаване на стаите и напускане на круизния кораб. Отпътуване към Дейр-ел-Бахри – комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Посещение на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия; колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на магазин за алабастър.

Обяд на блок маса (без включени напитки).

Отпътуване за Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Отпътуване с автобус за Хургада. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотела. Късна вечеря. Нощувка.

ДЕН 7
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка (избира се една от трите екскурзии):

1. Сафари в пустинята с включена вечеря. Отпътуване от хотела в 12 ч. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита (Лица под 16 год. не могат да карат сами квадроцикли и двуместни бъгита). Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще се насладите на фолклорно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци). Връщане в хотела около 21 ч.

 

2. „El Gouna - Египетската Венеция“ с включен обяд и безалкохолни напитки; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист. Отпътуване от хотела около 8:00 ч. Екскурзията включва разходка с лодка по време, на която ще се насладите на красивите гледки, възможно е да срещнете делфини, ще имате възможност да плувате и да се гмуркате в кристално чистите води на Червено море. Връщайки се в El Gouna ще се разходите и с малки лодки из каналите на градчето. Връщане в хотела късния следобед.

 

3. Шнорхелинг в Червено море (с включен обяд, безалкохолни напитки и екипировка за шнорхелинг; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО заплащане на място на местна такса (cruise tax): около 5 евро на турист). Отпътуване от хотела около 8 ч. Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен и затова е още по-привлекателен. Гмуркането е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, наслада от богатството на подводния свят, себеопознаване и разбира се, безкрайно удоволствие. Две спирки за шнорхелинг и спирка за плаж на пясъчния остров Orange bay. Връщане в хотела около 16 ч.

ДЕН 8
Хургада – София
Закуска. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България с директен чартърен полет на авиокомпания „BH air“. Кацане на летище София

 

ПРОГРАМА ВАРИАНТ II:

ДЕН 1
София – Хургада
Отпътуване от летище София (терминал 1) за Хургада с директен чартърен полет на авиокомпания „BH air“. Кацане на летището в Хургада (полетното разписание ще получите с финалните документи преди отпътуване!). Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд.

Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии срещу заплащане:

1. Полудневно сафари с включена вечеря. Отпътуване от хотела около 14:00 ч. Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита (Лица под 16 год. не могат да карат сами квадроцикли и двуместни бъгита), а вечерта ще се насладите на фолклорно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци). Връщане в хотела около 21 ч.

2. Полудневна разходка с яхта в Червено море. По време на разходката с яхта, ще можете да се насладите на красивите крайбрежия на Червено море, ще имате възможност да плувате и да се гмуркате в кристално чистите води и да направите шнорхелинг за да се насладите на един от най-добрите подводни светове. За любителите на риболова, ще се предостави възможност да покажат умения си при риболов с корда.

Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2
Хургада – Луксор
350 km
Закуска (сух пакет). Отпътуване за град Кена (около 04:30-05:30 ч.) и посещение на храма Дендера. Храмът Дендера е един от най-впечатляващите храмове от периода на Късен Египет. Той е посветен на богинята Хатхор и е един от най-добре запазените храмове в днешно време с останали цветове. В него се е намирал астрономическия зодиак на египтяните. Отпътуване за Луксор - една от древните столици на Египет. Посещение на храмовият комплекс Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Обяд. Посещение на храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II е посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу и впечатлява с гигантските си папирусови колони. Посещение на магазин за папируси. Настаняване на круизния кораб. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3
Луксор – Едфу
Рано сутринта (тръгване от кораба около 04:00-05:00 ч.) по желание и предварителна заявка разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия). Закуска (или сух пакет при участие в разходката с балон). Отпътуване към Дейр-ел-Бахри – комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Посещение на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия; колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Посещение на магазин за алабастър. Връщане на круизния кораб за обяд. Следобед свободно време на борда на кораба, докато плава по поречието на р. Нил, преминавайки през шлюзовете на Есна до Едфу.

ДЕН 4
Едфу – Ком Омбо
Отпътуване от кораба около 06:30 ч. Ранно разглеждане на храма в Едфу, посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Връщане на кораба. Закуска. Отплаване към Ком Омбо. Обяд. Пристигане и разглеждане на храма в Ком Омбо. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм, посветен на Собек - бог на крокодилите, и на Хор – бог на соколите. Отплаване за Асуан и свободно време на борда на кораба. Вечеря и нощувка на кораба.

ДЕН 5
Едфу – Асуан
Закуска. Свободно време в Асуан - най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Възможност за самостоятелна разходка из колоритния Асуански пазар или туристическа програма по желание и предварителна заявка: автобусна екскурзия до Абу Симбел с включени входни такси. Ранно отпътуване от кораба около 04:30 ч.  Абу Симбел е разположен на западния бряг на р.Нил. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м. по - високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на боговете Амон Ра, Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.нар. Малък храм или храмът на Хатхор и Нефертари. Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО. Връщане на кораба около обяд.

Обяд на кораба.

Следобед туристическа програма по желание и предварителна заявка: екскурзия Комбо - разходка с лодка флука, посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и автентично Нубийско селище. Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина. Отплаване с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско селище. Разглеждане на комплекс от къщи, представящи местния бит и обичаи. По възможност посещение на нубийска къща с възможност за снимки с крокодили. Връщане обратно на кораба с моторната лодка. Вечеря и нощувка на кораба.

ДЕН 6
Асуан – Кайро
Закуска. Туристическа програма в района на Асуан: Високата стена на язовир Насър, преграждаща р. Нил. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти. Незавършеният обелиск – великолепен паметник с височина 42 м и тежащ 1 200 т, който никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Обяд. Разглеждане храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.

Обяд. Трансфер до летището в Асуан за вътрешен полет до Кайро, изпълняван от авиокомпания "Egypt Air. Трансфер до хотела в Кайро. Късно настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7
Кайро
Закуска. Туристическа програма в Кайро (включена в цената): Екскурзията включва посещение на едно от чудесата на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От панорманата площадка в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд в местен ресторант (без включени напитки). Посещение на парфюмерийна фабрика. А по-късно ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всички периоди на египетската история. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане: Вечерен круиз в Кайро по река Нил с вечеря и шоу програма

Плавайки по река Нил ще можете да се насладите на нощните гледки от Мегаполиса Кайро - град на контрастите. Разходката с круизния кораб-ресторант продължава около 2 часа и включва вечеря на блок маса, шоу програма и трансфери от/до хотела.

ДЕН 8
Кайро – София
Закуска. Трансфер до летището в Кайро. Отпътуване за България с директен чартърен полет на авиокомпания „BH air“. Кацане на летище София

 

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information