Търсиш идеи, мечтаеш за любима дестинация или вече планираш пътуване?

 
 
 

04.10.2020

В ПЪРВИЯ УИКЕНД НА ОКТОМВРИ ПРАГА ПРАЗНУВА ФЕСТИВАЛА НА МЛАДОТО ВИНО

Прага

Прага празнува есента през първия уикенд на октомври с дни на младото вино "бурчак" (burčak) и джаз музика на живо. Още един стрийт фестивал - чудесен повод за разходка със семейството, с любимия човек или с петима приятели на маса (новата противоепидемична мярка го изисква). Есенна Прага е гостоприемна и уютна, дори когато настоява да пием вино, а не бира 😀

За направата на един литър бурчак са нужни два килограма бяло грозде. Леко газирано, с приятно кисел вкус, виното се познава лесно по млечния си меденозлатист цвят. Съдържа големи количества витамин B и C и не може да се съхранява повече от 3 дни.
А чехите считат, че здравето изисква от всеки да изпие поне толкова вино, колкото кръв се съдържа в тялото му, т.е. около 4-5 литра :) Свежият гроздов сок се пие бързо и без остатък. Може да се открие само в периода от август до ноември. 

Домакин на есенния фестивал на виното в Прага е малкият Стрелецки остров на река Вълтава. Островчето е естествена форма между двата бряга на река Вълтава, превърната в парк с елегантни алеи и градини в особено красиви цветове през есента. Панорамната тераса с гледка към красивата сграда на Народния театър и моста на Легиите добавя още една причина да се отбием!

➡ Ако посетите Прага през есента, не пропускайте да се разходите из зеления оазис в самия център на Прага - Střelecký ostrov! Няма как да се объркате! Просто следете за златната коронка над Народния театър и когато наближите, слезте под моста! Достъпът е пешеходен, а мястото не е в списъка на претоварените туристически атракции на Прага! 
➡ Ако посетите Прага през есента, не пропускайте да проверите дали в кварталната семейна гостилница или на някой съботен фермерски пазар е останало от сезонното младо вино и задължително го опитайте! За нужната доза витамини преди студените зимни месеци!

{iframewidth="320" height="250" frameborder="0" scrolling="auto" }https://www.youtube.com/embed/2Ctuz4WQI8U?autoplay=1&rel=0" frameborder="0" allowfullscreen{/iframe}

 

23.03.21

КАК ДА РЕЗЕРВИРАМ И ПЛАТЯ ЗА ИЗБРАНО ПЪТУВАНЕ ИЛИ ТУРИСТИЧЕСКА УСЛУГА

Как да направя резервация за пътуване или туристическа услуга, която съм избрал от сайта reyma.bg?

✔️ На телефоните на агенцията - 02/4341515 или 02/9630323
✔️ На e-mail адрес - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
✔️ През контактните форми на сайта ни, които можете да откриете към всяка страница (в таб "Запитване") или през общата контактна форма в основното меню КОНТАКТИ
✔️ В офиса ни - бул. П. Евтимий 36/Б (срещу френската гимназия).

Независимо от избрания начин да резервирате пътуване или туристическа услуга, винаги ще получите уникален резервационен номер. В резервационна се съдържа още информация за цена, срокове за плащане и всички детайли за избраното пътуване или туристическа услуга.

Как да направя плащане за резервирано пътуване или туристическа услуга?

✔️В офиса ни: в брой или с карта през ПОС терминално устройство
✔️На сайта ни - онлайн плащане:

Онлайн плащане за туристическа услуга можете да направите чрез онлайн платформата на Борика, която е интегри

На първа стъпка:
✔️Вариант 1: попълвате самостоятелно - на следната СТРАНИЦА ЗА ОНЛАЙН ПЛАЩАНЕ - получения  резервационния номер, сумата за плащане, имената си, както и телефон и e-mail за връзка.
или
✔️Вариант 2: изпращаме на Вашия e-mail или на удобно за Вас приложение (Viber/ WhatsApp/ Messenger) ПЕРСОНАЛИЗИРАН ЛИНК със служебно попълнени данни (съгласно направената резервация) за резервационен номер и сума за плащане.

На втора стъпка:
✔️Ще бъдете прехвърлени към платформата на Борика - EMV 3DS, осигуряваща най-високо ниво на сигурност. Системата поддържа всички популярни карти – MasterCard, Visa, Maestro, БОРИКА, Bcard и Diners Club. Борика предоставя възможност да се извършват сигурни плащания през интернет чрез схемите Verified by Visa за карти VISA и MasterCard SecureCode за карти MasterCard.

Трябва ли да регистрирам картата си за сигурност при онлайн разплащане?

✔️ Да, за най-висока сигурност е включена функционалността 3D Secure. Това гарантира по-голяма сигурност при извършване на плащанията чрез въвеждане на допълнителна парола, която крайният потребител получава от банката си. Този код е различен от ПИН кода на картата. При коректна парола, системата БОРИКА ще потвърди автентикацията и трансакцията ще приключи успешно. Ако не бъде въведена правилната парола, плащането няма да бъде осъществено.

 
 
 

14.08.2020

ДЕЦА ПОД 10-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ПЪТУВАТ ЗА ГЪРЦИЯ БЕЗ PCR ТЕСТ

✔️Съгласно официална публикация на гръцкото посолство, която вече е обявена и към общата информация в задължителния PLF формуляр: https://travel.gov.gr/, деца под 10 годишна възраст се считат за изключение от изискването за задължителен PCR тест за влизане в Гърция и за тях няма да е необходимо да се прави и представя такъв!

✔️Към момента изискването за PCR тест за всички пътуващи на възраст над 10 г. е обявено като задължително условие за преминаване на границата с Гърция със срок до 31.08.2020.

PROTOCOL FOR ARRIVALS IN GREECE

 

15.07.2020

БЕЗПЛАТЕН PCR ТЕСТ ЗА НЯКОИ ХОТЕЛИ ПО АВТОБУСНИТЕ ПОЧИВКИ ЗА ГЪРЦИЯ!

Безплатен PCR тест част от хотелите по програмите за Гърция за 7 нощувки до Ситония, Касандра, Олимпийската ривиера, Корфу, Йонийско крайбрежие и Лефкада!

✔️ БЕЗПЛАТЕН PCR тест се предлага по някои програми до Гърция, за които това е изрично посочено!
✔️ Безплатният PCR тест ще се предоставя САМО за периода, в който гръцките власти изискват задължителен отрицателен PCR тест за коронавирус, направен 72 часа преди пътуването!
✔️ На туристите ще бъде предоставен списък с адреси и телефони на лабораториите, които ще приемат изготвянето на тест срещу предоставяне на ваучер! В тези лаборатории няма да се заплаща нищо!

ВАЖНО: При заявката в лабораторията трябва изрично да се посочи, че в резултата се изисква:
- имената да са изписани на английски език и
- да присъства изписан номерa на документа за самоличност
✔️ Тестът трябва да бъде направен точно 3 дни преди пътуването!!! Ако пътуването е в ден събота, то тестът следва да бъде направен в ден сряда! Ако пътуването е в ден неделя, то тестът следва да бъде направен в ден четвъртък! Във връзка с голямата натовареност на лабораториите, всеки турист е необходимо да се свърже по телефона с избраната лаборатория (преди да направи своя тест).
✔️В лабораторията задължително се представят следните документи:
1. Разпечатан ваучер за пътуването;
2. Документ за самоличност - лична карта или паспорт;

Резултатите от PCR тестовете ще бъдат готови до 48 часа, след като бъдат направени. В деня преди пътуването, всеки турист трябва да вземе резултата си лично от лабораторията, където е направен теста и да провери дали са спазени указанията - да присъстват имената на латиница и номера на документа за самоличност!
✔️Ако възникне случай с положителен резултат, заплатената сума няма да бъде изгубена! Тя ще може да се използва за пътуване в бъдещ период или да се вземе под формата на ваучер за почивка в дестинация Гърция.

АВТОБУСНИ ПОЧИВКИ В ГЪРЦИЯ С БЕЗПЛАТЕН PCR ТЕСТ

 

11.07.2020

DESTINATION GREECE! HEALTH FIRST!

Гърция стартира кампания под мотото "Destination Greece! Health First!". Поредицата от мерки на гръцкото правителство са свързани с осигуряване на здравето и безопасността на туристите и с утвърждаването на дестинацията като СИГУРНА И БЕЗОПАСНА (макар някои от тях не толкова популярни)!

✔️Считано от 01 юли 2020 г., всички туристи трябва да се запознаят и да попълнят онлайн Passenger Locator Form (PLF). Съгласно промяна от 10.07.2020, срокът за попълване е вече до 24 часа преди влизането в Гърция. Тези, които вече са попълнили формуляра, могат да пътуват. Останалите трябва да имат предвид, че временно - до 14.07. 00:01 ч. системата няма да предлага опцията за пътуване с автомобил, което означава, че те ще трябва да отложат пътуването си за Гърция най-рано за 15 юли.
✔️Считано от 06.00 ч. на 15 юли 2020 г., вторник - Гърция въвежда и допълнителна мярка за всички туристи, преминаващи само през ГКПП „Кулата-Промахон“ – изискване за предоставяне на отрицателен резултат от PCR (безкръвен молекулярен) тест за коронавирус от лицензирана лаборатория, извършен не по-рано от 72 часа преди пристигането на границата. Тази нова мярка, приета на 10.07.2020, не отменя задължителното изискване всички пристигащи в страната да са попълнили формуляр за локализиране на пътници (PLF) в срок от мин. 24 часа преди влизането им в Гърция. Списъкът на МЗ със сертифицирани лаборатории за PCR тест ще откриете ТУК.
✔️Правила за пътуване по суша - влизането в Гърция с цел туризъм е разрешено само през ГКПП Кулата-Промахон като има и изискване за лимитиран брой пътници в превозно средство: макс. 4 човека в превозни средства с до 7 места и макс. 5 човека в превозни средства с 8-9 места (в сила към момента до 12.07.2020). ИЗТОЧНИК
✔️Здравен протокол за сезон 2020, в който са са разписани всички указания за гарантиране на безопасен престой на туристи в гръцките хотели (част от тях са: препоръчително въвеждане на онлайн регистрация в хотелите, настаняване след 15 ч. и напускане преди 11 ч., удължени часове за работа на ресторантите, добре обучен персонал, правила за дискретно спазване на дистанция в общите части на хотелите, старателна дезинфекция, адаптирани анимационни дейности)!
✔️Препоръчително е пътуващите за Гърция да свалят безплатната апликация за смарт телефони Visit Greece, (разработена на английски и гръцки език от Министерството на туризма и Hellenic Tourism Organisation (E.O.T). Приложението е в помощ на пътуващите в Гърция и синтезира информация, свързана със здравните протоколи, указанията за спазване на превантивните мерки за хигиена и безопасност и други препоръки, свързани с дестинацията.

{iframewidth="320" height="250" frameborder="0" scrolling="auto" }https://www.youtube.com/embed/1Tzt6FZcUk0?autoplay=1&rel=0" frameborder="0" allowfullscreen{/iframe}

 

28.06.2020

ПЪТУВАМЕ ЗА ГЪРЦИЯ С ПОПЪЛНЕН PLF ФОРМУЛЯР!

За да пътуваме безопасно и да се чувстваме сигурни по време на почивката си в Гърция и в допълнение към здравния протокол, касаещ организацията на работа на хотелите (за който вече Ви информирахме), считано от 01.07. се въвежда
PASSENGER LOCATOR FORM (PLF), който касае туристите, които ще преминат границата на Гърция не само по въздух или по море, но и по суша!
❗️ Онлайн формулярът е много бърз и лесен за попълване (на английски език), но трябва да се съобразите с изискването това да бъде направено най-малко 48 часа преди преминаването на границата! Освен кратки лични данни, пътуващите трябва да предоставят информацията, свързана с лице за контакт, отправна точка и адрес по време на престоя си в Гърция.
✔️ Всеки турист над 18 г трябва да попълни електронната форма. Данни за деца под 18 г. се попълват (добавят) към формуляра на един от придружаващите ги възрастни.
✔️ Не е задължително попълването на полетата, обозначени като опционални (optional).
✔️За курортните хотели, които нямат в адреса си улица и номер, в полетата за временен адрес в Гърция се попълват само населеното място и кода му.
✔️ Формулярът, с който трябва да разполагате (на мобилен смарт телефон или на хартиен носител) по време на пътуването в Гърция с генериран QR код, се получава 24 часа преди посочената дата на влизане в Гърция на указания електронен адрес .
✔️ Рейма Травел ще има грижата и ще информира всички свои туристи с индивидуални резервации за Гърция относно новото изискване. Оставаме на разположение при нужда от съдействие за попълване на онлайн формата на английски език!

PROTOCOL FOR ARRIVALS IN GREECE

Абонирай се за нюзлетър

Please enable the javascript to submit this form

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36/Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information