Празник на изкуствата в Париж

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРИЖ - ПРАЗНУВАМЕ ИЗКУСТВОТО!

заминаване от София или от ВарнаСъбития в Париж

- Фестивал NUIT BLANCHE 2022
Фестивалът Nuit Blanche ще се проведе в нощта на 01-ви срещу 2-ри октомври 2022. Празник на съвременното изкуство във всичките му форми. Nuit Blanche преобразява столицата в продължение на две десетилетия за една нощ и кани всеки да изживее едно необикновено естетическо изживяване. През 2022 г. темата е  "Градината на насладите", вдъхновена от работата на холандския художник Jérôme Bosch.

- Фестивал PARIS PHOTO 2022
Paris Photo е най-големият международен панаир на изкуството, посветен на фотографията, който се провежда всяка година през ноември в сърцето на Париж. От 1997 г. насам мисията на панаира е да популяризира и насърчава фотографското творчество и галериите, издателите и художниците, които са негови източници. 25-ото издание на Paris Photo ще се проведе в Париж от 10 ноември до 13 ноември в новопостроения Grand Palais Ephémère на Марсово поле с лице към Айфеловата кула.

-"НОВОТО БОЖОЛЕ ПРИСТИГНА"
Tретият четвъртък на ноември
 е денят, в който от Франция пристига Божоле Нуво (Beaujolais Nouveau). Продажбата на първото червено вино за сезона - с рубинен цвят и нежни розови нюанси, започва едва 8 седмици след прибирането на реколтата в Бургундия. Традицията датира отпреди повече от половин век и всеки ноември винопроизводителите пускат на пазара около 30 милиона бутилки божоле. Това е леко младо вино с интензивен плодов вкус, произведено за незабавна консумация без отлежаване, тъй като с годините качеството му не се подобрява. В Париж ще ни посрещнат с поздрава „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!“ - „Новото божоле пристигна!“. Дните на младото божоле винаги са съпроводени от много публични събития и тържества.

- Галерия ATELIER DES LUMIÈRES
Галерията представя през 2022 г. две интерактивни изложби "Сезан, светлините на Прованс" / "Кандински, одисеята на абстрактното"

- Изложба EDVARD MUNCH - A POEM OF LIFE, LOVE AND DEATH в Музей Орсе (20.09.2022-22.01.2023)
В сътрудничество с Музея на Мунк в Осло, Музеят д'Орсе посвещава изложба на прочутия норвежки художник Едуард Мунк (1863-1944), чието творчество (шестдесет години) в цялата му широта и сложност остава отчасти непознато. Изложбата представя около сто творби - картини, рисунки, гравюри.


ПРОГРАМА ЕКСКУРЗИЯ "ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА В ПАРИЖ"

1 ДЕН София – Париж
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.00 ч. с директен полет за Париж. Пристигане в 09.10 ч. в Париж. Организиран трансфер. Настаняване (след 14 ч.),

КЛАСИЧЕСКА ОБИКОЛКА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК (включена в цената):
Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Дома на инвалидите, мостовете на река Сена, Айфеловата кула, площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери и много други. 

Информационна среща. Екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт, ще запознае туристите с възможностите за придвижване с градски транспорт и ще даде първи ориентири за района около хотела.

==>"ДУХЪТ НА МОНМАРТЪР" (включена в цената):
Програмата се провежда се в късния следобяд, с възможност за желаещите да останат за вечеря в най-артистичния квартал на Париж - Монмартър. От хотела до Монмартър се стига за няколко спирки с метро.
Районът Монмартър е "короната" на Париж - точката с най-висока надморска височина в Париж. На върха на хълма Монмартър се издига бялата базиликата „Сакре Кьор“, до която води широко панорамно стълбище. От площадката пред базиликата се открива една от най-красивите панорамни гледки към целия град.
Живописният квартал Монмартър носи духа на стара Франция. Малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти извеждат до артистични площади, превърнали се в галерии на открито и ни пренасят във времето, когато кварталът е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър.

По време на пешеходния тур се разглеждат панорамно базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и други.

Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН Париж – Двореца "Версай" – Париж ~40 km
Закуска. Свободно време в Париж.

Туристическа програма по желание (избира се една от двете полудневни екскурзии):

==>"ВЕРСАЙ – ДВОРЕЦА НА КРАЛЯ СЛЪНЦЕ" - полудневна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език.
Най-пищният кралски двор е разположен само на 20 км от Париж. Построен е в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато кралят и Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Дворецът и заобикалящите го сгради са архитектурни бижута, а красивите градини са запазили първоначалния си вид още от времето на Луи XIV.
Посещението на двореца включва обиколка на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана и на Меркурий, 73-метровата "Огледална Зала", където е подписан Версайския договор и други помещения с екстравагантен декор в стил барок и рококо. След обиколката с екскурзовод, следва свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца (на място се заплаща входна такса).

или

==>"ПО СТЪПКИТЕ НА ВИНСЕНТ ВАН ГОГ В ОВЕР-СЮР-ОАЗ"- полудневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език.
Овер-сюр-Оаз е разположен на 30 км от Париж, сред гора и житни ниви. Незасегнато от индустриализацията, то е запазило своя провинциален чар, вдъхновявал редица живописци и по-специално Ван Гог, споменът за който е белязал това място завинаги. Овер-сюр-Оаз е истински музей под открито небе - покрай живописните къщи, по криволичещите тесни улички, покрай бреговете на Оаз или житните полета все едно се разхождаме в картините на художника: гостилницата Раву, наречена Къщата на Ван Гог; полетата, вдъхновили „Ниви с гарвани“; църквата „Успение Богородично“; парк „Ван Гог“; къщата на доктор Гаше; Кметството; Музея на абсента и др. Ресторантът на гостилницата, в която е живял Ван Гог, е подходящ за почивка, където при късмет на любимата маса на Ван Гог в дъното на залата може да опитате от специалитетите на заведението: петел във вино, телешко фрикасе или агнешки бут.

==>"ИЗКУСТВОТО НА МУЗЕЯ ОРСЕ" с екскурзовод на български език.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазена марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където ще съхраняват световни шедьоври от областта на живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Високата 32 метра зала от метална конструкция и стъкло, представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпреонисти в лицето на Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Изключително въздействащата подредба на музейните експонати, неслучайно спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а година. Дори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе просто ще Ви остави без дъх!

Нощувка.

3 ДЕН Париж
Закуска. Свободно време в Париж.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):

==>"ЛУВЪРА И НЕГОВИТЕ ШЕДЬОВРИ" с екскурзовод на български език.
Музей Лувър е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. Бившият дворец на френските крале отваря врати като музей за първи път през 1793 г. Колекцията на Лувъра е изложена в 3 крила – Ришельо, Сюли и Денон и покрива почти 10 000 години история. В рамките на около 2 часа, водени от нашия опитен и сладкодумен екскурзовод, ще се насладим на прекрасна разходка през вековете и ще разгледаме най-впечатляващите шедьоври, сред които легендарните древногръцки статуи Венера Милоска и Нике (Победата от Самотраки), творбите на Леонардо да Винчи - „Мона Лиза" (Джокондата), „Портрет на Св. Ана”, „Портрет на Св. Йоан Кръстител”,на Веронезе - “Сватбата в Кана Галилейска”, картини на Ел Греко, Веласкес, Микеланджело, Рубенс, Дьолакроа, Тициан и много други.

==>ВЕЧЕРНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ В КАБАРЕ МУЛЕН РУЖ (посещението е самостоятелно; ползва се градски транспорт до Монмартър - екскурзоводът ще помогне с указания). Музикалният спектакъл в най-известното и най-старо нощно заведение на Париж е с продължителност около 2 часа. Цената на билета включва чаша шампанско. Линия 2 на метростанция Blanche е разположена точно пред историческата сграда на кабарето.
Нощувка.

4 ДЕН Париж – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):

==>"КЛАСИЧЕСКИ ПАРИЖ - НА ЛЕВИЯ БРЯГ НА СЕНА" - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Панорамно разглеждане на Пантеона - където са погребани философи и дейци на Френската революция, забележителни писатели и учени; Сорбоната - прочутият парижки университет, Люксембургската градина и сградата на Сената; Латинския квартал и красивия фонтан Сен Мишел; остров Сите - духовното сърце на Париж; катедралата Нотр Дам; Съдебната палата; Консиержори с Кралския параклис Сент Шапел и др.

==>КРУИЗ С ПАНОРАМНО КОРАБЧЕ ПО СЕНА (1 час) - панорамно разглеждане на историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3-ти век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др.

Трансфер до летището и отпътуване за България с директен полет до София.

Разпределението на екскурзиите в програмата е примерно. Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

Полетно разписание:

30.09. Раян Ер София-Париж (06:40-08:30)/03.10. Париж, Бове-София (19:40-23:25)
30.09. Раян Ер София-Париж (06:40-08:30)/05.10. Париж, Бове-София (19:45-23:60)
11.11. Уиз Ер София-Париж (16:05-18:05)/ 14.11. Париж, Бове-София (09:10-13:00) - 3 нощувки
11.11. Уиз Ер София-Париж (16:05-18:05)/16.11. Париж, Бове-София (09:10-13:00) - 5 нощувки

23.11. Раян Ер София-Париж (10:15-12:15)/ 26.11. Париж, Бове-София (18:30-22:15) - 3 нощувки
23.11. Раян Ер София-Париж (10:15-12:15)/ 28.11. Уиз Ер Париж, Бове-София (09:10-13:00) - 5 нощувки
07.12. Раян Ер София-Париж (10:15-12:15)/ 10.12. Париж, Бове-София (18:30-22:15) - 3 нощувки
07.12. Раян Ер София-Париж (10:15-12:15)/ 12.12. Уиз Ер Париж, Бове-София (09:10-13:00) - 5 нощувки

Възможни са промени в полетното разписание. Продължителност на полета: ~2 ч. 40 мин.

ФРАНЦИЯ COVID-19

Считано от 1 август 2022 г. отпада задължението за представяне на ваксинационен сертификат или тест при влизане на територията на Франция. Информацията е актуална към 01.08.2022. Повече: ТУК и ТУК.

 

Абонирай се за нюзлетър

Please enable the javascript to submit this form

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information