Празник на изкуствата в Париж

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРИЖ СЪС САМОЛЕТ

Дата: 01.10.2021 (няма места)

самолетна екскурзия до Париж с директен полет на България Ер от София или от Варна
до летище Шарл де Гол - най-близкото летище до центъра на ПарижСъбития в Париж по време на екскурзията:

 - L'Arc de Triomphe, Wrapped - последният проект на Христо Явашев (Christo) ще бъде реализиран от екипа му, а ние ще имаме възможността да видим проекта „Триумфалната арка, Опакована“ на 01.10. и 02.10.2021! Емблематичната порта на Париж ще бъде опакована с 25 000 квадратни метра сребристо-синя материя и завързана с 3000 м. червена панделка! Събитието е уникално по рода си и идва дългоочаквано, 36 години след един от най-успешните арт проекти - опаковането на най-стария парижки мост Пон Ньоф. Изключително арт събитие, което ще се проведе еднократно в световен мащаб в продължение на само 16 дни до 03.10.2021. 

 - Nuit Blanche - през първата събота на октомври
(двайстото издание на фестивала Nuit Blanche ще се проведе в нощта на 02-ри срещу 3-ти октомври 2021) във всички части на града художници предлагат инсталации, изложби, концертни представления, сценични декори и творения, които представят различни аспекти на съвременното изкуство и предлагат нов поглед към града. Общественият транспорт остава да работи цяла нощ и зрителите могат да планират свой собствен маршрут сред десетките авангардни проекти на международни художници.
 - Арт център ATELIER DES LUMIÈRES ще представя интерактивни изложби, посветени на творчеството на Салвадор Дали: "Дали - безкрайна енигма" и на творчеството на Гауди: "Гауди - архитект на въображаемото"


 

ПРОГРАМА ЕКСКУРЗИЯ "ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА В ПАРИЖ":

1 ДЕН София – Париж
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.00 ч. с полет на авиокомпания "България Ер" за Париж. Пристигане в 09.10 ч. на летище Шарл де Гол. Трансфер до града (около 40 минути).

Панорамна обиколка с екскурзовод на български език. Фото пауза на панорамната тераса срещу Айфеловата кула.
Панорамно разглеждане на Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите - построен през 17 в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани, мостовете на река Сена, остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция, галериите Лафайет, луксозният площад Вандом и др.

Трансфер до хотела и настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт, ще запознае туристите с възможностите за придвижване с градски транспорт и ще даде първи ориентири за района около хотела.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"ДУХЪТ НА МОНМАРТЪР"
Пешеходният тур се провежда се в късния следобяд, с възможност за желаещите да останат за вечеря в най-артистичния квартал на Париж - Монмартър. От хотела до Монмартър се стига за няколко спирки с метро.
Районът Монмартър е "короната" на Париж - точката с най-висока надморска височина в Париж. На върха на хълма Монмартър се издига бялата базиликата „Сакре Кьор“, до която води широко панорамно стълбище. От площадката пред базиликата се открива една от най-красивите панорамни гледки към целия град.
Живописният квартал Монмартър носи духа на стара Франция. Малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти извеждат до артистични площади, превърнали се в галерии на открито и пренасят във времето, когато кварталът е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър.
По време на пешеходния тур се разглежда панорамно базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и други.
Поради стръмния терен, т
урът като цяло не е подходящ за лица с ограничена подвижност!

Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН Париж – Двореца "Версай" – Париж ~40 km
Закуска. Свободно време в Париж.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"ВЕРСАЙ – ДВОРЕЦА НА КРАЛЯ СЛЪНЦЕ" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език.
Най-пищният кралски двор е разположен само на 20 км от Париж. Построен е в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато кралят и Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Дворецът и заобикалящите го сгради са архитектурни бижута, а красивите градини са запазили първоначалния си вид още от времето на Луи XIV..
Посещението на двореца включва обиколка на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана и на Меркурий, 73-метровата "Огледална Зала", където е подписан Версайския договор и други помещения с екстравагантен декор в стил барок и рококо.

След обиколката с екскурзовод, следва свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца (на място се заплаща входна такса).

Следобяд - туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"КЛАСИЧЕСКИ ПАРИЖ" (ПО ЛЕВИЯ БРЯГ НА СЕНА И ОСТРОВ СИТЕ) - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Панорамно разглеждане на Пантеона - където са погребани философи и дейци на Френската революция, забележителни писатели и учени; Сорбоната - прочутият парижки университет, Люксембургската градина  сградата със сградата на Сената; Латинския квартал и красивоя фонтан Сен Мишел; остров Сите - духовното сърце на Париж; катедралата Нотр Дам; Съдебната палата; Консиержори с Кралския параклис Сент Шапел и др.

==>"ИЗКУСТВОТО НА МУЗЕЯ ОРСЕ"  - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазена марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където ще съхраняват световни шедьоври от областта на живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Високата 32 метра зала от метална конструкция и стъкло, представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпреонисти в лицето на Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Изключително въздействащата подредба на музейните експонати, неслучайно спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а годинаДори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе просто ще Ви остави без дъх!
Нощувка.

3 ДЕН Париж
Закуска. Свободно време в Париж.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"ЛУВЪРА И НЕГОВИТЕ ШЕДЬОВРИ"
 Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа, водени от опитния екскурзовод, ще разгледаме най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по изключителен начин.

==>КРУИЗ С ПАНОРАМНО КОРАБЧЕ ПО СЕНА - панорамно разглеждане на историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3-ти век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др. (Продължителност: 1 час).

По желание (с предварителна резервация за билет):
==>ПРЕДСТАВЛЕНИЕ В КАБАРЕ МУЛЕН РУЖ (посещението е самостоятелно; ползва се градски транспорт до Монмартър - екскурзоводът ще даде подробни указания).

Пищният музикален спектакъл в най-известното и най-старо нощно заведение на Париж е с продължителност около 2 часа. Цената на билета включва шампанско. Метростанция Blanche /линия 2/ е разположена точно пред сградата на кабарето.
Нощувка.

4 ДЕН Париж – София

Закуска. Трансфер до летище Шарл де Гол. Отпътуване за България с директен полет на България Ер. Пристигане в София, Терминал 2 в 14:00

 

Екскурзията до Париж от Варна - полет на България Ер на 30.09. от Варна до София, нощувка в София на 30.09. срещу 01.10. и заминаване на 01.10.2021 от София с полет на България Ер в 07:00 ч. Полетът на 01.10. от София за Варна е в 19:30 ч., каца във Варна в 20:20 ч.

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

КАК ПЪТУВАМЕ ДО ФРАНЦИЯ

Освен валидна лична карта или международен паспорт, при пътуване до Франция се изисква:
1. здравен формуляр, която всеки пътуващ трябва да попълни и представи преди качването в самолета.
2. валиден цифров COVID сертификат на ЕС - сертификат за ваксинация или преболедуване от COVID (след 11-тия ден и преди изтичане на 6 месеца). Ако туристите (над 12 години) не разполагат с такъв, следва да представят отрицателен резултат от бърз антигенен тест или от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната.

За посещение на заведения, музеи, други пространства за култура и изложби се изисква "здравен сертификат" - еквивалент на цифровия COVID сертификат на ЕС, с който се влиза във Франция. Деца и младежи под 18 г. (под 12 г. от 30.09.21) влизат свободно в посочените обекти. За тях се изисква тест / ваксина само за влизане в страната.

Информацията е актуална към 01.09.2021. Повече за правилата за пътуване в зависимост здравния статус можете да прочетете ТУК

 

Абонирай се за нюзлетър

Please enable the javascript to submit this form

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36/Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information