Уикенди в Прага със самолет

Екскурзии Чехия

УИКЕНД В ПРАГА СЪС САМОЛЕТ

Самолетна екскурзия до Прага с 3 или 4 нощувки
Настаняване в хотели с удобен достъп до историческото сърце на Прага;
Най-доброто екскурзоводско обслужване в Прага на български език;
Включена обиколка на Стария Град на Прага, Пражкия замък и Карловия мост;
Екскурзии п желание до Карлови Вари, Кутна Хора. Круизи по Вълтава;
Авторски турове за ценители - "Тайните на Мала Страна" и "Прага отвисоко";

Прага - неповторимо съчетание на исторически стилове от различни епохи - готика, барок, рококо, сецесион, в които местните умело вплитат своята съвременност. Прага пленява всеки, докоснал се до уникалната архитектура, очарованието на Стария Град, романтиката на Мала Страна и красотата на Вълтава, до музеите и дворците, но и до отличните вкусови качества на прочутата чешка бира!

 

Програма "Уикенд в Прага"

ДЕН 1
София – Прага
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет на България Ер. Пристигане в Прага. Трансфер до хотела. Настаняване и информационна среща.

==> "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" (включена в цената, около 1 ч.) - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език с практична информация и първи ориентири за града.
Маршрут на пешеходната обиколка в Прага: Вацлавския площад - Пражкото сити; Староместкия площад с най-емблематичните забележителности, разположени в сърцето на Стара Прага - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, паметника на Ян Хус, бароковата църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан - на мястото, където е падала сянката на колоната на Дева Мария в 12 ч. на обяд; прочутия астрономически часовник от 1410 г.; очарователните малки улички в Стария Град и др.

По желание (с доплащане):
==> ПАНОРАМЕН КРУИЗ С КОРАБЧЕ ПО ВЪЛТАВА (1 ч.)
==> ВЕЧЕРЯ С ИСТОРИЧЕСКА ШОУ ПРОГРАМА В СРЕДНОВЕКОВНА ТАВЕРНА В СТАРИЯ ГРАД НА ПРАГА (20:00-22:30 ч.; Включена 5-степенна вечеря с традиционна чешка кухня, неограничена консумация на бира, вино и безалкохолни и историческа шоу програма - фехтовачи, жонгльори и танцьорки).

Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2
Прага

Закуска.

==>"ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" - пешеходна обиколка в Прага с местен екскурзовод на български език (включена в цената, около 2,5 ч.)
Маршрут: трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражкия замък, бивша резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с прекрасните цветни витражи, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад с Архиепископския дворец и двореца Щернберг (отвън), панорамната площадка на Храдчани с най-красивата гледка към цяла Прага; улица Нерудова, Малостранския площад с величествения бароков храм Св. Николай; Карловия мост и статуята на Ян Непомук, която "сбъдва тайни желания" (най-голямата забележителност на Прага - 516-метровият пешеходен Карлов мост, който свързва Стария Град с Мала Страна от XIV век, е предпочитано място за разходки заради красивите панорами, историческите скулптури и творческата атмосфера, създавана от местните художници и музиканти), архитектурният комплекс Клементинум (където се намира една от най-красивата барокови библиотеки на Прага) - предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесни криволичещи калдъръмени улички извеждат в сърцето на Прага - на Староместкия площад.

Туристическа програма по желание (следобяд) - избира се една от двете екскурзии:

==> 1. "КУТНА ХОРА-МАГИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО" - автобусна екскурзия до Кутна Хора с екскурзовод на български език (около 6 ч.; Прага - Кутна Хора: 60 км.).

Град Кутна Хора е разположен на 60 км. от Прага и е вторият по значение град в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради запазената типична готическа архитектура от Средновековието и прекрасните панорами, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център с панорамно разглеждане на Италианския двор (мястото, в което са сечени първите сребърни грошове) и посещение на величествената готическа църква Св. Варвара (оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа) и на уникалната църква-костница в Седлец (от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета).

или

==> 2. „ТАЙНИТЕ НА МАЛА СТРАНА“ - пешеходна обиколка в Прага с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).

Маршрут: историческия квартал Мала Страна - Валдщейнската градина (от 01.04. до 31.10), панорама към Карловия мост (фото пауза при пристанището на лебедите), фонтан „Течения“ на Давид Черни, музея на Франц Кафка (отвън), най-тясната уличка в Прага със светофар, остров Кампа, Дяволския канал, Стената на Джон Ленън, църквата „Дева Мария Победоносна“ с прочутата в цял свят скулптура на Младенеца, която сбъдва желания (наречена Бамбино ди Прага); паметника на Вацлав ХавелМоста на чешките легионери, Народния театър, историческото кафене Славия, което Алеко Константинов посещавал по време на честите си посещения в Прага; Картината на Виктор Олива -„Пияч на абсент“ все още виси над масата във втория салон) и други.

Нощувка.


ДЕН 3
Прага – Карлови Вари 130 км

Закуска.
Туристическа програма по желание:

==> "КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - автобусна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език (около 6-7 ч.; Маршрут: Прага - Карлови Вари - 130 км.; Прага - Пилзен: 95 км.; Пилзен - Карлови Вари: 80 км.);

Курортът Карлови Вари е създаден през 14 век. Невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура превръща града в любимо място на известни личности като Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. В централния хотел Термал се провежда ежегодният филмов фестивал „Кристален глобус”, за който в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Маршрут на обиколката в Карлови Вари: емблематичните дизайнерски колонади и големия гейзер Вридло, фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона, историческите сгради по протежение на река Тепла. По време на разходката по елегантните улици можете да опитвате лековитата вода от специалните бърдучета - запазената марка на Карлови Вари. През свободното време може да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в луксозния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.

За някои от датите в екскурзията е включено и посещение на пивоварна „Pilsner Urquell“ с дегустация на нефилтрирана бира „Pilsner Urquell“ в историческите изби, където се поддържа постоянна температура около 5 °C. По време на обиколката в пивоварната ще надникнем в старите изби, където преди повече от 150 години се „ражда“ уникалният вкус на едноименната чешка бира, ще научим историята на пивоварната и ще се запознаем с начина на производство на бира №1 на Чехия - Пилзен.

По желание (с доплащане): 
==> ВЕЧЕРЯ НА БУТИКОВ КОРАБ С КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА (3 ч.)
Нощувка.


ДЕН 4
Прага – София

Закуска. Свободно време. Туристическа програма по желание:

==> "ПРАГА ОТВИСОКО - КУЛАТА ПЕТРШИН И СТРАХОВСКИЯ МАНАСТИР" - пешеходна обиколка в Прага с местен екскурзовод на български език (около 2,5 ч.). Не се предлага за датите на заминаване през декември.
Ще използваме историческия фуникуляр на Прага, за да се качим на хълма Петршин (300 метра височина) и да се насладим на красотата на Прага отвисоко. След кратка разходка през красивия парк Петршин ще стигнем до 60-метровата панорамна кула, поставена на живописния хълм още през 1891 година. Идеята за създаването се ражда след Световното изложение в Париж през 1889 г. Често наричана "миниатюрна Айфелова кула", тя е 5 пъти по-малка от оригинала, но географски е разположена по-високо - на хълма Петршин - 327 м. Петршинската кула предлага красива 360-градусова панорама към целия град. 299 стъпала отвеждат до най-високата точка, откъдето ще разпознаем Пражката крепост, катедралата Св. Вит, Народния театър, астрономическия часовник на Староместкия площад, Вълтава и нейните красиви мостове...
Разходката продължава към манастира Страхов, основан през 1143 г., където ще посетим бароковата библиотека на повече от 800 години. Страховската библиотека е обявена за една от най-красивите исторически библиотеки в света. Ще разгледаме двете зали - богословската и философската, съхраняващи над 200 000 книги и ценни ръкописи. В манастирската пивоварна в двора на ареала може да опитате и оригиналната жива, непастьоризирана бира. Монасите варяли бира от най-старото средновековие, страховската е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт.

ПАРК ПРУХОНИЦЕ (ЮНЕСКО) - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език, около 3 ч. (само за датите на заминаване 25 април и 17 май)
Живописният парк Прухонице се намира само на 14 км. от Прага. През годините мястото е вдъхновявало работата на редица световноизвестни архитекти. През 2010 г. паркът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Красивият замък в ренесансов стил на входа на парка е построен на мястото на средновековна крепост. Великолепните градини с разнообразна флора се появяват през 18-ти век, а по-късно граф Арнош Емануел Силва-Тарука и чешкият архитект Франтишек Томайер оформят оригиналните залесени площи, ръководейки се от популярния за 19-ти век пейзажен стил на английските природни паркове. Идеята за създаване на ботаническа градина се заражда и осъществява в началото на 60-те години на 20-ти век. В момента на територията на парка се отглеждат над 1800 вида редки растения. Символ на парка е рододендрона (в парка растат 1600 вида рододендрон в най-различни цветове). В Големия двор е каменния фонтан, заобиколен от розови насаждения и магнолии. Портите на замъка водят към Малкия двор с богато украсена фасада - Рицарската зала и каменната тераса, от която се открива впечатляваша панорамна гледка към великолепните градини, Голямото езеро и алпинеума с бели рододендрони на възраст над 100 години. Обсипаните с цветя стълби отвеждат към лабиринта от алеи, оформени така, че пред посетителите да се откриват все нови и нови пейзажи. Свободно време за самостоятелна разходка по обозначения кратък маршрут с дължина 2,5 км. или около Голямото езеро.

Трансфер до летище Прага. Заминаване с директен полет на България Ер за София в 16:30 ч.. Пристигане на летище София, Терминал 2.

Полетно разписание (възможни са промени):
София-Прага 10:20-11:15
Прага-София 16:30-19:20

За датите на заминаване с 4 нощувки в четвъртия ден от програмата се предлага екскурзия до замъка Хлубока и Чешки Крумлов.
Разпределението на допълнителните екскурзии е примерно, възможно е разместване в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

Екскурзии Прага , Екскурзии Чехия , Прага самолет

Абонирай се за нюзлетър

Контакти

гр. София 1000
бул. П. Евтимий 36 Б

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

02 434 15 15

Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки да разглеждате нашия уеб сайт, Вие се съгласявате с тяхното използване. Научете повече за използването на "бисквитки" (cookies) на сайта reyma.bg: Политика за бисквитки.

  Приемам cookies "бисквитки" от този сайт.
EU Cookie Directive Information